Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antenimi çalmış olabilirler mi?

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün S3 'ümün şarj soketi bozuldu, aciliyetim olduğu için servise vermek yerine mahalle arası bir telefoncuya gittim, yarın alırsın dedi. 50 TL karşılığında yeni şarj soketi taktı. Herşey buraya kadar normal.

Eve gittim, sim kartımı taktığımda şebeke yok dedi sonra açık havaya çıktım 1-2 tık gördü telefonu kapattım. Bu sabah açtığımda da stabil değil, genelde 1-2 tık düzeyinde seyrediyor.

GSM Signal Monitoring kurdum, genelde aldığım dbm -105 -107 civarında. (Standardı kaç ki bilmiyorum)

Bir arkadaşıma sordum antenini çalmış olabilirler dedi, öyle birşey olabilir mi?

Edit: Operator Turkcell bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Update:

Telefonu götürdüm, yanımda içini açtılar. Anten yerinde duruyordu.

-Sıfır anten takıp denedi, düzelmedi.
-Formatladılar, güncellediler, yine düzelmedi.
-Birkaç parçasını değiştirip denedi yine fayda etmedi.

Son olarak bıraktım gittim bugün aradılar ve anakartını değiştirmişler. 5$ lık şarj soketi için hem kendilerini hem beni uğraştırdılar.

*Şimdi ki sorum ise dandik anakart takma olasılıkları varmı? Gittiğimde bunu nasıl anlayabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş içinden asus çıkartıp ecs takmayacaklar ki... Hepsi aynı fabrikasyon. Diyelim ki Galaxy S4 telefona Galaxy S2 ya da çin malı birşey takamazlar. Oturmaz, uymaz zaten bağlantıları.

Neyse kulağına küpe olsun. Orjinal servis harici bir yere götürme telefonu bundan sonra.

Ha bir de önemli detay, takılan anakartın imei kaydının olduğundan emin ol. 30 gün sonra mortingen olmasın telefon...
Sosyal ağlarda paylaş

Haci ben bu Custom Rom ile cok ugrastim tum cihazlarimda yuzlerce kez Flash yapmisimdir.
Simdi bu Custom Rom'larin icinde Radio oluyor. Radio iste telefonun hatta baglanti olayi, ses, vs... Rom ise isletim sistemi. multimedia vb... Mesela bir Custom Rom yukledin, Romu yapan diyor 1.16 Radio versiyonuna flashlayin onceki surumde sorun var...
Telefona Custom Rom falan yukledin mi? Ya da oradakiler yukledi mi? Herhangi bir update falan da yapmis olabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Custom rom filan hiç kurmadım, 1 yıldır format dahi atmadım onlar ne zaman soketi değiştirdi o zaman bu sorun çıktı.

Ama teknikteki eleman da şöyle savunuyor, gsm/anten birimi telefonun üst tarafında benim yaptığım işlem alt tarafta onu etkilemesi imkansız nasıl olabilir bizde anlamadık diyor. Nasıl bozduklarını kendileride çözememiş ki ben verdiğimde sapasağlamdı.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Arkadaş içinden asus çıkartıp ecs takmayacaklar ki... Hepsi aynı fabrikasyon. Diyelim ki Galaxy S4 telefona Galaxy S2 ya da çin malı birşey takamazlar. Oturmaz, uymaz zaten bağlantıları.

Neyse kulağına küpe olsun. Orjinal servis harici bir yere götürme telefonu bundan sonra.

Ha bir de önemli detay, takılan anakartın imei kaydının olduğundan emin ol. 30 gün sonra mortingen olmasın telefon...

Anakartlar hem made in USA çünkü :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...