Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

THE BEST KONTAKT LENS

roket adam

Öne çıkan mesajlar

reyou said:

bu lenslerin havuzda, denizde kullanimi ile ilgili cok pis saglik manifestolari var sagda solda, ciplak goze gore cok daha fazla artiyolar diolla var mi bunla ilgili dogru bi kaynak?

walla getirisi daha fazla
kız dikizlemek için denizden çıkıp optik gözlüğünü mü takacansn
güneş gözlüğü kullanabiliyorsun rahatca
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Biofinity aldım, efsane çıktı. 92 kutu alıp önümüzdeki 15 yıl kullanmayı planlıyorum.

bende bunu kullanıyorum
tek kullandıgım marka bu ilk lens aldıgımda vermişlerşdi
bişi bi marka denemedim hiç.bi sorun yaşamadyım da

tek gerizekalılğı arkası önu zor belli oluy
Sosyal ağlarda paylaş

Bi üniversite hastanesinin kontakt lens biriminden randevu al, orda gözünü türlü çeşitli açılardan ölçüp türlü çeşitli lensleri deneyip sana en uygun olanı bulun doktorla birlikte, sonra da gözlükçüye gidip aynı marka aynı model (gözlükçüler burda bu bunun muadili deyip aynı ölçülerde başka lens satmaya çalışabilir, ama lenste muadil yoktur. Olan olur, olmayan olmaz) lensi al. The best kontakt lens odur
Sosyal ağlarda paylaş

lens için göz çapının ölçülmesi gerekiyor.önceden sun care 55 kullanırdım çok rahattı ama piyasadan kaldırmışlar.uzun süredir zeiss kullanıyorum ama bundan da memnun değilim, çok çabuk kuruyor.var mı başka marka önerebilecek.

ayrıca 7 yıldır filan havuza denize lens ile giriyorum, bir sorun yaşamadım daha ama yaşamayacağım anlamına da gelmez tabi, uzmanlar tehlikeli diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Lens takılıyken göz mikroorganizmalara karşı çok savunmasız durumda, ayrıca kornea iyi kanlanmadığı için oksijen ihtiyacının büyük çoğunluğunu havadaki oksijenden karşılıyo. Lensle havuza girerek korneayı mikroorganizmaların tutunabileceği yüzey yaratıp riske atıyorsun. Ayrıca uykuda gözler kapanınca korneanın az oksijenle (fizyolojik hipoksi) geçtiği uyku moduna balta vuruyorsun, korneanın gözyaşıyla (gözyaşında çözünmüş oksijen var) temasını azaltıp koneayı hipoksiden anoksiye(oksijensizlik) sürüklüyorsun. Bu da kısa vadede mikroorganizma üremesine, uzun vadede korneada ciddi hasara yol açabilir
Lens kullanan başka arkadaşlarınızın değil de doktorunuzun tavsiyelerine uymanız, lens bakımında size günde birkaç dakika kaybettirip, çok şeyler kazandırır.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

bide bu aylik olayi ne oluyor? bir ay sonra atin diyorlar oysa 4-5 gun kullandigim lens var hani, kullanima goremi yoksa ambalajdan cikarinca otomatik omrumu 1 ay?

Açtıktan sonraki ömrü diye hatırlıyorum ama tam da kesin emin değilim. Ama muhtemelen açıldıktan sonra bir aydır. Yine bi gözcüye denk gelirsem sorarım, iki haftalık stajla bu kadar hatırlayabiliyorum sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...