tiLi Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Doctorsolo said: Arkadaşlar Müslüman olan arkadaşlar şimdi bize saygısızlık yapmayın diyecek biraz dikkat edelim :) bırakalım onlar bize saygısızlık etsin... hakliyken haksiz duruma dusmeyelim aman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 RRa said: niye iki de bir gelip de inanmadığınızı yazıyorsunuz. sorduk mu? sorup sormadigini sorduk mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 noyan naber? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 herşeyi sorgulayan adamım prim..prim...prim.prim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 insan düşünen bir hayvandır prim prim ile alakası yok düşünmüyorsan bu tür şeyleri hayvansın zaten kuranda düşünme der bu tür şeyleri hayvan ol der sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 piki sipirmin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 paticik olarak çok seviyeli bir işe daha imza atmışsınız, tebrik ediyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 bişey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 sostizm said: Benim takıldığım bir başka paradoks, inanan inssanlar neden BEN ALLAHA İNANMIYORUM diyenlere öfkeleneiyor? Youtube'da yıllar önce yazdığım bir iki yorum hala küfür yiyor. En ufak da saygısızlık yok, şu şu şu sebeple BEN inanmıyorum demişim, birileri beni öldürmek istemiş. Bunu açıklayın bana ateistlerden neden nefret ediyor ve hatta zarar vermek istiyor inançlı kesim? çünkü insanlar aptal aynı şekilde ben inanıyorum dediğim için aptal salak moron diyenlerde var sende bunu açıkla o zamna? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 off backstab geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 abi sen ondan bagimsiz aptalsin ya asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 herkes toprak olur, aptallık baki kalır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bemre Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Merhaba arkadaşlar, Yukarıda bahsedildiği gibi sorularla islamiyet sayfasında gayet güzel açıklanmış. Buna ek olarak benim de mantığımda olan şudur ki, vahiy yazılı olarak kağıtta gelmemektedir. Direk bilincine inmekte ve cibril as ile tekrar edilmektedir. İlk andaki oku kelimesi peygamber efendimizin bilincinde yani hafızasında olan birşeyden tam haberdar olmamasından kaynaklanmaktadır. Daha önce başına gelmediği için okuma bilmiyorum diye cevap vermesi normaldir. Biz nasıl birbirimize hatırlasana diyorsak orda da oku kelimesi bir nevi onu ifade etmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 yemin et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 hangi sure? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 im not sure Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2014 gelişine çaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 Doctorsolo said: Önce kaynak isteyen arkadaşlar oluyor. http://tr.wikipedia.org/wiki/Hira_ma%C4%9Faras%C4%B1 Yıllarca bu hikayeyi duyduk.Peki ilk emir '' oku, oku , oku '' denildi.Onuda anladık da, Okunacak hiç bir şey gelmedi.Sürekli Cebrail ile aralarında Sözlü bir muhabbet dönmüş.Dahasında Muhammed halka gidip anlatmış .Acaba bu 'oku' kelimesi başka bir anlam damı.Yoksa her şey yalandan mı ibarettir.Bu arada gökten ne bir parşömen nede bir kitap inmiştir. oku meselesini biraz eşelediğimizde islam'ın yahudilikle önemli bir ortaklığını görürüz, bu da söz dini olmaları. muhammed'in kendi suretinin resmedilmesini yasaklaması(aslında oldukça fazla minyatür var suretinin resmedildiği) da bununla ilintilidir. musevilikte bu daha derindir, çoğu yahudiye göre hatta yazılı kutsal kitap bile yoktur, sadece sözle, dilden dile aktarılan bir kutsal kitapları vardır, asla dışarıya aktarılmayan, aktarılsa bile anlaşılmayacağının düşünüldüğü. hıristiyanlık ise buna karşın oldukça resme dayalı bir dindir, bir süre ikonaklazm (ikona kırıcılığı/düşmanlığı) dönemi yaşanmış olsa da avrupa'da dini olarak kullanılan dil latince olduğu için ve avrupa'da özellikle milenyum başlarında sayısız lehçe, dil konuşulduğu için bu ikona kırıcılığından vazgeçilip tekrar bazı şeyleri resimle ifade etme yoluna dönülmüştür. o yüzden oku meselesi, sadece oku ve aydınlan gibi bir şey değil, dinin söz ve onun manası üzerinden yürüdüğünün işaretidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 oku değil o. türkçede okumak uçların hangi aile tarafından yapıldığını anlamak için kullanılmış bir fiildir. açıkla, ilan et, paylaş gibi bir anlamı var ikra kelimesinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 vakur ol dıyo orda benım bıldıgım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2014 ya aynı kelimenin ibranicesi kore mesela. sami diller olduğu için birbirlerine daha yakınlar. bazı şeyleri türkçe yazınca anlamı kayıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 sostizm said: Benim takıldığım bir başka paradoks, inanan inssanlar neden BEN ALLAHA İNANMIYORUM diyenlere öfkeleneiyor? Youtube'da yıllar önce yazdığım bir iki yorum hala küfür yiyor. En ufak da saygısızlık yok, şu şu şu sebeple BEN inanmıyorum demişim, birileri beni öldürmek istemiş. Bunu açıklayın bana ateistlerden neden nefret ediyor ve hatta zarar vermek istiyor inançlı kesim? Bence "inançlı" diye etrafında tanıdığın kesimin tam olarak neye nasıl inandığını bilmemesiyle alakalı o. Göreceli bi genelleme yani, büyük oranda inançlı umursamaz kendi inancına bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 türkiye de müslümanım diyenlerin %95 i müslümanlık nedir onu bile bilmiyordur zaten.lafta müslümanız derler kendilerinden olmayanı yakacak kadar nefret ederler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 zaten hatalı o, doğrusu islam dinine mensup sunni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2014 j_bLiND said: sostizm said: Benim takıldığım bir başka paradoks, inanan inssanlar neden BEN ALLAHA İNANMIYORUM diyenlere öfkeleneiyor? Youtube'da yıllar önce yazdığım bir iki yorum hala küfür yiyor. En ufak da saygısızlık yok, şu şu şu sebeple BEN inanmıyorum demişim, birileri beni öldürmek istemiş. Bunu açıklayın bana ateistlerden neden nefret ediyor ve hatta zarar vermek istiyor inançlı kesim? abi o onların salaklığı başka bir şey değil. adam kuran okumuyor daha haberi yok "Sizin dininiz size, benim dinim banadır" diyor kafirun suresi son ayette. başka bir yerinde de inanmayanlar şeytanın ete kemiğe bürünmüş halidir, iblistir, şöyledir böyledir, onlarla yakınlaşmayın aklınızı çelmeye çalışırlar diyor. Adamın taptığı kitapta sen iblissin, nasıl öfkelenmesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar