Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt/Kürtçe Nereden Çıktı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi tabi bu insanlarında konuştuğu dili biz kurduk demiycem. Ama asırlardır beraber yaşadığımız bu insanlar kesinlikle bizde Türk kanı yoktur diyemezler. çünkü tarih yokken dünyada basmadığımız toprak yok. anadolu ve mezopotamya orta asyanın yanında olduğu için burada yaşamamış olmamızında imkanı yok.Saf bir kanları olmadığı kesin ve bizim yüksek kültürümüzü benimsedikleride kesin.Bize okadar benzemişler ki tüm asya Türklerinde kutlanan ve bir Türk bayramı olan NEVRUZU bile kendi bayramları görmekteler. Ama biz şu an bu bayramı doyasıya kutlamıyoruz.Neden?
1 Cahilliğimizden kürt bayramı sanıyoruz.
2 Yada şu an noel ağacının başında crıstmıstı kutluyoruz(avrupa özenti sendromu)
malesef kendi şanlı ve soylu tarihimizi ortaya koymaktan aciziz yada ortaya koyanlara gereken önem verilmiyor.Tarihte binlerce masumu katletmiş milletler bile bunları kutsal bir zafer olarak göstere(uyduruk zaferler) bilirken biz apaçık olan gerçeklerimizi bile gösteremiyoruz. bizi tanıyanlar bize aşık oluyor.Başkalarının anlattığı biz yüzünden dünyada sevenimiz az. buyüzden biz bizi anlatmalıyız o zaman ortada hiç sorun (ne kürtü ne ermenisi)kalmıyacağı ümidindeyim.Şahsen benim ve biçoğumuzun kürtlerle bi sorunu yok neden olsun ama bizim her TÜRKİYE VATANDAŞINDAN istediğimiz PKKya lanet etmeleridir. Bilhassa Kürt vatandaşlarımızdan istiyoruz. salıcakla kalın...[signature][hline]
Mesaj tarihi:
nevruz iranlilarin atese taptiklari senelere kadar dayanan bir mevzu . turklukle alakasi yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Nevruz günü tüm türk tv lerine(tabi orta asya) bakabilirsin yada bunu bir Tarihciye sorabilirsin. nevruz diye ateşe tapılan bir iran bayramı yok iranlılar ateşe taparlarmış baharın gelişini kutlamak için. Ama bizim nevruzumuzda ateş yok.bu konuyu bi polemiğe çevirmek istemiyorum.Zaten uzun süre uğramıycam...[signature][hline]
Mesaj tarihi:
ben nerden geldigini soyledim zaten . orta asya devletlerinde kutlaniyor olmasi bunun turk kaynaklı oldugunu gostermez .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Tarih boyunca bizlerle birlikte yaşamış insanların bazı yabancıların gazıyla ülkelerine sırt çevirmeleri çok acı bunlar aslında atalarımızın iyi niyetinden ortaya çıkmış olaylar . bunlara daha bu saçmalıklar aşılanmaya başlandığında aşılayanları yada aşılananları ortadan kaldırmadıkları için şimdi bunlarla uğraşıyoruz . uzun uzun açıklamayacağım ama şuan dünya üzerindeki dillerin(üni.1 türk dilinden kalma bilgiler geçen sene yani) nasıl ortaya çıktıkları kökenleri gelişimleri bilinmekte yani Türkçe dediğinizde bunun ortaya çıktı yer belli zamanla toplumların dağılmasıyla dilde belli değişimler mevcut ama sözcükler incelendiğinde kaynağı bulunabilmekte . ama kürtçede böyle bir olay yok bu şekilde incelendiğinde farklı birkaç dilin karışımı olduğu ortaya çıkıyor ve buna bir dil denmiyor sadece çorba....
Dünya üzerinde milletler tanıştıkları diğer milletlerle kaynaşmakta bu kaynaşmanın sonucunda ortaya çıkmış bir şeyin millet olduğunu söylemek diğer milletlerin tarihine değerlerine hakarettir . millet olmak kolay bir şey değil Türklerin ne olduğu geçmişi biliniyor diğer millet denilen topluluklarında öyle hepsinin kendi kültürleri yaşam biçimleri tarihleri var .
Asıl mesele şu bu ülke dar bir milliyetçilik üzerine kurulmadı . bizi biririmize bağlayan şeyler geçmişimizden gelmekte aynıkötülük karşısında atalarımız savaşmış birlikte çalışmız kazanmış birlikte ağlamış . ülkelerinde her biri bir birey olarak özgürce yaşamış bunlar ortak yurtta yaşadıkları için bunları yapmış insan olduklarından bunu yapabilmişler şimdi birkaç yabancının gazıyla dostlarından ayrılmaya çalışılan bu grup için ne yapabiliriz ? onları aramıza kabul edelim bizimle uyum içinde yaşayanlar dostumuz olarak kalacaklar ve biz onların isimlerine bir sıfat takmadan hitap edecez ama ülkemizi atalarımızın kanıyla sulanmış bu toprakları bölemeye çalışanlar düşmanımız olacaklar , güneydoğuda bebekleri öldüreler masumların ahını alanlar bizim elimizden olur yada olmaz büyük acılar çekecekler çünki onların hak ettiği toprak değil . acı ve kan...
Biraz uzun yazdım ama düşüncelerimi anlatmaya çalıştım insanları bölmesinler bölünen insanların sonu yok olmaktır birlik içinde huzurlu şekilde yaşayalım.[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net
CeyhunAlyeşil
Mesaj tarihi:
discoveryde kaybolmaya yuz tutan dilleri tanitirken karay turklernin konustugu dili de gosteriyor . adamlar litvanyaya bilmem kac sene once gitmisler . konusulan 10 kelimeden en az 5 ni anliyorum . olay budur .

gg no re[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 23 Aralık 2004 11:59 tarihinde demiş ki:
Bugün itibarı ile 1.7 milyon kürt tarafından imzalı bir dilekçe BMye Kuzey Irakta Kürt Devleti kurmak üzere verildi.
Sizce sonucu ne olacak?

Tartışmaya yarısında katılmak istiyorum kuzey ırak konusunda bi kaç şey ekleyeceğim..
Kuzey Irak zaten şu an yarı devlet gibi bir yer. Savaştan 3 ıl 5 yıl öncede oyleydi.. Yani amerika savaş açtı diye böyle birşey çıkmadı. Saddamın orada uçak uçurması bile yasak. Kendi askeri kendi polisi kendi üniversiteleri okulları zaten vardı. Kendi tv leri zaten vardı. Eh zaten bişi kalmamış ki?[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
Kurulması sorun değil, sorun kurdurulması.
Devleti tanınması.
Anlatabildim mi ?[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Mesaj tarihi:
Peki neden tanınması bu kadar zorunuza gidiyor?
Birde şunu unutmayın, diyorsunuz ki orada kurulsa da herkes gitse bizde rahatlasak. Türkiye'nin zaten istemediği şey bu.. Neden tüm dünya nüfus için bu kadar kasıo, çocuk doğuranlara para veriyor? 15 milyon Kürt'ün oraya gitmesi demek müthiş bir kaos, iş gücü kaybı ve beraberinde açlık sefalet demektir. Bunu unutmayın..[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
Kürt- Türk çatışması aynı Sünni-Alevi Sağ-Sol çatışmaları gibi ve isyanlar gibi, dış desteklidir ve yabancı desteklidir. Bizi birbirimize düşürüp parçalıyorlar.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Adamın biri, fi tarihinde demiş ki:
"milyonlarca spermin arasından gelde birinci ol, gelde şu yaşadığın hayata bak"

Mesaj tarihi:
Almanyadaki türklerle türkiyedeki kürtlerin bir farkı yokki iş konumu bakımından. Fight Club'daki bir repliği yazıyorum daha iyi anlarsın..
"
Şunu unutma diyor Tyler. Ezmeye çalıştığın bu insanlar, senin muhtaç olduğun herkestir.
Biz senin çamaşırını yıkayan, yemeğini pişiren ve önüne getiren insanlarız. Senin yatağını biz yapıyoruz.
Uykudayken seni biz koruyoruz. Ambulanslarını biz kullanıyoruz. Telefonlarını biz bağlıyoruz.
Bizler ahçıyız, taksi şoförüyüz ve senin hakkında her şeyi biliyoruz. Sigorta bildirimlerini,
kredi kartı ödemelerini biz takip ediyoruz. Hayatının her alanını biz denetliyoruz.[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05

[Bu mesaj nedanko tarafından 27 Aralık 2004 15:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Türkiyedeki işsizlik sorununun "sorun" olmasının en büyük nedenlerinden biri kalifiye insanların bile iş bulamaması. Yani bir garson işini bırakırsa, onun yerine bir üniversite mezununun oraya gireceğini pek sanmam.[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 27 Aralık 2004 13:29 tarihinde demiş ki:
Peki neden tanınması bu kadar zorunuza gidiyor?

Devlet kurmaları ve bu devletin tanınması demek neden zoruma gidiyor ?
Çünkü Türkiye sadece bağdat caddesinden oluşmuyor. Kürdistan diye kurmaya çalıştıkları devletin topraklarının %50 si Türkiye sınırları içinde.
Ha belkide Ankara'dan ötesi seni ilgilendirmiyordur, onu bilemem.

Arada bi semra teyzeyi izlemekten başka bir amaç içinde kullan tvyi.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Mesaj tarihi:
bir ailede 20 çocuk olursa bu insanlarin hangisine iş bulacaksin, önce uçkuruna sahip olacaksin sonra iş isteyeceksin , bakamicağin çocuk yapma.İşsizlik almiş başini gidiyor ne iş güzü azalmasi[signature][hline]KEK
Mesaj tarihi:
Şimdi kürt meselesine yaklaşırken şu noktalara dikkat etmeliyiz kürtlerin arapça-farsça karışımı ölü(kullanılmayan) bir dili vardır,yani edebi eser ortaya koyamamış, gelişememiş ilkel kalmıştır.Kürt tarihi diye birşey olsa dahi çok muğlaktır,bir aşiret tarihinden ileri gidemez,arap-fars kültürünün bir takım öğelerini onlara mal ederek yapay bir birikim oluşturulamaz.
O halde bu kürtler hangi ortak paydalar sahiptirler ki, kendilerini bir ulus olarak tanımlamakta hatta işi devlet kurmaya kadar götürmektedirler.
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 27 Aralık 2004 18:01 tarihinde demiş ki:
konudan kopmadan gel, sağ yap gel....

said:
nedanko, 27 Aralık 2004 18:02 tarihinde demiş ki:
Birazda araştır gel.. mucx

sen de lütfen biraz daha saygılı "gelebilir" misin acaba?
hele hele Tarih gibi bir bölümde mucx falan ne size ne bölüme yakışmış, mesajları kaldırdım[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 27 Aralık 2004 13:42 tarihinde demiş ki:
her insan bi iş gücüdür. Üretir, yaratır. Onların gitmesiyle varolan üretim azalacak iş gücü düşecek bu manada soyledim. Yine mi yanlış soyledim yoksa?

tam istihdam mi var sanki ulkede 15 milyon issiz var zaten de konu o degil .

kurt turk kardestir ayrim yapan kallestir . bu ayriligi yaratmaya calisan kendine kurt milliyetcisi diyen avrupa destekli kendilerince politikaci olmaya calisan ayrilikci teror orgutu usaklari beni deli ediyor ama . mecliste soz haklari olsun istiyorlarmis . lan bu ulkede kendine kürt diyen insan basbakan oldu (turgut ozal) bakan oldu milletvekili oldu savci oldu hakim oldu daha ne kadar devlette sozu gececek .

edepsiz adamlar iste .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
vlackrose haklısın sonuna kadarama saçma sapan savunma yöntemleri semra teyze cümleleri kurarak oburaya yakışmassa bende yakışmam...
konunun tamamen dışında saçma önermeler veriyor..[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
said:
[b]navyamphs, 27 Aralık 2004 17:45 tarihinde demiş kiArada bi semra teyzeyi izlemekten başka bir amaç içinde kullan tvyi.

sataşan o ve ben bunu hakaret alırım.
edit: ha bide tarih bölümünde topu topu 3-4 postum vardır. boyle saçma insanları görünce deli oluyorum. tartışmak bir yana, konuyu sapıtanlar, hakaret edenler var diye yazmazdım. ha bi uriyim dedim halen varmış. garbage'e uğradıkları zaman uriyim bende..

[Bu mesaj nedanko tarafından 28 Aralık 2004 00:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ohoooo
Kürt - Türk meselesi diye kavga çıkmasını beklerken, burası bile milletin egosal kavgalarının yerine dönüştü. Herkes niye bu kadar alıngan? bence bu alınganlık ve benmerkezcilik az çözülürse, Kürt meselesinin zaten balon olduğu ortaya çıkar.

Kürt meselesi taa birinci dünya savaşından beri vardır, bunu şişiren ingilizlerdir ve nedeni de petroldür. Birbirinize "Huuaa topsun olm" "kültürsüz ayı git semra izle" diye sataşacağınıza, fikren uyuştuğunuz noktaları bulup bir yere ulaşmaya çalışın.

Açıkçası, bir kaç kişinin diğerlerine üstünlük sağlama sevdasını anlamış değilim. Siz de mi ayrı bir devlet kurmak istiyorsunuz nedir?[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
way be...
en son girdiğimde burda tartışma vardı..

o kadar olmuş ha..
semra hanım nasıl neDANKO??[signature][hline]Uyanda Gel Tuana Yüreğim Kan Ağlıor.Sana Söz Yine Baharlar Gelecek Sana Söz Işık Sönmeyecek.Ölüm Yok ki Tuana Uyan Şimdi Yaşanacak !!!
  • Yeni Oluştur...