Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
haleluya, 28.01.2025 17:44 tarihinde dedi ki:

hunter 350 aldım. ilk motorum. Marşa basmadan önce çıkan enjeksiyon sesi motor çalışırken de devam ediyor, çünkü enjektörler çalışıyor ve bu olması gereken bir şey mi? Yoksa benim motor bozuk mu? Dikkat etmem gereken neler var? Benzin koyup yavaş yavaş geziyorum şu sıralar.

Mavi mi kırmızı mı?

Hunter güzel motor. Yaklaşık 6k km kadar kullandım. Sonra hatun "Süremiyom hüğğğ" diye sattı. Tam şehir içi motoru. Motor çalışırken enjeksiyon sesinin gelmeye devam etmemesi gerekiyor.

• 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

Aranıza Honda CL 250 ile katılmış bulunmaktayım.   Scooter ile başladım 250 cc ile devam ediyorum.

Şu an iki sorunum var; 1 - Soğukta Marş basarken gaz verince çalışıyor; motor sıcakken tek marşta ama soğukken hafif gazla çalışıyor. 125cc ile tek marşta zınk diye soğuk sıcak demeden çalışıyordu, motoru satın aldığım kişi uzun süre kullanmamış onunla alakalı olabilir mi ? konuştuğum bir kaç arkadaş ciddi bir şey değil subap ayarı veya akü bağlantılarını kontrol ettir vs. dedi.  Burada bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

2 - Scooter'ın selesini kediler mesken edinmişti, sorun etmemiştim ama seleyi paramparça ediyor zibidiler ondan sonra yağmurla beraber sulu süngerin üzerinde seyahat ediyorum. CL 250'nin başına da bu durum gelmesin diye karabiber serptim, akşamları branda ile kapatıyorum. Şimdilik işe yarıyor gibi, sirke tavsiyesi var ama ne uzak tutar, daha pratik ve kalıcı tavsiye var mı ?  

3 - Uzun yola çıkmayı planlıyorum, tur camı taktırmazsam çok zorlar mı ? 

Mesaj tarihi:

Oo hoşgeldin. Güzel seçim olmuş. 

1) Bana da subap ya da gidon bağlantısı ile alakalı bir sorun gibi geldi. Kablosal sdfsdf Ama çok da emin olamadım. Muhtemelen çok rahat çözülür

2) Maalesef bunun tam bir çözümü yok. Benim motor otopark motoruydu. Bir kez dışarda bırakmak durumunda kaldım. Sabahına paramparça oldu. Koltuk da mis gibi deriydi mundar etti piçler. Eğer backpack varsa kılıf bakabilirsin. 

https://www.n11.com/urun/honda-cl-250-uyumlu-sele-koruyucu-branda-sele-ortusu-motosiklet-sele-brandasi-53502913 Şunun gibi

3) Bende de tur camı yok. İstanbul'dan Fethiye ve Samsun'a gittim. Bizim gruptan Yunanistan turu yapanlar da var. Gidiliyor gayet. Ama kask önemli. Kaskın kötüyse hem kafan rüzgar gürültüsünden ötürü şişiyor hem rüzgar giriyor hem de touring kaskı değilse sürekli olarak kafan sarsılıyor. (Keşke kasklar ucuz olsa da alsam...)

• Like 1
  • Admin
Mesaj tarihi:
paparnoz, 05.05.2025 06:36 tarihinde dedi ki:

Aranıza Honda CL 250 ile katılmış bulunmaktayım.   Scooter ile başladım 250 cc ile devam ediyorum.

2 - Scooter'ın selesini kediler mesken edinmişti, sorun etmemiştim ama seleyi paramparça ediyor zibidiler ondan sonra yağmurla beraber sulu süngerin üzerinde seyahat ediyorum. CL 250'nin başına da bu durum gelmesin diye karabiber serptim, akşamları branda ile kapatıyorum. Şimdilik işe yarıyor gibi, sirke tavsiyesi var ama ne uzak tutar, daha pratik ve kalıcı tavsiye var mı ?  

3 - Uzun yola çıkmayı planlıyorum, tur camı taktırmazsam çok zorlar mı ? 

2- En temizi indikten sonra branda ile ortmek. Bir boy ufak branda alabilirsin az yer tutsun diye. Motorun yarisini bile sarsa yeter.

3- Tur cami artilari ve eksileri var.

Ayarlamasi bazen sor olabiliyor ama wind buffeting denilen en bayik seylerden birine yol acabiliyor. Surus hizin, senin boyun, kaskinin tipi, motoru surerken one egilim acin, tur caminin sekli ve yuksekligi isin icine giriyor ve wind buffetting yani ruzgarin suratina surekli saplak atiyor gibi vurma durumu olusabiliyor. Engellemek icin biraz daha egilebiliyorsun ya da hizini artirip azaltabiliyorsun da bir sure sonra bayiyor. Ek agirlik yapmasi da ayri bir dert. Ufak bir sey takarsan etkisi fazla yok. Buyuk olursa da agirlik ve aerodinamik olarak negatif etkisi iyi degil. Genelde problem degil derler ama bence gorusu biraz kotulestiriyor da. Ornegin surerken Ingilizce black-ice denen, yolda kendini gostermeden tekerini kaydiran unsurlari gorememene yol acabilir (ornegin, arabalardan dokulen yag, micir, camur, yaprak ve hatta islak mazgal ve serit boyalari).

Eger yuksek suratte 10dk ve uzeri sure ile surmeyeceksen bence gerek yok. Cruiser larda dik otururken mesela yuksek hiz surunce onde cam yoksa baya gym de boynuna 40kg agirlik baglayip boyun kasi idmani yapmaya donuyor surus. Senin alette pek olmaz o cunku surerken omuzlar hafif ice geciyor, boyun kisaliyor, kask onde.

Artilari var ama baya. Diger araclarin tekerinden firlayacak cakil taslari olsun, saganak yagisa yakalaninca seni nispeten kuru tutabilecegi olsun, yuksek hizda giderken ruzgari suratina yemeyip boyun agrimasini engelleyecek olmasi olsun pek cok faydasi var. Bence o motora gerek yok. Turlarken de 120km hiz ve uzeri surmezsen hafif one egilip suruldugu icin boynun cok agrimaz. Ruzgar dinamigi guzel kaliteli kask al. Full korumasiz surme. Ceket, eldiven, motorcu pantalonu ve botlarin tam olsun. Surus mesafeni koru. Gidis gelis yollarda giderken seridin tam ortasi degil de, seridini 5 cizgiye ayirirsan dis kisimdan 2. cizgide sur. Hizini da ona gore ayarla.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Gene sorularla geldim;

1. Egzoz borusu paslanmasına karşı ne yapılabilir ? Egzoz borusunu temizlemek için ne kullanıyorsunuz ? Bazı motorlarda egzoz borusuna ısı yalıtım malzemesi sarıldığını görüyorum.

2. Zincir yağlama kaç km yapıyorsunuz ? Hangi marka zincir yağı tercih ediyorsunuz ? Ben önceki motorda gaz yağı (temizlemek için) + motul c4 kullanıyordum, güzel temiz oluyordu.  iPone tavsiyesi üzerine yeni motorda bunu denedim ama her tarafa bulaşan yapış yapış bir yağ, hiç beğenmedim. Bir sonraki sefere würth kullanmayı düşünüyorum. Sizin  tavsiyeleriniz neler ?

Bazıları çıkma yağ, yanık yağ kullanıp, yağa hiç masraf etmiyorum diyor. 

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Ben de araniza scooter la katiliyorum. yuki hammer 50cc aldim 80'e yukseltilmis. 

Motorda stop sorunu var. 

Calistirdigimda yokus asagi inerken ya da dururken stop ediyor geri calistirip bekleyince duzeliyor. 

Stop etmesini onlemek icin rolanti tam zayifladiginda hafif gaz veriyorum stop etmiyor.

Yetkili servise goturdum abi ben sana bi geciriyim dedi. Hicbir sey beceremedigi gibi daha da beter yapmis motoru. Artik kac yillik usta bilmiyorum ama ben 2 haftalik bilgimle ondan daha iyi anlayip cozum urettim.

Ama surmesi vs acayip keyifli yalnizca biraz ufak. Sehirici trafikte arabalarin yanindan, kiyilardan, koselerden yilan gibi suzuluyorum. 125cc'ye gecmenin vakti geldi artik diyorum. Boyle atik, manevrasi iyi ne alinabilir sizce?

Litminov tarafından düzenlendi

Cevabını bildiklerime cevap vereyim

paparnoz, 09.05.2025 11:51 tarihinde dedi ki:

Bazı motorlarda egzoz borusuna ısı yalıtım malzemesi sarıldığını görüyorum.

%99,99'u görsellik. CL 250'nin egzoz ısı yalıtımında hiçbir sorunu yok.

paparnoz, 09.05.2025 11:51 tarihinde dedi ki:

Zincir yağlama kaç km yapıyorsunuz ? Hangi marka zincir yağı tercih ediyorsunuz ? Ben önceki motorda gaz yağı (temizlemek için) + motul c4 kullanıyordum,

Benim 750-1k aralığında değişiyor. Yani "Aha 750 oldum. Hemen yağlamalıyım" derdim yok. 750'yi görünce boş bir ara yapıyorum. WD40 ve motul c4 kullanıyorum. Gaz yağı da gayet iyi.

Litminov, 23.05.2025 11:40 tarihinde dedi ki:

Ama surmesi vs acayip keyifli yalnizca biraz ufak. Sehirici trafikte arabalarin yanindan, kiyilardan, koselerden yilan gibi suzuluyorum. 125cc'ye gecmenin vakti geldi artik diyorum. Boyle atik, manevrasi iyi ne alinabilir sizce?

Yılan gibi süzülme, sakin sakin süzül. Sonra "Kaza yaptım" başlığını açma. 

125'lik scooter bakacaksan çooooook fazla alternatifin var. Biraz kendin araştırman gerek. Ha ben olsam biraz bütçeyi zorlayıp 150 Primavera almayı tercih ederdim. Bir gün motor değiştirmeye karar verirsen çin markaları (mondial, yuki vs. çin markası hep) 2. elde çoook düşüyor.

Eğer ben scooter'dan sıkıldım dersen de Grom ya da Monkey (aaah ah) de alabilirsin. Gerçek bir yılan olursun.

Aceace tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Scooter değil de 125cc naked bir motor istiyorum.

“Yılan gibi süzülmekten” kastım, kırmızı ışıklarda aralardan geçebilmek 😅

Tipi de güzel olsun istiyorum.

Suzuki, Honda, Yamaha gibi markalarin 125liklerine bakiyorum.

Ama sıfır bulmak imkânsız gibi — Sarı Site’de de sıfırlarının fiyatının %30 üzerine ilan koymuşlar.

Mesaj tarihi:

Monkey al... Herkes sana baksın. Gerçek anlamda bütün gözler üzerinde olsun.  (Sanırım seneye dayanamayıp alacağım. Çok aşeriyorum)

Sarı siteye bak ama distribütöre de uğra. Euro 5 zamazingosu yüzünden alan ve sonradan çok çok düşük kmde satmaya karar veren (bkz. kızarkadaşım)var. Bağzen çok kelepir motorlar denk gelebiliyor. Eğer 125 olmak zorunda değilse, Royal Enfield'e de bakabilirsin. 

125 nakedı 2. el çok ucuza bulabilmen lazım. Çünkü nakedçılar genellikle 125 alıp çok kısa zamanda yükseltmek istiyorlar (Zaten 125lik 0 naked almak çok mantıklı da gelmiyor)

ben de geçen ay kuba grace aldım 50cc, fabrikadan 125cc geliyor. sabahları ormana ve civara gidiyorum ama bildiğin tüm şehri geziyorum baya baya keyifli. 1 ayda 1500km yapmışım, yakıt masrafım ise 1500tl. 

motor işini sevdim hem sürmesi daha keyifli hem de yakıt çok uygun. nasıl diyeyim araba sürmek asansörde beklemek gibi bişey kalıyor bunun yanında. bi de şehrin en işlek yerinde çat diye inip motor park yerine bırakmak veya evet trafikte filtrelemek çok kullanışlı.

zaten çoğunlukla tek oluyorum, geçen sene suv vardı gereksiz yere 2 tonluk aracla yapıyodum şunu.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

50cc'nin hayvan gibi avantajları var. mtv, sigorta, muayene falan olmadığı gibi B otomobil ehliyeti ile sürebiliyosun. bisiklet gibi.

ama haliyle 50cc bi boka yetmiyor. normalde max 50 yapıyor ve bayırda mayırda bayılıyor. o yüzden millet kendi yükseltmeye başlıyor geçen senelerde.

sonra rekabet talep vs derken direkt satıcıdan yükseltilmiş olarak satılmaya başlanıyor. 80 derken şu an 125cc'ye kadar çıktı bu olay.

yani ruhsatta 50cc ama gerçekte 100-110km basan, gazı açtın mı bayır mayır dinlemeyip yardıran bi alet.

firma üstüne 15-20k falan koyuyor aynı motoru 50cc gösterip satıyor. kuba, rks, mondial, arora falan hepsinde var bu olay.

• Nasi yani? 1

bu ara ben bmw ce 02'ye düştüm, idealtepede ofise yürüme mesafesindeyim hayatım 2 km yarıçapında sağa sola git gelle geçiyor tam benlik gibi sanki. araba da hanımda sürekli, bazen bir yere gitmek gerekiyor kalıyorum öyle araçsız. kentsel dönüşüm borcu olmasa elektrikli minik bir şey alırım diye düşünüyordum renault 5 yada fiat 500e gibi, sonra bunlara denk geldim sürekli videolarını izliyorum şimdi ama pratikte nasıl olur bilemedim. 

Liebe tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Liebe, 23.05.2025 20:25 tarihinde dedi ki:

bu ara ben bmw ce 02'ye düştüm, idealtepede ofise yürüme mesafesindeyim hayatım 2 km yarıçapında sağa sola git gelle geçiyor tam benlik gibi sanki. araba da hanımda sürekli, bazen bir yere gitmek gerekiyor kalıyorum öyle araçsız. kentsel dönüşüm borcu olmasa elektrikli minik bir şey alırım diye düşünüyordum renault 5 yada fiat 500e gibi, sonra bunlara denk geldim sürekli videolarını izliyorum şimdi ama pratikte nasıl olur bilemedim. 

Honda Monkey'in elektriklisi gibi olmuş. Bana göre harika alet, her türlü iş görür. Müstakil evim olsa alırım ama abs fren yok, benim önceki motor kampana frendi abs'li motor ile cidden çok fark vardı, bunda da fren videolarını izledim yağışlı havalarda yerle bütünleşmek çok kolay gözüküyor ama kısa mesafe için harika alet, hem aralardan geçer, hem her yere rahatlıkla park edilir, hem sessiz. Fiyatına baktım sahibinden.com'da 314 binden başlıyor, fiyatı çok yüksek özellikle 125cc diğer motorsikletlerle karşılaştırılındığında afaki olarak pahalı kaçıyor. Senin işini 50 cc bir motor bile görür. 

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 23.05.2025 16:52 tarihinde dedi ki:

tamam işte onu diyorum ya yok öyle bir gereksinim. motor 50cc. sadece 125 gibi gidiyor ne hikmetse 🙂

Bende var, 50cc ama 80'e dönüştürülmüş, bu tip aletler 50cc için dizayn edildiği için (varyatörü vs.) çok kısa zamanda kayış atıyor, kayış dayanmıyor. Örnek olarak honda pcx kullanıcısı 20 bin'e kadar tek kayış ile kullanırken, bunda 5 bin ila 10 bin arası kayış değiştirmen ve hatta varyatör'de sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksek. Ben iki kez yolda kaldım, ne de olsa 70 basıyorum diye 70  ile giderken yolun ortasında pat diye kayış attı.

Burada kullanıcıların şikayetlerini görebilirsin;

https://www.sikayetvar.com/kuba-motor/grace-50

malzemesi çabuk çürüyor ve paslanıyor, ikinci el pazarı ölü. Bunları da dikkate almak gerek.

Mesaj tarihi:

şimdi sikayetvar'da hangi ürünü aratırsan arat onda bir sürü şikayet çıkar. bir ürünün ne kadar iyi olduğu şikayetlerde hangi ürünün ne kadar sattığı ve hangi oranda şikayet döndürdüğü ile alakalı olabilir. biz burada hangi ürünün ne kadar sattığını bilemediğimiz için sikayetvar'ı referans alamayız.

grace 50, esasında direkt kuba bevely 125'le aynı ürün o yüzden 50'den yükseltilmiş ona uygun değilmiş gibi durumlar olduğunu sanmıyorum. dediğim gibi biri 50k iken diğeri 70k'ya 50cc olarak satılıyor.

bir de honda ile karşılaştırmayalım bir zahmet, fiyatı 3 kat falan.

Mesaj tarihi:

Leventten beşiktaştaki eve gidiş geliş için peugeot kisbee kullandım birkaç yıl,tavsiye ederim,hiç sorun cıkarmadı,satmasıda 1 hafta sürmedi.hız limitörü yoktu bendekinde,70-80 yapabılıyordu acil durumda

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 24.05.2025 00:21 tarihinde dedi ki:

şimdi sikayetvar'da hangi ürünü aratırsan arat onda bir sürü şikayet çıkar. bir ürünün ne kadar iyi olduğu şikayetlerde hangi ürünün ne kadar sattığı ve hangi oranda şikayet döndürdüğü ile alakalı olabilir. biz burada hangi ürünün ne kadar sattığını bilemediğimiz için sikayetvar'ı referans alamayız.

grace 50, esasında direkt kuba bevely 125'le aynı ürün o yüzden 50'den yükseltilmiş ona uygun değilmiş gibi durumlar olduğunu sanmıyorum. dediğim gibi biri 50k iken diğeri 70k'ya 50cc olarak satılıyor.

bir de honda ile karşılaştırmayalım bir zahmet, fiyatı 3 kat falan.

bevely125 daha ucuz ama, o nasıl iş? 😄  Garip ülkeyiz walla.

Foruma girmediğim için unutmuşum bu topiği de yaz gelince motorlanmış millet. 

• Yeni Oluştur...