pattisliborek Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Selamlar. X kişisi y ile evli. Ve X ABC anonim şirketinde ortak. İşler kötü gitti, firma çekleri dönmeye, ticari krediler ödenememeye başlandı diyelim. X kişisi olaylar patlamadan sezip tüm malvarlığını evli olduğu y kişisine geçirdi. Y nin bu borçlara karşı sorumluluğu nedir? Alacaklılar ve bankalar y üzerinden tahsile gidebilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Formalite bir boşanma olduğunu ispatlayabilirlerse boşanmış olman bir şey farketmeyeceği gibi birde mal kaçırmaya girdiğinden cezası var diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Mallari gecirme iptal edilir. Muvazaa direk, Hukuk 101. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Boşanma yok ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Onemli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Veya malları 3. Şahısa geçirdi, o zaman ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Yine iptal edir mal devri. Muvazaa nedir bak bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 pati geleneğğini bozmamayım bende sorudan alakasız cevap vereyim kefalet olsaydı sorumlu olurdu borçlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 GERGE said: Yine iptal edir mal devri. Muvazaa nedir bak bir. ispatla bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Yanlız x kişisi kendi üzerine ait olan malları çıkarbilir elden üçüncü bir şahısa. Banka ipotek koymadıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Abiler, konu şu şimdi. Adamın biri kendi çeklerini vererek bizden mal alıyor, çeklerin günü gelince hepsi yazılıyor. Bu olay oldugunda dolar kuru 1,40 larda ve bize zararı (ödemediği Çek tutarı 150.000 tl kadar, bugünün kuru ile 250.000 bin tl ediyor) Adam bütün mal varlığını kaçırmış, avukat falan baya uğraştık ama alınamadı. Geçen gün öğrendik ki adamın babasından bir sürü toprak kalmış, hemen tedbir koydurun avukatınıza dedi bir tanıdık misliyle alın adamdan dedi. Araştırdık, adam toprakları karısına, kayınçosuna falan kaydırmış hemen. Şimdi bu adama nasıl yürüyebiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 topğuna sıkacaksınız kuru da 1.9 dan hesaplayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 muvazaadan tapu iptal davası açacan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 olaylar patlamadan derken neyi kastediyorsun? Bu mal el değişimleri/satışları falan zamanı da önemli borçluyken elden cıkarıyorsa Muvazaa'dan yürüyebilirsiniz. Şayet daha öncesinde olan bir olaysa bu devirler o zaman iş değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Ayrıca yukarıda anonim şirket denmiş söyle açıklayayım; Anonim şirketin borcu nedeniyle üçüncü kişilere karşı sorumluluğu şirketin malvarlığı ile sınırlıdır. Taahhüt ettiği sermaye borcunu şirkete ödemiş olan ortakların şirket borcu nedeniyle üçüncü kişilere karşı herhangi bir sorumluluğu yoktur. Yani adamın malvarlıgı şirketin 3. kişilere olan borçlarını bağlamaz. amme(kamu) borçları için durum farklı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 olorin84 dogru demis. Bu tur konularda ezbere konusulmamalı. İyi niyetle fikir edinmek icin sorulmus olabilir fakat alacak miktarı meblag ciddi bir rakam. En kısa zamanda bu sorularının cevaplarını bizzat kendisinden duyabilcegin iyi bir avukata danısmanı tavsiye ederim. Nitekim bu tür hukuki islerde zamanlamalar da önemlidir hak kayıplarının olmaması icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Abi okuyun direk eşin borcundan sorumlu olma vs http://www.aliyuksel-hilmiozalp.av.tr/index.php?q=cd&cntId=719&lg=tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 benım eski ev arkadasımın babası bu sekilde iflas etmişti her şeyi karısının üstüne geçirip boşanış ama hala birlikteydiler. yapan yapıyor yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 birde şu var evlilik zamanları önemli 2000 senesinde sanırsam mal paylasımı yasası gecti ondan once mal paylasımı olmadıgından karısının ustune olan mallara hiç bir şey yapamassın anca dedikleri gibi mal kaçırmadan dava açabilirsin onda da karısına sorucaklar işte bu malları nasıl elde ettin diye kadın cıkıp kendi paramla aldım altınlarımı sattım aldım birikmiş param vardı felan diye cevap verebilir orda sizin bu kadın bu malları alamaz malı kaçırmak işçin hile yapmısları kanıtlamanız lazım bu arada kaynak benim yane kaynak benim derken benim başıma gelen durum bu sizde farklı işleyebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 son olarak bundan emin değilimde anonim şirketlerde her ne kadar mal sahibine gidilemesede müdürlerin mal varlığına el konulamıyo mu? adam şirket kendisinin imza yetkiside kendisininse ordan yürüyemezler mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Valla bi sorumlulugum yok Cok ciddi tartismissiniz olmadi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 BonePART said: son olarak bundan emin değilimde anonim şirketlerde her ne kadar mal sahibine gidilemesede müdürlerin mal varlığına el konulamıyo mu? adam şirket kendisinin imza yetkiside kendisininse ordan yürüyemezler mi. Yukarida yazdim anonim sirket kendi basina tuzel bir kisilik yani sirleti ayro bir kisi olarak degerlendirmek gerekli borclu olan o tuzel kisi oluyor bu baglamda. Orada calisanlarin maddi bir yulumlulugu yok. O yuzden bu rip sirketlerle is yapilirken arastirilmasi gerekir oz sermayesini borcar idaresini sirletin mal varligini vs ... Bu tip sirletler her sene sonunda bilanco beyan ederler o bilancoyu isteyen kimseler inceleyebilir bu sayede sirketin aktif ve pasifleri ne durumda guncel bir bilgiye sahip olunabilir. DAha uzun yazardimda mobildeym su an ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 BonePART said: son olarak bundan emin değilimde anonim şirketlerde her ne kadar mal sahibine gidilemesede müdürlerin mal varlığına el konulamıyo mu? adam şirket kendisinin imza yetkiside kendisininse ordan yürüyemezler mi hukuki sonuçlar doğuran usulsüz işlemlerden müdür sorumlu ama borçtan değil. mesela dolandırıcılık işleri yapıyorsa, rekabet kurallarını falan ihlal ediyorsa müdür sorumlu; ama düzgün işletilen bir firma battığında müdürün de bir sorumluluğu yok. ortaklar, müdüre şirketi kötü niyetle yönettiği suçlamasıyla dava açabiliyor bazen; ama ispatı çok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 pattisliborek said: Selamlar. X kişisi y ile evli. Ve X ABC anonim şirketinde ortak. İşler kötü gitti, firma çekleri dönmeye, ticari krediler ödenememeye başlandı diyelim. X kişisi olaylar patlamadan sezip tüm malvarlığını evli olduğu y kişisine geçirdi. Y nin bu borçlara karşı sorumluluğu nedir? Alacaklılar ve bankalar y üzerinden tahsile gidebilir mi? su ayrimi yapmak cok onemli, X kisisi, ABC A.S. nin mallarini mi esinin uzerine geciriyor yoksa kendi adina olan mallari mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar