Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Çok fazla sıkılıyorum. Mezun oldum ve işsizim. Bi yerle çalışacaktım ancak borsada çalışma arzum ve onun için gireceğim sınav yüzünden geri çevirdim. Daha sonra tüm kısmetim de kapandı. Bulamıyorum her seferinde askerlik engeli önüme çıkıyor.. Çok bunaldım. Mayısta askere gitmek istemiyorum. Yaza denk gelmesindense ağustos celbinde gitmeyi tercih ediyorum.. O vakte kadar napıcam nasıl geçicek günler bilmiyorum.Bu gidişle tecil ettirdiğim askerliği bi anda mayısa çevirebilirim. Hiçbir zaman o yırtık dondan çıkan tipler gibi de olamadım ki anasını satayım. Şimdi de yatıyorum iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 kısa+uzun vadeli amaç bul kendine böyle sabah kalktığında içten seni iteklesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Sorunun üstesine git>>>>> askere git kurtul. Öyle abartılacak bir yer değil yerine göre düştüğün yer iyi ise lay lay lom bitirirsin askerliği diğer türlü yanmak, soğukta donmaktan iyidir? Ağustos bence en pisi ,gitme .Sıcak yere çıkar askerlik isilik olursun, usta birliğin soğuk yere denk gelir se gecenin bilmem kaçında kasım aralık ocak ayları buz gibi havada donarsın vs vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 askere gitmeyi erteleme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 sırf kararlarımı netleştirebilmek için gidiyorum ben de askere. askerliği bi hallet gerisi gelir ya, çoğu firma dönmüyo bile askerliği yapmamış diye tecil etsen bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 gitme mayısta askere zaten ertele 2 ay agustos celbine gir. o sürede git kendini geliştir ales üds gir dursun bi kenarda 2 yıl içinde nasıl işine yarayacağı belli olmaz. işine yarıyacak çizim programı dil falan varsa onları öğren askerlik sux yani allah gibi tecilim var hiç problem olmadı işte güçte sorarlarsada hani sanki tecil bitene kadar burda mı çalışcam bakışı atabiliyorum o_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 yat abi boş olmanın tadını çıkar. sonra bir 40 yıl falan çalışacak ve hayırlı bir insan olacaksın mecburen zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 tam askerlik dönemine gelmişsin sen, prime time yani şu an hemen git ve hayatındaki bu boşluğu orada harca ki sonra önemli ve verimli dönemlerini çalmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 offf be düşüncesi bile güzel ''ağustos'a kadar boş zaman.'' şu günlerin değerini bil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 işte öyle zamanlarda da keyfini çıkartabilecek durumda olamıyorsun ne yazık ki. bana da şu an çok cazip geliyor dün sabah 8'de çalışmaya başladım gece 1.5'da yattım sabah 8'de kalktım kahvaltı bile edemedim, dışardan söyledim. bıraksalar 3 ay işsiz güçsüz keyif yapsam malak gibi yatsam istiyorum ama işsiz kaldın mı da başka dertler tasalar sıkıştırmaya başlıyor. mezun olduğunda iş bulman için baskı, aile baskısı, gelir elde etme derdi, aynı evi paylaşma derdi, ben ne olacam derdi falan falan. ketfini çıkartamıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 herkeste olmuyor o dertler sonuçta ben mesela çok rahattım, param vardı, bir iki ay takıl siktiret işi hemen diyen bi babam bile vardı ama dayanamayıp hayata atılma gazıyla hemen başladım. ne oldu şimdi hasta olunca seviniyorum tatil diye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 mezuniyet sonrası dünyanın en boktan zamanı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 abi bende o konuda şanslıydım aslında hakkını yiyemem ailemin, direkt olarak söylemiştim 3 ay beni ellemesin kimse diye, kimse çıt çıkarmadı, ekmek elden su gölden kafam aktif olarak rahattı. fakat pasif olarak sürekli "iş konusunda ne yapacam", "X şu kadar zamandır iş bulamıyormuş", "direkt askere mi gitsem acaba?" gibi böyle şeyler vardı, dışardan müdahale olmasa bile huzurum yoktu içeride. içip, sıçıp, şuursuzca oyun oynuyorduk geziyor dolaşıyorduk ama herkeste günün sonunda bu gerginlik vardı kimse huzurlu değildi. biraz gamsız olmak gerekiyor galiba. ben askere gitmiştim 3 ayın sonunda. hayatımdaki en iyi kararlardan biriydi, şu an bir de asker derdimin olduğunu düşünemiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Şu anda yapabileceğim en iyi şey ingilizcemi geliştirmek ama onun için de anne baba ben kursa gideyim diyemiyorum.Baskı falan yapan yok ama kendi içimde duyduğum suçluluk duygusu. Zaten kendimi geliştirmek adına yetki belgesi sahibi olabilmek için sınava girdim. Alacağım belge çalışan bi çoğu insanda bile yok aralıkta sınava girdim ve büyük ihtimal sonuçlar açıklanınca alıcam. Zaten sınav bitince kaldım boşlukta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 boşluğu doldurabileceğin hayatında en hayırlı olacak şey askerlik eğer 30 yaşıma kadar bir şekilde ertelerim sonra bedelli çıkınca parasıyla yaparım demiyorsan veya yurtdışına çıkmayı planlamıyorsan. her açıdan sana engel olacaktır süregelen yıllarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 bingildak said: abi bende o konuda şanslıydım aslında hakkını yiyemem ailemin, direkt olarak söylemiştim 3 ay beni ellemesin kimse diye, kimse çıt çıkarmadı, ekmek elden su gölden kafam aktif olarak rahattı. fakat pasif olarak sürekli "iş konusunda ne yapacam", "X şu kadar zamandır iş bulamıyormuş", "direkt askere mi gitsem acaba?" gibi böyle şeyler vardı, dışardan müdahale olmasa bile huzurum yoktu içeride. içip, sıçıp, şuursuzca oyun oynuyorduk geziyor dolaşıyorduk ama herkeste günün sonunda bu gerginlik vardı kimse huzurlu değildi. biraz gamsız olmak gerekiyor galiba. ben askere gitmiştim 3 ayın sonunda. hayatımdaki en iyi kararlardan biriydi, şu an bir de asker derdimin olduğunu düşünemiyorum bile. abi beni üç ay ellemeyin diyebilen adamın pek büyük derdi yoktur ya askerliktir o dert :P ben erasmusda okuduğum için son dönemimi gidemedim askere. burada mezun olsam planım senin gibi yapmaktı. ama 6 aylık sardunya adası tatilinden sonra askere gitseydim travma geçirebileceğimi düşündüm malesef. izmirde bile ufak çaplı bir travma geçirdiğimi düşünürsek döndükten sonra iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 askerlikle iş hayatı yarı yarıya etkiliydi ya, teknik bir şeyden mezun olmadığım için bizim bölümden mezun olanların her zaman iş hayatına girmesi zorlu oluyor. kimse "amerikan kültürü ve edebiyatı" mezunu istemiyor. çoğu iş veren bölümü hayatında ilk defa falan duyuyor seninle görüşürken. dil okumuş adam öğretmenlik ve turizm istemeyince hard mode başlıyorsun iş hayatına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Şubatta git gidebiliyosan,havalar soğuk olucağından acemi birliğin paso gazinoda geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 askere git eglencenin dibine in.. erkek hayatinin en degisik tecrubelerinden biri. bos bos oturacagina git eglen. kotude olsa sonunda yillarca hatirasi var. ki abartiliyor cokca. enbesil degilsen basina hicbiri gelmiyor anlatilanlarin. kosa kosa git eglen hemde zamani iyi degerlendirmis olur hemde kurtulursun. spor vs de cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Askerde eğlendim diyeni sosyologlar incelemeye almalı bence. Git askere ama, her türlü girecek o yüzden ağustos da olsa mayıs da olsa farketmez. Yaz dönemi daha güzel oluyor bence, ben de yaz gitmiştim. Arkadaşlarımla kıyasladığımda daha şanslı bir askerlik yaptığımı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 askerlik büyük sıkıntı bitir çıksın aradan... hiç bekleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar