Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 litre benzinle bin kilometre giden araç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Başarılı reklam olmuş

Daha önce izmir'de gediz üniversitesi olduğunu bilmiyordum.

Sosyal departmanları iyi demek ki, tercih edilebilir.
Mesaj tarihi:
Suark said:

neden olmayacagını neden yazar ki insan?
onu soruyorum bende.
bırak yapsın, belki sen yanılıyorsundur?

ayrıca adamlar hybrid geliştiriyorlarmış,

" Gediz Teknoloji Takımı (G-TECH), yakıt tüketimi azaltılmış, performansı ise artırılmış seri hibrit araçlar üzerinde çalışıyor."

yani içten yanmalı motor değil çalıştıkları.

Hangi paperlari yayınlamışlar bu alanda acaba?

Götlerinden sıkmışlar resmen pazarlama kafasıyla.

http://mmf.gediz.edu.tr/detail/2372013151458118/341/663

sayfa boş ya

5 10 öğrenci toplanmış kafalarınca bişiler yapıyorlar işte.
Mesaj tarihi:
yav su iyi bisey de yapiyo olsa hep sallama huyu yok mu turkiyede ordan siciyo iste. lan tamam calisma yapiyosunuz, arastirma falan filan da niye 5 bin km gidicek 1 litreyle diye salliyosun.
Mesaj tarihi:
Size laflar hazırladım sdsfs

Feamer said:

kargaşa olmasın yeni bir şey yapıyorlarsa bir şey demiyorum ama o verdiğim resimdeki gibi bir şeyle uğraşıyorlarsa dediklerim geçerli...

insanlığa ihanet etmiyorsan, yaptığın iş kötü bir iş değildir ama faydası ve yararı varmıdır meselesi de var, sonuçta karynak ve zaman harcıyorsun

Kendi zamanlarını harcıyorlar, eh ünininde kaynağını harcıyorlardır ama işleri bu zaten.
Hybrid le uğraşıomuş adamlar işte mis gibi.

DoGMeaT said:

ben feamera katılıyorum

hiç bir pratik yanı olmayacaksa yaptıklarının,kendi kendilerine gelin güvey olmuş olmuyorlar mı ?

olmuyorlar, illa pratiğe dökülmesine gerek yok zaten. Bilim böle bişe.
Genel olarak bu açıdan bakarsan, marsa robot gönderip fotoğraf çektirmeninde sana bana pratik bi katkısı yok =)

aquila said:

yav su iyi bisey de yapiyo olsa hep sallama huyu yok mu turkiyede ordan siciyo iste. lan tamam calisma yapiyosunuz, arastirma falan filan da niye 5 bin km gidicek 1 litreyle diye salliyosun.

Deathblade said:

Adamların sallaması sorun değil, insanların inanması sorun sdf.

SeaGle said:

Her mühendise bile termodinamik öğretemiyosun, her vatandaşa nasıl öğreticen dghbfdgnd

e gideni var 5bin k aynı listede
Mesaj tarihi:
40 tane öğrenci gelcek öğleden sonra, teknoloji anlatcam çocuklara. söyliyim de örnek alsınlar bunu, 1 litreyle 1500km giden araç yapsınlar.
ipucu da veririm, yokuş aşağı salsınlar
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

neutrino said:

...Benzini doğrudan elektriğe çevirmenin yolunu ben bilmiyorum.

Herkes biliyo onu, fuel cell işte yav.

Oha hiç aklıma gelmemişti, sağol.

Benzini çeviriyor mu peki bunlar?
Mesaj tarihi:

Suark said:

Size laflar hazırladım sdsfs

Feamer said:

kargaşa olmasın yeni bir şey yapıyorlarsa bir şey demiyorum ama o verdiğim resimdeki gibi bir şeyle uğraşıyorlarsa dediklerim geçerli...

insanlığa ihanet etmiyorsan, yaptığın iş kötü bir iş değildir ama faydası ve yararı varmıdır meselesi de var, sonuçta karynak ve zaman harcıyorsun

Kendi zamanlarını harcıyorlar, eh ünininde kaynağını harcıyorlardır ama işleri bu zaten.
Hybrid le uğraşıomuş adamlar işte mis gibi.

DoGMeaT said:

ben feamera katılıyorum

hiç bir pratik yanı olmayacaksa yaptıklarının,kendi kendilerine gelin güvey olmuş olmuyorlar mı ?

olmuyorlar, illa pratiğe dökülmesine gerek yok zaten. Bilim böle bişe.
Genel olarak bu açıdan bakarsan, marsa robot gönderip fotoğraf çektirmeninde sana bana pratik bi katkısı yok =)

aquila said:

Deathblade said:

Adamların sallaması sorun değil, insanların inanması sorun sdf.

SeaGle said:

Her mühendise bile termodinamik öğretemiyosun, her vatandaşa nasıl öğreticen dghbfdgnd

e gideni var 5bin k aynı listede

etik olarak, o okula gidip o araştırmamaları yapacak imkan sana sağlanmışsa karşılığı vermekle yükümlüsün ama bu terbiye pek kalmadı tabi

her araştırma faydalıdır ama "yere düştüğü zaman fırçaların üstüne düşmeyen dış fırçası" üzerine çalışma yapmak o kadar faydalı bir şey değildir
Mesaj tarihi:
neutrino said:

http://haber.gazetevatan.com/yerli-ucak-hedefinde-ilk-adim/606608/2/ekonomi

1 litre benzinle BİNKİLOMETRE giden araçtan sonra bide uçak mı yapmaya başlamışız?

BİRİ BU TÜRKLERİ DURDURSUN DÜNYA LİTERLİĞİ BEKLE BİZ GELİYORUZ

Bi sonraki hedef 1 litre benzinle binkilometre giden uçak! Neyse bizimkiler yapadursun ben fesbuktan kendikıraş açayım. Patron görmeden iki oyun atarım HEHEHEHEHE
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
said:

evde elektrik üretiriz.

buda burda dursun:

Close enough :o

http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/04/22/ibm-solar-collector-hcpvt_n_3130544.html

5000x e kadar sorunsuz test edilmiş alet.
Mesaj tarihi:
http://teknoloji.bugun.com.tr/pages/mnews.aspx?id=205220

Bence bu projeyle birlestirsinler 1 litre benzinle 100.000 dusman olduren zirh

Ayrica biliyoruz bunlari yanibasimizda da ugrasiyorlar, seyahat oluyor genclere iste yarismaya falan gidince oyuzden yararli projeler

1 milyon dolar kazanma ihtimalin var 1 ay uyuma buna kas diyince kimseyi bulamadigindan gelisemiyoruz, 50 lira vercem veya gpaini 0.05 yukseltcem desen kuyruk olur onunde.
  • Yeni Oluştur...