Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Albion Online #2

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

neler gelmiş bizim oynadığımız alphadan sonra yok mu şöyle featureları anlatan bi video?

tier tier kasmak çok sıkıcı ya , ben geçen sefer ona çok baymıştım. tier 1 topla tier 2 yap sonra tier 2 topla tier 3 yap tier tier tüm dünya herşey çok lineer gelmişti. Sanırım hala öle

bi yandan bi kaç live streamde dikkatimi çekti zoneları esksii gibi kademe kademe yapmamışlar yukarı doğru daha açık düz yapmışlar sanırım en azından gördüüm yerler öyleydi. öyleyse ii
Sosyal ağlarda paylaş

Increase your skill progression speed with a 50% fame bonus
Master the Destiny Board faster with regenerating Learning Points
Collect 50% more Silver and loot from killing mobs
Improve your crafting with regenerating crafting focus
Become a master gatherer with a 50% bonus on your gathering yield
Enjoy a 100% increase on your farming yield and animal growth times on your player island
Boost your trading profits by having market taxes reduced by 50%

Sign-Up Bonus
Once you have purchased your first 30 days of premium, you will receive:

the option to buy and upgrade your very own player island
a one-time Learning Point bonus for a progression boost on your Destiny Board
a one-time crafting focus bonus for some heavy crafting sessions
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat oynayarak 26k silver toplamışım oturup silver bile kasmadım sadece oyunu oynadım. 1 haftalık premium yani o yazdığın bonusları oyun içi oyunun shopundan officel bir şekilde 21k silver'a satın alınıyor. şaka gibi. gold'a bile çevirmen gerekmıyor direk silver'dan satıyor adamlar. millette götünden ama p2w'miiiiş diye sallıyor.
ha satmasalar bile sadece gold ile alınsa bile pay to win'in kelime anlamını bilmiyorsun sanırım. bu pay to win'se world of warcraft pay to win'in kralı çünkü para vermeden ancak level 10'a kadar oynayabiliyosun para verenler level 100 oluyor olacak iş değil ne kadar dengesiz dimi sdf.

p2w demek oyun da craftla 200 dps'lik item yapabilirken shop'ta 20$ karşılığı 500 dps'lik item satmak demek. premium modele p2w denmez 10 tane premium alabilip bonusları stackleyemediğin sürece.

kimse babasının hayrına dünya barışı için bişeylere emek vermiyor illa ki para kazanmak isteyecek adamlar saf olmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçek para ile oyun içinde avantaj sağlayabildiğin her şey p2w oluyor. oyunda kredi kartını okutup, sınırsız gear çekebiliyorsun, haliyle p2w. bu konuda tartışmanız bile komik. full loot olduğu için para ile aldığın şeyi kaybetme riski var o kadar.

amaçları sadece para kazanmak ise diğer örnekler gibi kozmetik satarlardı.p2w olması için "daha güçlüsü" olmasına gerek olmuyor. aynı şeye daha hızlı erişiminde p2w kapsamına giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

neler gelmiş bizim oynadığımız alphadan sonra yok mu şöyle featureları anlatan bi video?

tier tier kasmak çok sıkıcı ya , ben geçen sefer ona çok baymıştım. tier 1 topla tier 2 yap sonra tier 2 topla tier 3 yap tier tier tüm dünya herşey çok lineer gelmişti. Sanırım hala öle

bi yandan bi kaç live streamde dikkatimi çekti zoneları esksii gibi kademe kademe yapmamışlar yukarı doğru daha açık düz yapmışlar sanırım en azından gördüüm yerler öyleydi. öyleyse ii

mountlar, fast travel, yeni maplerin daha iyi olması, sarı bölgelerde pklarla ilgili uyarı sistemleri olması, kendi "adan" olması falan bir sürü bir şeyler eklemişler ama craftin hala eskisi gibi.

dün 5-10 tane yayına baktım, herkes 7/24 ırgat gibi kasıyor ve hepsi aynı şeyi yapıyor. odun topla, taş topla, bina yap. odun topla, odun tool yap falan falan.

bi' tane yayına gelmedim ki "biz craft yapmıyoruz bilae adam kesiyoruz" veya "pve yapıyoruz" diyen. pvp yapabildiğin bölgelerde oyuncu yok gibi bir şey. önceden olan problemler devam ediyor. herkes crafter oyunda. kısıtlama olmadığı için herkes ilk craft kasıyor, her şeyini kendi yapabilecek hale geliyor ondan sonra pvp e giriyor.

bizim zamandan farklı olarak t5 resource'a kadar korumalı zonelardan çıkmadan, risk almadan toplayabiliyorsun. haliyle kimse adam kesebileceğin bölgelere gidip risk almıyor şu haliyle. t5'den sonra işte biraz pvp hareketlenir millet gather yapmak için comfort zone'dan çıkınca. safe zone'da t5 e kadar ulaşılıyor olması baya sıkıntı. t8 son tier zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

@bıngıldak

Peki oyunun kapalı betasının daha ikinci gününde olduğunu ( herkesin belirli craftları yapmasının zorunlu olduğunu yani izlediğin yayınlardaki herkesin deli gibi craft kastığı gerçeğini izlemen ) ve oyundaki herşeyin playerlar tarafından craftlandığını yani yapılmayan malın piyasada bulunamayacağı gerçeğini göz önünde bulundurursan ( Oyunda item satan npc yok ) yine de oyunun p2w olduğunu söyleyebilir misin?

*Bu arada dün aralıksız 8 saat pve'deydik.

*Oyun grind üzerine kurulu.

*Solo olarak oynamak farmville oynamakla eş değerde.
Sosyal ağlarda paylaş

demek istediğim şuydu, oyunda herkes kendi ihtiyaçlarını craftlayabildiği zaman craft sisteminin bir anlamı kalmıyor. "ben craft yapmak istiyorum" diyen adam ile pvp için oynayan adam aynı craft skillerine hiçbir penalty olmadan erişebiliyor. "ben crafter" oldum diyen adam pve veya pvp odaklı oynayan adam ile aynı seviyede. belli bir tier'dan sonra en azından kısıtlama getirmeleri gerekirdi ama getirmeyecekler belli ki. herkesin gm bs olduğu bir düzende, gm bs olmanın bir anlamı yok. bu da craft sisteminin içini boşaltıyor. alternatif rol olmaktan çıkartıyor.

oyunun p2w olmasını tartışmanın anlamı yok zaten, açık bir şekilde p2w ama full loot olduğu sürece alan memnun satan memnun lootlayan memnun. adamın 10 dolar verip aldığı gear'ı kesip üzerinden alabiliyorsun sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

gerçek para ile oyun içinde avantaj sağlayabildiğin her şey p2w oluyor. oyunda kredi kartını okutup, sınırsız gear çekebiliyorsun, haliyle p2w. bu konuda tartışmanız bile komik. full loot olduğu için para ile aldığın şeyi kaybetme riski var o kadar.

amaçları sadece para kazanmak ise diğer örnekler gibi kozmetik satarlardı.p2w olması için "daha güçlüsü" olmasına gerek olmuyor. aynı şeye daha hızlı erişiminde p2w kapsamına giriyor.

gerçek para ile avantaj sağlayamıyorsun işte. istersen 5bin dolar harca oyunun ilk günü elde var 0. O ekipmanı kimse craftlayaamadıktan sonra hiçbir işe yaramıyor. craftlansa bile böye itemler öncelikli olarak guild içi dağıtılıyor çünkü oyunda amaç değil araç gear. random adama satacağına guildin fighterına veriyor adam o gear'ı territory alıyolar vs vs.

satıyor olsa bile oturup herkes gibi kasmadan o o ekipmanı KULLANAMIYORSUN. yani sen paşa paşa grind yaparken o 5bin dolarlık goldun kenarda yatıyor. giyebildiğin noktada guildinin crafterı gelip abi bak sana armor yaptım diye veriyor zaten çünkü o da giyemiyor yaptığı armoru adma oturmuş craft kasmış combatı yok ya da silver ile o ekipmanı temin edicek noktaya geliyorsun 5bin dolar gene kenarda yattı. ha o 5 bin dolar neye yarıyor her gün 10 kere ölüp gear'ı kaybedersen 10 kere şırak diye çıkarıp parayı alabiliyorsun. düzgün bi komunitenin parçası değilsen. düzgün komünitede crafter'ın çıkarıp veriyor.

abi rica ediyorum oyunu oynamadan saçma sapan streamlere bakıp adamların yaptıklarını bütün oyuna genelleme. oyunda jack of all trades olayı SADECE T3'e kadar geçerli. oda zaten bakıyım ney hoşuma gidiyo ney istiyorum karar vericeğin nokta. ondan sonra istersen yap oyun seni kısıtlamıyory AMA 1.5 ay sonra sen herşeyin t4'ünü kullanabilirken ben t7-8 e ulaşmış olurum tek silah tek tip zırh'da veya craftta EVE gibi o yönden. biraz ondan biraz bundan ay ben ata biniyorum at'da yetiştiriyim balta çok güzelmiş balta'da kullanıyım derken oturduğun yerde sayıyorsun VE learning point'in bitiyor. skilleri öğrenirken atıyorum 72k fame topladıktan sonra 216k famelik kısmını ya learning point harcayarak öğreniyorsun ya da o kısmını da kasıcan allah kolaylık versin onu yapana zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ok şöle bi bilgi vereyim o zaman, aslında oyunda herkes istediğini yapamıyor gizli bir kotası var; learning point

skill tree de herseyi açmanın imkanı yok, belli bir seviyeden sonra o da t4, hiçbir seye learning point yetmemeye başlıyor. Bu da playerları üretim bazlı bir zincire sokuyor. Yani ben tank olacam ama aynı zamanda hammadde refine edip hem de baltamı craftlıyacam ama gerekli olan binayı da gathering yaparak elde edicem diyemiyorsun. Sadece bir skill treedeki en üst halkaya ulaşmak aylar alıyormuş. Ben hardcore oynuyorum ama herkesten önce oraya ulaşmam lazım da diyemiyorsun, çünkü günlük learning point limiti 60. fln fln inter milan...
Sosyal ağlarda paylaş

@anelor : iki oyuncu da X noktasındayken biri kredi kartı çekip avantaj sağlayabiliyorsa, oyun p2w oluyor. boşuna boşuna bu gerçekle savaşma. full loot olan oyunda kredi kartı ile gear alabiliyor olman kadar avantaj sağlayan bir şey olamaz. full loot olup düşüp, düşmemesi tamamen ayrı bir konu. adam o avantajı sağlıyor sonuçta. adamların yarattığı sistem çok net bir şekilde para harcayana avantaj sunuyor (normal bir şekilde), bu düzenin adı pay to win.

pay to win kendi içinde de kırılıyor. atıyorum senin dediğin gibi sadece RL money ile alınan itemların normal itemlardan daha iyi olduğu senaryolar var. sadece bunlar p2w olmuyor, avantaj sağlayan her şey p2w oluyor.

oyun themepark olsa atıyorum g2w gibi, o zaman satılan exp boost a takılıp p2w demezsin çünkü zaten top level'a geldiğinde herkes eşit şartlarda oynuyor. albion'da da öyle ama adam kredi kartı çekerek en iyi gear'ı çekebiliyor ve bunu sürekli olarak yapabiliyor. diğer yanda sen o gearı çekmek için atıyorum 45 dk vakit harcıyorsun.

bu tasarımın oyundaki etkisi sadece gear aldım ile kısıtlı değil. progress tasarımları da bu çerçevede yapılıyor. itemın erişilebilirliği bu kapsamda belirleniyor. yani bunun etkisini bu contextdeki bir oyunda görmemezlikten gelemezsin, her türlü oyunu etkiliyor.

eğer p2w'e tamamen karşı olsalardı, bu avantajları sadece cosmetic ile kısıtlarlardı, bunu yapmamışlar, business planleri böyle adamların.

@denalir: learning point konusunda

The main goal was to remove the risk that learning points act as a roadblock and that you can keep progressing, even if you run out of them. For that to be possible, we reworked the idea behind the system. Instead of being a mandatory requirement, learning points now work as a bonus to acquire skills faster.

https://albiononline.com/en/news/learning-points-progression

bu sistem değiştirildi mi?
Sosyal ağlarda paylaş

2 gündür herşeyi eşdeğer yapmaya çalışıyorum. gather, craft, combat.

Açıkçası şunu söyleyeyim. bıngıldakın dediği şekil olması mümkün. Ama 2-3 yılda belki de...

Yeterli kadar sabır gösterirsen bu uzun sürede herşeyi yapabiliyor olmak mümkün.

Lakin ben şimdiden craft kasma konusunda sıkılmaya başladım bile. Sabah akşam resource topla, refine et, craft tier kas (o da en fazla tek bir dal üzerinde yoğunlaşabiliyorsun.)
Tier3 seviyeyede her türlü eşyayı yapabiliyorsunuz.
Örneğin ben hunter eşyaları kastım. Tier2 Bow yaptım sürekli ve tier3 bütün hunter eşyaları (armorlar, silahlar) açıldı. İşler burdan sonra zorlaşıyor. Tier 4 Bow yapabilmek için sadece bow kasmam gerekiyor. Ve kastığım zaman diğer hunter eşyalarının tier4leri açılmıyor. Onları ayrıca kasmam gerekiyor. Yani tek bir crafter'ın bile bütün bir dala hakim olması için yıllarını harcaması gerekiyor.

Özet olarak AH'yi kullanmaya mahkumsunuz. Ben bir kaç tane daha silah set armor depolayıp pvp'lere akmayı düşünüyodum açıkçası. İhtiyaçlarımı da AH'den alırım veya lootlardan.

edit: learning point:

sistem aynı mantık. mesela tier4 bow yapabilmem için tier3 bow'dan 12000 fame kazanmam lazım.
Veya:
tier3 bowdan 4000 fame + 40 learning point harcayıp hızlıca açabilirim burayı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...