Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yürüyerek yolculuk.

DaidaFlu

Öne çıkan mesajlar

bisiklet fikrini çoktan eledim abi bisiklet çok büyük ve engelleyici bi yük. ihtiyacım olmaz zaten. yürümek daha kolay.

konserve balığı not aldım, vitamin hapına çok ihtiyacım olmaz zaten bol bol meyve ve sebze yemek durumunda olucam genellikle. navigasyon cihazı bi ihtimal, pusula ya da harita daha keyifli olabilir ama. kredi kartına meh. asla.

"tatile gitme" fikri çok uçuk kaçıyor şu durumda. hiç gitmedim hayatımda zaten. ne gerek var?

yaptığım şeyi heves olarak yapmayacağım ilk postta belirtmiştim zaten. amacım değişiklik ya da keyif değil.

biraz sınırlarımı zorlamam lazım, biraz da şu anki durumlardan biraz uzaklaşmak, ve tecrübe edinmek. yoksa tatile çıkıp arkadaşlarla akşamları bira gömmek de mümkün. ihtiyacım olan o değil.
Sosyal ağlarda paylaş

ulaşım araçları çok engelleyici diye düşünüyorum. belli bi yola bağlı kalmalısın, aracına göz kulak olmalısın, bozulur, tekeri patlar. ağır üstelik. kesinlikle aşağı çeken bi şey.

@sosyetizm, bunu hiç bilmiyodum, tuvalet bi şekilde halledilir, çayırın ortasına işerken kimse huop demez, sıkıntım biraz banyodan yana, ama onu da ırmak-dere, göl, sahildeki duşlarla halletmeyi düşünüyorum. çok pis kalmamak lazım malum hastalık vs.

otobüs yerine yürüyerek de datça-bozburun civarına ulaşırım rahatlıkla, ki zaman kısıtlamam yok. 1 hafta da sürebilir bu 5 ay da. ne zaman pes edersem, ya da ne zaman dönmek istersem. biraz akıllanmak lazım. biraz zorlanmak lazım.

@pontipati, etraflıca düşününce çok zor değil bunlar, her zaman motosiklet, araba, uçak, otobüs vs yoktu ne de olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında yaptım 2 3 ay bu dediğini ama rotanı iyi çiz. öyle rastgele şurdan gideyim olayı yok. sabahtan akşama kadarda yürüme diye bişi yok.
rotanda illaki insanlarında kamp kurduğu yerler olmalı.
kafanın estiği yerlere çadır kuramazsın. illaki birileri gelir bişiler der. rahatsız olurlar falan.
yol üzerinden gidip mümkün olduğunca otostop bile çek hatta. 50kmnin 30unu yürüyorsan 20sinde otostop çek.
ben antalya sahilden başlayıp fethiyeye bi arkadaşta 4 gün konakladıktan sonra ordanda muğla falan derken izmire kadar geçmiştim.
ama yol üstünde yatıp kalktığım yerler genelde kamp alanlarıydı ve yakın değilsemde ilçe pansiyonları falandı. 9 10 kereden fazla pansiyonda kaldım yani. insanların senden rahatsız olmasını geç bi zamandan sonra sen güvende hissetmiyosun kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

zamanında yaptım 2 3 ay bu dediğini ama rotanı iyi çiz. öyle rastgele şurdan gideyim olayı yok. sabahtan akşama kadarda yürüme diye bişi yok.
rotanda illaki insanlarında kamp kurduğu yerler olmalı.
kafanın estiği yerlere çadır kuramazsın. illaki birileri gelir bişiler der. rahatsız olurlar falan.
yol üzerinden gidip mümkün olduğunca otostop bile çek hatta. 50kmnin 30unu yürüyorsan 20sinde otostop çek.
ben antalya sahilden başlayıp fethiyeye bi arkadaşta 4 gün konakladıktan sonra ordanda muğla falan derken izmire kadar geçmiştim.
ama yol üstünde yatıp kalktığım yerler genelde kamp alanlarıydı ve yakın değilsemde ilçe pansiyonları falandı. 9 10 kereden fazla pansiyonda kaldım yani. insanların senden rahatsız olmasını geç bi zamandan sonra sen güvende hissetmiyosun kendini.

anladım bunların çoğunu tecrübe ederek öğrenicem gibi zaten. sabahtan akşama kadar yürümek mümkün değil ki ben de 2-3 günlük yol sonu daha uzun süreli molalar vererek o anki ortamı tatmaya bakıcam. otostop kesinlikle şart. akdeniz, ege civarı nispeten daha elverişli kamp alanları konusunda ama bolu kuzey ege civarında ne kadar yaygın bunlar bilmiyorum. rotayı ona göre ayarlamaya çalışıcam. henüz onu oturtmadığım için biraz zayıf görünüyor, sadece uğrayacağım yerler hakkında netliğim var, bolu-iznik, kaz dağları, ege sahil şeridi.

gündüzleri zaten problem yok, gecelere de olabildiğince minimum sıkıntıyla geçiricem umarım. kendimi koruma bağbında da yanıma çakı almayı düşünüyorum caydırıcı olarak, ki zaten çok problem çıkacağını da sanmıyorum. vahşi hayvanlar konusunda biraz çekincem var sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

daha iyimser olabileceğimbir ülkede yaşıyor olsaydın keşke ama şunu yapmayı unutma:

güvendiğin bir tanıdığına veya yakın akrabana seni belirli aralıklarla, mesela iki güne bir üç güne bir, hep aynı saatte aramalarını söyle. senin hayatta olup olmadığını, tecavüze uğrayıp bir ormana atılmadığını kontrol etsinler. eğer sen o saatte telefonuna cevap vermezsen veya sen onları geri aramazsan senin o anda olabileceğin yeri ve yürüyüş güzergahını polise bildirsinler.
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

daha iyimser olabileceğimbir ülkede yaşıyor olsaydın keşke ama şunu yapmayı unutma:

güvendiğin bir tanıdığına veya yakın akrabana seni belirli aralıklarla, mesela iki güne bir üç güne bir, hep aynı saatte aramalarını söyle. senin hayatta olup olmadığını, tecavüze uğrayıp bir ormana atılmadığını kontrol etsinler. eğer sen o saatte telefonuna cevap vermezsen veya sen onları geri aramazsan senin o anda olabileceğin yeri ve yürüyüş güzergahını polise bildirsinler.

haklısın. ata sporu tecavüz olan bi ülkedeyiz maalesef ve bu konuda elimden geldiğince önlem almaya çalışıcam. bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ama çıkma durumunda kendimi koruyabilirim diye düşünüyorum. önerdiğin yöntemi de gözden geçirip uygulayabilirim büyük ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
minimum eşya al
3 günlük giysi yeter
her gün yıkar kurutursun
ha bu yüzden çabuk kuruyan ve kaliteli kıyafet lazım
bi de e-reader iyi gider ihtiyaç listesine heralde

ha ben yürüyüşe çıkmadım gerçi ama muhtelif kamp maceralarım, seyahatlerim yok değil
Sosyal ağlarda paylaş

abi yaz sonu hatunla canakkalede rastgele bi parkta cadir kurmak zorunda kaldik bi gece, kimse de bisey demedi. raad ol cik cok dusunme nereye gitsem diye. takildigin yerde otostop cekersin en kotu. konserve yalan oluyo bi de, yanina bayatlamicak guzel bi ekmek alsan daha iyi, domatesle bukersin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...