KuddusiMavra Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Bu sabah Bombay'a geldim (yeni adı Mumbai). Bol bol gezecegim başka şehirleri de. Paylaşırım sizlerle resim ve izlenimlerimi.
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 1 dolara kulagini temizlet cay kasigiyla
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Ne asilari yaptirdilar? Ilaclar verdiler?
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2014 Kutsal mutsal geyiğine ganj'dan su içirmeye falan kalkarlar abi. Aman sakın. :D
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Ben çok istiyorum Hindistan'ı görmeyi. Merakla bekliyorum, bol fotoğraflı olsun mümkünse.
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Ganj nehrinin tamamına nuri alço hapı atmışlar diyorlar doğru mu?
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 aga orda tecavüz ediyorlar yol ortasinda ama diyim.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Ganjda yıkanıp arınmadan gelme
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 4.7 megepixellik fotolarını bekliyoruz yardır
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 benim telefon bile 13M piksel cekiyor.
Ulgio Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Seele said: aga orda tecavüz ediyorlar yol ortasinda ama diyim. Yok artık ! Budist+hindu karışımı bir toplumda tecavüz oluyorsa, denecek çok da birşey kalmamış demektir.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 GERGE said: Ne asilari yaptirdilar? Ilaclar verdiler?zorunlu aşı yok hindistana giderken kongo mu orası
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 daha bir ay öyce hemde toplu tecavüz. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26528532.asp
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 abi o kokuya nası dayanıyosunuz. dubaide yanlışlıkla bi hintli otelinde kaldım çıldırdım kokudan uyuyamadım. ki dört yıldızlı falandı ortam. hintliler kokuyor abi ırkçılık falan değil bu biyolojik bir olay. korkunç.
calvaria Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 "roket adam" said: abi o kokuya nası dayanıyosunuz. dubaide yanlışlıkla bi hintli otelinde kaldım çıldırdım kokudan uyuyamadım. ki dört yıldızlı falandı ortam. hintliler kokuyor abi ırkçılık falan değil bu biyolojik bir olay. korkunç. abimde 2-3 ay önce iş için gitmişti aynısını söylüyor pis olmalarıyla kokmaları arasında bağlantı yokmuş temiz olanlarıda kokuyormuş, garip. Fotoları bekliyoruz.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Aşırı baharatlı yiyorlar herşeyi ondan kokuyorlar, çok pastırma sucuk soğan sarımsak yiyenler gibi düşünün, yemek kültürleri böyle.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 aynen yedikleri dolayısıyla kokuyorlar, kullandıkları yağ, köri vs. 1 hafta uzakdoguda kal o yemeklerden ye sen de kokarsın
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 mumbai çöp şehir gibi bi belgesel izlemiştim rüyama giriyo
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 2 gündür deli gibi bir ucundan bir ucuna geziyorum Mumbai'nin. Ancak zaman buldum. Size ilk 2 günü anlatayım. Öncelikle Hindistan hakkında birçoğunuzun bildiği ya da kolaylıkla bulabileceği genel bilgi vereyim. Nüfusu dünyanın en kalabalık 2inci ülkesi. 1 milyar 200 milyon nüfusu var. Yüzölçümü 3.287.590 km kare. Hinduizm,Budizm,Janizm, Sihizm bu topraklarda doğmuş. Türkçe dahil 20nin üzerinde dil konuşulmaktadır. Şimdi de daha az bilinen bazı genel bilgi vereyim. Nüfusuna göre 4 büyük şehri sırasıyla Mumbai, New Delhi, Chennai ve Kalküta'dır. Mumbai(eski adı ile Bombay) 12 m,lyon nüfusu olduğu tahmin edilen, ülkenin batısında yer alan bir şehir.Ekonomik başkent, endüstrinin ve özellikle tekstil endüstrisinin 3te 1i burada. Bunun yanı sıra belli başlı tm endüstri dallarında önemli fabrikalar, yatırımlar yine Mumbai'de. New Delhi ülkenin başkenti ve kuzeyinde yer alıyor. Chennai ülkenin güneydoğusunda, Kalküta doğusunda yer alıyor. En çok konuşulan dil olan Hintçe aslında Urduca ile çok yakın. Dolayısıyla (Pakistan gezi yazılarımdan hatırlayan olacaktır) Türkçe ve Farsça'nın çok etkisinde kalmış bir dil. Hindistan'ın adı bile Farsça'daki Indus kelimesinden gelmektedir. Indus Nehri çevresi için bu ifadeyi kullanırmış Farslılar. İlk anda Türkçe kelimeleri hemen fark ediyorsunuz. Örnek: Insan(insan), Dunya(dünya), baba, dede, çaay(çay), şeker, hava. Hintlilerin önemli bir kısmı Pakistanlılar ile çok rahat konuşuyorlar,anlaşıyorlar. Alfabeleri farklı doğal olarak (Pakistan'da Arap alfabesi var)ama dilleri Türkiye Türkçesi ile Azerbaycan Türkçesi gibi yakın birbirine. Bangladeş'in konuştuğu Bengalce'yi ise Kalküta ve çevresi konuşuyor ve çok fazla konuşulan dillerden birisi de Bengalce. Nüfusun 20%den fazlası Müslüman, yani 250 milyona yakın Müslüman olduğu tahmin ediliyor ve her şehirde yaşıyorlar. Özellikle Ahmedabad en fazla,en yoğun yaşadıkları yerler. İstanbul'dan her gün Mumbai'ye THY ve/veya AIR INDIA seferleri var. Zaten bu seferler THY-AIR INDIA ortak seferleri oluyor. Genellikle THY uçakları gidiyor ama arada AIR INDIA'da denk gelebiliyor. AIR INDIA uçakları da fena değil, zaten THY ile ortak uçuş yapmalarının nedeni STAR ALLIANCE üyesi olmaları. Ben Pazar akşamı saat 19:35 uçağına bindim ve Mumbai'ye yerel saat ile 16:00'da indim. 2 saat 30 dakika ileri Hindistan saati. Yani yaklaşık 6 buçuk saatlik bir uçuş ile Mumbai'ye varıyorsunuz. Havaalnı Kasım'da gördüğüme göre yenilenmiş, daha büyütülmüş ve tarihi figürler ve sembollerle kaplamışlar her yanını. Güzel olmuş. Pasaport kontrolü son derece hızlı ve kibar davranıyor pasaport polisleri. Pasaport kontrolünü geçtiğinizde birçok dilde yazılmış şu tabela ile karşılıyorlar sizi. Benim otelim havaalanına çok yakın bir otel. Vergiler+oda+kahvaltı dahil geceliği 100 Dolar. Bu arada havaalanında 1 Doları 52 Rupi'den bozuyorlar ama bankalarda 59 Rupi'ye bozuyorlar. Klasik havaalnında gelene hoşgeldin, gidene güle güle tarifesi. O yüzden her zaman dediğim gibi 100 Dolar bozdurun havaalanında, daha sonra şehirde bankada bozdurursunuz ihtiyacınız kadar parayı. Mumbai leş bir yer.Kasımda geldiğimde 2 gece,1 gün geçirmiştim ve bu kadar farkına varamamıştım. Şimdi 2 günde altını üstüne getirdiğim için rahatlıkla söyleyebilirim.Yukarıda Fistan yedikleri baharatlı şeylerden dolayı kokuyorlar demiş.Mutlaka etkisi var ama değil abi. Bok kokuyor her yer, sidik kokuyor. Bugün otelin yanından metroya bindim ve 20 dakikalık bir yolculuktan sonra GHATKOPAR'a vardım.Burada 1. sınıf tren bileti aldım ve 1 saatlik bir yolculuk ile AMBERNATH'a vardım. Yolculuk sırasında 1 km kadar uzunlukta bir tünelden geçtik. Yan taraftaki camlar açık,sadece teller kaplı,dolayısıyla havayı içeri alıyor. Az daha nefesimi tutmaktan dolayı boğulacaktım, tünelin içi leş gibi sidik kokuyordu. Yol boyunca da belli yerlerde resmen bok kokusunu havada hissediyordum. Trenden indim , çıkışa doğru gideceğim, insan kılıklı hayvanın birisi beni iterek aceleyle yanımdan geçip iki metre ötemde dalgayı çıkarttı ve etraftan geçen yüzlerce kadın,erkek,çocuğa aldırmadan duvara işemeye başladı.Ve derken yanında bir kişi daha belirdi.Ve bir kişi daha. Çekmedim fotoğraflarını,sormayın hiç boşuna. Tren sistemi Hindistan'da yaygın olarak kullanılıyor. Trenleri kadınlar sakatlar-kanserliler erkekler olmak üzere ayrı vagonlar tahsis etmişler. Restaurantlarda vejateryen menülerin yanı sıra, tavuk, balık ve çeşitli kebaplar bulmöak mümkün. Ama en temiz dediğiniz yerde bile bir ayrıntı görüp moraliniz bozuluyor.Ya da hijyene acaip takıntılı olduğum için ben aşırı abartıyor olabilirim.Ama yok yok,harbi pis herifler.Bana yemek servisi yapan adam az sonra tuvalet paspasını aldı,tuvaleti sildi,sonra aynı paspas ile bizim oturduğumuz yerleri sildi.Aynısını Şanghay Havaalanı'nda da yaşamıştık. Neyse...KING FISHER isimli güzel bir biraları var.Hafif ve kuvvetli olmak üzere 2 çeşidi var. 8%lik alkollü olan esaslı bira.Halis muhlis malt. Çok ekleyeceğim fotoğraf ve anlatacağım şey var ama internet bağlantısı iyice dandikleşti ve indirmek istediğim fotoları bir türlü upload edemiyorum. Yarın sabah 04:00'da COIMBATOR'a BANGALORE aktarmalı uçacağım,Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk beni bekliyor.Dönerken gece döneceğim ve direk döneceğim. Perşembe sabahı da yine erkenden 6 buçukta JAIPUR'a gideceğim ve 2 gün kalacağım.Orada turistik seyahat yapmaya da zamanım olacak. Bu nedenle Perşembe akşamı sanırım sizlere bir şeyler yazıp fotolar paylaşabileceğim. Şimdilik hoşçakalın.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2014 yerde orda burda yatanlar, kolu bacagı olmayan yuzlerce evsizler dilenciler cekilcek gibi değil hindistan
Öne çıkan mesajlar