Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pliometrik idman

E

Öne çıkan mesajlar

173 boy
78 kiloyum.
son 1 aydır düzenli olarak ortalama 8 km koşunun üzerine ağırlıkla pliometrik giriyorum ortalama 50 dakika. pazar hariç hiç boş gün bırakmıyorum. yanmalarım geçeli 1 hafta oldu. çok daha enerjik hissediyorum ama ağırlıkla çalışmama rağmen hiç bir idman sonrası yorgunluğu hissetmiyorum garip gelmeye başladı. acaba bunun üzerine salonda gidip bir de ağırlık idmanı yapmalı mıyım. ayrıca bir de cardio için 1 saat yüzebilme imkanım da var idman sonrası faydalı olur mu dersiniz?

beslenmem de şu şekilde kahvaltı meyve + fındık fıstık ceviz peynir domates, öğleden önce bir eti form çakıyorum, öğlen yağsız göğüs eti ya da küşneme, bonfile, idman sonrası eti form, akşam eti form.

kilo da veriyorum sürekli ama salon idmanı da eklersem ve yüzme overtraining olur mu? pek bilgili değilim bu konularda.

edit: pliometrikte ayaklarda 6kg ağırlık torbası, ellerimde de 10kg lık dumble oluyor.
edit2: whey protein önerir misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

neden plyometric çalışıyosun? daha yükseğe, ileri sıçrama gibi garip bi hedef mi var?
o eti formlar ne öyle?
spordan sonra niye yemek yemiyosun? asıl yemen gereken öğünü etiformla geçiştirmişsin.
antrenmanın hedefi yorgun hissetmek değildir zaten.
sen önce ne yapmaya çalıştığını bi yaz hele
Sosyal ağlarda paylaş

açık konuşacağım pliometrik çalışıyor olmamın tek sebebi tamamen bir dürzü olmam. millet sürekli yanıma gelip aa sen ne idmanı yapıyorsun dediğinde bilmiş bilmiş konuşmak hoşuma gidiyor. onun dışında diyetle ilgili zerre anladığım bir şey yok.
ortada sadece şöyle bir gerçek var ki hayvan gibi kalori yakıyorum şu an ve bundan maksimum nasıl fayda sağlayabilirsem onun peşindeyim.

vücut olarak da pret pitin fight clu....
Sosyal ağlarda paylaş

Daha beni sallayan olmadi ama sanada anlatayim.
Diyet hedefe ulasmanin kestirme yoludur. Ama sonuclar kisa omurlu olur.
Asil amac Saglikli beslenme olmali. Saglikli Beslenme Plani.

Diyet

Bu diyet kelimesi ile Saglikli beslenme plani, programi karistiriliyor bence.
Diyet'in anlami aslinda yedigimiz ictigimiz herseydir. Ama milyon dolarlik bir pazar olusturdugundan su anda Diyet kelimesi kilo verme amaci ile yedigimiz ictigimizi kismamiz, yemememiz anlaminda kullaniliyor.

Adam hem diyet yapiyor hem spora gidiyor mesela. Hem diyet yapacak kilo verecek ayni zamanda kas yapacak. Kolay gelsin. Diyet yapinca acliktan ve sinirden insanin en basit isleri yapmaya bile ne enerjisi ne de sabri yetiyor. Zaten dogru durust yemiyorsun spor yapacak enerjiyi nerden bulucan?

Abi senin durumun da biraz farkli. Hem psikolojik hemde bahar yuzunden fiziksel olarak bir enerji patlamasi icersindesin. Bence gecici bir durum bu.
Ana ogunleri atalama. Saglikli beslenmeye gayret et. Haftada 3-4 gun kendine bir program ayarla hic aksatmadan sporunu yap.
Ben kednim ilk 1.5 saat kardio+ Abs, karim hareketleri, arti 1.5 saat agrlik calismasi yapiyorum. Bu 1 saat arti 1 saat de olabilir. Kisaca 3 saat ten fazla 2 den az calismiyorum. Haftada 3 kere. Bir de vucut zamanla alisiyor ayni hareketleri tekrarlama. 2 ayda bir program degistir. Ben her seferinde bir iki hareket ekleyip cikarip farkli hareketler yapmaya calisiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Daha beni sallayan olmadi ama sanada anlatayim.
Diyet hedefe ulasmanin kestirme yoludur. Ama sonuclar kisa omurlu olur.
Asil amac Saglikli beslenme olmali. Saglikli Beslenme Plani.

Diyet

Bu diyet kelimesi ile Saglikli beslenme plani, programi karistiriliyor bence.
Diyet'in anlami aslinda yedigimiz ictigimiz herseydir. Ama milyon dolarlik bir pazar olusturdugundan su anda Diyet kelimesi kilo verme amaci ile yedigimiz ictigimizi kismamiz, yemememiz anlaminda kullaniliyor.

Adam hem diyet yapiyor hem spora gidiyor mesela. Hem diyet yapacak kilo verecek ayni zamanda kas yapacak. Kolay gelsin. Diyet yapinca acliktan ve sinirden insanin en basit isleri yapmaya bile ne enerjisi ne de sabri yetiyor. Zaten dogru durust yemiyorsun spor yapacak enerjiyi nerden bulucan?

Abi senin durumun da biraz farkli. Hem psikolojik hemde bahar yuzunden fiziksel olarak bir enerji patlamasi icersindesin. Bence gecici bir durum bu.
Ana ogunleri atalama. Saglikli beslenmeye gayret et. Haftada 3-4 gun kendine bir program ayarla hic aksatmadan sporunu yap.
Ben kednim ilk 1.5 saat kardio+ Abs, karim hareketleri, arti 1.5 saat agrlik calismasi yapiyorum. Bu 1 saat arti 1 saat de olabilir. Kisaca 3 saat ten fazla 2 den az calismiyorum. Haftada 3 kere. Bir de vucut zamanla alisiyor ayni hareketleri tekrarlama. 2 ayda bir program degistir. Ben her seferinde bir iki hareket ekleyip cikarip farkli hareketler yapmaya calisiyorum.

hunty emek verip yazdığın şeye karşı çıkasım yoktu. ama şu an üşengeçliğim geçti biraz. yazayım

2 ayda bi hareketleri değiştirmek mantıklı değil. belli ana hareketlerin olur, güçlenebileceğin. onları değiştirmemek lazım mümkün olduğunca. vücut alıştıkça ağırlığı arttırıyosun ve stimulus değişiyor. sürekli değiştirirsen güçlenemezsin.
ha preacher curl, cable crossover vs vs hareketler için demiyorum zira onlar ana hareket olamaz. onları istersen haftada bir değiştir
Sosyal ağlarda paylaş

Ecelin gelene kadardan kastın daha fazla kaldıramayacak olana kadar ise evet. Kasın sınırlarını zorlarsan kası güçlendiriyorsun demektir.
Ama bu sadece ağırlıkla ve yaptığın hareketle alakalı değil. Yaptığın form önemli bir de tabii beslenmen ve dinlenmen. Hareketi yaptın ama protein almadın, mevcut kastan da olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi.
eti formu bıraktım. öküz gibi et yiyorum 2 gündür. daha bir enerjik hissediyorum. daha ağır çalışamasamda daha uzun süre ya da daha çok tekrar yapabilmeye başladım.
yorulma halen yok. çok saçma geliyor. oradaki eğitmen arkadaşlar da saçma buldu. ekstra idman verdiler hatta salladığımı düşünüp onu da yaptım. yani bir yerden sonra tıkanıyorsun ama 10dk sonra aynı idmanı tekrar yapabiliyorum öyle bir garip durum var. tüm bunlar 8km koşu sonrasında oluyor ayrıca. ve kilo da vermiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Hacim cok efor harcayip kilo vermiyorsan beslenmen yanlis demektir. Aldigin seker, yag, kalori degerlerini kontrol altinda tut. Bunlar mantikla kolay cozulucek durumlar.
Diger olasiliksa senin super kahraman olman. Vucudununda cok dusuk yag olmasi ve tamamen kas olman. Duzgun beslenip cok efor harcarsan daha da kas yapar daha da agirlasirsin. Bunun olasiligi baya dusuk tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...