Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kötü üni iyi ortalama mı iyi üni kötü ortalama mı?

songsteel

Öne çıkan mesajlar

yıldız teknik makine ye girebilirken akdeniz makineye girip daha kolay bi şekilde ortalama kasmak mı yurtdışında master yapmamda faydalı olur yoksa yıldız teknik gibi bi tık üstte bir okuldan mezun olmam mı?
bazı tanıdıklarım avrupada okul adını kimse sallamaz sen istersen itüden 2.90 la mezun ol adam hakkariden 3.40 ortalamayla senin önüne geçer diyor , ne kadar doğrudur?
hedefim orada master yapıp,dil öğrenip çalışmak. sizce hangisi daha avantajlı özellikle buradaki abiler hep master başvurusu yapan falan yaştalar hani diyormusunuz keşke dandik okula gitseydim ama ortalamam iyi olsaydı
Sosyal ağlarda paylaş

avrupanın hangi ülkesi olduğuna bağlı. mesela alman üniversitelirinin çoğu eğer aynı ülkeden farklı okuldan mezun iki başvurusu varsa okulun başarısına bakar. yani en azından benimki öyle yapıyor. öte yandan amaç kendini geliştirmek olduğu için iyi üniden ortalama üstü gpa kasmanı tavsiye ederim. liseden bir kız arkadaşım katü iktisat kazanmıştı ilk yıl öküz gibi ortalama kasıp yıldıza geçti. ancak ben birinci sınıf makinada diferansiyel denklemlerle ortalama kasmaya çalışıyorken o tiyatro resim beden eğitimi türkçe gibi derslerle geçiş hakkı kazandı. ancak kimin ne kazandığı tartışılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Not ortalaması bazen gerçekten problem olabiliyor ama iyi üniversite ne olursa olsun daha iyi bir seçenek bence.
Not ortalamasından ve okulun adından daha da önemlisi okulun sana katacakları -ve iyi bir üniversite sana çok daha fazla şey katacaktır.

Yurtdışında master için de bütün okullar not ortalamasına bakmıyor. Amerikada burslu okumak için 3+ ortalama muhabbetini çok duydum ama burs konusu haricinde kabul edilme açısından filan okulun adını dikkate alanlar daha fazladır, adı geçen bir okulda okuduysan düşük ortalamayla bile daha öncelikli olursun. Tabi genel olarak kriterler üniversiteye göre değişir. Hedeflediğin bir yer varsa onun kriterlerini şimdiden araştırabilirsin, ama yine de iyi üniversiteyi tercih et derim.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi öğrencilik geçirebileceğin üniversiteyi seç.

mezun olduğun okul, deneyimsizken ilk işe girişte işine yarar ama sonrası kendi yeteneğin ve iş tecrübenle devam eder. 5-10 yıllık adama mezuniyet sormazlar artık. hangi firmalarda ne tür pozisyonda, ne tür projelerde çalışmış ona bakarlar.

kendine ifade yeteneği, görünümü, özgüveni, disiplini vs diye gider.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışındakilere göre türkiyedeki bütün üniversitelerin çöp olduğu söylendi bana ilk mesaj da dediğim gibi. boğaziçinden bahsetmedim zaten gelip saçma sapan örnekler verenler olmuş.

itüyle ytü kocaeli akdenizin farkını biliyor mu bu yurtdışındakiler onu soruyorum?

amacım yurtdışında yüksek lisans yapıp orada çalışmak ve yaşamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Black_Hand said:

yıldız teknik te elektronik mühendisliği bitirmiş çocuk gelmişti bir kere bizim eve, tavan vantilatörü takmak için... takamadı, sonra yalnış taktı falan... sonra söküp ben düzeltmiştim aleti.
bu olaydan sonra yıldız teknik ten mezun olanlara hiç iyi gözle bakamadım.

Ahah bu çok iyi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...