Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Traşı Nasıl Olur

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Veteriner sakinlestirici yapiyor ondan sonra kesiyor ve yikiyor. Sakinlestiriciyi az vermesine ragmen kedi 1 gun kendine gelemiyor (en azindan benimki oyle). Bende doll face Iran var kecelesme sorunu yuzunden senede 2 kez kesiyorum (evet ben kesiyorum). Tras olunca kedinin hal ve tavirlari 180 derece degisiyor; inanilmaz aktif oluyor, yerinde duramiyor.
Kedi kopek gibi sakin durmuyor, ilac vermiyorum, o yuzden bi kisi tutarken (enseden kavrayinca bi nebze daha sakin duruyor) ben kesiyorum, yaklasik 20dk fln suruyor. Derisi cok hassas o yuzden dikkat etmek lazim, ozellikle koltuk altlari fln. Makina cok kolay kanatabiliyor. Cok kisa kesersen gunese cikarma fazla derisi hemen kizariyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İlaca gerek yok yavaş yavaş alıştıra alıştıra traş ederim. Benim sorduğum tüm tüylerimi traş ediyorsunuz. Mesela bıyığa dikkat etmek lazım onu biliyorum. E birde kulaklarında tüyler var onlarda kulakları koruyor onuda kesiyormusunuz yada veterinerler kesiyor mu? Bu tip dikkat edilmesi gereken şeyleri sordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Kedinin uysallığına göre uyutup veya ayık traş ediyorlar. Özellikle kafa ve ayakları kesmesi zor ve biraz daha sıkıntılı iş.

Biri sağır onda sıkıntı yok öbürü elektrikli süpürge sesini duyunca kaçışıyor :D Bende yolculuk için sakinleştirici var. Uyutmuyor ama 2 aatliğine sakinleştiriyor mayıştırıyor. Olmadı onu verip keserim.

Topaklanma yok ama burası çok sıcak Ankara'dan Diyarbakır'a geçtim hayvan havale geçirecek. Çok sıcak olduğu içinde aşırı tüy dökmeye başladı. Taramakta işe yaramıyor. İyice taradıktan sonra kucagıma alıyorum her tarafım tüy oluyor. Diğer dişi olan kedimizin tüyleri kısa van kedisi olabilir. Ama onunkinide kesicem oda rahatlasın. Oda kısa olsada çok tüy bırakıyor. Yazı atlatalım yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Benim sorduğum tüm tüylerimi traş ediyorsunuz. Mesela bıyığa dikkat etmek lazım onu biliyorum. E birde kulaklarında tüyler var onlarda kulakları koruyor onuda kesiyormusunuz yada veterinerler kesiyor mu? Bu tip dikkat edilmesi gereken şeyleri sordum.

Kafa (ufak keceleri makasla aliyorum), patiler ve kuyruk ucunu (puskullu, aslan modeli gibi oluyor) birakiyorum. Gerisi komple gidiyor. Zaten tuyleri cok ince oldugu icin cok kolay kesiliyor. Sadece kece yapan yerler biraz ugrastiyor. Kece problemin yoksa cok kolay.

Model yukarda verildigi gibi boyle
http://whyevolutionistrue.files.wordpress.com/2010/05/shaved-cat-2.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

tüyleri kesilmeyen kediler sıcağa daha dayanıklı oluyorlarmış. tüyün öyle bir işlevi varmış. tv da duymuştum konuyla ilgili bilgi veren bir veterinerden.

neutrino said:

Ben de benimkini iki kere tıraş ettirdim ama boşver sen ya, iran falan değilse keçeleşme sorunu yoksa kalsın tüyler. Çok dökülüyor diyorsan da furminator al haftada bir tara.

bir de utanıyorlar çok tıraş edilince :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Absolut said:

Kedinin uysallığına göre uyutup veya ayık traş ediyorlar. Özellikle kafa ve ayakları kesmesi zor ve biraz daha sıkıntılı iş.

Bir kere mantar sebebiyle uyutup kestirmek zorunda kalmıştık. Uyuttukları için epeyi üzüyor, yaz sebebiyle kestirmek istiyoruz ama uyutmaları :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...