Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya Sovyetler Birliği'ne neden saldırdı?


DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Almanya Sovyetler Birliği'ne neden saldırdı

Rusya’nın ortadan kaldırılması, aynı zamanda, Doğu Asya’da Japonya’yı büyük ölçüde rahatlatmak ve dolayısıyla, Japonya’nın da müdahalesiyle Amerikalıların faaliyetlerine karşı çok daha büyük bir tehdit yaratmak anlamına geliyordu. Bu şartları göz önünde bulundurarak Kremlin’in ikiyüzlü tavrına son vermeye […] karar verdim. […] Bunun büyük bir başarı olacağından bir an bile kuşku duymuyorum. her şeyden önemlisi, bize Ukrayna’da bir ikmal üssü sağlayabilmeyi umuyorum […].

Sonuç olarak, size bir şey daha söylememe izin verin, Duce. Bu kararı aldığımdan beri, zihnimin yeniden rahatladığını hissediyorum. Sovyetlerle birlik olma fikri […] kökenim, düşüncelerim ve eski yükümlülüklerimle pek çok yönden çelişkili gibi geliyordu bana. Şimdi bu zihnisel işkenceden kurtulduğum için mutluyum.

A.Hitler’in B. Mussolini’ye mektubu, 21 Haziran 1941.


Alman ordularının faaliyetleri tüm Batı dünyasını kurtarmaya yönelik faaliyetlerdir. Savaşlarımız tarihin akşını değiştirmiş büyük olaylarla karşılaştırılabilir. Katalanman Ovası Savaşına* ya da Avusturyalıların Osmanlılara karşı verdikleri savaşlara benzetilebilir. Bolşevizm şeytanın eseridir ve İngilizler, tavırlarından dolayı, Avrupa medeniyetinin düşmanıdırlar. Bolşevizm tehlikesi uzaklaştırıldığında ve Rusların başı ezildiğinde, İngiltere de yenilgiye mahkum olacak.

Hitler’in İspanya Büyükelçisi ile görüşmesi, 12 Agustos 1941


*Katalanman Ovası Savaşı: 451 yılında Batı Avrupa’yı Hun istilasından kurtaran savaş[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar
Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bolşevizm şeytanın eseridir ve İngilizler, tavırlarından dolayı, Avrupa medeniyetinin düşmanıdırlar. Bolşevizm tehlikesi uzaklaştırıldığında ve Rusların başı ezildiğinde, İngiltere de yenilgiye mahkum olacak...
Oy oy oy bak sen...
başka?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Natural_Jedi, Başka bir şey yok efendim

said:
Gimli, 18 Aralık 2004 21:59 tarihinde demiş ki:
Simdi, Almanya'nin Sovyetlere saldirmasinin sebebi bu yazilanlar miymis?


Öyle sayılır. Sebebi ise Adolf Hitler'in isteğiydi aslında.


Rusya'da savaş esirlerinin seçilmesi

Esirler kolhoz'un avlusunda sıraya dizilmişlerdi. Büyük, yassı elleri vardı. Hemen hemen hepsi köylüydü. ... Bir Alman assubay yanında bir tercümanla birlikte kolhozun avlusuna girdi. Bir okuma sınavı yapılacağını söyledi. Herkes bir gazeteden yüksek bir sesle bir bölüm okuyacaktı. Sınavdan başarıyla çıkanlara bürolarda bir sekreterlik işi verecekti. Diğerleri yapı ya da toprak işcisi olacaktı.
...
Albay, koltuğunun altında bir top gazete bulunan subaylardan birine işaret etti ve sınav başladı. Esirlerden beşi bir adım öne çıktılar. Ellerini uzatarak subayın kendilerine uzattığı bir saat devam etti. Soldaki grup, yani başarısız olanlar, seksen yedi; sağdaki grup, yani başarılı olanlar, otuz bir kişiydi.

Assubay, sağdaki gruba, yani kabul edilenlere doğru döndü ve sert bir sesle sıraya girmelerini emretti. Sonra: "Geri dön, ileri, marş!" diye bağırdı. Esirler geri döndüler ve çamurun içinde, ayaklarını yere vurarak yürümeye başladılar. Avluyu çevreleyen duvara geldiklerinde ve arkalarında yerlerini almış, makinalı tüfeklerini de çoktan doğrultmuş olan SS'lere doğru döndüklerinde, assubay bağırdı: "Ateş". Albay bana: "Çok iyi okuma-yazma bilen köylüler ve işçiler tehlikelidir", dedi. "Hepsi komünisttir."

C. Malaparte [Rusya'da İtalyan savaş muhabiri], Kaputt (Napoli, 1944)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hİtler'in Sovyetlere saldırmasının nedeni Napoleon'un Rus Çarlığı'nı istilası ile aynıdır: Denizlerde ve kendi adasında yenilgiye uğratılamayan İngiltere'yi dize getirmek için Avrupa güç dengesi içindeki potansiyel tüm rakiplerin elimine edilmesi, Almanya'nın Avrupa'daki tek hakim güç olması ve böylece İngiltere'nin bunu kabul ederek Almanya'ya boyun eğmesi. İstilanın Bolşevizmle de alakası vardır, ama birinci derecede önemli değildir.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte büyük bir aptallık sonucta rusyanın neresini alabilrisin eşek kadar ülke soğukta
rusyaya kim gittiyse kaybetmiş kolay mı soğukta :)

yani thermal montlar yapılmadan gitmek aptalca haha[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hitlerin Rusyaya saldırması tümüyle hasta bir adam olmasından kaynaklanan bir strateji hatası.
İngiltereyi alıp devam etseydi, sınırlarının sadece 32 km ötesinden ona saldırabilecek kimse kalmayacaktı. Ayrıca Rusyaya özellikle kış mevsimine denk gelecek şekilde ve kurmaylarının uyarılarını hiçe sayarak saldırmak büyük aptallıktı. Ruslar her zamanki gibi, mekan ve zaman avantajlarından yararlandı, geri çekilerek kışı bekledi. Tarihsel olarak kışın Rusyada saplanan hiçbir ordu zaten zafer kazanamadı. İngiltereye erken yapılacak bir amfibik saldırı, maliyeti yüksek olsa da başarılı olurdu. Bir de o tarihlerde İngilizlerin çoğunun moralinin düşük olduğu, bombardımanları tarih kitaplarının dediği gibi "Kahramanca" değil, dükkanları yağmalayarak geçirdikleri ve İngiliz kamuoyunun %30unun savaşıp yenilip yakılmaktansa büyük başarılar kazanmış Almanlara teslim olup katılmak fikrinde olduğu unutulmamalı.

Ayrıca Stalin de Hitler de, temelde saldırmazlık paktları falan imzalasalar da, birbirlerine hiç güvenmeyen iki psikopattı. Eğer Hitler saldırmasaydı, Stalinin boş vakti bulup bir yerlerden dalacağı da kesindi. Hitler çok fikrinde hatalı da olsa, bu öngörüsü doğruydu. Almanya er geç saldıracaktı, sadece zamanlaması ve planlamanın bazı kısımları büyük fiyaskoydu. Stalini anlatan bir amcanın kitabında, Stalinin en büyük isteklerinden birinin, Alman savaş makinasının bozuk bir yerini bulup oradan onu tümüyle işlemez hale getirmek olduğu anlatılıyor.
Eğer Ruslar Almanları iyice dövemediyse, bunun nedeninin onların daha büyük salaklıklar yapmalarında aranması gerekir kanımca. Hitler Rusyaya saldırdığında Rus ordusunda neredeyse Yüzbaşı rütbeli subay bile kalmamıştı, Stalin ona karşı darbe yapılır korkusuyla yüksek rütbeli subayların hepsini öldürtmüştü, orduya teçhizat dağıtılmıyordu.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tarih_hastasi, 18 Aralık 2004 22:07 tarihinde demiş ki:
Natural_Jedi, Başka bir şey yok efendim

said:
Gimli, 18 Aralık 2004 21:59 tarihinde demiş ki:
Simdi, Almanya'nin Sovyetlere saldirmasinin sebebi bu yazilanlar miymis?


Öyle sayılır. Sebebi ise Adolf Hitler'in isteğiydi aslında.


Rusya'da savaş esirlerinin seçilmesi

bana: "Çok iyi okuma-yazma bilen köylüler ve işçiler tehlikelidir", dedi. "Hepsi komünisttir."

C. Malaparte [Rusya'da İtalyan savaş muhabiri], Kaputt (Napoli, 1944)

yorum bile yapmak istemiyorum[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 19 Aralık 2004 18:22 tarihinde demiş ki:
Bu tarih hastası'nın yazılarını seviyorum ya, çok eğlenceli oluyor. Gerçek tarihi okumaktan sıkılanlar için böyle enteresan ve yaratıcı masallar ;)


Her şey önce bir toz ve gaz bulutuydu. Sonra siyonist yahudiler gelip her şeyi berbat etti.
Ademle Havvayı cennetten attıran yılan da yahudiydi.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esas olarak bu yazılanlar pek masal vs. değil. Ayrıca yazıdaki diğer herşeyi geçtim en önemli husus "...her şeyden önemlisi, bize Ukrayna’da bir ikmal üssü sağlayabilmeyi umuyorum..." budur. Evet bu Hitler'in Rusya'ya saldırmasındaki ana gayelerin en başında gelir. Diğer hepsi laf kalabalığıdır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz avrupaya yakin petrol orda hemde rusya her zaman dunyayi ele gecirmek isteyen birisine ciddi bir rakip . hem rakibi ekarte edip hem petrole konmak icin rusya yi almak lazim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 20 Aralık 2004 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hitlerin rusyaya savaş açmasııns ebebi aptallığı olmaz .Deliliği derseniz olabılır belki ama aptallığı olamaz.Hitler aptal bir adam deil sadece biraz megoloman kendini uçlarda gören hafif kaçık biri die özetlenebilir.Hitlerin kaçıklığının sebebi ise kesinlıkle sevgi eksikliğidir küçükken amcasının yanında kalan hitler amcasından kotu muameleye maruz kalır ve sonunda ewden kaçar .
Rusya yasaldırmasının sebebi kesınlıkle aptallık deil ayrıca Yazın saldırmış rusyaya ve 3 aylık zaman zarfında rusyanın içlerine kadar girmiştri fakat Alamanların zayıflaması yusunden işler ağırlaşınca evdeki hesap çarşıya uymamış bolelıkle progun gerisinde kalınmıştır.Kış şartlarındada gerçekten buyuk kayıplar wermiştir alman ordurları.Amerikalılarında batıdan girmesiyle almanya iyice zor duruma girmiştir.Doğudan Rus Batıdanda muttefıklerın güçlü saldırılarını zayıf gucuyle engellıyemeış ve netıcede savaş kaybedilmiştir tabikii bu çok kısa ve genel hatlarıydı daha geniş anlatmak istiyen warsa buyrusun:)[signature][hline]Ünlü futbolcu Vieri'ye bir spiker sorar:
Fenerbahçeyi tanıyomusunuz biliyomusnuz?
Vieri ise şu cevabı verir;
Galatasaraydamı oynuyo...(Tamamen gerçek)


Learn to Obey before you Command....

[Bu mesaj Xanthe tarafından 20 Aralık 2004 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 20 Aralık 2004 19:04 tarihinde demiş ki:
olmaz avrupaya yakin petrol orda hemde rusya her zaman dunyayi ele gecirmek isteyen birisine ciddi bir rakip . hem rakibi ekarte edip hem petrole konmak icin rusya yi almak lazim .


bonepart'ın petrolleri istemesinin nedeni
herhalde vinci'nin helikopter çizimleri olsa gerek.

hmpf.


alman donanması limanlardan çıkamazken nasıl çıkartma yapacak onu da tam çıkaramadım ya, herhalde 1 yıl için 29318029 gemi indirecekler denize.

