Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eliptik bisiklet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
almayı düşünüyorum, daha ucuz ve daha kullanışlı vede daha işe yarayan bir alet olduğu fikrindeyim.

işi bilen arkadaşların önerileri nedir? değer mi, değmez mi? marka model önerisi olan var mı?
Mesaj tarihi:
Fizik terapi uzmanım (evet uzmanım var evde dolapta duruyor) eliptik bisikletin manasız olduğunu yani vücudun normalde yapmayacağı bir hareketi çalıştırdığını ve kondisyon olarak da kas gurubu olarak da çok akıllıca olmadığını söyledi. Onun yerine yürüyüş yapmanın kat ve kat daha verimli oldugunu söyledi. Zaten eliptik sevmeyen biri olarak bende inandım :P
Mesaj tarihi:
Bisiklete binmek de dogada yapmadigimiz bir hareket o mantikla. Doktorlara bakarsan kilonuzun yarisindan fazlasini kesinlikle kaldirmayin diyorlar... peh...
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Fizik terapi uzmanım (evet uzmanım var evde dolapta duruyor) eliptik bisikletin manasız olduğunu yani vücudun normalde yapmayacağı bir hareketi çalıştırdığını ve kondisyon olarak da kas gurubu olarak da çok akıllıca olmadığını söyledi. Onun yerine yürüyüş yapmanın kat ve kat daha verimli oldugunu söyledi. Zaten eliptik sevmeyen biri olarak bende inandım :P

Doktor değilim mühendisim ama hiç mantıklı gelmedi.

Yani kelebek yüzmekte vücudun normalde yapmayacağı bir hareket vs...
Mesaj tarihi:
Bench press veya kelebekten bahsetmiyoruz ki bunların ikiside vücudun normalde yaptığı hareketler. Sen bana eliptiğin tam bir turunu normal hayatta yaptığın bir yeri yazabilir misin?
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Türkiyedeki en tanınan fizik tedavici.
Senin uzmanlık alanın ne?

Türkiye'nin en tanınan matematikçisi 2+2=5 dese inanacak mıyız?
Yürümek nasıl bir kardiyovasküler egzersizden KAT VE KAT ETKİLİ olabilir, yani şöyle bir mega sav ortaya koyuyorsa fizik tedavi uzmanı, bu iddiayı kanıtlaması gereken o (çünkü paradigm-shift yaşatıyor), benim uzmanlık alanım üzerinden bir savunma yapma ihtiyacım yok.
Mesaj tarihi:
Ayrıca vücudun normal durumlarda yapıp yapmayacağı hareket ile verim arasında nasıl bir korelasyon var?
Dünyada spor ile ilgilenmeyen kaç insan V Sit up yapmış mesela? O zaman bu hareket verimsiz, alaturka tuvalet oturuşunda ab workout yapalım çünkü o doğal bir hareket.
Senin Türkiye'nin en tanınan fizik tedavi uzmanının iddiası bu.

Hali hazırda son 10 yılda zaten muscle confusion'ın kas grupları üzerindeki etkisi üzerine milyon tane araştırma yapılmış ve bu durumda kasların gelişiminde çok daha ciddi olumlu etkiler gözlemlenmiş. Yani hali hazırda iyice sapıtık olan "hayatın doğal gidişatına aykırı, o zaman verimsiz" fasaryası bu ortaya konan çalışmalar neticesinde bir de olumsuzlanmış oluyor. Çünkü muscle confusion'dan hareketle, doğal olarak yapmadığın, bilmediğin, kas hafızanda bulunmayan bir hareket ekseriyetle çok daha verimli oluyor.
Mesaj tarihi:
Abso poponu kaldırmaya üşeniyorsun, sonra benim fizik tedavici şöyle dedi böyle dedi :P Fizik tedaviyle ilgisi yok ki olayın, adam göbek eritecek. Beli ağrıyana tabii ki faydası yoktur.

Feamer sen de eve alet malet alma en fazla donlarını asarsın ona. Git adam gibi salona yazıl.
  • Yeni Oluştur...