Fly Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 ben halen sunucu sisteminde linux olmaz'in etkisinde kaldim, cevab veremiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 di said: vaperon said: Niteliksiz kullanıcı için macbook ve windows ultrabook arasında fark görünüş, pil, cool stuff havası sadece. Ama iş istiyorsan macos sadece acı çeker windows karşısında. Tekrar söylüyorum. Apple productive değil. Güvenli değil, linux hiç değil... Windows'a bok atan ve bu yazdıklarıma karşı argüman üretmek isteyen arkadaşlar lütfen bana macosx/linux kullanan atm, cnc ve sunucu sistemleri ile gelsin lütfen. Microsoft sunucuları istendiği takdirde mac ve linux sistemlerine uyumlu hale gelebilirken aksi yoksa şirketler için kullanılabilecek en aptalca seçenek olacaktır. Macos updateleri ücretsize çekmiş negzel. Sınavla çakışması sebebiyle timezone değişikliğini bir gün keyfi erteleyen bir ülke için sistem saati şaşmasın diye update pack üretecek kadar user friendly bir firma microsoft. Your argument is invalid. Abi kusura bakma da baya baya fail olmussun. Tamamen ureticilerin secimi o yazdiklarin, guvensiz diye degil ki guvensiz kismina nasi kanaat getirdin anlamadim. Hic beklemezdim senden. sfd Abi fail demişsin de neden tercih ediyorlar? Niye? Microsoft Windows ücretli iken neden kardan zarar edip linux kullan mıyorlar? Mal mı bu adamlar? Bir tane mi atm üreten adam var? Lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Linux daha guvensiz ya da linux ile olmaz oldugundan degil kesinlikle ama linux kullanicisi her zaman icin azdi 3-5 sene oncesine kadar. Haliyle sistemlerin ya da bu tip isleri yapacak firmalarin vindoz kullaniyor olmasi gayet normal. Hele bilinen yaygin marka vindoz kullaniyosa, isi yapacak firmanin inceleyecegi sistemler vindoz ise cok cok normal. Ek olarak commercial olarak kiyaslarsan finanslar isler icin neden tercih sebebi olmadigini da anlayabilirsin zira MS sundugu OS icin destek veriyor. Ha RedHAT da veriyor ama genel olarak linux dediginde yok o commercial support. Haliyle ikisinden biri secilmistir bence, o da vindoz olmustur. Ha MS'in kendini satiyor olmasinin ama linux camiasinin buna girismemis olmasi da buyuk etken. Linux dediginde o ne diyen insanlar var hala. Bi de simdi hizlica aratinca soyle biseye denk geldim mesela; said: Computerworld - Some financial services companies are looking to migrate their ATM fleets from Windows to Linux in a bid to have better control over hardware and software upgrade cycles. Pushing them in that direction apparently is Microsoft's decision to end support for Windows XP on April 8, said David Tente, executive director, USA, of the ATM Industry Association (ATMIA). "There is some heartburn in the industry" over Microsoft's end-of-support decision, Tente said. Baska bi yerde de ATM'lerin %95'i XP diyo. Haliyle Vindoz ATM bir trendmis ama bi ihtimal durum degiscek gibi. edit : Sunucu sistemi ile gelin derken ? Websiteleri icin konusacak olursak Apache server gayet domine etmis durumda dunyayi senelerdir ve cogu da *nix ustunde calisiyo. netcraft.com a falan baksan detayli istatistik bulursun muhtemelen bununla ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 O konuda hemfikirim seninle. IIS hala bir oturmadı benim gözümde de. Ama sunucular sadece IIS ile sınırlı değil. OSX Server karşısında Windows Server geniş AD yapılandırması, GPO düzenlemeleri, far connectivity unsurları, açıklara çıkartılan patch süreleri derken aradaki fark benim gözümde baya baya bir öne çıkıyor. Ben Windows kusursuzdur demiyorum. Macosx de kusursuz değil. Ama mac ne yapıyorsa aynısını windows yapabilme yetisine sahipken, windows'un yapabildiği birçok şeyi macos yapma yetisine sahip değil ya da yapılması windows'a nazaran çok daha zor. Ben kendi iş alanım üzerinden bakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Simdi "isime uygun degil" itirafinin yaninda bir de neden guvensiz onu aciklarsan tamam olacak. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Sadece ben değil be usta. Dünya geneli böyle. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 di said: Simdi "isime uygun degil" itirafinin yaninda bir de neden guvensiz onu aciklarsan tamam olacak. =] Kaspersky: Mac security is '10 years behind Microsoft' di said: O disk sonucu SanDisk U100'e ait. Disk'in kendi sonucu. Gidip degisse yine ayni disk takilacak da kime ne anlatiyosun tabi... Ne biliyon? Gonderdin de aynisini mi taktilar? di said: Kojiroh said: Abi hala mı bu herif ya ashdfgshas Saka gibi lan. Kimse cevap vermese vazgecer gibi aslinda. soz degil laf istiyoruz. yanit verme de git. http://www.son.tv/pic/news/040320131233041782853_2.jpg Fly said: ben halen sunucu sisteminde linux olmaz'in etkisinde kaldim, cevab veremiyorum oyle bise demedi. Atm sunucusu dedi. Herseyin yeri var. Linux cok super bir sunucudur. distributed computing, file storages, network load balancing, php/ruby web server, ohoo say da say. Windows cok flexible, her turlu ozelligi permissionlara gore dagitilabilen resmen bir application server. Customization asiri basit. Direk OS olarak Linux daha stabil olsa da uzerinde calisan uygulamalar bakimindan Windows daha stabil. Ozellikle sizin yazdiginiz uygulamalar. Populer uygulamalari BIND, IIS filan karsilastirmaya gerek yok onlar zaten stabil. vaperon said: O konuda hemfikirim seninle. IIS hala bir oturmadı benim gözümde de. Ama sunucular sadece IIS ile sınırlı değil. bence IIS en kral web server. Yillarca Apache ve Nginx ile aylarimi oldurmusum. IIS'te tik tik hersey calisiyo. Hangi conf dosyasi nerede, ne yanlis var, haydi ac bak scroll ozurlu vim/nano'da... di said: Linux daha guvensiz ya da linux ile olmaz oldugundan degil kesinlikle ama linux kullanicisi her zaman icin azdi 3-5 sene oncesine kadar. Haliyle sistemlerin ya da bu tip isleri yapacak firmalarin vindoz kullaniyor olmasi gayet normal. Hele bilinen yaygin marka vindoz kullaniyosa, isi yapacak firmanin inceleyecegi sistemler vindoz ise cok cok normal. Yani Atm'ler Linux kullanicisi az diye Windows'da yapildi? Atm kullanirken hangi user "aaa Windows bu, kullanmayi biliyom ben bunu" diyo? di said: edit : Sunucu sistemi ile gelin derken ? Websiteleri icin konusacak olursak Apache server gayet domine etmis durumda dunyayi senelerdir ve cogu da *nix ustunde calisiyo. netcraft.com a falan baksan detayli istatistik bulursun muhtemelen bununla ilgili. bedava oldugundan o. millet 10 lira vermemek icin reklamli free hostlari az kullanmadi zamaninda. Ayrica Linux, ve ozellikle PHP environment'i deli gibi shared hosting support ediyor. Windows da ediyor ama Windows'un asil gucu OS'a hakim olup feature'larini kullanmaya basladiginda ortaya cikiyor. Bir Windows Service yazdiginda cikiyor. SQL Server'da Reporting Tools kullandiginda cikiyor. Oyle http request input/output yapcaksaniz Windows zaten gerekli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Gerizekaliyim lan ben. Boyle en iyisini bilmek, hakli olmak zorunda olan birine laf anlatmaya calistigim icin baya baya gerizekaliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2014 en basa dönersek,, microsoft ağır cakmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Bilmiyorum ya xetraynexin argümanları çok zayıf geldi. Maclerin ne kadar kolay kullanıldığı ve 2014 senesinde bile mavi ekran yediğimiz düşününülürse windowsa iyi çakmışlar gibi bi durum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 @axedice 2 laptop aldin birisi Windows birisi Macbook. Macbook'un kullanmasi kolay neleri var sayar misin bana? + Ben yillardir mavi ekran yemedim. Siz yiyorsaniz biseyleriniz yanlis. Ayrica Macbook'umun kitlendigi de oldu. Sadece ekrani mavi olmuyor. Siyah ekran sanirsam. Bu bir arti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Windows'un yaptığı cenazeye mavi elbise ile gitmek gibi birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 microsfot pazra günleri de çalıştırıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 20 sayfa okudum, xetraynex adeta bir rasim ozan küti. tek farkı neticesini başbaşa değil m~soft'a dayamış, onların da haberi yok. mode-z sağolsun daha da postlarını okumam, kanser eder adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 direk casual kullanıcı olarak; windows 7 de kıpırdanma vardı win 8 de hakkaten mac den farkı kalmamış gibi duruyor -stabilite falan- mac den win e yeni geçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 o değil de rüyamda windows 9 kullanıyordum ne alakaysa sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 off çok ağır işsizsiniz gerçekten. windoz vs mac argümanlarınız ne yazık ki beni win kullanmaya ikna edememek bi tarafa, mac'e 5000 olsa yine alırdım demişim, onu 7500 yapıyorum. dünya üzerinde kullandığım en muhteşem cihaz. her kuruşu helal olsun israyile, amerigaya. abi şu kadar basit: mac os üzerinde 100 farklı iş yaparsın. sallıyorum yazı yaz, fesbuka gir, video editle, zart zurt. bunları cihaz gerçekten ÇOK İYİ yapıyor. eğer yaptığın iş o 100 iş içerisindeyse mac kullanman muhteşem bi deneyim sunuyor sana. hayatın kolaylaşıyor resmen. ha o 100 iş içerisinde değilse, atıyorum ben cnc tezgahında metal işliyorum bilağe diyosan mac zaten sana uygun değil. ya da sana kurumsal bi sunucu gerekiyorsa gidip de asıl amacı mac ekosisteminin ağırlıkta olduğu kobi'lerde kullanılmak olan mac os x server'i kullanmazsın. uygun diil yani bu kadar basit. ingiliz anahtarıyla vida sıkmak gibi bir şey. vadevır. 8000 olsun yine vereyim. bence bir ifanboy yüz bin maykrosoftçuyu yok eder. biz aşığız aşık. aşkın da tarifi yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 xetraynex said: @axedice 2 laptop aldin birisi Windows birisi Macbook. Macbook'un kullanmasi kolay neleri var sayar misin bana 2400 lira verdiğim macbook air'da Excel, Word, SPSS, R, Latex hep açık, windows hep açık; windowsta STATA ve e-views hep açık. Update'ten update'e restart atıyorum alete. Bazen dalıp analizlerin ya da yazdıklarımın save'lerini almadan kapağını kapatıyorum. Daha bir gıdım yavaşlamadı alet. Bir kez herhangi bir program çökmedi çalışırken, daha hiç save kaybetmedim. Windowsta böyle mi? Excelde bi ctrl+z yapıyorum kitleniyor makina reset hariç hiç bişey kurtarmıyor, sonra hop otomatik kaydet en son yarım saat önce çalışmış gitmiş bütün emekler. 10 GB kadar makale arşivi var, aradığım her şeyi tak diye buluyorum. Tek tuşla canavar gibi preview'ı var, neymiş ne değilmiş görüyorum. Windowsta downloads klasörüne attığım iki tane diziyi bile bulurken acı çekiyor bilgisayar, previewları falan hepten kapattım ben de acı çekmemek için. Bunların hepsini yapan aletin pili çalışırken ve üstüne müzik dinlerken bile 10 saate yakın dayanıyor; ağırlığı 1350 gram. Windowslu bilgisayardan bırak 10 saati 8 saat dayanan bile görmedim. O yüzden spesifik bi işiniz yoksa windowsu geçiniz gayet dandik işletim sistemi ve dandik aletler. YAŞASIN APPLE YAŞASIN MAC KARDEŞLİĞİ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 ssd kullanmayıp korsan windowsla şikayet yazanlar çıksın topicten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Su wot'tan tek anladigim sey, 2 gb ramli pc'mde windows yuklu mekanik hdd'yle virtual memory acik, ram dolunca crash yiyorum. Mac'te ssd var crash yemiyorum, lol. Bende 8 gb ramimle hybrid diskle virtual memory acik win7'de 70 tab aciyorum 2 farkli browser'da, bunlarin yanina jdownloader'dan dl yapiyorum, steam, spotify, ventrilo gibi abuk zubuk bi milyon program acik, bunlari yaparken pc'de hicbir yavaslama olmuyor. Win7'de en son yedigim mavi ekran 2-3 sene once yeni islemci alip ilk yukledigimde overclock'u stabillestirmeye calisirken prime acikkendir veya abuk bf4'un yarattigi system hanglerdir. 2 mekanik 1 hybrid 1 ssd var makinamin icinde, 3 TB gibi bir hafizasi mevcut, 2 monitor bagli, en canavar oyunu calistirip download yaparken browserlarda sayisiz tab acik oluyor, usb kulakliktan bir kanal, hoparlorden 2 kanal ses veriyor alet, islemci %30, ekran karti %10 gibi bir miktarda overclocklu, tik demiyor windows. Su dandik donanimli ici tozdan kokusmus aletlerinizdeki abuk subuk yediginiz crashlerle windows stabil diil diye gelmeyin artik arkadas. Apple'a verecek paraniz varsa, parayi cope atacaginiza gidin bi ssd alin takin, 16-32 GB ram takin, duzgun toz filtreli kasa kullanin, kapatin virtual memory'i, superfect/prefetch'i, 6 ay - 1 yilda bir acin kasayi bi kompresorle temizleyin, en kotu heatsinklerin uzerindeki sivi gumusu degistirin islemci icin, bakin bakalim tik diyor mu windows. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 ssd olmayan maclerdede geçerli axedicein dedikleri. ayrıca ssdli ve hayvan donanımlı windowsum var seksen crash yiyorum kurgu yaparken vs. şimdi aynı donanıma hackintosh kurdum krallar gibi takılıyorum tık demiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Bright işibiliyor bu adamı seviyorum neden bilmiyorum ama hangi topic te yazarsa yazsın kafamın içinden geçenleri yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Adobe Premiere'de Sony Vegas'ta ben de arada yapiyorum video editing/rendering. Crash mrash yemiyorum. Windows'undan tut da pc'deki her turlu muhendislik programina kadar hersey crackli hicbirinin lisansi yok. PC temiz, fanlar duzgun calisiyorsa ve donanimin dedigin gibi yeterliyse senin yedigin crashin 3-4 degisik aciklamasi var. Driverlarini duzgun update etmemis olabilirsin, bu anakart driverlari/bios'undan tut ekran karti veya directx driverlariyla alakasi olabilir (veya yeni driver yuklerken eskisini duzgun kaldirmamissindir). Kullandigin software ve windows memory management ayarlariyla ilgili bir sorun olabilir. Kullandigin software pc'nde yuklu baska bir softwarele cakisiyor olabilir. Neresinden bakarsan bak her turlu ya kullanici hatasi ya da ilgili software'i yazanlarin hatasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2014 senin yaptığın kurgu ile benimki bir değil demekki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar