Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yürüyerek yolculuk.

DaidaFlu

Öne çıkan mesajlar

Mayıs sonununa doğru çadırı, çantayı toparlayıp şöyle bi yürürüm diye düşünüyorum patiler. marmara dolaylarından başlayıp ege akdeniz. yol nereye götürürse. bi kaç sıkıntı var uzaklaşmam gereken. kısaca kendimce sebeplerim var. neyse.

bu tarz bi' yolculuk daha önce hiç yapmadım. konser vb hariç de kamp tecrübem yok. o yüzden eğer deneyimli birileri varsa burda onlara bi iki soru sormak istiyorum bu konuda hazırlanmama yardımcı olacak..

[list]

[*] Yanıma almam gereken şeyler nelerdir? (Çadır, tulum, sırt çantası, mat, çakı hariç.)

[*] Yoldayken dikkat etmem gereken insanlar/mekanlar/araçlar nelerdir?

[*] İlkyardım konusunda herhangi bi olayda işime yarayabilecek küçük ipuçları var mı?

[/list]
yanıma olabildiğince az para almayı düşünüyorum, belki bir arkadaşım daha katılabilir, yalnız olma ihtimalim de var.

Uğramaya değecek mekan/etkinlik konusunda da fikri olan söylerse çok tatlı olur.

tenks.

not: 6-7 yıl önce aldığım tırt tek kişilik bi' çadırım var manuel kurmalı, o götürür mü yoksa önerebileceğiniz bi' çadır var mı? quicksilver'da bi tane gördüm otomatik kurulan ucuz yollu bi şey. almaya değer mi bilmiyorum.

Çantalar da çok pahalıymış, 360 liraya buldum bi tane ama beni aşıyor. çanta önerisi de olursa harika olur.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel maceraymış, maalesef tavsiye veremiyorum. Bol bol fotoğraf çek buraya koy demek için geldim :D.
Yalnız o sırt çantalarının uzun yıllar dayanmayan ucuz versiyonları oluyor. Ben interrail'a giderken öyle almıştım, bayağı fiyat farkı vardı. Çanta dayandı sonra kardeşim bile kullandı gerçi :D. aldığım dükkan kapandığı için söyleyemiyorum. Çakma bi şeydi. Kesin bulursun o tarz bir şey.

Ben olsam çadır kampı gibi bir yer yoksa çadırımı gözden ırak bir yere kurardım.
Bir tane soğuk sprey alabilirsin belki, darbelere ve sokmalara karşı iyi gelir. Bana kalırsa ne kadar az eşya alırsan o kadar iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

hepinize teşekkür yanıma büyük ihtimalle ortalama bi makine alıcam medeniyet buldukça buraya da yüklerim çektiklerimi.
soğutucu mantıklı fikirmiş lazım olur dediğin gibi ufak yaralanmalara karşı.

spesifik olmak gerekirse sakarya'dan çıkıcam önce güneye doğru belki biraz boluda oyalanırım iznik gölü civarında, çok güzel oralar. ordan batıya doğru kayıp kaz dağları civarında biraz vakit geçirmek var aklımda, daha önce bi kaç arkadaşım kamp yapmıştı orda bayaa kafa insanlar da oluyor o zamanlarda. ordan tekrar güneye doğru kayıp gidebildiğim kadar gidicem. zorlamıyorum kendimi bu konuda baktım beceremiyorum dönerim. her halükarda tatlı bi tecrübe olur.

ön hazırlık maksadıyla tecrübeli olanlardan bi kaç ufak ipucu çok yardımcı oluyor. geri kalan her şeyi yaşayarak çözücem zaten mecburen.

tuvalet ve banyo biraz sıkıntı çıkaracak bi konu.
Sosyal ağlarda paylaş

alabileceğin kadar az eşya al yanına. yola çıkarken yanında ayakkabbı pantolon gibi kullanmayacağın şeyler kurtul. 2 tişört 2 şort yeter. don giyme boşver. birde gece sıcak tutacak alt üst eşofman türü bişey.

gidip dağcı çantası felan alma. ne kadar hafifsen keyfin o kadar yerinde olur.
Sosyal ağlarda paylaş

15-20 kilo bile sıkıntı. hadi 3 tane al diyelim tişörtü. zaten çeşme buldunmu suyun altında çitileyip yıkayacaksın. 5 dk da üstünde kuruyacak. bir havlu. 2 şort. yazlık tulumlar var onlardan. birde akşam serinliğinde giymek için altlı üstlü eşofman.

alet edevat olarak ufak bi el feneri al mutlaka. şapka olsun kafanda. hametan krem al pişik ve güneş yanığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

şapka olarak hasır bi şapkam var. dinamolu el feneri var. 15-20den kasıt çadır, uyku tulumu, mat hepsini topladıktan sonraki ağırlık olarak düşündüm. çay yapmak için ufak bi çaydanlık da alasım var. çaysız olmaz.

p.s. bi' de ateş düşürücü ufak bi reçetesiz ilaç alasım var. ufak bi ilk yardım cebi oluşturmak iyi olur.

@red, tam bir buzz killersın abi.

@gizli, bisikletle daha zor, tehlikeli ve yorucu olur inan.
Sosyal ağlarda paylaş

stok olarak zaten alınacak çok bir şey gelmiyor aklıma patates vs hariç.

genel olarak meyve-sebze üzerinden gitmeye çalışıcam.

bim ve a101 de hoş ama yerleşim yerlerinden olabildiğince uzak durmaya çalışıcam, çok sıkışmadıkça.

bi de şeyi sorucam, böceklerle aram pek iyi değil. kamp yaparken çadırın etrafına sıkmalık bi şey var mı böcek kovucu? sinek falan sıkıntı değil de.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

yol güzergahını çok iyi araştırmalısın, yiyecek içecek, özellikle su ve tuvalet ihtiyaçlarını nerelerde giderebileceğini bilmek senin için faydalı olur. ayrıca not defteri edinip bol bol fotoğraf çekersen bu konu ile ilgili bir blog bile hazırlayabilirsin.

tuvalet ihtiyacını mı
Sosyal ağlarda paylaş

yulaflı bisküvilerden alırım 2-3 tane ne olur ne olmaz dursun diye, bi arkadaş konusu biraz farklı bi durum, istiyor muyum birini daha o da ayrı konu, sadece çok yakın bi arkadaşım eğer vaktini ayırabilirse davetli, olmazsa sanmıyorum yanıma birini alacağımı.

@fistan,

mazot mantıklıymış ama fazla para gibi geldi bana. bir çok yerde duracağım için. aylık bütçeyi mümkün olduğunca kısık tutmaya kararlıyım. aylık 100 en fazla. acil durumlar hariç, o da olursa..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...