MrLevie Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 şimdi şöyle başlayayım, uzun süredir (7-8 senedir) bütün işlerimi windows laptop üzerinden yönetiyorum. yani media server olsun oyun olsun skype olsun browsing olsun... ancak eve sabit bir günlük işler için kullanacağım bir cihaz almak istiyorum. laptopu günlük değil de sadece bir yere giderken alayım diyorum. az yer kaplaması, kolay kullanımı olması benim için önemli. oyun falan oynayacağımı sanmıyorum. biraz da vlc üzerinden dizi falan izlerim. belki diablo oynarım biraz belki. yani onu da orda oynamasam pek problem değil. dolayısıyla az yer kaplaması ve pratik olması nedeniyle direkman gözümün önüne iMac geldi. ancak ipad ve iphone dışında apple ürünü kullanmamış biri olarak şüpheli yaklaşıyorum haliyle. dosyaları falan cloud ile hallettiğim için uyumluluk konusunda pek problem yaşarım gibime gelmiyor. günlük kullanım için ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 yaklasik 3 sene once mac os gectim. Guzel yanlari var ama istedigin kadar customize edebilmek biraz sorun. Dosya sistemi cildirtiyor mesela macin beni. Onun disinda video izlemeye falan macte o kadar cok alistim ki. Windowsu acmiyorum misal. Ana makinem mac oldu. Development kisminda da cok yardimci oluyor misal. Onerir misin desen oyun oynamayacaksan, kesinlikle oneririm. Office falanda var artik bu tur isleri guzelce yapiyor. Ama mac minidende baslayabilirsin mac mini + iyi bir monitorde gayet guzeldir. Bide magic mouse yerine track padi oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 SenariouS said: Guzel yanlari var ama istedigin kadar customize edebilmek biraz sorun. Dosya sistemi cildirtiyor mesela macin beni. abi şunları biraz açar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 MrLevie said: SenariouS said: Guzel yanlari var ama istedigin kadar customize edebilmek biraz sorun. Dosya sistemi cildirtiyor mesela macin beni. abi şunları biraz açar mısın? Aciklayayim Normalde windowsta hep filelari explorerda dizerken ayrinti ile dizerdim ve dosyalarin iste once tur sonra ismine gore dizilmesi vardi. Silme islemininde direk olmamasi (varsa birisi kisa yolunu soylesin), once trash sonra trashi bosalt falan. Bu tur basit islemler fitik ediyor beni. Macte bu dosyalari dizme isi biraz sacma hicbir zaman istedigim gibi olmadi. Sorun goruntusel bisey, sistematik olarak degil. Bunun disinda NTFS'e yazmak icinde extra ucretli bir program indirmen gerekiyor. Okumada sorun yok ama ntfsde. En basit cozum hem pc hem de maci destekleyen bi external hdd alman. HDD icinden o program zaten bedava geliyor. Ama zaten soyle bir guzellik var dosya aramasi cok guzel macin gayet hizli. Bide uzerine alfred kullanirsan cok sukela oluyor. Drop box falan zati acayip kolay entegrasyonu. Gunluk kullanim icin gayette hizli. Ama dedigim gibi once belki mac miniyi denemek istersin amerikada iMace gore fiyatlari biraz daha uygun misal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 SenariouS said: MrLevie said: SenariouS said: Guzel yanlari var ama istedigin kadar customize edebilmek biraz sorun. Dosya sistemi cildirtiyor mesela macin beni. abi şunları biraz açar mısın? Aciklayayim Normalde windowsta hep filelari explorerda dizerken ayrinti ile dizerdim ve dosyalarin iste once tur sonra ismine gore dizilmesi vardi. Silme islemininde direk olmamasi (varsa birisi kisa yolunu soylesin), once trash sonra trashi bosalt falan. Bu tur basit islemler fitik ediyor beni. Macte bu dosyalari dizme isi biraz sacma hicbir zaman istedigim gibi olmadi. Sorun goruntusel bisey, sistematik olarak degil. Bunun disinda NTFS'e yazmak icinde extra ucretli bir program indirmen gerekiyor. Okumada sorun yok ama ntfsde. En basit cozum hem pc hem de maci destekleyen bi external hdd alman. HDD icinden o program zaten bedava geliyor. Ama zaten soyle bir guzellik var dosya aramasi cok guzel macin gayet hizli. Bide uzerine alfred kullanirsan cok sukela oluyor. Drop box falan zati acayip kolay entegrasyonu. Gunluk kullanim icin gayette hizli. Ama dedigim gibi once belki mac miniyi denemek istersin amerikada iMace gore fiyatlari biraz daha uygun misal. Fuse for OSX bedava ntfs için. Sıralama şekli olarakta finder arama çubuğunda milyon tane kombinasyon alt alta girip smart folder oluşturabilirsin ki windows ta yok yada yine finder da ayrıntıyı göstererek windows stili alt alta da sıralama yapıyor.Benim hatta rakımı 100 metreden aşağıda çekilmiş fotoları göster diyen aktif olarak otomatik sürekli güncenlenen smartfolder ım bile var. Varyasyonun sınırı yok. Tam olarak anlayamadım yada bilmiyorum ama söylediklerin var yani. Bu arada sadece spotlight için osx kullanılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 seagate in sitesinde beles paragon var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 xlaidehlevar said: Fuse for OSX bedava ntfs için. Sıralama şekli olarakta finder arama çubuğunda milyon tane kombinasyon alt alta girip smart folder oluşturabilirsin ki windows ta yok yada yine finder da ayrıntıyı göstererek windows stili alt alta da sıralama yapıyor. sunun tutoriali falan yaz lutfen abi. Cidden cilemi sonlandirir pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 hemen alıştım ben oyun moyun aktım 2 sene windows şimdi rutubetli ev gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Kabaca birşeyler gösterdim ama yetmezse bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım tuto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 xlaidehlevar said: Konu dışı olacak ama şu arkaplan çok ilgimi çekti. Tam halini görebilir miyiz acaba :) Edit: Fotoyu google search edince buldum. Saolasın. Wallpaper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Ben de ilk başlarda finder'la anlaşamıyordum ama şu an windows'un dosya sisteminden çok daha kullanışlı buluyorum. Tag olayı falan inanılmaz iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 şöyle tamamen experience etmeden geçmemeye karar verdim. ama asus zenbook ux32vd'ye mac nasıl yükleyeceğim en ufak fikrim yok. her tarafta acayip detaylı tutolar var=/ geçen sefer vmwarede çalıştırmıştım ama acayip kasıyordu, kullanamadım bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Fistan said: hemen alıştım ben oyun moyun aktım 2 sene windows şimdi rutubetli ev gibi Aynen abi. Alet efsane. Verdiğim en doğru karar mac'e geçmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Phillamon said: xlaidehlevar said: Konu dışı olacak ama şu arkaplan çok ilgimi çekti. Tam halini görebilir miyiz acaba :) Edit: Fotoyu google search edince buldum. Saolasın. Wallpaper Mesajını sabah gördüm pardon ama sen bulmuşsun gerçi. Eğer kullanacaksan retinasını yollayabilirim ama Edit: Paylaşmak istedim. Spotlight'a bırakın dosya ismini pdf dahil içerdiği herhangi bir kelimeyi yazdığınızda bile mail, dosya, websitesi, lyrics farketmez ne varsa anlık olarak bulup gösteriyor ve üstüne tıklamadan preview etmesi windows'un search özelliği ile karşılaştırdığımızda asırlık fark olduğu direk belli oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Ben de bi macbook air alayım demiştim de güvenemiyor insan macos a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 xlaidehlevar said: Eğer kullanacaksan retinasını yollayabilirim ama Yok teşekkür ederim, henüz bir mac sahibi değilim. Retina ekranım yok malesef :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 ~ http://forum.paticik.com/read.php?6,7403754 şurada da güzel öneriler yapıldı. bütün sorularının cevabı "gerge" de olabilir. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Arch Linux'dan Mac'e geçiş yaptım ben, bu konuda ne desem boş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 ~ hacım sen hesap makinesinde FN den 4-5 sıfırlıya geçsen de yeterli olur. - - - buraya mütevazilik gelecek - - - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Windows'dan OS X'e geçiş yapana dört ölümcül tavsiyem şunlar: PopClip kullan. AppCleaner yüklemeden program silme. Alfred Powerpack kullanmayı öğren. Automator OS X'in en güzel özelliklerinden, kesinlikle kullanmayı öğren. Görsel Bash script gibi. PopClip, Alfred, Automator bilgisayar kullanma alışkanlıklarını değiştiriyor; Windows ya da Linux kullanmam gerektiğinde PopClip ve Alfred'i çok arıyorum, kısayollarına basıp niye çalışmıyor filan diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2014 GERGE said: Automator OS X'in en güzel özelliklerinden, kesinlikle kullanmayı öğren. Görsel Bash script gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 Benim de bir sorum olacak, dosyanın içindeki resimleri dosyayanın içine girmeden dosyanın üstünde küçük ikonlar şeklinde göstermenin yöntemi var mı windowstaki gibi? Bunun gibi, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 lütfen yapmayın arkadaşlar 2014 te ne mac i hiçbir artısı yok kelimenin tam anlamıyla ne görünş ne performans ne fiyat/performans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Loex said: lütfen yapmayın arkadaşlar 2014 te ne mac i hiçbir artısı yok kelimenin tam anlamıyla ne görünş ne performans ne fiyat/performans İki sistemide hergün kullanmasam inanıcam şu saçmalığına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2014 Büroda her gün Windows ile uğraşmasam ben de... Uzun süreli kullandığım işletim sistemlerini söyle sıralarım kolaylık, performans ve istediğini elde edebilme olarak: OS X > Arch Linux > Ubuntu > Windows XP > Windows 8 OS X'in Linux'un önünde olmasının tek nedeni Automator'ın mükemmelliği, Mellel gibi imba ötesi metin işlemcileri olması (Latex'i bıraktırdı bana son formatlama için), içinde Bash konsoluyla gelmesi ve Homebrew ( http://brew.sh ) ile Linux paketlerini rahatça yükleyip Bash scriptleri kullanabilmen. Bu üstteki paragraf neden Linux kullanıcı için OS X'in çooook rahat olduğunu anlatıyor. Arch ile sana özgü sistem kurmak daha tatlı tabii ama ya işin development olmalı, ya da işsiz öğrenci olmalısın onun için =( Automator ne diyenler burada tapınmaya başlayabilir: http://en.wikipedia.org/wiki/Automator_(software) Windows'a gelince, hiç birini vermiyor bunların. Powershell var ama kaç kişi kullanıyor ya da sistemler Linux ve OS X'e kıyasla ne kadar entegre ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar