Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İç Sıkıntısı

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Çok fazla sıkılıyorum.

Mezun oldum ve işsizim. Bi yerle çalışacaktım ancak borsada çalışma arzum ve onun için gireceğim sınav yüzünden geri çevirdim.

Daha sonra tüm kısmetim de kapandı. Bulamıyorum her seferinde askerlik engeli önüme çıkıyor..

Çok bunaldım. Mayısta askere gitmek istemiyorum. Yaza denk gelmesindense ağustos celbinde gitmeyi tercih ediyorum.. O vakte kadar napıcam nasıl geçicek günler bilmiyorum.Bu gidişle tecil ettirdiğim askerliği bi anda mayısa çevirebilirim.

Hiçbir zaman o yırtık dondan çıkan tipler gibi de olamadım ki anasını satayım.

Şimdi de yatıyorum iyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun üstesine git>>>>> askere git kurtul. Öyle abartılacak bir yer değil yerine göre düştüğün yer iyi ise lay lay lom bitirirsin askerliği diğer türlü yanmak, soğukta donmaktan iyidir?

Ağustos bence en pisi ,gitme .Sıcak yere çıkar askerlik isilik olursun, usta birliğin soğuk yere denk gelir se gecenin bilmem kaçında kasım aralık ocak ayları buz gibi havada donarsın vs vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

gitme mayısta askere zaten ertele 2 ay agustos celbine gir.
o sürede git kendini geliştir ales üds gir dursun bi kenarda 2 yıl içinde nasıl işine yarayacağı belli olmaz.
işine yarıyacak çizim programı dil falan varsa onları öğren askerlik sux yani allah gibi tecilim var hiç problem olmadı işte güçte sorarlarsada hani sanki tecil bitene kadar burda mı çalışcam bakışı atabiliyorum o_o
Sosyal ağlarda paylaş

işte öyle zamanlarda da keyfini çıkartabilecek durumda olamıyorsun ne yazık ki. bana da şu an çok cazip geliyor dün sabah 8'de çalışmaya başladım gece 1.5'da yattım sabah 8'de kalktım kahvaltı bile edemedim, dışardan söyledim. bıraksalar 3 ay işsiz güçsüz keyif yapsam malak gibi yatsam istiyorum ama işsiz kaldın mı da başka dertler tasalar sıkıştırmaya başlıyor. mezun olduğunda iş bulman için baskı, aile baskısı, gelir elde etme derdi, aynı evi paylaşma derdi, ben ne olacam derdi falan falan. ketfini çıkartamıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende o konuda şanslıydım aslında hakkını yiyemem ailemin, direkt olarak söylemiştim 3 ay beni ellemesin kimse diye, kimse çıt çıkarmadı, ekmek elden su gölden kafam aktif olarak rahattı. fakat pasif olarak sürekli "iş konusunda ne yapacam", "X şu kadar zamandır iş bulamıyormuş", "direkt askere mi gitsem acaba?" gibi böyle şeyler vardı, dışardan müdahale olmasa bile huzurum yoktu içeride. içip, sıçıp, şuursuzca oyun oynuyorduk geziyor dolaşıyorduk ama herkeste günün sonunda bu gerginlik vardı kimse huzurlu değildi. biraz gamsız olmak gerekiyor galiba.

ben askere gitmiştim 3 ayın sonunda. hayatımdaki en iyi kararlardan biriydi, şu an bir de asker derdimin olduğunu düşünemiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda yapabileceğim en iyi şey ingilizcemi geliştirmek ama onun için de anne baba ben kursa gideyim diyemiyorum.Baskı falan yapan yok ama kendi içimde duyduğum suçluluk duygusu.

Zaten kendimi geliştirmek adına yetki belgesi sahibi olabilmek için sınava girdim. Alacağım belge çalışan bi çoğu insanda bile yok aralıkta sınava girdim ve büyük ihtimal sonuçlar açıklanınca alıcam.

Zaten sınav bitince kaldım boşlukta.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

abi bende o konuda şanslıydım aslında hakkını yiyemem ailemin, direkt olarak söylemiştim 3 ay beni ellemesin kimse diye, kimse çıt çıkarmadı, ekmek elden su gölden kafam aktif olarak rahattı. fakat pasif olarak sürekli "iş konusunda ne yapacam", "X şu kadar zamandır iş bulamıyormuş", "direkt askere mi gitsem acaba?" gibi böyle şeyler vardı, dışardan müdahale olmasa bile huzurum yoktu içeride. içip, sıçıp, şuursuzca oyun oynuyorduk geziyor dolaşıyorduk ama herkeste günün sonunda bu gerginlik vardı kimse huzurlu değildi. biraz gamsız olmak gerekiyor galiba.

ben askere gitmiştim 3 ayın sonunda. hayatımdaki en iyi kararlardan biriydi, şu an bir de asker derdimin olduğunu düşünemiyorum bile.

abi beni üç ay ellemeyin diyebilen adamın pek büyük derdi yoktur ya askerliktir o dert :P

ben erasmusda okuduğum için son dönemimi gidemedim askere. burada mezun olsam planım senin gibi yapmaktı. ama 6 aylık sardunya adası tatilinden sonra askere gitseydim travma geçirebileceğimi düşündüm malesef. izmirde bile ufak çaplı bir travma geçirdiğimi düşünürsek döndükten sonra iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

askerlikle iş hayatı yarı yarıya etkiliydi ya, teknik bir şeyden mezun olmadığım için bizim bölümden mezun olanların her zaman iş hayatına girmesi zorlu oluyor. kimse "amerikan kültürü ve edebiyatı" mezunu istemiyor. çoğu iş veren bölümü hayatında ilk defa falan duyuyor seninle görüşürken. dil okumuş adam öğretmenlik ve turizm istemeyince hard mode başlıyorsun iş hayatına.
Sosyal ağlarda paylaş

askere git eglencenin dibine in..

erkek hayatinin en degisik tecrubelerinden biri. bos bos oturacagina git eglen. kotude olsa sonunda yillarca hatirasi var.

ki abartiliyor cokca.

enbesil degilsen basina hicbiri gelmiyor anlatilanlarin.

kosa kosa git eglen hemde zamani iyi degerlendirmis olur hemde kurtulursun. spor vs de cabasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Askerde eğlendim diyeni sosyologlar incelemeye almalı bence.

Git askere ama, her türlü girecek o yüzden ağustos da olsa mayıs da olsa farketmez. Yaz dönemi daha güzel oluyor bence, ben de yaz gitmiştim. Arkadaşlarımla kıyasladığımda daha şanslı bir askerlik yaptığımı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...