churchill'in konusmasından...
Here is where we come to the Navy-and after all, we have a Navy. Some people seem to forget that we have a Navy. We must remind them. For the last thirty years I have been concerned in discussions about the possibilities of oversea invasion, and I took the responsibility on behalf of the Admiralty, at the beginning of the last war, of allowing all regular troops to be sent out of the country. That was a very serious step to take, because our Territorials had only just been called up and were quite untrained. Therefore, this Island was for several months particularly denuded of fighting troops. The Admiralty had confidence at that time in their ability to prevent a mass invasion even though at that time the Germans had a magnificent battle fleet in the proportion of 10 to 16, even though they were capable of fighting a general engagement every day and any day, whereas now they have only a couple of heavy ships worth speaking of-the Scharnhorst and the Gneisenau. We are also told that the Italian Navy is to come out and gain sea superiority in these waters. If they seriously intend it, I shall only say that we shall be delighted to offer Signor Mussolini a free and safeguarded passage through the Strait of Gibraltar in order that he may play the part to which he aspires. There is a general curiosity in the British Fleet to find out whether the Italians are up to the level they were at in the last war or whether they have fallen off at all.

Therefore, it seems to me that as far as sea-borne invasion on a great scale is concerned, we are far more capable of meeting it today than we were at many periods in the last war and during the early months of this war, before our other troops were trained, and while the B.E.F. had proceeded abroad. Now, the Navy have never pretended to be able to prevent raids by bodies of 5,000 or 10,000 men flung suddenly across and thrown ashore at several points on the coast some dark night or foggy morning. The efficacy of sea power, especially under modern conditions, depends upon the invading force being of large size; It has to be of large size, in view of our military strength, to be of any use. If it is of large size, then the Navy have something they can find and meet and, as it were, bite on. Now, we must remember that even five divisions, however lightly equipped, would require 200 to 250 ships, and with modern air reconnaissance and photography it would not be easy to collect such an armada, marshal it, and conduct it across the sea without any powerful naval forces to escort it; and there would be very great possibilities, to put it mildly, that this armada would be intercepted long before it reached the coast, and all the men drowned in the sea or, at the worst blown to pieces with their equipment while they were trying to land. We also have a great system of minefields, recently strongly reinforced, through which we alone know the channels. If the enemy tries to sweep passages through these minefields, it will be the task of the Navy to destroy the mine-sweepers and any other forces employed to protect them. There should be no difficulty in this, owing to our great superiority at sea.

Those are the regular, well-tested, well-proved arguments on which we have relied during many years in peace and war. But the question is whether there are any new methods by which those solid assurances can be circumvented. Odd as it may seem, some attention has been given to this by the Admiralty, whose prime duty and responsibility is to destroy any large sea-borne expedition before it reaches, or at the moment when it reaches, these shores.



şimdi almanalrı düşünelim, avrupadan çıkaramadıkalrı güçlü bir kara orduları var ellerinde. yanıbaşlarında şu an zayıf duruma düşmüş, ve saldırı beklemeyen bir rus ordusu var. Üstlerinde de izole ettikleri ama yanaşamadıkları ingiltere var. belki almanların savaşa girme tarihi erkendir ama rusya'ya girme tarihi değil.[signature][hline]well you know, life is something like that.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tam tersine Rusya o yıllardaki Alman ordusu için çok iyi bir hedefti.

1-) Rus ordusu her geçen gün güçleniyordu ve buna bir an önce son vermek gerekiyordu.

2-) Ukrayna bütün Almanya'yı besleyebilecek kadar bütyük bir tarım alanı idi.

3-) Kafkaslar bütün Alman petrol ihtiyacını tek başına kaldırabilirdi.

4-) Rusya'dan elde edilecek çeliğinden elektriğine her türlü hammadde ve fabrikalar Alman ordusunu misliyle güçlendirecekti.

5-) Bir çok devlet Sovyet Rusya'nın yıkılması ile birlikte Almanların yanında savaşa girecekti.

6-) Doğu cephesinin kapanması ile birlikte bu bölgede sadece ihtiyat birlikleri kalacak diğer bütün ordu birlikleri batıya kaydırılabilecekti.

Benim ilk aklıma gelenler bunlar. Bunun mümkün olmamasının da tek bir sebebi vardır, Mussolini'nin saçma bir gururla Yunanistan'a saldırıp Rusya harekatının 6 hafta gecikmesine yol açması.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...