Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

köpek sahiplendirme olayları(başıma gelenler)

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

şimdi yıllar sonra patipet banım kalkınca şu son bir aydır olan olayları yazayım bilen eden akıl versin. kedi konusunda baya bilgiliydim sahiplendirmedir kedinin yaşamıdır falan hatta anatomisine kadar biliyorum zoolog olduğumdan dolayı ama köpek çok alakam yoktu 1 aydır olan biteni yazayım dediğim gibi birileri akıl verir belki.

şimdi hiç gündemimde köpek falan yokken annem gidip köpek alıyor. internetten buluyor ücretsiz sadece aşı ücreti alıyoruz veterinerden zaten diyolar kadıköyde biyer işte bi gidiyor petşop. beni bilen bilir petşop düşmanıyım çok kez karakolluk olacak kadar hayvan koruma olaylarında aktivistte bir yapım olduğundan telefonda bana petşopmuş demesi ve alma sakın dememe rağmen bir yavru beagle görünce dayanamayıp alıyor. neyse hayvan akşam geldi bize zaten 1 saat benim evde durdu sonra anneme gitti. benim ev caddebostanda annemin ev suadiyede 20 dakika falan yürüme mesafesinde böle plan yapmış hafta içi annemde kalır haftasonu alırım ben falan diye

neyse iyi güzel ertesi gün veterinere götürdük. karma aşıları yapılmamış. zaten yapılamazmış hayvan 1.5 aylıkmış sadece iç dış parazit hap yutturmuşlar. gayet sağlıklı dedi falan filan ertesi gün yemek yememeye başladı sonra giardia çıktı şansıma parazitoloji final sorum köpekte çıktı. neyse 10 gün giardia diye tedavi oldu toparladı gibi oldu sonra gençlik hastalığı dendi veteriner değiştirdik ama kortizol verildiği için virütik hastalıkta korkunç bir hata olmasına rağmen hayvanın ciğerlerine sıvı doldu. nefes alamamaya başladı istanbul dışına gitti 3 gün orada toparladı yaylada sürekli açık havada falan. istanbula döndüğü gece kaybettik eşşek sıpasını.

hayatımdaki ilk köpeğimi paketleyip elime verdiler git göm diye. toplam 15 gün bende kaldı ama fena bağlanmıştım 13 gün sadece uyumaya eve gelip bütün gün seruma sonrada başında bekliyodum falan.

ölünce baya koydu açıkçası. 13 kedi baktım toplamda ama köpek olayı bambaşkaymış o sevgiyi alınca çokta sevince bütün sevgim götümde patladı.

benim ilk tepkim anneme madem beni dinlemedin gittin petşoptan aldın o zaman barınaktan alalım bitane bir can kurtaralım oldu
ama veteriner 4-5 aylık köpekten büyük köpek alamazsın evindeki kediyle anlaşamaz sonu kötü biter diyor inatla.

şimdi 2 evde kontamine ve dezenfekte etmenin imkanı yok gibi birşey kıyafetlerimize kadar gençlik hastalığı işlemiş durumda. belki 10 kere sildim evi bütün kıyafetler yıkadım ettim falan ama imkansızmış geçmesi bu yüzden 3 aylığı geçmiş 2 karma aşısı yapılmış bir köpek dışında bir köpeği eve getirirsem gençlik hastalığı kapacak. risk falan değil yüzde 99 kapacak.

şimdi benim bildiğim zaten 3 aylıktan önce anneden ayrılmaması gerektiği hatta araştırdım avrupada yasak 3 aylıktan önce köpeği alamıyorsun. neyse işte petarkadaştır mihavdır sahibindendir falan takip etmeye başladım.

HERKES ŞEREFSİZ. sahibinden.com'dan 50'yi geçti kaldırttığım ilan. çünkü sahiplendirme diye bir mantık yokmuş köpekte onu gördüm. bütün yavrular 45 günlükken satışa çıkıyor. emmeleri gereken dönemde anneden alınıyor ve SATILIYOR. ve resmen uğraşmamak için ve aşısını yapmamak için satıyolar. en köpeğimin hastasıyım ölürüm hayvan manyağıyım diyen insanlar barınak gönüllüleri hayvanseverler falan bile yapıyor bunu.

barınakta yavru köpek diye birşey yok zaten. geldiği gibi gidiyor ve barınaktan alınıp satılan köpek örneklerine kadar girdim artık. resmen çalıntı olduğu belli köpeklere kadar internette satıyolar. adam sekiz aylık beagle'a 1200 tl istiyor.

biri gönüllü sahiplendirme diye bu fenerbahçeye doğru sabit pazarın orda caddede buluşalım dedi. köpeği görmeye gittim. gittim köpek yok ortalıkta. daha buluştuk yalnız ben köpek için para istiyorum dedi. sırf merakımdan tamam köpeği göreyim dedim. peşin almadan getirmem falan dedi. bende dedim köpeği görmeden vermiyorum parasını git getir köpeği göreyim. tamam ev yakın 10 dakkaya geliyorum dedi. gidiş o gidiş yok herif. resmen insan skiyolar yani.

hayvan SATILMASINA korkunç karşı olmama rağmen 3 haftadır sahiplendirme diye birşeyin olmadığı gördüm. hani doğumu masraflı 4-5-6 yavruya bakım aşı masraflı. masrafını çıkarmak için mantıklı bir para istenilse vereceğim dert değil. ama öyle birşeye de denk gelmedim.

merakımdan çiftliklere bakmaya başladım. onlarda artık sıfır duygu var zaten. telefonu BİGIL SEĞEZYÜZ KURT BİNBEHYÜZ LABRADOR ÇAKLIK BİNSEHEZYÜZ falan diye açıyolar. hani bi derece bakımı düzgün olur aşısı yapılır en azından çiftlik daha iyi imkanları vardır petshoptan dedim yok öyle birşey yada bana denk gelmedi mi bilmiyorum ama birçoğuyla telefonda küfürleşmeye vardı artık.

buradan varsa sırf merakımdan soruyorum köpek sahiplerine. nereden buldunuz abi köpeğinizi? petşoptan ölmez lan inşallah diye mi aldınız? çünkü ölüm oranı korkunç yüksek zaten kafadan kennel cough ile geliyolar. kanlı ishal ve gençlik hastalığı gırla. çiftlikten alanlar nasıl aldı? çiftliklerde aşı yapılmış köpek bulamıyorum. ben çok kedi sahiplendirdim 1 kuruş istemeden evime geldi insanlar resmen mülakatla verdim kediyi sonra kontrol ettim falan ve çok biliyorum bu şekilde çok kedi verildiğini alındığını. köpekte böyle birşey yok mu abicim? varsa gizli bir komunite mi nedir? robları giyip ayinle mi veriliyor köpek? bitane dürüst insan yok mu? bitane kendi hayvanının yavrusunu düşünen adam yok mudur?

nedir başınıza gelenler anlatın edin burada bana da akıl verin lütfen. yakındır adam yaralamaya başlayacağım çünkü. ben mi şanssızım veya bilmiyorum yoksa gerçekten korkunç bir can pazarı mı var köpek konusunda?

bu hayvan ŞEREFSİZ vicdan yoksunu insan müsvetteleri yüzünden öldü. ben kendimi bu olaya adarım arkadaş. rahatsızlık verebildiğin kadar önünü kesip bilinçlendirebildiğim kadar insanı bilinçlendirmek istiyorum. şunlar ölmesin ak. 20-30 lira maliyeti olan 2 aşı yüzünden bu kadar hayvan ölmesin ya. ulan avrupada gençlik hastalığı NADİR BİR VAKA. türkiye de köpek alınırken kalıp olmuş 'abi köpektir ölür yani sağlıklısını bulmak zor' falan gibi laflar var bu nedir lan.

tipe bakar mısınız abi? dünyanın en masum şeyi niye 15 gün kan sıçıp heryerine iğne serum yiyip ölüyor abi?

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/s600x600/10336830_10152462594398385_6068334850195219143_n.jpg

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/p173x172/1526199_10152462594483385_4557454243581968425_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ilk zegnayla konuştum zaten. onun köpek boyutu bambaşka. adam yarışmalara giriyor köpeği için yaşıyor. ben sana bulurum hemen ama secereli olur oda çok tuzlu olur dedi. bende de öyle bir para yok zaten üçbin yürolardan falan başlayan.

bide yarışma falan kovalamayacağım sonuçta. ben sevgimi bi hayvana vereyim mutlu edeyim bakayım edeyim. oda koştursun falan yeter yani.
Sosyal ağlarda paylaş

petshoplara genelde bu çiftliklerden ya da hayvan sahiplerinden gitmiyor mu ?

bu nedenle çiftlikten almanın şöyle bir avantajı var sanırım. en azından pethop'ta zaman geçirmemiş hayvanı direkt alıyorsun. petshop'da hastalık oranı direkt artıyor.

telefonda konuşunca öyleler evet ama sanırım çiftlik daha mantıklı. ben ilk köpeğimi ankara'dan bir çiftlikten almıştım. 2 aylıktı. 15 sene sağlıklı yaşadı. petshop'dan aldığım ilk kedim ise veteriner tedaviye başlasak bile fazla yaşamaz. siz de üzülürsünüz kedi de işkence çeker dedi. bırak aşıyı pamukla hayvanların gözlerini bile silmiyorlar ya. hepsinin gözleri kulakları bilmemnesi iltihaplı.

bi de shoplarda yasaklanmıştı noldu devam mı hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz araştırdım, anladığım kadarıyla henüz genel kurula gelmemiş, komisyonda tasarı halinde.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=110845

Bugünlerde popüler olmasının (komisyona geliş tarihi 2012) nedeni artık komisyondan genel kurula gönderilme aşamasına gelmiş olması herhalde.

Yalnız içeriğine şöyle bir baktım ama petshop'larda kedi köpek satışının yasaklanması ile ilgili bir madde göremedim. Gözüme çarpan sadece şu oldu:
(madde 5, n bendi) "Ev ve süs hayvanı satışı yapılan yerlerde yırtıcı, saldırgan veya zehirli hayvanları satmak" eklenmiş ve yaptırım olarak hayvan başına 300tl idari para cezası uygulanma cezası getirilmiş (madde 9 k bendi).

BBu konuda başka bilgisi olan var mı?

Not: Kanun tasarısı içeriği http://www2.tbmm.gov.tr/d24/1/1-0685.pdf
Sosyal ağlarda paylaş

kadıköy belediyesi yasakladı ki ben daha önce canlı hayvan görüğüm yerlerde görmüyorum artık, şimdi aklıma geldi bağdat caddesi üstünde bir dükkan vardı o ne oldu acaba?

abi ben köpeğimi sokakta bulmuştum 4 aylık falandı dolanıyordu öyle sahiplendim ben de

hayvan sahibi olmak gerçekten şans işi biraz han inerede karşına çıakcğaı belli olmuyor yada tanıdık birinin anne altından alacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

Kadikoy belediyesinin yasaklamasi diye bir durum yok tam anlamiyla o olayi az cok arastirdim. Belediye kendi kafasina oyle birsey yapamiyor. Petshoplarla oturup konusuyolar petshoplar ok diyor. Zaten annem diyoki petshopta yoktu bekledik baska biryerden geldi kopek vr kutunun etrafi kartonla bantlanmisti falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Basin sagolsun ya, uzuldum. Biz iki kopegimizi de (toplamda 20 yili askin hikaye), tanidiklardan yavruyken almistik. Yanlis biliyormusuz sutten kesilme tarihini ikisini de erken almisiz ama biri 15 yil yasamisti, simdiki de 6 yasinda.

Oncekinin yavrularini sahiplendirmek icin cok ugrastirmistik ve sahiplendirmistik. Epey zarar da etmistik ama hic para almamistik kimseden. Insanlarin bunu para karsiligi yapmasini da asla anlamiyorum gercekten.

Sagda solda surekli ilan goruyorum ama genclik hastaligi olayini ilk defa duyuyorum ya. Yok mu caresi gercekten?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Merhabalar,

Öncelikle köpeğin doğru sahiplenilme tarihi 7-9 hafta aralığında, onu belirtebilirim. Güvenilir köpek almanın tek şansı ya tanıdığınız birinin yavrusunu sahiplenmek ya da bu işi profesyonel olarak yapan çiftliklerden edinmek. İşini düzgün yapan bir çiftlikten alacağınız yavrunun fiyatı da 1.000 ila 2.000 TL arasında değişecektir.

Bir çiftliğin güven vermesi için öncelikle, KİF(http://www.kif.org.tr/) yani "Köpek Irkları Federasyonu"na kayıtlı olması lazım. İlgili internet sayfasından kayıtlı olan köpek çiftliklerinin listesine ulaşabilirsiniz. Tabii sadece kayıtlı olmak yetmiyor; mümkünse çiftliği yerinde görmek, veteriner, eğitmen türünde kişileri kendi bünyesinde barındırdığından emin olmak da lazım. Almak istediğiniz özel bir tür köpek varsa sizlere yardımcı olabilirim, özel mesaj atmanız yeterli.

İstanbul'daki güvenilir bazı çiftlikler ise:
1) http://www.rivakennel.com/
2) http://www.vongrand.com/
3) http://www.topazkennel.com/
Sosyal ağlarda paylaş

barınaklarda yavru köpek çok oluyor izmirde olsaydın bugün bile bulabilirdik yavru ama istanbuldasın galiba. barınaklara bakıp bulamadıysan bir sürü(cidden bir sürü) sahiplendirme sitesi var mesajla yollayabilirim. kediler sorun yapar mı büyük köpeği bilmiyorum ama bizim bi arkadaşın 5 yaşında köpeği vardı gitti 2 tane kedi aldı gül gibi geçiniyor hayvanlar, başka arkadaşın 1,5 yaşında iti vardı o da kedi sahiplendi onlarda gül gibi geçiniyor. yani köpekler kediye bi şey demiyor ama kediler bi şey der mi bilemem. biz barınaktan sahiplenmeye giderken yolda köpek bulup onu sahiplenmiştik. ama barınaktada bi sürü yeni doğmuş köpek vardı. sana sahiplendirme sitelerini atayım bi bak mutlaka bulursun.

ve başın sağolsun üzüldüm küçük sıpaya..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
O sahibinden.com bana maaş bağlaması lazım. İzmir de bir tane bile satılık köpek ilanı yoktu benim sayemde ama sahibinden.com göz yummaya devam edince elden bişey gelmiyor takibi bıraktım ve şu an bir sürü ilan var ''45 günlük koca kafa rot aşı mama parası gibi ücretler istenmeyecektir'' diye yazıyor , arıyorum ilan sahibini hep aynı muhabbet ''400 lira 500 lira''. Bu hayvanların kötü koşullarda ticaretini yapan her kim varsa eli ayağı kopsun ne diyeyim...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...