Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Factorio

Griswold

Öne çıkan mesajlar

Grego said:

eşit ağırlıkçı olduğumdan mı nedir, enerji kaynağı olarak sadece coal ile otomasyon yapamadım madenlere. ille elle doldurucan kömürü birşeye.

Offshore pump -> Boiler & Boiler & Boiler x 14 -> Steam Engine & Steam Engine & Steam Engine x 10

Her boilerın yanına, içine kömür bırakacak şekilde Burner Intenser (Elektrikli olmaması lazım, power giderse tüm sistem çöker, bu yüzden kömür ile çalışandan gerekiyor) ve bu burner intenserların üzerinden kömür alabileceği bant.
Sosyal ağlarda paylaş

Olur neden olmasında çok verimsiz. Elektriğe dönmüştürünce hem dağıtım daha kolaylaşıyo hem verimlilik artıyor ve mineların hızı artıyor felan.

Aslında daisy chainde yapabilirsin. + kömür madenini kare şeklinde birbirlerini beslicek şekilde yerleştir. Oluyodu sanırsma öle.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Her boilerın yanına, içine kömür bırakacak şekilde Burner Intenser (Elektrikli olmaması lazım, power giderse tüm sistem çöker, bu yüzden kömür ile çalışandan gerekiyor) ve bu burner intenserların üzerinden kömür alabileceği bant.

Abi bu şekilde her sefer gidip inserter'lara elle kömür yüklemen lazım. Öbür türlü en azından baktın bir an elektrik gitti, gidersin bir tane boiler'a bir tane kömür bırakırsın, kendi kendini çevirir yine.

Grego said:

eve geçince screenshot koyayım, olmuyor.

robot kol, maden çıkaran zımbırtı, bir de furnace den oluşan sistemi otomatiğe çeviremedim. ille birşey elle dolduruyorum.

Bu dediklerinin hepsi kömürlüyse tam otomatik yapamazsın zaten de en azından tek bir noktadan yükleyip gerisi kendini çevirecek hale getirebilirsin. Elektriğe geçince rahat zaten. Gerge'nin dediğini yap ama inserterı da elektrikli kullan, bir şekilde bir kesinti olursa da 1-2 boiler'a azıcık yem verirsin kendi kendini doldurur tekrar her şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Gangren said:

Abi bu şekilde her sefer gidip inserter'lara elle kömür yüklemen lazım. Öbür türlü en azından baktın bir an elektrik gitti, gidersin bir tane boiler'a bir tane kömür bırakırsın, kendi kendini çevirir yine.

Grego said:

eve geçince screenshot koyayım, olmuyor.

robot kol, maden çıkaran zımbırtı, bir de furnace den oluşan sistemi otomatiğe çeviremedim. ille birşey elle dolduruyorum.

Bu dediklerinin hepsi kömürlüyse tam otomatik yapamazsın zaten de en azından tek bir noktadan yükleyip gerisi kendini çevirecek hale getirebilirsin. Elektriğe geçince rahat zaten. Gerge'nin dediğini yap ama inserterı da elektrikli kullan, bir şekilde bir kesinti olursa da 1-2 boiler'a azıcık yem verirsin kendi kendini doldurur tekrar her şey.

Kömürlü inserter kendini dolduruyo bişi yamana gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

assemble ile şu labları beseleyecek zımbırtıları yapıyorum. copper plate i otomatiğe bağlıyorsun ama zaten inventory de olan ( gear ) şeyi nasıl assemble machine içine otomatik atıyoruz. elle dolduruyorum hep. ben bu oyunda temel bir noktayı kaçırdım sanki ya.

birşey neye göre kendi kişisel inventory e düşüyor, onu orada elle koymak dışında nasıl sisteme aktarıyoruz anlamadım.

şuradan çözdüm

https://www.youtube.com/watch?v=bZdKslMZiS8

gear yapmak için de bir assembly kuruluyor, sistemdekileri dışarı aktarmıyoruz yani yeni üretiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

el değmeden yapıcan herseyi.

gear'ıda makineyle yapıcaksın bi kol irom plate'i koyucak makineye, bi kolda cıakrcak sonra line'in ilersinde tekrar kolla makinenin icine koycak o makinede research seyi yapıcak işte.

assambly machine'inimi görmedin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...