Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biji biji

BaaL

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Fransuxa said:

Biyik said:

alakası yok, her zamanki gibi yanıldın.

hadi hadi minnoş. bak mikro ekonomi makro ekonomi dersleri var onlara sıkıntı yapma sakın. formülleri bi yere kopya yaz geç başka türlü geçemezsin tamam mı paşam.

beni boşver de seni üniversite okudu olarak kabul ediyorum.
kalkmış DARBE LAZIM DARBE diyorsun.
seni napmalı?
Mesaj tarihi:
Feamer said:

Biyik said:

sen kimden bahsediyorsun toplu olarak siz diyerek?
ben mesela direkt senden bahsediyorum senle konuşurken.

üzerimde gereksiz bir kibarlık oluyor bazen, gereksiz bir şey ama genelde atlıyorum

devletçi ve daha çok kemalist ideolojiye yakın şeyler konuşuyorsun ve dediklerinin "yaratıcı" şeyler olduğunu düşünüyorsun muhtemelen. ama merak etme yalnız değilsin.

kemalizmin "devrimci" ve "solcu" bir ideoloji olduğu yanılgısı toplumumuzun en büyük derdi.
Mesaj tarihi:
not: hahahaha çok ileri görüşlü bir yazı yazmışım

misal,

sorsan darbe kötü birşey

niye?

öyle söylemişler çünkü,

ama sorsan,

elle tutulur bir cevap veremez,

darbe bir silahtır ve silahlar suçlu olmazlar, kullanalar suçlu olur.

bu zihniyet, "kemalin" devrimlerinden rahatsız olduğu için menderesi getirdiler ve darbe tarihininde bir fiil başlatmış oldular, ha birde inönü var...
Mesaj tarihi:
askeri darbeye, askeriyenin kurum olarak iktidar ve disiplin üreten ve insanları tek tipleştiren bir yapısı olduğu için karşıyım temel olarak.

askeri darbe ne olursa olsun özgürleştirici bir pratik yaratamaz. bir an için baskıcı bir yönetimden kurtuluruz ama yeni üretilen sistem de en az bir önceki kadar baskıcı olacaktır. çünkü askeriyenin kendi iç dinamiklerinin yeni bir şey yaratması mümkün değil.

kendi içinde yarattığı disiplinci mekanizmaları topluma empoze eder.
Mesaj tarihi:
olabilir, doğrudur, şimdiye kadar ki yapılmış olanlar öyle olmuş olabilir ama bu sonraki yapılacak olanlarında aynı şeyi tekrar edeceğinin garantisi olamaz,

bunun dışında geçen sene ve öncesi sormuş olsalardı bana darbeden başka çok seçenek var derdim ama artık demiyorum, önümüz daha açık çok şükür

söylediklerinde şöyle bir sorun var,

19-20 yaşlarında doğudan siyasi bilimler okumak için büyük şehire gelmiş biriside değilim,

nede, yakın tarih bilgimi ve tartışma adabını akp medyasından öğrendim
Mesaj tarihi:
ya ben darbeyi savunurum, sen yalamayı savunursun, başkası çıkar ezilen halkların kardeşliği der, kimisi çıkar başka şeyin goygoyunu yapar sanane olm? seni mi alakadar eder burda kimin ne laf ettiği? biz burda tonla adam bir ton şeyi tartışıyoruz hoşumuza giden şey hakkında toplanıp konuşuyoruz zıt görüş olduğu zaman rahatsızlık verse de sesimizi çıkarmıyoruz es geçiyoruz. burda millet ırkçılık yapmış, ona buna sarmış, geyik kisvesi altında millet birbirine laf sokmuş falan burda seni mi enterese ediyo adamın ırkçılığı faşistliği az ötede gündem var aç orada konu kahrolsun faşistler yaşasın kürdişko kardeşlerimiz diye konu aç.
Mesaj tarihi:
Kürtler ezildi mi ? Evet ezildi.Siz burda kıçınızı da yırtsanız tarih değişmez.Çoğunuz agu agu diye ortada dolanmadan önce oldu bunlar.
Tek kürtler mi eziliyor ? Hayır , saçı uzun küpeli olan da ezildi ; başı kapalı camiye giden de ezildi ; kadını da ezildi ; eşcinseli de ezildi.Ülkece orgy çevrildi , gangbang lokomotifi gibi sırası gelen çömeldi.
Niye böyle peki ? Çünkü herkes aynı bok sadece tonlar değişiyor.Bu on yılın revaçta olanı da "batılı" , ingilizce bilen , saçı rastalı , dövmeli çılgın gençlerin ezilmesi.
Mesaj tarihi:
Biyik said:

Fransuxa said:

zıt görüş olduğu zaman rahatsızlık verse de sesimizi çıkarmıyoruz es geçiyoruz

çok büyük yalan.

birader 2013 senesinde üye olmuşsun. biz burda 11 senedir laf ebelemeciliği yapıyoruz. 11 senedir takıldığım mekanı banamı öğreticeksin?
Mesaj tarihi:
Fransuxa said:

ya ben darbeyi savunurum, sen yalamayı savunursun, başkası çıkar ezilen halkların kardeşliği der, kimisi çıkar başka şeyin goygoyunu yapar sanane olm? seni mi alakadar eder burda kimin ne laf ettiği? biz burda tonla adam bir ton şeyi tartışıyoruz hoşumuza giden şey hakkında toplanıp konuşuyoruz zıt görüş olduğu zaman rahatsızlık verse de sesimizi çıkarmıyoruz es geçiyoruz. burda millet ırkçılık yapmış, ona buna sarmış, geyik kisvesi altında millet birbirine laf sokmuş falan burda seni mi enterese ediyo adamın ırkçılığı faşistliği az ötede gündem var aç orada konu kahrolsun faşistler yaşasın kürdişko kardeşlerimiz diye konu aç.

Tabi canım farklı görüşleri olan kişilere karşı çok anlayışlı bir tutum var ;D
Mesaj tarihi:
beni bilen bilir de,

80 lerde darbe döneminde kürt köyleri askerlerce basılıp binlercesi öldürüldü, işkencelere maruz kaldılar, dilleri yok sayıldı hatta kürtçe müzik yasaklandı ''bana türkçe bir ekmek ver'' isimli bir kitap var onu okuyun mesela bunla ilgili. sağ kalan çocuklar da ülkenin dört bir yanına asimile edilmek için gönderildi. dağda yürürken çıkan kart kurt sesi kürt olmuş lafı da dönemin baskıcı ve darbeci generalleri tarafından çıkarılmış bir söz.

kimse hadi dağa çıkalım da adam öldürelim, büyüyünce terörist olcam gibi sebeplerle hayatlarını dağlarda geçirmiyor. Bugün biz geziciler nasıl terörist olarak ilan edilip televizyon medyasında suçlu vandallar olarak gösteriliyorsak, bu olaylar döneminde de aynısını onlara yapıldı. neden pkk 80 lerden sonra patladı?

gezi'yi yaşamış insanlar olarak siz hala tarihsel dayatmalara nasıl inanıyorsunuz allah aşkına ya? tarihi o gün güçlü kimse o yazıyor. kürtleri sevmek ve haklarını savunmak atatürk'ü reddetmek anlamına gelmez. 1930 larda'da yapılan çok şey var da ben hala kendi ideolojime yediremiyorum o yüzden susuyorum. ne de olsa askeri anayasanın ilkokullarında liselerinde eğitim gördük, bugün nasıl tayyip'in islami liselerinde çocuklar eğitim görüyorsa.

bugün tayyip ne boksa 80 lerde de asker o boktu. o yüzden ben askeriyeyi de tayyibi de aynı bokun farklı rengi olarak goruyorum. ha tayyip ha fetullah gibi.
Mesaj tarihi:
Biyik said:

kıdem, rutbe iktidarı kuruyorsun şimdi de.
şaşırtıcı değil.

Bıyık sevdim seni. Legendery support istersen eğer enerjimi alan etkisi vuracak şekilde yayıp tauntlarım hepsini. Invulum nasıl olsa ;D
Mesaj tarihi:
Voys said:

beni bilen bilir de,

80 lerde darbe döneminde kürt köyleri askerlerce basılıp binlercesi öldürüldü, işkencelere maruz kaldılar, dilleri yok sayıldı hatta kürtçe müzik yasaklandı ''bana türkçe bir ekmek ver'' isimli bir kitap var onu okuyun mesela bunla ilgili. sağ kalan çocuklar da ülkenin dört bir yanına asimile edilmek için gönderildi. dağda yürürken çıkan kart kurt sesi kürt olmuş lafı da dönemin baskıcı ve darbeci generalleri tarafından çıkarılmış bir söz.

kimse hadi dağa çıkalım da adam öldürelim, büyüyünce terörist olcam gibi sebeplerle hayatlarını dağlarda geçirmiyor. Bugün biz geziciler nasıl terörist olarak ilan edilip televizyon medyasında suçlu vandallar olarak gösteriliyorsak, bu olaylar döneminde de aynısını onlara yapıldı. neden pkk 80 lerden sonra patladı?

gezi'yi yaşamış insanlar olarak siz hala tarihsel dayatmalara nasıl inanıyorsunuz allah aşkına ya? tarihi o gün güçlü kimse o yazıyor. kürtleri sevmek ve haklarını savunmak atatürk'ü reddetmek anlamına gelmez. 1930 larda'da yapılan çok şey var da ben hala kendi ideolojime yediremiyorum o yüzden susuyorum. ne de olsa askeri anayasanın ilkokullarında liselerinde eğitim gördük, bugün nasıl tayyip'in islami liselerinde çocuklar eğitim görüyorsa.

bugün tayyip ne boksa 80 lerde de asker o boktu. o yüzden ben askeriyeyi de tayyibi de aynı bokun farklı rengi olarak goruyorum. ha tayyip ha fetullah gibi.

seni böyle bilmiyodum ki ben
Mesaj tarihi:
moriarty said:

noyan gördük invulluğunu senin cümlelerinle seni çıldırttığımda sdf.

http://forum.paticik.com/read.php?62,7356921,page=1

Noyan için konuşuyorsan o konuda noyan kendi kendisine karşı harika bir mücadele vermiş ve sende vazgeçmişsin staminian bitip fakat noyanınkisi de bitmiş ve sonra başka bir üyenin özel mesaj tauntuna cevap verdi diye banlandı kendi üzerine gurur duymana gerek yok bu konuda =))
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...