Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

S.o.S avukat: kiracı evi boşaltmıyor

Wolas

Öne çıkan mesajlar

kadın zam yap ben burada oturmak istiyorum demişti ama ben siii la dedim oda ben hukuki tüm haklarımı kullanıp oturabildiğim kadar oturucam dedi . harbi oturdu dahada oturuyor neyse bizimkilerden ben deviraldım olayı baydım artık çözerim gibi geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

2013 6. Ayda bizim kontrat zaten bitti. Fakat mahkeme açtığımız için yenilenmedi zaten ortada şuan kontrat yok.

Bu ev bize geçtiği için zaten yasa gereği adamı çıkarma hakkımız vardı ayrıca 10 yılı dolduğu içinde hakkımız var birde üstüne mal sahibi oturmak istediği için de hakkım var okulu askerliği bitirdim çalışmaya başladım artık düzenim olsun istiyorum ailemin yanında kalmak istemiyorum diye beyan ettik hakime. fakat kesin bizim avukat mal olduğu için 6. aydan bu yana halledemedi

Şimdi avukatının avukatı değilim ama genelde müvekkiller prosedürü bilmez, öncelikle dava dilekçesinde ne yazıyor hangi sebeble bu dava açılmış o önemli ? 6 ay da tahliye almak hele istanbulda yani büyük şehirlerde zordur en iyi ihtimal ile en yakın celse tarihi 3 ay sonraya verilir, karşı tarafın cevap hakkı var onun süresi var vs. kanuni süreler var beklenmesi gereken.

Avukatının mal olması ihtimalinden ziyade (malda olabilir oda bir ihtimal) bence hukuki sürecin olağan seyrinden başka birşey değil bu bekleme.

Avukatının mal olduğundan süphen varsa, git bilgi iste, sonuçda aranızdaki vekalet ilişkisinin temelinde karşılıklı güven var, mal diyorsan avukatına o zaman ya ondan davayı al, yada dosyanın bir suretini al başka bir avukata danış. Kesin maldır diyorsan ve halen onunla çalışıyorsan o zaman kendinle çelişirsin.

Bizede oluyor adamın boşanma davası var, neden 3 ay sonraya duruşma verildi, nasıl adalet bu, hakime rüşvet versek erkene alır mı ? Bir tebligat yapılamıyor karşı tarafa bildiğin basit bir tebligat, HSYK da tanıdık hakim akrabam var onu arayayım işi hızlandırsın diyende çıkıyor. Oturup adamlara 1 saat prosedürü anlatıyoruz vs vs sonra hak veriyor tabi.

Durum %90 müvekillerin "doğal olarak" bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.

Süreli kira sözleşmeleri eğer kiracı 1 ay evvelden ben sözleşmeyi fesh ettim diye ihtar çekmez ise sözleşme kendiliğinden 1 yıl uzar, şu an sizin durumda olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
açılın ben hukukçuyum;

konut ve çatlı işyeri kiralayında kiracı, belirli süreli sözleşmelerde kira sözleşmesinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunmadıkça sözleşme aynı şartlarda uzatılmış sayılır. oysa kiraya veren için böyle bir hak tanınmamıştır.

ancak kiraya veren 10 yıllık uzama süresinin sonunda, bu süreyi takip eden her uzama yılının bitiminden en az üç ay önceden bildirimde bulunmak süretiyle herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeyi sona erdirebilir.

buna karşılık, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından evvel 10 yıl geçtikten sonra genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte kiracı olmak çok zor. Yani adam çıksa zaten nakliye parası depozito girecek üstüne emlakçı işin içine girerse vay haline. Onun dışında kiracına hak verdim. Zam yap oturayım demiş, kadınla oturup adam akıllı konuşsaydın en başta ve taşınabilmesi için yeterli süre tanısaydın muhtemelen dava ile uğraşmadan kadın evden çoktan çıkmış olurdu. Bende kadının yerinde olsam aynısını yapardım. Yasaların kiracıyı koruması gayet normal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...