Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cahil cahil araba kullanmayın

jacabo

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

Eskiden böyle videolar yokken çok merak ediyodum ya.

Abimin ehliyet kursu kitapçığından okuyup nasıl olur ya diyodum. Öyle bi mekanizmaya aklım basmadı o yaşlardayken.

Sonra yutup mutup çıktı da izledik.

Aga bizim hoca bize bu videoyu derste izletmişti.Amerikada böyle eğitiyorlardı eskiden falan diye.Eskiden varmış yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

abi o değil de şu motordan gelen şaft hani arabanın içini daraltmasın diye çözüm buldu engineerlarımız falan diyor. Bugünkü arabalarda niye ortada hala hayvan gibi yükselti var da 1950'deki olayı yapamıyorlar mı?

abi o yükseltinin sebebi alttan şaftın hasar alması durumunda arabanın şasesine zarar vermemek için yapıldığını düşünüyorum yani esneme payı gibi,yoksa istenirse o yükselti olmadan kullanılabilir ama hiç hasar almaması lazım,yani alttan bi darbe aldığında direk arabanın şaseye zarar verebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o şaft yükseltisini boyu kısa olanların ayakları yere değsin diye yapılmış bişey sanıyordum. Yaş 5 fln tabii o zamanlar..

Şaftı çok aşağı indirirsen şanzıman ve difransiyelin de inmesi lazım, yoksa çok fazla eksantiriklik olur, kardan kavraması o kadar kaçıklığı düzgün iletemeyebilir. Şanzıman ve diferansiyeli indirirsen de problem yaşarsın, çok alçak olur taban.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...