DoruK Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 idare etmelik eski ama konforlu bi araba aldim 20 gun kadar once (honda accord). kaldigim sitenin kontratinda araclarin renk solmasi/cok buyuk hasari olmamasina dair madde varmis. burada (amerikanin guneyi) bilen bilir 10 yas ustu tum arabalarin genelde kaportasinda ve tavaninda vernigin gunes sayesinde oksitlenmesiyle renk solmasi gibi tatsiz bi durum vardir. lakin bizim sitede baktim hakkaten hic bir arabada yok. sansliyim ki her nasilsa benim arabada da yok sayilir, halbuki hic dikkat etmemistim alirken nasilsa ucuz getirsin gotursun yeter diye. sadece sunroof ile on cam arasinda avuc buyuklugunde bir bolgeyi tespit etmisler. bir de iki yan aynanin boyasi cok kotu halde ama bu isin kolay kismi olacak sanirim. her neyse bi iki body shop ile alakali arastirma yaptim ve sacma sapan tek parca boyamasi icin bile min 100 dolar boya karistirma arti 50-100 dolar iscilik gibi abuk fiyatlari gorunce ben de nasi olsa mukemmel olmasina gerek yok diyerek zevkli bir ugrasa yelken actim. bir kac site var araclarin factory default boyasini karistirip adrese gonderen, cok tavsiye etmemelerine ragmen aerosol sprey olarak hazirlanan karisim 20 dolar mesela. yanina bir de 2k clear coat 20 dolara geldi. zimparasiydi beziydi vs. aldim. bir de bagajin sag kosesinde bir vuruk var belki ilerde onu duzeltmek isterim diye macun da siparis ettim toplam 66 dolara geldi kargo ile beraber. simdi tabii iki adet sorun var, bir bunu yapacagim ruzgarsiz ic mekan bir yer lazim o da bende yok. ama cok buyuk bir bolgeyi boyamayacagim ve mukemmel olmasi cok da umrumda olmadigi icin onemsemiyorum, muhtemelen site yoneticilerinin mesai saati bittikten sonra aksam uzeri ise koyulurum. ikinci skandal ise tavanin sadece solma olan ufak bolumunu (veya sunroofun hizasinda kalan kismini) zimparalayip boyamayi dusunuyorum ki arac boyamayla ufak alakasi olmus olan biri bi tarafiyla guler herhalde, ama ne kadar boktan durursa dursun eski halinden iyi olacagi ve site geregini karsilayip asil problemi ortadan kaldiracagi icin bunu da onemsemiyorum. zaten el kadar sey icin guzelim tavani tekrar boyamayla falan ugrasamam. 1 haftaya falan gelir herhalde boyalar, buraya resimlerini koyarim aslinda o kadar da kotu olmamis falan deriz. bu arada pro tavsiyesi verecek olan varsa beklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 okuyamadımda.. arabayla çok böyle duygusal bağım yoksa sat bence. boyalı arabayı sonra satmak sıkıntı. tavan hariç boyalı, keyfe keder boyattım diye yazarsan gülerler sana, zoruna gider onra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 tr degil abi burasi bi de o kadar eski arabanin kimse boyasina bilmemnesine bakmaz. ayriyeten satmak hic umrumda degil 6 ay gotursun beni sonra junkyarda birakayim 200 dolar versinler okey. 1 yil goturse ne ala. ha arabayi adam edebilirsem daha uzun sure kullanirim cok iyi araba o ayri. ama satmak etmek vs. hic derdim degil. guzel olan tarafi ilk kez elimde deneme tahtasi yapabilecegim bi arabam oldu uzerinde tecrube kasicam iste sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 anasını satayım bi ben trdeyim forumda zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 imam sevişelim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 kamera var mı imam, asl, pls cam aç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 vur spreyi gitsin kağıt bant yapıştır kenarlara da taşmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 abi şöyle bişi önereyim boyamadan ziyade. solmuş alana pasta uygularsan altındaki parlak rengi ortaya çıkarabilirsin. boyama işi çok eğreti durur gibi gelior bana. onun püskürtmesi, basıncı, fırınlaması var. yok dersen ki; umrumda olmaz, istediği kadar ilginç dursun, al bi fıs fıs boya araç renginde, iki fıs fıs tamam. site sahiplerine de selam söyle tatava yapmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Ne gereği var abi. Tavanı ve aynaları siyah vinil kaplat. Bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 imamizer said: anasını satayım bi ben trdeyim forumda zaten. loool filthy peasant Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 film çektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 vivavale said: abi şöyle bişi önereyim boyamadan ziyade. solmuş alana pasta uygularsan altındaki parlak rengi ortaya çıkarabilirsin. boyama işi çok eğreti durur gibi gelior bana. onun püskürtmesi, basıncı, fırınlaması var. yok dersen ki; umrumda olmaz, istediği kadar ilginç dursun, al bi fıs fıs boya araç renginde, iki fıs fıs tamam. site sahiplerine de selam söyle tatava yapmasınlar.wax alip tavani oyle halletmeyi deneyecegim zaten ilk. aynalari ise her halukarda boyayacagim icin boya siparisi verdim. vinyl kaplamayi dusundum ama accorda cok boktan durur abi tirt boyali olsa en azindan su arabayi kullanan kesin p.c demezler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 sosyete sitesi mi ndir orası beverly hills de mi yaşıyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Selam, vaperon +1 Siyah renk 3M film ile bence seninkinden çok daha düzgün sonuç elde edersin. Boya yaparken havada uçucu madde olmaması gerekli yoksa boyayı bozar falan filan... Yani balkonda maket boyamak gibi olmaz. Bir ihtimal aynalar için plastik kısmı söküp güzel bir zımpara, temizlik sonrası boya atabilirsin. Ama tavana yapacağın şey oldukça kötü sonuç verebilir. Ben film yaptırırdım, tercih senin. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?v=330643883760010&set=vb.137720423052358&type=2&theater Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Overhaulin'e başvur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 imamizer said: anasını satayım bi ben trdeyim forumda zaten. Selam bende tc deyim 80 lvl pırayst oynarım tanışalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 arabayi boyadim yanlis renk kodu siparis etmisim :D sabah gun isiginda bakinca farkina vardim sag kolumu kullanamiyorum su an 5 saat boyunca zimpara yapinca yorgunluktan iptal oldu kol, sonradan cikiyormus bunun da acisi tamponlarda surtmeler camurlukta ve kaportada pasli yerler vardi oralar eskisinden daha guzel oldu renk farki cok anlasilmiyor ufak yerler oldugu icin sunroofun onu ise bok gibi oldu dogal olarak, uzerine karbon fiber desenli cikartma yapistirdim orasi da guzel oldu genel olarak dogru renk kodunu secseymisim bi problem olmadan yapilabilir bir seymis. aynalar falan gayet guzel oldu ozellikle. boya isinin en buyuk dusmani da ruzgarmis dun aksam az kufretmedim, kesinlikle ruzgarsiz ortamda yapilmasi lazim. ama boya ve clearcoat zehirli oldugu icin havalandirmali boyle bi tarafi acik garaj gibi bir yer olmasi lazim yani. cok emek ve efor gerektiren bir ismis onu anladim, ne oldugunu anlamadan saat gece 1 olmus eve girdim saate baktim sok oldum. neyse tecrube guzel oldu, ozellikle arabaya acimadigim icin. bundan sonra ufak rotus/tampon kosesi boyama islerini yapabilecek exp'i topladim, yapmadan ogrenilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2014 bir de bi iki yere boya geldi ruzgar sagolsun, eski boyayi cikarmadan bunu nasil cikaririm var midir bi yontemi? aseton falan kullansam ise yarar mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Selam, Aseton üzer seni :) Hemen zift temizleyen zımbırtılardan kullan. Tabi boyanın türevi de önemli. Bir dahaki sefere maskeleme çalışıp boya yap :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Abi bi caps ataydin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 caps aticam yarin artik maskelemeyi guzel yaptim basta da ruzgardan oraya buraya dagildi hep boya, bi de renk tonu farkli olunca cok siritti hatalar. o yuzden acik alanda olmazmis bu is boyalar tirnakla veya fiber sungerle kaziyinca cikiyor gibi aman apartman yoneticisi gordu okey dedi zaten ugrasmam daha sonuc alindi dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 imamizer said: okuyamadımda.. arabayla çok böyle duygusal bağım yoksa sat bence. boyalı arabayı sonra satmak sıkıntı. tavan hariç boyalı, keyfe keder boyattım diye yazarsan gülerler sana, zoruna gider onra. abi şu ne idiot bi yaklaşım ya (lafıms ana deil imam bu aradA) arabada boya olunca kaçan müşteri şeyi yane en anlamadığım mevzu araba konusunda arabada çizik var kaporta çürümesin diye boyatıyosun aracın fiaytı ülüyo boyatma çürüsün gibi bi kafa resmen kasko şirketleri masraf çıkmasın diye uydurmuş bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2014 Selam, İnsanlar boyanın nedenini bilmedikleri için şüphe duyuyor ve bundan dolayı fiyatlar düşüyor. Ayrıca boyanın altının nasıl rötuş gördüğü de bilinmiyor; kaportacı uğraşmayıp basmıştır macunu mesela. O macun bir müddet sonra aşırı kalın olduğu için çatlayabilir, harici darbelerde kırılıp dökülebilir. Kaynak gören yer galvaniz veya çinkoile korumaya alınıp mı boyandı yoksa macun+astar+boya+vernik şeklinde gitti mi tamir eden bilemiyorsun. Çizikler çok ciddi olmadığı sürece dokundurmamak daha iyi oluyor o sebeple. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 caps sunroofun onune yaptigim cikartma fotograflarda pek gozukmemis ama amatorce yapmama ragmen hos durdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar