Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banka kartı demek, nakit para demek.

felixxx

Öne çıkan mesajlar

Ya bu olay acaip moda oldu ya. Bakkallarda süpermarketlerde herkes kullanıo..Bende geçtim bu sisteme tabi.. ama süpermarketlerde (tansaş ve migros'da) kartı geçiren kasiyerler şifreyi soruyo. yani şifreyi bizim girmemiz için olan küçük numpad'leri kullanmaya izin vermiolar.. kalabalıkta şifresini bağırıyo insanlar...eheh..
böyle kart daha kullannan varsa anatsın bişeyler[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Sosyal ağlarda paylaş

şlifreyi bağırmıcanız, bağırtmak isteyene getir ben gireyim şifreyi diyceksiniz. hatta migroslarda falan sırf bu şifre girmek için küçük hesap makinesi benzeri mavi bi cihaz var. olmayanların da kendi sorunu yine size girdirecek şifreyi. 4-5 yıldır kullanıyorum banka kartını o şekilde etrafta atm olmayınca hayat kurtarıyo.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

kredi kartını daha çok seviyorum
ama banka kartı kullanmaya mecbur kalıyoruz :)

iki saat eğrilip bükülüp şifre girmek, "doğru mu değil mi, ya yanlış girdiysem" diye düşünmek, hızlıca şifreyi girdikten sonra kağıdı imzalayıp bir de fişi ve kartı cüzdana koymak. oo çok sıkıcı ya.

kredi kartını daha çok seviyorum. bir tek kağıdı imzalıyorsun, şifreyle mifreyle uğraşmıyorsun :)

bir de "dur herşeyi ben yaparım, sen şifreyi söylesene"ciler var, o tip insanlar uyuz ediyor iyice. utanmasalar kağıdı da onlar imzalıycak.[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 25 Aralık 2004 11:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
felixxx, 25 Aralık 2004 09:54 tarihinde demiş ki:
Ya bu olay acaip moda oldu ya. Bakkallarda süpermarketlerde herkes kullanıo..Bende geçtim bu sisteme tabi.. ama süpermarketlerde (tansaş ve migros'da) kartı geçiren kasiyerler şifreyi soruyo. yani şifreyi bizim girmemiz için olan küçük numpad'leri kullanmaya izin vermiolar.. kalabalıkta şifresini bağırıyo insanlar...eheh..
böyle kart daha kullannan varsa anatsın bişeyler

nasi yani ? ben ne zmn GencCard imla bisi alsam direk post makinesini bana uzatiolar sifremi girmem icin.. hatta bazen soylemeye kalkiorm nolcak cnm diyip? siz girin beyfendi daha ii flm diolar :p[signature][hline]Su olsam , Ates olsam
Sosyal ağlarda paylaş

bir ara bende anketörlük ile eğitim görevlisi arasında bir işte çalışmıştım bu konuyla ilgili. banka kartları merkezi tarafından elimize verilen, hesabında 1 lira olan örnek banka kartlarıyla aptal aptal dolaşıp, mağazalarda kasiyerlere vs. vs. "nasıl banka kartından alış-veriş işlemi yapılır?" diye öğretmek amaçlı örnek işlem yapıp iptal ediyorduk. en önemli konuda şifreyi müşteriye sormamak, varsa numpad ya da pos makinasını uzatarak, müşterinin kendi şifresini girmesi gerekliliğiydi. bir çoğunun kafası basmıyordu buna :) tabii gayet bilinçli kasiyerler de vardı.
sonuç olarak şifrenizi öğrenmeye hakları yok. sizden şifre isterlerse itiraz edin kesin. sana pos makinası ya da numpad uzatmak zorunda. bazıları bahane sunuyor bir de, "pos makinası sabit, uzatamam" gibi... aldırmayın, uzatamıyorsa numpad alsın...

bir daha da banka kartı görmek istemiyorum :P[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Sosyal ağlarda paylaş

çoğunda o numpad'lerden var ama o şifre girdiği panelleri kasanın hemen yanına koyuyolar.. Bu anlattıklarımın üstüne üstkük, 10-15 kez kullanmama rağmen bana hiçbir yerde kimlik sormadılar..ben bi adamın kartını çalıp şifresini de biliosam oh ne hoş![signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 25 Aralık 2004 11:17 tarihinde demiş ki:

iki saat eğrilip bükülüp şifre girmek, "doğru mu değil mi, ya yanlış girdiysem" diye düşünmek, hızlıca şifreyi girdikten sonra kağıdı imzalayıp bir de fişi ve kartı cüzdana koymak. oo çok sıkıcı ya.

kredi kartını daha çok seviyorum. bir tek kağıdı imzalıyorsun, şifreyle mifreyle uğraşmıyorsun :)

bir de "dur herşeyi ben yaparım, sen şifreyi söylesene"ciler var, o tip insanlar uyuz ediyor iyice. utanmasalar kağıdı da onlar imzalıycak.
şmzalayanıda var zaten merak etme :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim merak ettiğim bişi var mesela adam kredi kartıyla alış veriş yaptı 2 milyarlık kasiyerde 6 milyar çekti kredi kartından dielim nolur:) adamında boş zmnına denk geldi yani sonradan kasiyeri suçlıyaiblirmi yoksa iş işten geçmişmi olur biraz saçma oldu ama olsun :D

[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır"
:hrr: Patavatsızlık yapmayın :hrr:

[Bu mesaj LoMBaK tarafından 25 Aralık 2004 17:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

fişi imzaladıysan , iş işten geçmiş olur :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

fişi imzalasan bile neyin karşılığı sattığını ispatlamak zorunda. nerden buldun yasası sağolsun :D
sana 2 milyarlık fatura kesip 6 milyar tahsil ettiyse ya vergi kaçırmaktan ya da dolandırmaktan ceza yer.

arasıra bankamatikle alışveriş yapıyorum. şu ana kadar şifremi hiç söylemedim, söylemem de..

söylesem de birşey değişeceğinden değil, müşteriye o saygıyı göstermeleri gerektiğinden[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 25 Aralık 2004 11:17 tarihinde demiş ki:

bir de "dur herşeyi ben yaparım, sen şifreyi söylesene"ciler var, o tip insanlar uyuz ediyor iyice. utanmasalar kağıdı da onlar imzalıycak.

+ birde kimlik soruyorlar allahım ne yapcan kimligi benim kredi kartı işte.. kızın yanında falan soruyolardi kız kimlikteki resmi görüyordu ehehe rezil oluodum ama mecbur göstercem hesabı ödemek icin bende gösteriodum napim :)[signature][hline] MAIL|MSN|KIMDIR?|RESIMLERI|RADIO ETE

Mayhem kimdir, nedir, ne değildir?

God Hates Us All..
Fear Of The Dark!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
felixxx, 25 Aralık 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
ben bi adamın kartını çalıp şifresini de biliosam oh ne hoş!
diyelim adam kartı çaldı, şifreyi de biliyor neden gidip alışveriş yapsın ki? en yakın atm ye gider kimseyle muhattap olmadan hiç bir sorun yaşamadan hesaptaki bütün parayı çeker. =)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mayh3m, 25 Aralık 2004 17:56 tarihinde demiş ki:
+ birde kimlik soruyorlar allahım ne yapcan kimligi benim kredi kartı işte.. kızın yanında falan soruyolardi kız kimlikteki resmi görüyordu ehehe rezil oluodum ama mecbur göstercem hesabı ödemek icin bende gösteriodum napim :)

asıl kimlik kartı sormazlarsa kredi kartı kullanıcıları yanarlar.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

banka kartına kimlik sormak saçma bence de, ama sorulması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca şifreyi höykürme olayını kart sahibi olursam eğer (ki bankacı bi anneyle imkansız gibi, neden bilmiyorum:)) kesinlikle yapmam, yaptırmam. sana ne benim şifremden kardeşim.
kimlik isteyenede küfrede küfrede gösteririm. kural kuraldır:)[signature][hline]beş hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 25 Aralık 2004 10:00 tarihinde demiş ki:
ben avga ederim sifreyi ben girmek zorundayim size sifrey vermek zorunda degilim diye

pasa pasa da vemrek zorunda, muduru cagiririm oraya adami bi guzel pataklatirim hehe

musteri daima haklidir :p

+1 :)[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Hüznün olduğu yerde bulut,neşenin olduğu yerde ışıltı,duygunun olduğu yerde insanlık vardır
Öhöm Öhöm ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...