Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wii U yine batirdi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

abi GTA oynarken eylenmiyorum diyen adamla neyi tartışıyosunuz ki
Wii almıştım ben ilk çıktığında 3 saat zelda oynayıp fuck this shit diyip 100 tl pahalısına sattım
bi dahada hayatta almam

pokemon oynadım ama
hemde epey oynadım 3 4 versiyonu bitirdim
ama oda hep aynı sey hep aynı sey hayattan sogutuyo belirli bi sure sonra
o kadar grindi diabloda yapsam euro milyoneri olmustum
zubat gormekten ahtapot gormekten tiksindim
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Nintendo ve PS'nin tarzi farkli cunku. Yillardir boyle gelip gitmis. Nintendo seven Nintendo sever iste. Sayisal olarak daha basarili oldugu da ortada. 3DS patlamadi mesela, Wii U patladi. PS tarzi da ele gelmedi, Vita patladi.
Sosyal ağlarda paylaş

en cok satan konsol
ps2 bu arada

2011 de cikan el konsoluyla
stok bulunmayan ps4 un satis rakamlarini kiyaslamakta iyiymis

vita ps4 den fazla satmis abi
ps4 patladiiiiii

nasil karsilastigin onemli rakamlari

illa birseyi yuceltmek icin diger seyleri itin gotune sokmayin

ps i filan savundugumda yok oylesine yazdim

vita u cok seven vardir

vita u ne lan asdasdsa
wii u
Sosyal ağlarda paylaş

e akp secmeni de neye oy verdiğini biliyor, adamlar tayyibe tapıyor. bu tayyip çok iyi demek degil, o kitleye iyi hitap ediyor demek.

nintendonun 20m oyun satması cok iyi oyunlar yapıyor demek degil, o kitleye hitap ediyor demek.

tam tersi nintendo AAA oyun yapıp sony 32-bit takılabilirdi, bu kez sony 20m satardı.

olay hedef kitlede.

mario oynayan kitle ile saints row, gta, skyrim, AC,BF oynayan kitle bir degil.

çok satması cok güzel oyunlar demek anlamına da gelmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
PS4'u kotulemedim hic, 3DS'in haftalik satislari Xbox One ve PS4'un toplami kadar hala dedim sadece. Alinip da neyi kisayliyorsun sen diye kopure kopure mesajlar yazan sizlersiniz. Wii U da Vita gibi patladi dedim ki bu da dogru. Nintendo oyunlari daha cok satti dedim bu da dogru. Ben daha cok egleniyorum Nintendo oyunlariyla ve DS'e cikan SRPG'ler ve JRPG'lerle dedim ki bunu haksiz bulmak gibi bir luksunuz yok.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

e akp secmeni de neye oy verdiğini biliyor, adamlar tayyibe tapıyor. bu tayyip çok iyi demek degil, o kitleye iyi hitap ediyor demek.

nintendonun 20m oyun satması cok iyi oyunlar yapıyor demek degil, o kitleye hitap ediyor demek.

tam tersi nintendo AAA oyun yapıp sony 32-bit takılabilirdi, bu kez sony 20m satardı.

olay hedef kitlede.

Yoo iyi kendi türünde iyi olması anlamına geliyor ki adamlar bunu satarak ispatlıyorlar sen gidip elma ile armutu karşılaştırıp sonra elma kötü ama çok satıyor armut güzel ama deme hiç. Zaten hata burda baştan.

GTA 5 ile mario kıyaslamasında.
Sosyal ağlarda paylaş

wii var evde. 2 senedir fln hiç açmadık sanırım sdf. Eskiden wii sports oynardık sora kincet alınca ona sardık wii'de kaldı öyle.

wii u'da da çok az oyun var ondan satmıyordur. Hani Mario/Zelda/Super Smash bros/ Mario Kart racing dışında pek bir şey yok.

grafikleri,sistemi de xbone/ps4'ten kötü. çok gereksiz bir alet gibin harbi. normal satmaması.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Global satis konusuyoruz, Amazon ile Shopto verdim. Bak linklere istedigin kadar, hata goremiyorum ben tartisma konusuyla ilgili olarak. 3DS de satilmiyor Turkiye'de, Turkiye kiyas degil.

Syd satiyor: http://www.syd.com.tr/SONY-PS4-PLAYSTATION-4-500-GB,PR-635.html
Arcelik bayileri satiyordu ama bitmis: www.arcelikal.com/Sony-PlayStation®-4-Tuketici-Elektronigi/ArcelikOzellik?PID=1823
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

applev0dka said:

olay hedef kitlede.

Yoo iyi kendi türünde iyi olması anlamına geliyor ki adamlar bunu satarak ispatlıyorlar sen gidip elma ile armutu karşılaştırıp sonra elma kötü ama çok satıyor armut güzel ama deme hiç. Zaten hata burda baştan.

GTA 5 ile mario kıyaslamasında.

e ben de onu diyorum, kendi türünde iyi oyunlar yapıyor, kendi hedef kitlesine iyi hitap ediyor.

ama sorun şu. iyi oyun nedir ?
sadece kişiyi eğlendiren oyun olarak bakamayız, ortak bir payda bulmak gerekir diyorum.

dergilerin falan filan notlandırmada kullandıkları şeyleri baz alabilirsin.

grafik
müzik
kontroller
hikaye
içerik
tekrar oynanabilirlik

bu liste uzar gider. ancak bunlar bazında, kendi platformlarının şartlarına göre bir kıyaslama yaparak karar verebiliriz.

son yılların en iyi serilerinden birisi olan GTA hiç eğlendirmiyor diyebilir adam, ama bu son yılların en iyi serisi olduğu gerçeğini deiştirmez.

çünkü yukarda saydıgım şeylerde hep iyi sonuçlar vermiş oyun, ya da skyrim falan filan son 2 senede cıkan belli kalitenin üzerindeki oyunlar.

diğer tarafta nintendo'nun sunduğu max grafik kalitesi, en tırt ps oyununa anca erişiyor o yüzden grafik olarak kıyaslamak haksızlık gibi görülebilir.

fakat kimi oyuncular artık daha kaliteli görüntüler istiyor ekranlarında ki büyük cogunluk böyle, o yüzden nintendo cok iyi oyun yapabilir kendi platformunda ama ''cocuk oyunu'' sıfatını hak eden oyunlar malesef
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...