Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2014 - Bahar

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Soul Eater NOT bayağı güzelmiş ya. Soul Eater adını okuduğumda beklediğim kadar iyi değil, ama açıklamasını okuduktan sonra beklediğim kadar da kötü değil.
Eski karakterleri sık sık göreceksek mükemmel olur zaten. Bir de Maka nın seiyuusunun Seitokai Yakuindomodaki Mitsuba olduğunu da yeni farkettim. Sırf o sesi duymak için bile izlenir bu ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Black Bullet meh. konu snk çakması birşey gibi geldi ama ilk bölüm pek ilgimi çekmedi o kadar

No Game, No Life baya iyi başladı. klişeleri çok iyi işlemişler, fazlası da vardı. sezonun animesi olabilir, hikayede batırmazlarsa. çıkacak shitstormları sabırsızlıkla bekliyorum

https://pbs.twimg.com/media/BkzEN5hCMAE9-y0.png

Sosyal ağlarda paylaş

No Game No Life çok güzelmiş. Mondaiji-tachi ye benziyor bayağı, hem kurgu olarak hem stil olarak filan.

Ama Captain Earth çok tırt gibi geldi ya, sıkıldım izlerken. Belki yeterince kötü olursa so bad its good hanesine yazarım, bu sezon o slota koyacak anime bulamadım daha. Ama o potansiyeli de görmüyorum, direkt vasat bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu sezon epey iyi geldi. Bunlari izledim simdiye kadar:

Dai-Shogun – Great Revolution - Buyuk beklentilerle actim bunu. Yonetmenlik guzel, karakterler ilginc, senaryo guzel, cizim guzel. Her sekilde izlenir.

One Week Friends - His basladi, esas kiz ilginc olmus ama oglan hakkinda pek bir sey yok daha ortada. Bu havada giderse iyi olur bence.

Blade and Soul - Aksiyon sahneleri epey iyiydi, bu seviye gormeyeli olmustu cok. En buyuk eglence sektoru olan (sinemayi filan geceli cok oldu) oyun sektorunun en para getiren bolumu olan MMO bolumunun buyuk firmalarindan NCsoft’un yeni oyununun Nippon ve bati tanitimi islevi de goreceginden kalitenini dusmeyeceginden de eminim ben.

The World is Still Beautiful - Guzel basladi bu. Esas kizimiz klasik bir tipleme ama iyi tasarlanmis yine de. Setting iyi, karakterler iyi. Cok hafif olmus ama, eglencelik tam. Asiri romantizme baglamazsa izlerim ben bunu.

Maijin Bone - Ilk bolum cok shonen havasi verdi. Yan karakterler filan kart oyunu animelerinden cikmis gibi. Izlemem .

The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior - Ilk tepki ismini bir daha ve onra bir daha okumak oldu. Cizimler iyi, animasyon da guzel fakat karakterler itici geldi. Animasyonun hatrina bir bolum daha bakarim ama.

The Irregular at Magic High School - Mangasini pek sevmemistim bunun, anime de ayni hava gidiyor gibi. Adi Incestious Story of a Gary Sue olmali.

The File of Young Kindaichi Returns - Mangasini okumadim hic ama en unlu dedektif mangalarindan. Anime de guzel, dedektiflik olayini iyi kotarmislar. Izlenir. Ozellikle oyle acaip tiplemeler olmadigindan, klasik dedektif oykusu gibi gorundugunden simdilik izlenir. Karakter cizimleri de iyi, zaten moe olmayan her seye farkli oldugu icin iyi diyoruz gibi. Muzikler cok iyi bu arada.

The Comic Artist and Assistants - Bu olmus. 10 dakika olmasi da ideal bence, 4 panel degil mi zaten bu? 20 dakika harem izlemek istedigim bir sey degil zaten. Mangayi daha uzun bir formata guzel uyarlamislar ama.

Captain Earth - Bones’un ozgun mecha animesi geliyor dendiginde atladim zaten uzerine. Ekip olarak da iyi, cok yogun calismayan ama genelde ortalamanin cok ustunde isler ureten kisileri bir araya getirmisler. Bones bence Bounen no Xamdou ile zirveye cikmisti, bu onun seviyesinde bir ilk bolumle baslamadi, yine de kaliteli ama tek bir sorun var: NE OLUYOR LAN BURADA! Okuldan sikildim diyen ergen kendini birden mechanin icinde bulup uzayda dovusmeye basladi. Insan bir ne oluyor der, ne uzayi der. Karakterler su anda asiri gerizakali. Oteki yanlar iyi ama, sonraki bolume de bakacagim.

Chaika The Coffin Princess - Guzel basladi. Boyle garip tiplemeler pek hosuma gitmez ama beyaz sacli kizimin sevimli. Unicorn’in CE olmasi da ayri bir olay ama, ayip. Yandere kiz karder bile itici gelmedi. Setting de guzel gibi. Sleeper hit olmus bu direk, hic beklemiyordum bu kadar sevecegimi. Muzikler cok iyi ozellikle, o arkadan calip duran yayli grubu...

Brynhildr in the Darkness - Mangasi guzeldi bunun, animesinin cikacagini duyunca mangayi okumayi birakmistim ama. Animesi de guzel. Supernatural shounen iste. Klasik pesimizde kotu grup varken okulda saklanip lise yasaminin tadini cikartalim havalarinda olsa da bir doz suspension of disbelief ile guzelce izlenir ama izlenecek cok sayida guzel sey cikarsa birakabilirim bunu.

Black Bullet - Premise ilgi cekiciydi ama ilk sahnesinden batmaya basladi. Aksiyon temali bir anime icin aksiyon sahneleri cok kotu. Geri kalani da klise karakterler dolu. Izlemem.

Is the Order a Rabbit? - Sezonun moe animesi. Venedik tarzi bir yerde, bir kahvecide geciyor. Sezonun moe animesi oldugu icin (oteki moe animeleri bunun kadar iyi degil) ne desem bos. Izleyecek olan izleyecek, izlemeyecegini soyleyen gizli gizli izleyecek.

Nanana's Buried Treasure - Sezonun komedisi de bu olmus, ilk bolumde kac kere kahkaha attim unuttum. Kesinlikle izlenmeli. Animasyon epey iyi, akici. Karakterler ama super. Kesin izleyin.

Riddle Story of Devil ve Ping Pong the Animation'i da izleyecegim, vakit bulamadim daha. Bir de Crunchyroll'da ne oldugu daha aciklanmamis iki anime daha var, bakariz onlara da. Bunlar cok oldu ama, aralarinda biraz ayiklama yapmam gerek, karar veremiyorum. Ikinci bolumlere bakarim artik. Bir sezonda 7-8 seri sinirim benim, ustu olunca vakit bulamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

animasyonlar 10 fps falan sanırım. ram yetmemiş animatörlere. mechalar falan neyse de insanlar CG olmasaymış. gerçi CG rahatsız etmezdi şu frame atlamaları olmasa. atmosfere uymuş yani

izlerim ama ilgimi çekti. 2001: Space Odyssey gibi hard scifi hissi var. güzelde başladı, captain earth felaketti mesela. nagate'yi görünce başkaları adına utanma hissine kapıldım

birde ilk bölümden gördüğüm kadarıyla SnK'nın mangakası baya esinlenmiş bu mangadan ( shingeki no kyojin - sidonia no kishi zaten ehehe). bir savaştan 100 yıl sonra canavarların aniden belirmesi. bu canavarları sadece belli bir şekilde öldürülebilinmesi. buna uygun silah tasarlanması. canavarların öldürüldükten sonra eriyip kaybolması vs. zaten survival kafasında gidecek sanırım

OP sezonun en iyisi bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

Mahouka Koukou no Rettousei sezonun overhyped animesi direk. mangası da shitstorm için yazılmış sanırım. ilk bölümde bir şey yoktu, sadece character introduction yapıldı. ilk gözlemim incesty generic shounen/romance bullshit olduğu yönünde. it's ok if it's stepsister'a getirecekler sanırım. 2. bölümde iyi bir antagonist, bir konu (?) çıkmazsa izlemem. dünya haritası gösteriyorlar. japonya hariç bütün ülkeler birleşmiş, bayrağı falan gösteriyor. Oh glorious Japan!

martial art sahnesi iyidi. işi sade tutup, fate zero gibi martial art-magic karışımı bir yoldan giderlerse iyi olabilir. okula gidiş bölümü güzeldi.

akuma no riddle, ilk bölüm ne oldu bitti anlamadan bitti, temposu düşüktü. karakterleri beğendim. mirai nikki'nin yuri versiyonu gibi. danganronpa carbon copy diyorlar ama ben onu izlemedim. main adeta bir killua genderbend. 1-2 bölüm daha şans vereceğim. izleceğim ilk yuri anime olabilir eğer konuyu beğenirsem. gerçi ağır yuri değilmiş o bakımdan iyi. ilk bölümden birşey anlamadım açıkcası hikaye de çok absürd geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Akuma No Riddle - 2

ikinci bölümü de izledim. tahmin ettiğimden hızlı ilerledi. serinin yarısına kadar haru öldürüleceğinden bi haber takılır, tokaku ikilemde kalır falan sanıyordum ama herşey meydana serildi. oyun başladı. yalnız reverse mirai nikki havası sezdim bu bölümde fena. haru'nun hikayesi hiç inandırıcı değil. zaten testere dişli olan bütün ailesini doğradı falan dedi ama haru diyor ki ailem beni korumak için öldürüldü. tokaku esas target falan çıkarsa hiç şaşırmam. fena twistlere gebe

birde resmen bütün karakterler bir yuno gasai ahaha

Sosyal ağlarda paylaş

Son cümlenin aynısını düşünüyordum ya ahahahahah

Tokaku asıl hedef değildir ya, toplantıda hedef Haru diye gösterdiler zaten de onun haricinde bilmece soran herifin Tokaku yla ilgili planı var gibi, taraf değiştireceğini tahmin etmişti ona göre planlamıştı filan diye bağlayabilirler.

Ama hikaye her türlü twiste gelecek kıvamda cidden. Birkaç bölüm Tokaku vs all görürüz action filan, karakterleri de iyice tanıtırlar, sonrasında her türlüsü mümkün. Haru gidip hepsini kesse niye böyle bağladınız ya demem mesela :p
Hocada da bi bokluk çıkacak kesin. Hatta şu bilmece soran adamla aynı kişi çıkarlarsa hiç şaşırmam.

Sosyal ağlarda paylaş

Mekakucity fena değildi ama bazı sahneler kafa karıştıcıydı. bu animenin olayı nedir bilmiyorum da zatem mangasını okumadığımdan. ama animasyon kalitesi biraz vasat geldi bana

Mahouka - 2

NEVER MESS WITH THE GARY STU

main çok OP ya. yeni SAO olacak gibi görünüyor. fight'ı önümüzdeki bölüme bırakıcaklar herhalde dedim. time alter falan bastı üç saniyede halletti hanzo'yu. fight öncesi kural açıklama kısmı daha uzundu lol. main'e bir love interest çıksa da şu incest shitstormlardan kurtulsak o zamana kadar böyle devam edicek herhalde. harem'e bile razıyım abi

birde bir CAD CAD diye konuştular. mühendis kafamla computer aided draft (?) mı acaba diye düşündüm bi an allah belamı vermesin. Yoku Wakaru Mahouka videolarını izleyin anlamak için. weed meed nedir, magic nasıl çalışıyor, politik durumlardan bilgi veriyorlar

captain earth direk kötü ya. ilk iki bölüm için konuşuyorum. ikinci bölüm açıklama yapacaklarına yeni şeyler katınca çorba oluyor iyice. araya üç beş cool terim atalım, bağıralım çağıralım generic mecha şovları bana göre değil. kore wa pass desu
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Sezonun kaliteli mecha animesi de geldi: Knights of Sidonia
Bayağı güzel olmuş. Gerçi çizimleri biraz tuhaf geldi, ayrıca sanki animasyonlarda da biraz kopukluk var. Bazı yerlerde karakter animasyonları gözümü rahatsız edecek kadar tuhaftı.
Ama combat animasyonları filan bayağı güzel.

abi çok acayip bişeydi bu nasıl cart diye onay verdin sen buna
yukarda da demişler zaten hatta sen de demişsin animasyonlar filan kopuk kopuk, alışamadım bi türlü
yani konusu ilginç gibi biraz ama umarım düzeltebilirler o düşük frame olayını
Sosyal ağlarda paylaş

SVP müthiş birşey zaten. 120hz monitör varsa her videoyu 120fps izliyorsun. anime ayarını yapın yükledikten sonra. potplayer ile kullanıyorum. normalde salonda izlerim ama şimdi böyle PC'de baştan izledim gözleri acıtmıyor en azından lol. gerçi şimdi düşündüm tv'nin motion ayarlarıyla oynasam daha smooth hale getirebilirim herhalde belki öyle

şurada aşağıda 60 ve 24 hz video samplelar var. svp kapalı izleyin ikisini sonra svp açık 24hz'liği izleyin farkı görün. hızlı sahneleri o kadar smooth hale getiriyor ki harika

http://www.youtube.com/watch?v=G_zn1a-dOvg

birde OP çok iyi ya
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

SVP müthiş birşey zaten. 120hz monitör varsa her videoyu 120fps izliyorsun. anime ayarını yapın yükledikten sonra. potplayer ile kullanıyorum. normalde salonda izlerim ama şimdi böyle PC'de baştan izledim gözleri acıtmıyor en azından lol. gerçi şimdi düşündüm tv'nin motion ayarlarıyla oynasam daha smooth hale getirebilirim herhalde belki öyle

şurada aşağıda 60 ve 24 hz video samplelar var. svp kapalı izleyin ikisini sonra svp açık 24hz'liği izleyin farkı görün. hızlı sahneleri o kadar smooth hale getiriyor ki harika

http://www.youtube.com/watch?v=G_zn1a-dOvg

birde OP çok iyi ya

şunu yaptım her şey o kadar mükemmel oldu ki. sevdiğim serileri tekrar mı izlesem diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...