bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 selamlar, bir, iki başlık altında lafı geçmiş ama tam olarak aradığım yanıtı bulamadım. açacağımız portalın videoları için bir servis sağlayıcı ile anlaşacağız. 2 adet teklif göndermişler, birinde video encoding eklenmiş diğerinde eklenmemiş. bizim kendi çektiğimiz videoları encode etmemiz ne kadar zor bir işlemdir portala eklemek adına? ayda 6-7 tane video yükleniyor olacak, Q'da bir 30-40 tane toplu yükleme yapacaz. bu işlemi ben yapmaya kalksam yapabilir miyim? böyle basit bir şey mi yani? adamlar GB başına 8 dolar fiyat yazmış. eğer böyle kasıntı bir şeyse hiç kasmadan servis alacağım ama benim gibi orta derece bir kullanıcının yapabileceği bir işse kendim yapmaktan yanayım. hizmetin adı : "encodio vod encoding hizmeti" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 oha lan gbsini 8 dolar mı adobe media encoder ile kendim yapıyorum ben gerektiği zaman , bu başka bir olay mı acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 değmez oraya ekstra ödemeye. online encoding hizmeti alabileceğin binlerce site var, googlea yazarsan biraz aramayla çıkıyor. şu an müsait değilim, vaktim olsa tek tek yazardım. zencoder, encoding.com vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 gördüm onları peki bu işler önceden hiç yapmamış ve anlamayan birinin yapabileceği bir şeyler mi? toollar el altında olsa bile? çok teknik işler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 abi yanlış anlamıyorsma olay şu değil mi bir site açıyorsun sitenin desteklediği bir video codec ve formatı var diyor ki tüm videolar şu formatta olacak mpeg4 1280x720 30fps sen de bu formata çevirmek için servis mi alıyorsun? Bunu bilgisayarında kolayca yapabilirsin, sadece eğer büyükse videolar uzun sürebilr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 yok abi asıl aldığımız hizmet videolarımız için yüksek bant genişliğine sahip platform. bunun için bundle olarak teklif veriyorlar. atıyorum video editleme platformu, şu kadar depolama hizmeti, şu kadar network vs. vs. orada encode'la ilgili bir farklılık var, almasak ne olur diye şey ettim. eğitim videoları olduğu için yüksek çözünürlük + uzun olması büyük sıkıntı, sitenin trafiğininde yüksek olması bekleniyor, haliyle bant genişliğinin hiçbir şekilde yetmeyeceğini düşünüldüğü için böyle bir hizmet alınmaya karar verildi. (kendi serverımız yok, hosting hizmeti alıyoruz ayrıca) 720p olarak çatır çatır yüklemesi gerekiyor videoları malum kullanıcı sabırsız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 encodingi biz yapsak olur mu dersin, sonra yarın bişi olur takılır stream, ay bu formatta yapamıyoz falan diye yokuş yaparlar millet izleyemez 2 gün sonra stres olur. Bence pek uğraşmayın, fışkırtacakları formatta yapsınlar. Ha Bitrate düşük yapıp videonun hakkını vermezlerse basın eksiyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 gayet cool'dular ya o konuda. teklifte görünce, bunu paketten çıkartabilir miyiz, encoding'i ben yapabilirim dedim (bu arada hiçbir fikrim yoktu yani nasıl yaparım ederim falan asdas), tabii çıkartarız dediler, fiyattan düştüler, gerekli formatı biz sizinle paylaşırız dediler. multi bitrate live encoding nedir peki onu anlamadım. VOD (video on demand) encoding ile farkı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 bu arada encoding.com'dan free 350 mb lık videoyu mp4 'e encode ettim, hem hızlı oldu hemde 40 mb'a düştü 720p olarak, baya kolaymış ya kullanımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 twitch deki olay değil mi o?bağlantına göre veriyodu galiba çözünürlüğü?Alakasız bir şeyde olabilir tabi ama o heralde youtubedaki discrete bi olay değil.360 seçeyim 360 kalsından ziyade bağlantıyla orantılı çözünürlükle oynayacak meret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 senin videonu birkaç bitrate seçeneğinde dönüştürüp alıcının alabilitesine göre ayarlıyo. Youtubedaki otomatik çözünürlük olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 hmm o zaman süpermiş ya adamlar free olara eklemiş zaten bunu asdasd. depolama alanını 25 gb tutmuşlar, 1 gb başına 4 dolar istiyorlar, büyük ihtimal oradan yakalayacaklar. teklif çok çok çok iyi geldi de acaba bir şey mi var gözden kaçırdığım diye anlamaya çalışıyorum. ekipte teknik şeylere ben bakıyorum ama teknik şeyleri genelde okuyarak veya patiden falan öğreniyorum. ilginç bir konsept oldu. teşekkür ettim bilgi paylaşanlara. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Multi stream olayını araştırmak lazım.Youtubeda yapıyo automatic seçersen görüntü kalitesini ama 144 bitte takılıp kaldığı oluyodu.Automaticten manual hep hd olsun dedim ala oldu. Adam 2 kuple video izleyecem diye heder olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Canlı vereceksen YouTube? Değilse yine Youtube? Neden illa ki para vereceğim diye tutturdun ben onu anlamadım. Hem Youtube aracılığıyla da para kazanırsınız çok izlenirse. Telif hakkı hede höde için mi bu yola gittiniz? E onun için de Youtube? Şikayette şak diye siliyorlar. Yüksek boyutlu dosyaları yükleyecekseniz zaten sınır yok, convert programıyla çevirin flv ye yükleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2014 Ulan acmadim gitti su encoding sitesini. Mis gibi satardim simdi hizmeti. Agzima sicayim. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2014 1) youtube ülkede yasaklı, ne zaman açılıyor ne zaman kapanıyor belli değil, pc konusunda üz düzey bilgi sahibi bir kesime hitap etmiyoruz 2) trafik kaçıyor, reklam gelirleri düşüyor adamlara verdiğim paradan kat ve kat daha çok kayıp oluşturuyor bu iki madde. özellikle izlenememesi demek, sitenin büyüme hızının 60% düşmesi falan demek. videolar ilgi çekecek bölüm çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2014 Encode işleri zor işler değil, ona ayrıyeten para vermene gerek yok. Zaten şimdiye kadar çözmüşündür mevzuyu. Video stream için para vermek yani biraz sokağa para atmak gibi bana göre. Zira vk, gibi çok sayıda yayın yapabileceğin yer var. Tonla dizi sitesi böyle yapıyor misal. O açıdan Youtubeyi örnek vermiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 arkadaşlar bu konuda çalışmaya başladım, şöyle bir sıkıntım var: bu şekilde videoların embed kodlarını alıyorum, bende sorunsuz çalışıyor fakat apple osx kullanıcısı videoları açamadığını plugin istediğini, flash'dan sorun çıktığını söyledi. videoların osx'de çalışıp çalışmadığını test edebileceğim bir platform var mı? embed'i yapıştırsam mesela bana competible veya değil dese? nasıl pratik bir şekilde bunların testlerini yapabilirim? flavorlarım şunlar, mp4 osx competible diye öyle ayarlamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 playerdandır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 test edebileceğim bir yöntem var mı? windows kullanıcısı olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 http://www.browserstack.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 off site ve hizmet süpermiş. işin enteresan tarafı OS x ile safari kullanarak giriyorum ve bütün videolar çatır çatır çalışıyor, başkası neden göremiyor olabilir sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 g5 ten açmaya çalışıyodur flash player eskidir güncelleyemiyordur vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2014 Yeni yuklenmis, sadece flash yuklu OS X var elimin altinda, link ver bakayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar