Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cafissimo

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Latte gibi seyler icin pahali makine gerek. Bu benim aldigim ama caffè crema olarak cok iyi. Dus espresso dusuk fiyatini hissediriyor ama guzelce iciliyor yine. French press'i biraktirir bu bana taze cekirden edinme ve ogutme derdi olmadigindan.

Kapsul olayi buyuk icatmis. Yavas yavas evlerde kahve kullanimi degistirir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

anasını sattığımın fransa'sında standart bir markette 5 metre kahve reyonu var, kahve reyonu derken gerçek kahveden bahsediyorum, filtre kahve için süzme kahveler, çekirdekler, kağıtlar, kapsüller... Neskafe dediğimiz hazır kahve çözümleri ise 1-2 ufacık rafa, aşağılara falan sıkıştırılmış oluyor marketlerde.
Her evde zaten kahve makinesi var, makine yoksa filtre kahve pişirmek için özel çaydanlık (kahvedanlık?!) oluyor illa ki.

Türkiye'de niye gelişmemiş kahve kültürü, o kadar da özel ve güzel kahvemiz var. Anlamak namümkün.

Çay var demeyin, çay da olsun kahve de olsun arkadaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kahve kulturunu Avrupa'ya Osmanli soktu zaten.

Kapsul olayiyla idealimi buldum ama ben. Tat olarak ideal kahve degil tabii ama icmek istedikten 30-40 saniye sonra elinde uygun sicaklikta (kaynayan kahve icemem ben, 65 derece filan ideal bence ki bu makine oyle cikartiyor) bir fincanda 10 uzerinde 7 filan alacak guzellikte bir kahve tutmak benzersizmis. Daha once yine taze cekirden alip, taze cekme derdi oldugundan (evin karsisinda kahveci olsa kendisi ogutup kahve yapan makinelerden alip haftada bir cekirdek degistiririm ama Kosk'un karsisinda, sehrin en luks semtlerinden birinde oturuyorum, yine etrafta iki vasita yapmadan gidip gelebilecegim iyi kahveci yok, internetten aliyorum hep aldigimda) genelde kehve icmek istedikten 5-6 dakika sonra elime alabiliyordum, o da taze cekirdek varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Çamur diyordum da ne kadar çamur bilmiyordum. Bir araştırma yaptım:

İçindekiler: Şeker, kahve beyazlatıcısı(glikoz şurubu, hidroje palm yağı, sodyum kazeinat), stabilizatör(potasyum fosfat), asitliği düzenliyici(sodyum fosfat, sodyum sitrat), emülgatör(mono gliseritler,diasetil tortorik asit esteri), topraklanmayı önleyici(silikon dioksit), hazır çözünebilir kahve.

Bu da Jakops denen bir versiyonu:

İçindekiler: Şeker, glikoz şurubu, hazır kahve (%13), hidrojene bitkisel yağ, stabilizatorler (potasyum fosfat, sodyum polifosfat ) , süt proteini, emülgatör ( yağ asitlerinin mono ve digliseridler ), topaklanmayı önleyici (silikon polifosfat ), renklendirici (karotenler )

Aha bu da kapsül içeriği:

8 gram kavrulmuş ve öğütülmüş kahve çekirdeği.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kapsul kahveyi taze cekirden derdinden kurtulmak icin aliyoruz zaten. Ben de isterim evin yakininda ya da gunluk yolun ustunde iyi bit kahveci olsun, taze ve guzel cekirdek alabileyim ama yok iste.

Hazir Nescafe yapan makineye 200 TL verme meselesine gelince,

http://f.cl.ly/items/160z46351F1S2v200i0o/Image.jpeg
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Grand Classe diye bir seyi varmis, yilda 4 kere farkli farkli cikan ozel kapsuller. Yeni cikmis en son gerel, tadi cok iyi. Epey epey iyi: http://www.tchibo.com.tr/-c400041565.html

Satilip bitecekmis, yenisi yok. Alin derim. Ben Sali gidip 3-4 kutu alacagim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...