Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hz.Muhammed ve ''Oku,oku,oku'' Paradoks'u

Doctorsolo

Öne çıkan mesajlar

sostizm said:

Benim takıldığım bir başka paradoks, inanan inssanlar neden BEN ALLAHA İNANMIYORUM diyenlere öfkeleneiyor? Youtube'da yıllar önce yazdığım bir iki yorum hala küfür yiyor. En ufak da saygısızlık yok, şu şu şu sebeple BEN inanmıyorum demişim, birileri beni öldürmek istemiş.

Bunu açıklayın bana ateistlerden neden nefret ediyor ve hatta zarar vermek istiyor inançlı kesim?

çünkü insanlar aptal

aynı şekilde ben inanıyorum dediğim için
aptal salak moron diyenlerde var
sende bunu açıkla o zamna?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Merhaba arkadaşlar,

Yukarıda bahsedildiği gibi sorularla islamiyet sayfasında gayet güzel açıklanmış.

Buna ek olarak benim de mantığımda olan şudur ki, vahiy yazılı olarak kağıtta gelmemektedir. Direk bilincine inmekte ve cibril as ile tekrar edilmektedir.

İlk andaki oku kelimesi peygamber efendimizin bilincinde yani hafızasında olan birşeyden tam haberdar olmamasından kaynaklanmaktadır. Daha önce başına gelmediği için okuma bilmiyorum diye cevap vermesi normaldir.
Biz nasıl birbirimize hatırlasana diyorsak orda da oku kelimesi bir nevi onu ifade etmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Doctorsolo said:

Önce kaynak isteyen arkadaşlar oluyor.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hira_ma%C4%9Faras%C4%B1

Yıllarca bu hikayeyi duyduk.Peki ilk emir '' oku, oku , oku '' denildi.Onuda anladık da, Okunacak hiç bir şey gelmedi.Sürekli Cebrail ile aralarında Sözlü bir muhabbet dönmüş.Dahasında Muhammed halka gidip anlatmış .Acaba bu 'oku' kelimesi başka bir anlam damı.Yoksa her şey yalandan mı ibarettir.Bu arada gökten ne bir parşömen nede bir kitap inmiştir.

oku meselesini biraz eşelediğimizde islam'ın yahudilikle önemli bir ortaklığını görürüz, bu da söz dini olmaları. muhammed'in kendi suretinin resmedilmesini yasaklaması(aslında oldukça fazla minyatür var suretinin resmedildiği) da bununla ilintilidir. musevilikte bu daha derindir, çoğu yahudiye göre hatta yazılı kutsal kitap bile yoktur, sadece sözle, dilden dile aktarılan bir kutsal kitapları vardır, asla dışarıya aktarılmayan, aktarılsa bile anlaşılmayacağının düşünüldüğü. hıristiyanlık ise buna karşın oldukça resme dayalı bir dindir, bir süre ikonaklazm (ikona kırıcılığı/düşmanlığı) dönemi yaşanmış olsa da avrupa'da dini olarak kullanılan dil latince olduğu için ve avrupa'da özellikle milenyum başlarında sayısız lehçe, dil konuşulduğu için bu ikona kırıcılığından vazgeçilip tekrar bazı şeyleri resimle ifade etme yoluna dönülmüştür. o yüzden oku meselesi, sadece oku ve aydınlan gibi bir şey değil, dinin söz ve onun manası üzerinden yürüdüğünün işaretidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
sostizm said:

Benim takıldığım bir başka paradoks, inanan inssanlar neden BEN ALLAHA İNANMIYORUM diyenlere öfkeleneiyor? Youtube'da yıllar önce yazdığım bir iki yorum hala küfür yiyor. En ufak da saygısızlık yok, şu şu şu sebeple BEN inanmıyorum demişim, birileri beni öldürmek istemiş.

Bunu açıklayın bana ateistlerden neden nefret ediyor ve hatta zarar vermek istiyor inançlı kesim?

Bence "inançlı" diye etrafında tanıdığın kesimin tam olarak neye nasıl inandığını bilmemesiyle alakalı o.

Göreceli bi genelleme yani, büyük oranda inançlı umursamaz kendi inancına bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

j_bLiND said:

sostizm said:

abi o onların salaklığı başka bir şey değil.
adam kuran okumuyor daha haberi yok
"Sizin dininiz size, benim dinim banadır" diyor kafirun suresi son ayette.

başka bir yerinde de inanmayanlar şeytanın ete kemiğe bürünmüş halidir, iblistir, şöyledir böyledir, onlarla yakınlaşmayın aklınızı çelmeye çalışırlar diyor. Adamın taptığı kitapta sen iblissin, nasıl öfkelenmesin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...