Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Akrada aklmasin bu, onemli cok: Bu arada bir noktayi soylemeyi unutmusum tekrar bakiyorum su anda. Bu da cok kotu. Eger mahkemeye gidip savunmali, durusmali filan olmadan kaldirma karari almak ya da icerik saglayiciya basvurmak yerine hosta basvurursa bana kufur etti! allahin adini kucumsedi diyen hodugumuz (kanun yer saglayici da diyor, bu onemli); host buna 48 saat icinde cevap vermeli. Eger vermezse 100000TL'ye kadar (dogru yazdim, yuz bin tele) adli para cezasi ile cealandiriliyor. Icerik saglayici da cevap vermezse ayni ceza var bu arada. Yani boylece hem Google gibi, Twitter gibi seyler 48 saat icinde buyuk ihtimalle yasal yollarla cevap veremeyecegi icin buyuk cezalar altinda birakilacak; hem de Turkiye'de tuzel bir kisiligi bile olmayan kurumlar kendilerinden habersiz biriken cezalar nedeniyle Turkiye'ye giremeyecek cezayi kapamadan.Twitter'a karsi hamle gibi yapilmis duruyor ama asil agzi yanan bizim yerli host yine, yani yer saglayici. Google kendi sunucularini kullandigi icin sorun olmuyor orada bu AKP sacmaliginda, ama yerli yer saglayici kullanan bir blogda yazilan bir yazi hakkinda kaldirma karari cikarsa hosting firmasi da sorumlu oluyor direk. Bizim forumda da biri kufur ederse ve forum yonetici bunu is guc nedeniyle kacirirsa 100000TL ceza gelebilir yani. Icerik saglayici yaninda yer saglayici teriminin kullanilmis olmasina anlam veremiyorum. Yerli internet sektorumuzu oldurmek istiyorlar resmen. Mahkeme olursa kime gidilecegi hakime kalmis sanirim, o konuda pek bilgi goremedim. Gerekcede de utanmadan eski kanunda var olan once icerik saglayicisina bas vurmanin dogurdugu zorluklar giderilmistir diyor. Son olarak, icerik kaldirilsin denirse bu kolluk gucuyle yapiliyor. Kolluk! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Ilk imza bundan cikmis bu arada: http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=24&p_sicil=6104 Okudugun okuldan utan diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Vimeo Başbakanın kardeşinin videosunu koydu diye kapatmışlar. Birde internetide bakana bağlıyıcaklar işte. http://www.radikal.com.tr/yazarlar/koray_caliskan/ak_partiden_internete_buyuk_sansur-1170145 Korak Çalışkan güzelce anlatmış olayı. Yarında sokağa çıkıcakmış bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Dreagloth'a selam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Söyle birşey okudum ama büyük ihitmal fakedir: haberiniz var mı bilmem ama, mit ve emniyet de tıpkı fbi gibi, hollanda'da, belçika'da ve başka bilimum avrupa ülkesinde bir sürü vpn şirketi kurdurdu. vpn hizmetini bu şirketlerden birisinden almışsan (almamış olduğunun garantisi yok) bu güncelleme seni de hüngür hüngür ağlatabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 GERGE said: Akrada aklmasin bu, onemli cok: Bu arada bir noktayi soylemeyi unutmusum tekrar bakiyorum su anda. Bu da cok kotu. Eger mahkemeye gidip savunmali, durusmali filan olmadan kaldirma karari almak ya da icerik saglayiciya basvurmak yerine hosta basvurursa bana kufur etti! allahin adini kucumsedi diyen hodugumuz (kanun yer saglayici da diyor, bu onemli); host buna 48 saat icinde cevap vermeli. Eger vermezse 100000TL'ye kadar (dogru yazdim, yuz bin tele) adli para cezasi ile cealandiriliyor. Icerik saglayici da cevap vermezse ayni ceza var bu arada. Yani boylece hem Google gibi, Twitter gibi seyler 48 saat icinde buyuk ihtimalle yasal yollarla cevap veremeyecegi icin buyuk cezalar altinda birakilacak; hem de Turkiye'de tuzel bir kisiligi bile olmayan kurumlar kendilerinden habersiz biriken cezalar nedeniyle Turkiye'ye giremeyecek cezayi kapamadan.Twitter'a karsi hamle gibi yapilmis duruyor ama asil agzi yanan bizim yerli host yine, yani yer saglayici. Google kendi sunucularini kullandigi icin sorun olmuyor orada bu AKP sacmaliginda, ama yerli yer saglayici kullanan bir blogda yazilan bir yazi hakkinda kaldirma karari cikarsa hosting firmasi da sorumlu oluyor direk. Bizim forumda da biri kufur ederse ve forum yonetici bunu is guc nedeniyle kacirirsa 100000TL ceza gelebilir yani. Icerik saglayici yaninda yer saglayici teriminin kullanilmis olmasina anlam veremiyorum. Yerli internet sektorumuzu oldurmek istiyorlar resmen. Mahkeme olursa kime gidilecegi hakime kalmis sanirim, o konuda pek bilgi goremedim. Gerekcede de utanmadan eski kanunda var olan once icerik saglayicisina bas vurmanin dogurdugu zorluklar giderilmistir diyor. Son olarak, icerik kaldirilsin denirse bu kolluk gucuyle yapiliyor. Kolluk! Benim dedigim olay iste surec zorunlu olmayabilir ama ilk once uyari yapilio sonra cezalar halen kalkmassa mahkeme hakim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Ya her şeyi anladım da aile profili neden imgur u blokluyor abi? Geçici olarak kaldığım yer aile profili kullanıyor, ızdırap oldu pic thread e filan bakmak, bağlantıyı kopyala https ye çevir pii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 imgur da nsfw de olabülüyor sanırım ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 televizyonda millet üvey babasının karısını düdüklüyor suç olmuyor, makinalı tüfekle adam tarıyor bir şey olmuyor AMAN HA İNTERNETE GİRMEYİN, AHLAKINIZ BOZULUR MOZULUR FALAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 the catcher in the rye okumamanın sonuçları bunlar hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 http://www.smart-page.net/blog/wp-content/uploads/yapb_cache/lm.dcfc3pdr9hpv4sgs88so8kw8s.ekdjdxruf9hlgcskw0cwk4c8s.th.jpeg umudumuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 bu yasa tasarısı çıksın, özel hayatın gizliliği ilkesine karşı olabilecek herşeyi şikayet edip kapattırmazsam namerim. en başta facebook sonra twitter ve youtube. mynet ve kadınlarkulübünü de kapattık mı artık isyan başlayabilir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Ya bu nette yaptıklarının kaydedilmesi kişisel hak ve özgürlüklere müdehale değil mi. Anayasal olarak suçlu duruma düşmüyormu bu kanunu hazırlayanlar? Yok mu bir avukat bunu açıklayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 almanlar haberlerde gecti. sunucu ggwpnormk cekti türkiyeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 https://twitter.com/NihanGuneli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Flameoffear said: Ya bu nette yaptıklarının kaydedilmesi kişisel hak ve özgürlüklere müdehale değil mi. Anayasal olarak suçlu duruma düşmüyormu bu kanunu hazırlayanlar? Yok mu bir avukat bunu açıklayacak. Hayir. Kisisel hak ve ozgurluklere muhadale internete girisinin komple engellenmesi ile olabilir belki denilebilir ama sitelere giren ip adreslerin kaydi Anayasa'ya aykiri degil. Mobese ile ayni hesap yasa onunde. O nedenle bu degisiklik sorunsuz gecer diyoruz. Ancak rekabet kurumu filan asiri yuk bindiriyor yerli hosting firmalarina diyebilir ama pek olasi gelmiyor bana oradan bir sey cikmasi. Benim yorumum bu bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Kullanıcı gizliliği ibaresine ters tabiki bu yaptıkları Yani o url blocklamak için paket incelemeleri gereki bütün paketlerimizi görmeleri demek ama şuan yaptıkları URL blocklama sadece DNS üzerinden yapılıo. Anladığın kadarıyla şuan paketleri inceleyebiliyorlar ama henüz blocklama olayını çözememişler paketlerde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Gayet yapabilirler bu arada. Muz Cumhuriyeti amk ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 GERGE said: Flameoffear said: Ya bu nette yaptıklarının kaydedilmesi kişisel hak ve özgürlüklere müdehale değil mi. Anayasal olarak suçlu duruma düşmüyormu bu kanunu hazırlayanlar? Yok mu bir avukat bunu açıklayacak. Hayir. Kisisel hak ve ozgurluklere muhadale internete girisinin komple engellenmesi ile olabilir belki denilebilir ama sitelere giren ip adreslerin kaydi Anayasa'ya aykiri degil. Mobese ile ayni hesap yasa onunde. O nedenle bu degisiklik sorunsuz gecer diyoruz. Ancak rekabet kurumu filan asiri yuk bindiriyor yerli hosting firmalarina diyebilir ama pek olasi gelmiyor bana oradan bir sey cikmasi. Benim yorumum bu bu arada. Siteye girdiğin kaydedilmiyor ki sadece, yaptığın faaliyetler kaydediliyor. Tamam mobese yolda sokakta bizi kaydeder de, mobese bizim telefonumuzda kimle ne konuştuğumuzu kaydedemez, onun için hakim kararı lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Yok abi, okudum kanunu. E-postalar ve im icerikleri de okunacak dense olurdu dedigin. Bu Anayasa'ya takilmaz. Jabber gibi protokollar zaten AES ile korunuyor, biz html'yi izliyoruz derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 İyice abarttılar yahu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Bir ülkede halk bu kadar koyun olursa, daha beterleri gelmeye devam edecektir. Yetmez ama evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Taksitlen telefon, bilgisayar satılmayacak kanunu bu yasaya destek ve kontrolü kolaylaştırmak için çıkmış olabilir var ya, beklerim yani. ne kadar az kişi nete girerse okadar kolay kontrol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 sanmadim asgariyle calisan adamlarin iphone5 kullandigi ulkede zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 rahat rahat küfredemiycek millet oh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar