Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Sahiplenme & Düzgün Yerden Alma

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

bunların ev devlet yurdu gibi
sıkılmaz kedi

bildiklerimi söyliyim
sahibinden de filan öyle başka cinsi kakalamaya çalışanlar filanda var
genelde ücret istiyorlar cins kedilere. cins olmasa bile anlamayacağını sanıp sadece masrafları ver diyor aa ucuzmuş diyebiliyorsun.

pet sitelerinde kovala bence paylaşıyorlar orda şu ayda doğurcak vs.
iletişime geçip bekliyorsun
sahiplendirmede yapıyorlar bakamayan olursa sahibindenden daha sağlıklı bence

yazdıklarımı ben anlamadım siz hiç anlamazsınız
bu mesajı okumayın
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

bingildak said:

Bu hıyar kesin bilir her boku biliyor bu

valla bizim evde ben doğduğum andan ben evi terk ettiğim ana kadar kedi vardı. binbir türlü cins kedi geldi, geçti. üniversiteye başladığımda da kendi evimde kedi beslemeye başladım. evdeki ilk kedimde cinsti.

alerji konusunda çok bilgi sahibi değilim, seninki biraz daha üre ile tetikleniyor gibi. haliyle dişi kedi o konuda çözüm olacaktır ama kız arkadaşımdan örnek vereyim, onunda alerjisi var. tam olarak neye alerjisi olduğunu bilmiyoruz ama ilk benim evime gelip gitmeye başladığında çok fena böyle salya sümük nefes alamaz hale falan geliyordu. özellikle kedi kumunu temizlerse veya kedilerle çok içli dışlı olursa.

bizim evde kedi mutfağa girmez, yatağa girmez gibi kurallar yoktur bende izin vermem zaten böyle şeylere. yeni yatak yapılır, ilk içine giren kedidir, bütün gün orada uyurlar. yattığımız yerde bile tüy oluyor noktasında belirtiyorum bunu.

son 6 aydır falan kız arkadaşım neredeyse hiç alerji problemi yaşamıyor. buna alışmak demek istemiyorum da sanki vücüdün verdiği tepki değişti gibi. eskisi gibi olmuyor hatta en son zamanlarda hiçbir şey olmuyor.

basit önlemler aldık mesela asla kedinin kumunu elletmiyorum ona. kediyi seviyor ediyor öyle benim gibi suratını göbeğine gömüp pööörrğggghkkk yapmıyor.

senin için böyle önlemler işe yarar mı veya zamanla alerjinin tepkisi/etkisi değişir mi bilmiyorum. kedinin cinsi noktasında o konuda yardımcı olamam.

alerjiyi-cins ilişkisini göz ardı edersek kesinlikle sokak kedisi al derim evine. herhangi bir tür. bu kadar cins/cins olmayan kedi beslemiş biri olarak sokak kedisinin cins kedilere kıyasla inanılmaz karakter sahibi canlılar olduğunu söyleyebilirim. ki eve alarak bir canı kurtarıyorsun gibi bir şey, ayrı bir güzellik.

ücretsiz sokak kedisi sahiplendirmeye çalışan bir sürü platform var, onlardan sahipleriyle iletişime geçip durumunu anlatabilirsin. düzgün insanlarsa alır 1 hafta denersin, alerjin kediye nasıl tepki veriyor görürsün. baktın ki olmuyor, geri verirsin sahibine başka bir ev bulur.

aynı şekilde sokaktanda bulabilirsin ama eve alıp 1 hafta sonra sokağa koymak bana çok acımasız geliyor ondan sahiplendiren insanların durumu anlayıp, gerekirse geri alma şartıyla sana vermesi bence daha güzel olacaktır iki taraf için.

umarım güzel olur abi çünkü gerçekten çocuktan sonra en güzel şey bence, hayat iksiri resmen. bütün negatifliğini, sinirini, gerginliğini alan canlılar. huzur veriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar kediyi bulduk, sahipleneceğiz ancak şöyle bir endişem var. Kedinin annesi yavrularına biraz fazla bağlı, yavrularının çok umrunda değil gibi ama annesi ayrı kalınca miyav miyav bir hal oluyormuş. Bu kızcağızın altından 2 aylık yavrusunu alırsak canına kıyar diye korkuyorum. Var mı böyle olayları kedilerin?
Sosyal ağlarda paylaş

bizim kediyi alirken babam baya sitelere falan abone olmus ariyordu. Sansimiza bi tane chinchilla buldu. Oda cok sans kadinin 2 safkan kedisi var. Biri dogurmus digeride dogurmak uzere. Ki galiba bunlarin dogurma yerleri oluyormus. Ilk kedinin yavrulari dagitip alani boslatmasi gerektiginden cok cuzzi bir fiyata verdi dediydi babam.

Sitelere abone ol. Acele etme derim. Her aksam yarim saat 1 saatini ayir 1-2 ay icinde bulursun. Ama seye dikkat et bizim kedi biraz korkakti. babam biraz daha annesinin bakmasi lazim cok erken aldik dediydi. Bu tur onemli seyler var eger sitelerden alacaksan.

Simdiden hayirli olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasız olarak çok enteresan bir şey söyleyeceğim. benim kedi almadan evvel sığır gibi tüylü hayvan alerjim vardı. gözlerim şişerdi, boğazım kaşınır burnum, gözüm akardı. bundan 3 sene evvel kızımı aldım bir süre devam etti daha sonra yok oldu alerjim. çok enteresan değil mi? bu kadar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...