Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de Online Oyun Magazincilik

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Bu sektöre yaklaşık 150 bin tl ile adım atma planlarımız var. Basılı yayın olmayacak. Sadece elektronik ortamda yer alacağız.

Zorlukları nelerdir Türkiye'de? Getirisi götürüsü ne olur?
Ilk etapta ekipman, yer restorasyonu gidecek, akabinde de belli bir süre kira ve maaş giderlerine dayanma gücü olmalı tabi ki.
Kaç ay sonra yatırdığımız sermayeyi geri toplamaya başlarız? Herhangi bir teşvik söz konusu olabilir mi?

Kısacası, bakıştırıyoruz şu anda. Sağlam oyuncu tabanına sahip Paticik'e de soralım dedik ekip olarak.

Saygılarımla,

Erkan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben pek öyle olduğuna inanmıyorum. Gerçi dergicilik sektöründeki son 30-35 yıllık süreç böyle işledi evet ama herzaman olduğu gibi bu da yanlış Türkiye'de... Bunun bedelini de, basın sektörü şu anki tirajlarla ödüyor. Bindikleri dalı kestiler. Okuyucuya dergi-gazete çıkarmaktansa, reklam verenin keyfine göre çıkardılar. Bununla ilgili sayfalarca yazmak mümkün. Yani Türk basın sektörünün son 30 yıllık serüveniyle ilgili ama kafa sıkmanın anlamı yok.

Dediğim gibi, böyle bir proje düşünüyorsanız acımasız olmalısınız. Oyun firmalarını yalamaktansa, gerçeği yansıtmalısınız. Sadece doğruları yazmalısınız. Ozaman, okuyucu size gelecektir zaten. Okuyucu gelince de, reklam verenler de ipe ipe gelecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Ben pek öyle olduğuna inanmıyorum. Gerçi dergicilik sektöründeki son 30-35 yıllık süreç böyle işledi evet ama herzaman olduğu gibi bu da yanlış Türkiye'de... Bunun bedelini de, basın sektörü şu anki tirajlarla ödüyor. Bindikleri dalı kestiler. Okuyucuya dergi-gazete çıkarmaktansa, reklam verenin keyfine göre çıkardılar. Bununla ilgili sayfalarca yazmak mümkün. Yani Türk basın sektörünün son 30 yıllık serüveniyle ilgili ama kafa sıkmanın anlamı yok.

Dediğim gibi, böyle bir proje düşünüyorsanız acımasız olmalısınız. Oyun firmalarını yalamaktansa, gerçeği yansıtmalısınız. Sadece doğruları yazmalısınız. Ozaman, okuyucu size gelecektir zaten. Okuyucu gelince de, reklam verenler de ipe ipe gelecektir.

Konsol Üssü'nü bilir misin reyiz?

O adamlar Sony'i yerden yere vurdular, ardından çıkarmadan 5 posta da Microsoft'a kaydılar. Her programda eleştirdiler, kötü oyuna kötü dediler. Binlerce takipçisi vardı, her hafta deli izleyeni oluyordu. Ne oldu?

Masrafları karşılayamadıkları için bitirme kararı aldılar. Reklam vermediler, reklam olmayınca kendi gelirleri de giderlerini karşılayamadı.

Reklamsız olmuyor işte, reklama göre dergi çıkartmayacaksın eyvallah ama öyle ben acımasız olacağım, ben vuracağım sağa sola demekle sadece olmuyor.

Kötüleyeceksen bile dozu olmalı, hani burası çok kötü ama TUŞLARI KUSURSUZ, SATIN ALMAK İÇİN İNANILMAZ BİR SEBEP falan tarzı yalan yanlış övmelerde döşeyeceksin. Yapanlar var işte mesela Levent Pekcan falan ama o adamların taşşağı karşısında buradaki herkes diz çöküp tövbe ister. Rahatlar o yüzden, onlar bile uslüplu yapıyorlar ama bu işi
Sosyal ağlarda paylaş

BSC, DonanımHaber'in alt projesi ve tamamen oradan finanse ediliyor. Çok iyi kazanıyorlar buna bağlantılı olarak, yoksa beş para etmez bir site aslında yapmayın etmeyin asdfsd

Türkçe konuşmayı bilmeyen ve oyunlardan ciddi anlamda çok az anlayan 4-5 hıyarın komutasında gidiyor. Normalde yaptıkları işten para kazanmaları imkansız ama işte DH'nin gücü...

Kim demişti hatırlamıyorum ama yılda 1.5 milyon TL'den fazla reklam gelirleri var diye, öyle bir güç işte ...
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

zorluğu şu, artık isteyen adam istediği anda çatır çatır istediği oyunun forumundan review alıyor istediği anda istediği oyunun trailerını izliyor.

en kötü iki saatini harcayıp deniyor.

neden gelip senin sitende okusun?

doğru söylüyor, bunu sağlamak lazım

misal ben paticiği bile unutmuştum, skyrim çıkmaya yakın, sağa sola saldırırken tesadüfen denk geldim, "la dedim paticik vardı" ondan sonrada skyrim konusun akıcılığı yüzünden burada kaldım çıkana kadar.

niye,

eskiden bildiğin adamlar yorum yazıyor, her gün bir çok görsel ve bilgiyi sayfalarca, güzel bir arayüz ile sende tartışmaya katılarak takip edebiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

bölümsonucanavarını falan takip eden tonlarca adam var. sizin elite pati ahalisi olarak unuttuğunuz şey türkiye'de oyuncuların çok düşük bir yüzdesinin ingilizce bildiği ve türkiye genç bir nufusa sahip olduğu için sürekli oyunlara ilgi duyan bi nesil yetişiyor.

adam gibi haber yaparsanız güncel tutarsanız bir de ufaktan reklam zaten parayı ona ayırmışsınız galiba. kaliteli içerik, güzel site tasarımı eğlendirici konular vs neden olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...