Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ipad air vs ipad mini retina


mokoko

Öne çıkan mesajlar

yeni işe girdim ve bi tablet almaya karar verdim. işim gereği sürekli müşteri lokasyonlarında olmam gerekicek. daha 3. haftam ve pazardan cuma'ya kadar silivride olacağım müşterinin projesi canlıya geçtiği için yani otel yol falan bol olucak. bi tablet alıyım diyorum ama air mı yoksa yeni mini mi karar veremedim bi türlü. telefonum iphone 5 64 gb. yani aslında sürekli yanımda büyük kapasiteli bi alet oluyo. bilgisayarımda sürekli yanımda olacak o yüzden 16 gb mı alsam yoksa 16 yetmez 32 al mı dersiniz?

air vs mini retina noktasında da ekran boyutu ve fiyat var tabi. aynı kapasiteliler arasında 300 lira fark var mini daha ucuz tabi. normal ipad bana hep çok büyük gelmiştir ve mini ilk çıktığı zaman çok hoşuma gitmişti ama kullanan arkadaşlar ekran boyutu olarak fikir verebilirlerse çok sevinirim.

wifi alıcam 3gye gerek yok telefondan paylaşım yaparım gerekirse. tableti genel olarak dizi izlemek, yolda oyun oynayıp vakit geçirmek için alacağım.

yardımcı olursanız sevinirim baya arkadaşlar. şimdide saolun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

air biraz daha yakın gibi geliyo şu anda ama bi kerede mağazaya gidip elle test etmek lazım. işten sora gidip bi iki elliyim aletleri ona göre 1 2 haftaya alıcam birinden birini.

teşekkür ederim bu arada fikirler için. her türlü fikre açığım yazın ne düşünüyosanız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Garanti her yerde taniniyor. Eger amacin vidyo izlemekse Air'dan baska tercih yok gibi. Neden dersen 7" Android ile ekran 16:9 oldugundan tum ekrani kullanarak tahatca izleyebiliyorsun ama iPad'lerin ekran 4:3 ve bu da zaten kiyasen kucuk olan Mini ekraninin guzel bir kismini kullanmani engelliyor.

Air al yani.

Ek olarak iPad'in Newsstand'inda cok iyi seyler var, orayi kullanirsan da Air gerekli bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bimeks, apple store, kliksa, teknosa, mediamarkt'a baktım internet sitelerinden. bimeks'te şu anda %35 indirim var o baya indirmiş fiyatları ama ne zamana kadar devam eder bilmiyorum tabi. bugun yarın almicağım için çok fark etmiyo oranın indirimi. alıcağım gün karar vericemt heralde nerden alıcağıma. bu hafta apple store açılıyo zorlu'ya belki bi kampanya indirim falan yaparlar yeni mağaza için. oralara bakmayı düşünüyüorum şu anda. ama fiyatlar yakın olursa apple store'dan alıcam gibi gözüküyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3g için ayrıca para vermek istemiyorum aylık turkcell'e falan. yolculukta olucak kullanımım ztn dizi,film izleme tarzında olucak. internet lazım olursa telefondanda halledebilirim işimi. diğer türlü her yerde bi wifi bağlantısı var ztn.

kapasite için bişi dicek olan var mı peki? 16 gb'ın ne kadarını gerçek anlamda kullanabiliyoruz? dediğim gibi telefonum 64 gb olduğu için 16 yeter gibi geliyo bana. ztn bilgisayarımda daima yanımda. 16 gb wifi air alıcam gibi duruyo şu anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi bölümlerini tek tek değil de sezon olarak atarım ya da filmleri doldururum diyorsanız 32 GB'ye yönelin bence. Hem uygulamalar, oyunlar derken 16 GB çok çabuk dolabiliyor.

Uzun süreli kullanım düşünüldüğünde (ki Air yeterince güçlü bir cihaz) 32 GB daha mantıklı bana kalırsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...