trapt Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Bu arada arkadaşlar görüşlerinizin düşüncelerinizin ve Kürt lerin aleyhine bi görüşte bulunmuyorum sadece devletin açtığı bi site adresi vericem..Son zamanlardaki pkk olaylarının resimleri ve yazıları mevcut..birçok şey daha öğrendim..Pkk olayında bu vatana zarar verenlerin büyük bir bölümü Türk müş..insanın inanması zor bi olay.. www.kadek.org[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes It never occurred to me that I am already asleep [Bu mesaj trapt tarafından 22 Aralık 2004 21:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 70 Kürtçe sözcüğün İlk Türkçe kökenli olduğunu, 10 Kürtçe sözcüğün Türkçenin sözcük türetme kurallarına göre oluşturulan sözcükler olduğunu, 40 Kürtçe sözcüğün özellikle Tatarcada var olan sözcükler olduğunu, 40 Kürtçe sözcüğün de Türkiye Türkçesinde bulunan sözcükler olduğunu belirlemiş durumdayız. Öbür yandan birçok İlk Türkçe sözün, Kürtler aracılığıyla Arapçaya geçmiş olması olasılığı da belirmektedir. Buna göre pek çok İlk Türkçe sözün yine Kürtler aracılığıyla Farsçaya geçmiş olması da olanaklıdır. Kürtlerin Ön Asya'daki yerleşim alanlarının özelliği, onların bu alana D.Ö. Birinci binyılın ilk yarısında yerleştiklerini gösterebilecek niteliktedir. Kürtler'in kültürü, dil ve ırk yapısı Türk ırkı'ndan başka bir şey değildir. Tüm kökenleri Türkler'e dayanıyor olması mümkündür. Kürtler Türk'tür. Bunu kabul etmeyenler kendisi ne Med ne Sümer ne de efsane başka bir ırkın iddia edenleri hiç sevmiyorum Türk düşmanlığı ve İngilizler tarafından beyni yıkanmış Kürtler bizi 1919 yılından beri hiçbir zaman sevmediler ve sık sık isyanı çıkartmışlardır. Kadek, Pkk, İşci, Komunist gibi sitelerinde yalan yalan tarihine uydurmaktadır Türklere zarar veren Kürtler değil Türkler de yaptığı iddia ediyormuş (!) saçmalık bir olay. Bütün Tarih boyunca Türkler kötülük bir şey yapmamıştır. Kürt milleti kavramı diye bir şey yok millet değil Kabile'dir. Kürt dili arapçalaşmış durumda olması bozulmuştur "W" "Q" gibi harfler Sümerler, Medler, başka Mezopotamya dillerinde böyle bir şey yok. Şimdi Bu harfleri 1919 yılında beri kullanmışlar yani İngilizler dolayısıyla. Kürtler devleti kurması mümkün olmaz Peygamber bile Kürtlere devleti bile kuramayacağı bir ırk olduğunu belirmektedir. Kürtler, Türkler'in dost'tan düşmanlaşmış bir çocuğudur. Kürtlere birçok hak vereceğiz, verdik. Daha birçok şeyi istiyorlar!.. Konuşma, inanç, kültür, demokrasi gibi şeyler özgürlüğü verdik ve istediği çok şeye yardım ettik ama arkamızdan vuruyorlar hem vurmaya devam edecekler. Şimdi daha özerk ya da eyalet sistemi istiyorlar ve Türkiye Cumhuriyet'in ikinci dil resmi Kürtçe olmasını hep istiyorlardı. Artık böyle olamayacaktır.. Neyse ki iyi günler Kürt/Kürtçe'yi tartışmak bence önemli bir şey değil. Tarih için önemsiz.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Biz Türklerin buraya nereden geldiği belli değil de Kürtlerin nerden geldiği başından sonuna kadar belli. Örneğin, şurada oturan komşum Türk'tür. Bunlar bundan 30 yıl önce Sibirya diyeleğiyle (lehçesi) konuşurlardı. Ancak izleçin (televizyonun) yayılmasıyla hepsi İstanbul Türkçesiyle konuşmaya başladılar. Bu adamlar Türk'tür, ama sorsan nereden geldiniz diye; Horasan'dan derler. Canım dur bakalım Horasan mı başka yer mi? Sen nereden biliyorsun Horasan'dan geldiğini? Horasan İran'da bir yer. Bütün Türklerin buradan gelmiş olması mantıksız bir şey yani. Türklerin ana yerleşim bölgeleri var. Horasan'da da Türk var, ama bugün Afganistan'da da Türk var. Yani Türklerin hangi yoldan ve hangi tarihte Anadolu'ya geldiği belli değil, ancak Kürtlerin belli. M.Ö. 401 yılında Herodotus adlı Yunanlı bir betik (kitap) yazmış çıkartmış. Yunanlar 5.000 kişilik bir orduyla ta güneyden başlamışlar; Adana'ya, oradan gide gide Dicle üzerinden yürüyüp Tarsus'a kadar gelip, oradan yine Yunanistan'a dönmüşler. Şimdi bunlar Dicle kıyılarına geldiklerinde Perslerle karşılaşıyorlar. Perslerin yaya askerlerden ve muazzam atlılardan oluşan bir ordusu var. Yani Pers devletinin bütün gücü süvari halinde orda. Bunlara "Kardukoi", "Korduklar" diyorlar. Bizim "Karluk" dediğimiz şeye bunlar "Karduk" diyor. Şimdi bizim bir yazarımıza göre M.S 523 yılında biz geldiğimizde kimse yoktu. Bunun anlamı, Karluklar biz Anadolu'ya geldiğimizde toplu halde oturmuyorlardı. Dağılmışlar, göç edip gitmişler. Nitekim Türk generalleri onlarla savaşmışlar. Bunlar ikiye ayrılmışlar; böyle iki kısma ayrılmışlar. Biri Anadolu'ya gitmiş biri bilmem nereye gitmiş. Tabi o zamanlarda izleyebiliyorsun ki Karluk denen bu halk var, gerçekten Anadolu'ya yerleşmişler. Bunlar ne? Oradaki Türk generali diyor ki bunların adı "Üçoğluk Türk Budun". Üç nam varisli Türk halkı diyor. Üçlülük o zamandan var. Türk diyor, Üç nam varisli Türk kavmi diyor. Türk dediği için Karluklar Türk. Bunlara bazan 'ok' da diyorlar. Bizim yazıtlarda 'ok' diye de geçiyor, 'Karluk' diye de geçiyor. Bunlar aslında Türk Ordusu'na büyük hizmetler yapmışlar. Yani bizim Kağan Ordusu'nun çoğu Karluk'tur. Bunların bir kısmı 'Okulca' dediğimiz Balkaş gölünün ötesinde yaşıyordu. Onlara "Üç Karluk" diyorlar yine. Orada yaşamışlar. Yani bugün 'Tarançı' dediğimiz Türk halkının atalarıdır belki. Oranın yerlisine Tarançı deniyor. Türkçe konuşan bir halk bu Tarançı'lar. Dolayısıyla bugün Kürt olarak adlandırılan insanlar Karluk Türkleridir. Ayrıca ben Kürtçeyi inceledim. Bunun içinde belirli bir miktar Orta Asya Türkçesi var, belirli bir miktarda Tatarca söz var. Türkiye Türkçesinden söz var. Bunların hepsini toparlarsan 168 tutuyor. Benim saptadığım öz Türkçe sözler. Artık bunun Türkçeye benzer yanı falan yok, öz Türkçe sözler. Geçenlerde Ali Kırca'nın yaptığı Siyaset Meydanı izlencesine (programına) katıldım. Ali Kırca diyor ki : "Bu yeterli midir?" Yeterlidir. 168 söz varsa bu büyük bir şey. Örneğin Osmanlıca da kaç söz var ki Türkçe. Ben size; "Merhaba, hoş geldin ey ruhî revanım, merhaba/Ey şekerleb yâri şirin lâ mekânım, merhaba." desem. Büyük şairimiz Fuzuli'nin. Burada kaç söz var Türkçe. Bir tek söz var. Bir tek 'geldin' sözü var Türkçe. Şimdi sen bununla Kürtçe'yi kıyaslarsan, 168'i de bulmuşsan, bu çok önemli bir sayıdır. Kürt yazarlar şimdi tutmuşlar Med TV'de Farsça sözcükleri bu Kürtçedir diye söylüyorlar. Oysa üç farklı dil var : Kırmanç , Kürt, Zaza. Bunlar birbirini anlayamıyor. Sen şimdi tutup Fars sözünü alır Kürtçe dersen üçünü birleştirmiş oluyorsun. O şimdi Farsçayı kabul edince o üç halk da birleşiyor. Ama bu üç halk bir değil. Dilleri ayrı, birbirlerini anlayamıyor. Şimdi bunlar tutuyorlar, Kürtleri birleştirmek için Farsçayı kullanıyorlar. Çünkü birleşmeme diye bir sorunları var. Yani dili farklı, kültürü farklı adamın. Ben Kırmanç değilim diyor. İzleç izlenceleriyle (televizyon programlarıyla) bir çoğu Farsça öğreniyor. Ben Ali Kırca'nın izlencesinde (programında) bunlar Fars sözcüğünü alıyor, bunlar kendi sözcükleri değil buna hakları yok dedim. Yani Farsça bunların sözü değil. Bunlar şimdi Farsça sözcüğü alıp Kürtçe diye yutturuyorlar. Bizimkilerden bunu anlayan insanda yok yani. Onlar devlet kurmak istiyor. İlle de, ne olursa olsun devlet kuracaklar ve kuracağını ben zannetmiyorum. Oysa şimdi Türkiye'nin bütün durumu Kürtlere büyük yardımcı. Tecim (ticaret) bakımından, yaşam düzeyi bakımından. Bir de bu çağda başka bir şey düşünülmez kardeşim. Yalnızca insanların yaşam düzeyi söz konusudur. Örneğin bakın Avrupa birleşiyor. Niye birleşiyor? Daha iyi bir ekonomi kurabilmek, daha iyi yaşayabilmek için birleşiyor. Artık bu konularla uğraşmamak gerek. Bu devleti Türkler kurmuşsa Türklerindir. Şimdi kalkıp diyorlar: Çanakkale'de Kürtler öldü. Kardeşim Kazaklar da Almanya'da öldü. Savaşma da sen gör durumunu. Yani bir Kazak çıksın da Almanlara karşı Rus ordusunda çarpışmasın, ölmesin bakalım. Onu öldürürler hemen. Amerika'da süer (asker) olan Alman, 2. Dünya Savaşı'nda gelip kendi köyünü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moss Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 TC topraklari icinde yasayan her kez turk sayiliyor ama isi gercek turk asil irk gibi nazilige vurusak 1. dunya savasi akabinde ki kurtulus savasinda cok cok azaldigini hatirlatirim isin sonunda hepimiz turk uz o nufus cuzdanini tasidigimiz muddetce.[signature][hline]Istanbul seni hapsetmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Ben soyle dusunuyorum; Ispanyada Bask bolgesi var ordakiler nasıl azinlik sayilmiyorsa TURKIYE CUMHURIYETI'nde de yasayan hicbir grup azinlik degildir herkes TURK'tur ama bu birlikteligi bozmaya calişan herkes HAINDIR...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Kürtler Sevr'e umutlu, Lozan ise İflas!.. Kürtleri seviyorum ama Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü bozmak vazgeçmelidir ve yasadışı görevleri bırakmalıdır artık barış içinde yaşasınlar. Türkiye'deki diğer ırklar 2.sınıf değildir. Osmanlı döneminde olduğu gibi bütün insanlar mutlu ve huzur içinde yaşamalarını isterim. Türkiye böyle olacaktır ve yeniden osmanlı ruhuna yetiştireceğine inanıyorum. Türkiye'deki yaşayan yabancı ırklar azınlık değildir.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt! [Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 22 Aralık 2004 22:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 tarih hastasi arkadasım butun yazdiklarin icin ellerine ve agzına saglık. teşekkür ediyorum sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 said: Tarih_hastasi, 22 Aralık 2004 22:42 tarihinde demiş ki: Kürtler Sevr'e umutlu, Lozan ise İflas!.. Kürtleri seviyorum ama Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü bozmak vazgeçmelidir ve yasadışı görevleri bırakmalıdır artık barış içinde yaşasınlar. Türkiye'deki diğer ırklar 2.sınıf değildir. Osmanlı döneminde olduğu gibi bütün insanlar mutlu ve huzur içinde yaşamalarını isterim. Türkiye böyle olacaktır ve yeniden osmanlı ruhuna yetiştireceğine inanıyorum. Türkiye'deki yaşayan yabancı ırklar azınlık değildir. öyle bişi demişinki sanki bütün Kürtler Vatanı bölmek istiomuş gibi bi anlam çıkıyor ortaya[signature][hline] :rock: CaTaPuLt :rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 said: Theodorus, 22 Aralık 2004 22:20 tarihinde demiş ki: Ben soyle dusunuyorum; Ispanyada Bask bolgesi var ordakiler nasıl azinlik sayilmiyorsa TURKIYE CUMHURIYETI'nde de yasayan hicbir grup azinlik degildir herkes TURK'tur ama bu birlikteligi bozmaya calişan herkes HAINDIR... Ispanyada basklar özerktir ve kendi meclisleri vardir[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 iide turkcenin de bircok arapca olsun farsca olsun ingilizce olsun fransizca olsun kelimesi var? bu turkce yok mu demek oluyo?[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki: yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 o dediklerin sosyetiklerin sonradan dilimize kattıgı kelimelerdir. ayrıca bide bu dil evrensel bi dil?? nasıl oluyo bu dili konusan koca bi devlet var millet var. bide bu dilin asıl ozunu konusan turki cumhuriyetler var. o yuzden turkce bir dildir vede kabul görur. kürtlerinde bi devleti olsun millet olsunlar ondan sonra oyle bi evrensel dilden bahsedelim diye düşünüyom. *! Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Ne Mutlu TÜRKÜM diyene* *!M.Kemal ATATÜRK* [Bu mesaj crocodile tarafından 23 Aralık 2004 09:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 said: Silthanas, 23 Aralık 2004 10:21 tarihinde demiş ki: Kurtler "Med" lerden gelmedir, sari sacli, renkli gozlu bir irktir. bana bi kaç tane böyle kürt örnek verirmisin güzel kardesim. ben hiç görmedim sarısın mavi gozlu bi kürt ırkı. o bahsettiğin ırk kafkasyada var bir devlet var. bi türk boyundan gelen ama su an adını hatırlamadığım bi ırk ve devlet olmasın[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. M.Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 benim bildiğim turklerin orta asyadan geldikleridir. yani tarihte kurulan ilk türk devletinin büyük hun devleti olduğu ve orta asyada kurulduğunu biliyorum ben.[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. M.Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 ahahahaha. bilemedin walla. ben liseyi bitireli tam 10 sene oldu. nerden hatırlayım lise bilgilerini. tabi biraz genel kültür bide orda gördüğümüz var. ama napiyim üniversitede sadece aiit dersi vardı tarihle ilgili. ama tüm tarihciler bunu söyluyo bildigime göre. eger yanlıssa benim bilgim bana kaynak ver bakayım ordan dogrusu neymis.[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. M.Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 peki hadi öyle olsun. zaten bizimki topicte acılan konuylada pek ilgili olmayan bi yuere dogru gidiyo. fazla kurcalamamak boyle seyleri dediğin gibi herkes farklı seyler soyluyo.[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. M.Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 said: Silthanas, 23 Aralık 2004 10:21 tarihinde demiş ki: Kurtler "Med" lerden gelmedir, sari sacli, renkli gozlu bir irktir. Medlerin zamaninda ya$adigi yerler, $u an planlanan bir Kurt Cumhuriyetinin kapsama alanindadir. kurtlerin medlerden geldigi halen tartisilan bir mevzudur, kesin degil. ayrica kurtlerin sari sacli renkli gozlu bir irk oldugu iddiasinin hic bir temeli-tabani yoktur. bir cok toplumda oldugu kurtlerde de sari sacli (hatta kurtlerde kizil sac da gorulur) ve renkli gozlu insanlar vardir, ama kurtlerin ekseriyeti siyah/kahve sacli ve kahverengi gozludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 ya ama türk ırkının yoktur böyle bi özelliği. yani ne esmerdir ne kumral ne sarışın. çunku bi cok türk boyu göçebe hayatı yaşadıklarından gittikleri yere hem kendi ırkını da götürmüş olurlar hemde onlardan bişeyler alırlar. şimdi mesela ben kumral yeşil gözlüyüm. kardeşim esmer siyah gözlü. ben anne tarafına çekmişim annemlerin soyu kafkasyadan gelme. kardesimse babamın soyuna çekmiş onlar yerli hakiki karslı. ahahahah ben yine ısrar ediyorum kürtlerin sarısın bi ırktan veya bi ırk olduklarını kabul etmiyom. eger bi ırksalar bencede ise yaramaz bi ırklardır. cünkü binlerce sene boyunca yasadıklarını idda ederek bi devlet kuramayıp millet olamamışlarsa bi işe yaramaz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Bugün itibarı ile 1.7 milyon kürt tarafından imzalı bir dilekçe BMye Kuzey Irakta Kürt Devleti kurmak üzere verildi. Sizce sonucu ne olacak?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 bi kere öncelikle su var. bm ye -imza toplayıp vererek ne zamandır ulke kuruluyo? diye sormak lazım. ikinciside kursunlar ya artık. onlarda kurtulsun bizde kurtulalım. tr de ne kadar kürt devleti isteyen varsa gitsin oraya. onlar orda rahat etsin biz de burda. yeter artık herseyde kürt meselesi kürt meselesi kursunlar bi devlette walla onlarda bizde birbirimizden kurtulalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Devlet kurması ile senin ülkenden toprak istemesi bir olacaktır. Hatta yüzsüzlüğe vurup referandum yapılsın gibi şeyler dahi söyleyecekler. Bunlar teker teker olacak şeyler.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 said: navyamphs, 22 Aralık 2004 16:52 tarihinde demiş ki: Türklere, Türkiye'ye küfür eden herkeze Avrupa'da nobel verdikleri için. kesinlikle bizde kim tarihini kötülerse ona batılılar tarafından pirim veriliyor[signature][hline]Yaşasın Türk Miileti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Tartışmayı "Kürt yoksa Türk'de yoktur" a getirmeye çalışmak sana bişey kazandırmaz. Kürtler Medlerden gelmiştir. Bende diyorumki Kürtler Hindistandan gelmiştir. Senin bulacağından daha fazla kaynak bulurum. Onu geçelim, Medler hakkında bana tek bir yazılı kaynak versene? Onu da geçelim Medlerin konuştukları dil hakkında bilgi versene ? Onu da geçelim Medlerin konuştukları dil ile Kürtçe (!) arasında benzerlik gösteren kelimeleri söylesene. Onu da geçelim, bana Medlerin sarışın olduklarını gösteren tablet, figür, iskelet, saç örneği vs göstersene. Aslında biliyormusunuz, sorulacak soru kürtler nerden geldi, kimlerdendiler değil. Soru yüzyıllarca Türk yada Osmanlı yada Pers yada Arap olarak anılmaktan şikayet etmeden yaşayan kürtler, Osmanlı imparatorluğunun yıkılmasıyla başlayan ve Cumhuriyetin kurulmasından sonra iyice ayyuka çıkan bu "bağımsız olmak isteyen ama ezilen azınlık" tantanasını kendi başlarınamı akıl ettiler ? 20 küsur kürt isyanını kürtler bağımsız olamk için mi çıkardı, yoksa kürtçe konuşamadıkları için mi ? 1924 Nasturi ayaklanmasını kürtler değil, Ağa petros önderliğindeki ingilizler çıkardı. kürtler çok güzel oyuncak olduklarının ilk sinyallerini verdiler batıya. biz piyonuz oynayın bizle dediler. Öldürdükleri hakkari kaymakamı kürttü, ama saldıranlar sözde kürdüm diyen ingilizlerdi aslında. şeyh sait isyanında toplanan 5000 silahı kürt tezgahlarındamı yaptılar, yoksa üstlerinde yazan "made in england" yada "made in france" yazılarımı kürtçeydi ? Şu anda ağabeyleri, himayedarları oalrak gördükleri israil ve amerika sırf kürtçe rahat konuşulsun diyemi kürtleri baştacı yapıyolar ? Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Çingene, Gürcü... Bu ülkedeki mozaiği bozmak için yüzyıldır süren kuşatma neden sadece kürtlerden destek buldu ? Neden Trabzonlu lazca konuşmak için devletin askerini öldürmüyor ? Daha öncede yazdım, benim atalarım, annem babam 4 farklı ırktan gelmiş. Abhaz, Laz, Gürcü ve hatta Afgan. Ama ne ben ne onlar bir gün çıkıpta bu vatana hıyanet etmedi. Ben Türk'üm, kimseninde uşağı olmayacam.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 said: mitin, 22 Aralık 2004 17:53 tarihinde demiş ki: Ben Bitlis'li Bir dwarf vatandaşıyım. 100 yıllar boyu dilimizi rahatca kullanamadık, artık bu baskılara son werilmesini istiyorum. Ben de rahatça anadilim olan dwarfca konuşmak istiyorum. Devletin köyümüze dwarca bilen bir belediye başkanı, bir savcı(haklarımızın korunması için) ve boyu 1,20 yi geçmeyecek zabıta memuru atamasını istiyorum. Yaşasın azınlık hakları! Arz ederim hangi azınlıklardan bahsettiğini söyle anlıyakım. rahat konuşmak istiyosan söyle o kürt akrabalarına söyle askerimizi vurmasın. bizde sizi ezmiyelimki hala ezmiyoruz[signature][hline]Yaşasın Türk Miileti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 said: Absolut, 23 Aralık 2004 12:10 tarihinde demiş ki: Devlet kurması ile senin ülkenden toprak istemesi bir olacaktır. Hatta yüzsüzlüğe vurup referandum yapılsın gibi şeyler dahi söyleyecekler. Bunlar teker teker olacak şeyler. onun içinde bi imza toplasınlar bakalım o zaman ne oluyo. yok arkadas! devletmi alın size devlet demesi lazım bu ülkeyi yönetenlerin. versinler k.ırakı musulu kerkükü. onlar zaten çok kısa bi süre içerisinde birbirlerine düşer öldürmeye başlarlar para için birbirlerini. sonra da iyicie kuruturlar oraları. sonra dayanırlar bizim kapımıza bizde böyle yapar geçti borun pazarı sür essegini avrupaya der almayız bu ülkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Şark diye adlandırabileceğimiz ve bugün Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Musul ve Kerkük'den itibâren Kuzey Irak ve Haleb'i de içine alan Kuzey Suriye bölgelerinde yaşayan çok sayıda Arap, Türkmen ve Kürt aşiretleri Osmanlı Devleti'ne iltihâk eylemiştir. Bu iltihâklardan bazılarını beraber görelim: 1) Kürt ve Türkmen beylerinden istimâlet ile kendi meyil ve arzuları ile itaat eden 25'den fazla aşiretten ve reislerinden bazıları şunlardır: Bitlis Hâkimi Emir Şerefüddin; Hizan Meliki Emir Davud; Hısn-ı Keyfâ Emîri Melik Halid; İmadiye Hâkimi Sultân Hüseyin; Cezire Hâkimi Şah Ali Bey; Çemişgezek Hâkimi Melik Halil; Pertek Hâkimi Kasım Bey.... Ayrıca Suran, Urmiye, Atak, Cizre, Eğil, Garzan, Palu, Siirt, Meyyafarakin, Sason, Sincar, Çermik, Malatya, Urfa, Besni, Harput, Mardin ve benzeri yerlerdeki aşiretler de arka arkaya Osmanlı Devleti'ne iltihâk etmişlerdir. 2) Kürt ve Türkmen aşiretleri gibi, güneyde yer alan Arap aşiretleri de yine kendi irâdeleriyle Osmanlı Devleti'ne iltihâk etmişlerdir. Aralarında İbn-i Harkuş, İbn-i Said, Benî İbrahim, Benî Sâyim, Benî Atâ aşiretleri, Safed ve Gazze şeyhleri ile Haleb ileri gelenlerinin bulunduğu seçkin bir temsilciler heyetinin Yavuz'a takdim ettikleri ve aslı Topkapı Sarayında bulunan şu itâ'at mektubu çok manidardır: Bizler, canlarımız, mallarımız, iyâlimiz ve dinimizin emniyeti için size itaati arzuluyoruz. İslâmı tatbik ve adâleti tesis için sizin hâkimiyetinizi zaruri görüyoruz. Yavuz Sultân Selim ve Kürtler konusunda ileri sürülen önemli fikirlerden biri de Yavuz Sultan Selim'in Doğuda bağımsız bazı küçük Kürt devletlerine müsaade ettiği ve asırlarca bu devletlerin varlığını sürdürdüğü iddiasıdır. Bu konuyu da önce Osmanlı Devleti'nin Doğuda kurduğu idare tarzı nasıldı onu kısaca açıkladıktan sonra, bu iddiaların doğru olup olmadığına işaret edelim. Esasen bu iddiaların da Osmanlı Devlet teşkilâtını bilmemekten ve konu ile ilgili bazı belgeleri yanlış yorumlamaktan kaynaklandığını hemen burada işaret edelim. Bilindiği gibi, Osmanlı Devleti'nin idarî yapısının temelini kaza, sancak ve eyâletler teşkil ediyordu. Ancak Osmanlı Devleti, bugünün Amerikası gibi, mutlak bir merkeziyetçilikten tamamıyla uzak bir anlayışa sahipti ve idaresi altına aldığı bölge ve cemiyetleri, çeşitli özelliklerine göre farklı idare tarzlarına tabi tutuyordu. Yani eyalet ve sancakların İstanbul'a olan bağlarında ayrı ayrı statüler söz konusuydu. İşte Osmanlı Devleti, Çaldıran Zaferinden sonra Doğu Anadolu'da Diyarbekir merkez kabul edilerek Musul, Bitlis, Mardin ve Harput da dahil olmak üzere bütün Doğu Anadolu'da gayet geniş bir eyâlet meydana getirmişti. Kanunî Süleyman devrinde yeni bir düzenleme yapılarak Van'da ayrı bir eyâlet daha teşkil olundu. Doğu Anadolu'daki sancakları, idare tarzı açısından, her iki eyâlette de, üç ana guruba ayırmak mümkündü. Bunları kısaca özetlemekte yarar görüyoruz. Birinci gurup, klasik Osmanlı Sancakları şeklindeydi. Yani Osmanlı Devleti'nin diğer bölgelerinde tatbik edilen idare usulü burada da cari idi. Sancakbeyleri doğrudan merkezden tayin olunurlardı ve herhangi bir imtiyaza sahip değillerdi. Bu sancaklar tımar sistemine dahildi. Diyarbekir ve Van eyaletlerindeki bu tür sancaklar, umumiyetle aşiret yapısı kuvvetli olmayan yerlerde teşkil edilmiştir. Diyarbekir Eyâleti'nde merkez Amid, Harput, Hasankeyf, Akçakale, Sincar, Zaho, Ergani ve Çemişkezek sancakları ile Van Eyaletindeki Erciş ve Adilcevaz sancakları, bu tür sancakların başlıca örneklerini teşkil ederdi. İkinci gurup, Yurtluk ve Ocaklık tarzındaki sancaklardır. Fetih esnasında bazı beylere hizmet ve itaatleri karşılığında, devamlı olarak sancak ve has şeklinde tevcih edilmiştir. Bunlara Ekrâd Sancakları da denir. Hatta Kürdistan Eyâleti sancakları da denmektedir. Bunlar klasik Osmanlı sancaklarından farklıdırlar. Zira sancakların idaresi genellikle bölgeye eskiden beri hâkim ola-gelen nüfuzlu, eski mahallî beyler ve hânedanlara terk edilmiştir. Hayat boyu sancakbeyi olan bu idareciler vefat ettiğinde, yerlerine oğulları veya diğer yakınlarından biri geçmektedir. Devlete ihânet ettikleri takdirde değiştirilebilmektedirler. Seferde Beylerbeyi’nin hizmetine girmekle mükelleftirler ve bu memleketlere merkezden kadı tayin edilir. Arâzîleri tımar nizâmına tabidir. İmtiyazlı sancaklar da diyebileceğimiz bu sancaklardan Diyarbekir Eyaletine bağlı 13 ve Van Eyaletine bağlı olarak da 9 adet mevcut idi. Çermik, Pertek, Kulp, Mihrani, Siirt ve Atak Diyarbekir'e bağlı bu tür sancaklardandırlar. Müküs ve Bargiri de Van'a bağlı bu tür sancaklardandırlar. Üçüncü gurup ise, Hükümet adı verilen sancaklardır. Bunların idâresi, fetih esnâsında gösterdikleri hizmetlerden dolayı tamamen yerli beylere terkedilmiştir. Sancakbeylerinin tayinine merkezî idare asla karışmaz ve ellerine verilen ahidnâmeler gereğince, bunlar azl ve nasb edilemezler. Arâzîsinde tımar nizâmı cari değildir. Dahilde tamamen müstakil olan bu bölgeler, hariçte yani askeri ve siyasi alanda bölgedeki Osman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar