-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mart 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2015 BonePART said: işe yarar bir şey derken elektrik harcarken karşılığında bir şey üretiyor mu anlamında dedim en mantıklı cevap fed benzetmesi evet yada merkez bankası elektrik harcarken ürettiği şey = ledger / blockchain'in matematiksel olarak güvenirliği ve doğrulanabilirliği. kısacası, bir anda bütün bitcoin minerları üretimi bırakırsa, bitcoin ile ile herhangi bir transaction yada ticaret gerçekleştiremezsiniz buda eşittir = güvenirlik, doğrulanabilinirlik. artı olarak algoritma hakkında çok kısa bir özet geçmek gerekirse; 1) block'lar, son bilinen block ile mevcut durumda aranan block arasında transactionları içermektedir. 2) algoritma her block'da değişmek üzere, içerisinde belli sayıda most significant 0 içeren, block hash'i aramaktardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Fistan said: olusturulan işlem gücü ile bir çok matematik işlemi sonuçlandırılıyor çözdüğü algoritmalar sayesinde müdür çözülen algoritmalar ama kansere çare yada SETI araştırması değil çözülen algoritmalar bitcoinin çalışabilirliğinini devamı için çözülüyor hala yane sistem kendi devamı için harcıyor sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 işin özü bitcoin diye bir şey çıkmasaydı tüm dünyada şimdiye kadar mining için harcanan milyon belki milyarlarca dolarlık hardware ve elektrik harcaması hiç yapılmayacaktı. daha az ağaç kesilmiş, daha az sera gazı salınmış, daha az dünya kaynaklarından yemiş olacaktık, demek istiyor bonepart sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 işte zaten dijital para birimi sistemlerinin sistemlerinin devamlılığı, güvenirliği ve doğrulabilinirliği başlı başlına büyük bir problem olduğundan, bitcoin üretimi sırasında harcadığımız elektriği bunlara yatırıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 dijital para birimleri var olmasaydi onlarin guvenilirligini test etmemiz de gerekmezdi ama. guzel coin projeleri vardi bu arada, SETI gibi mesela pi'nin hanelerini hesaplayan, fibonacci serilerinden birseyler ureten coin projeleri vardi. ama tutmadi onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 bombilo said: elektrik harcarken ürettiği şey = ledger / blockchain'in matematiksel olarak güvenirliği ve doğrulanabilirliği. kısacası, bir anda bütün bitcoin minerları üretimi bırakırsa, bitcoin ile ile herhangi bir transaction yada ticaret gerçekleştiremezsiniz buda eşittir = güvenirlik, doğrulanabilinirlik. kazılabilir bitcoin sayısı sınırlı diye hatırlıyorum, sınırsız kaynak diye bir şey yok. tüm bitcoinler kazıldığında ne olacak peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 bitcoin = para birimi block = ledger'da ki kayıtlar. Bitcoin ilk başladığında her block, 50 BTC ödül vermekteydi. Bir süre sonra bu yarılandı 25 BTC'ye düştü. Toplam BTC'nin hepsi üretildiğinde, block ödülü 0 BTC'ye düşecek. O durumda insanların kazmaya devam etmesi için, block başına BTC ödülü olmayacak bile olsa, her block'un içerisinde taşıdığı transaction'ların bir fee'si olacak (mevcutta zaten var bu fee ama daha fazla olacağını ve düşünün bunun) ve miner'lar bu şekilde teşvik edilecek. Buradan şu soru gelebilir, o zaman BTC reward'lar bittiğinde btc alıp göndermek masraflı bir iş olacak? Şimdiden kesin yorum yapmak zor olsa da, tahmin edilen o ki o kadar da masraflı olmayacak, developer'lar bu noktada, her bir block'un taşıyacağı işlem sayısının çok fazla olmasına güvenmekte. Yani sürümden kazanma gibi bir durum olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 imamizer said: işin özü bitcoin diye bir şey çıkmasaydı tüm dünyada şimdiye kadar mining için harcanan milyon belki milyarlarca dolarlık hardware ve elektrik harcaması hiç yapılmayacaktı. daha az ağaç kesilmiş, daha az sera gazı salınmış, daha az dünya kaynaklarından yemiş olacaktık, demek istiyor bonepart sanırım. Aynen onu demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2015 kağıt parçasının saçmalığı yetmedi sanala geçildi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mart 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2015 aşağı gelicek gibi: $230-240 aralığından saldırın, tavsiye veya öneri değildir :) oralarda tutunamazsa $190 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 ne olacak gençler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 $260'dan cikip $170'den order vermistim taa ne zaman. Hala bekliyorum ayni yerde de 170 biraz abarti olmus sanki. hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 ben öyle 1k kaldırdım abi, order'ı giriyorum, 3 ay sonra buy notification geliyor, ertesi gün satıyordum 20-30% yukarıdan. ölü noktalara anlık düşüyordu, tepki alışı geliyordu. biraz şans faktörü de vardı bir de tabii parayı orada tutma riski ama sonuç olarak gtx 970 aldı mı aldı. das. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 mtgox'la giden BTC'ler gelmedigi surece artiya cikma sansim yok benim ya. Biraktim o yuzden, 2-3 BTC tutuyorum sadece olur da birden cosarsa elimde BTC olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Mayhem said: ne olacak gençler aşağı gelir, $214-230 arası alım noktası. daha aşağıdaki hedefim $190, oralara gelirse baya hızlı bir şekilde çıkar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 hiçbir şey bilmeden sorumu sorayım. 1) bu işten casual takılarak para kazanılır mı? 2) bu coinleri alıp zamanı gelince satma yoluyla mı, yoksa mining olayıylamı casual bir şekilde uğraşarak kâr ediliyor? 3) 165.245 mHash/s bu degerin dolares bazında karşılıgı nedir mesela? please enlighten me! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 mining yalan al-sat yapıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Nisan 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2015 Goering said: $214-230 arası alım noktası. daha aşağıdaki hedefim $190, oralara gelirse baya hızlı bir şekilde çıkar... şuan alım noktası mı? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 bugün hareketliydi btc, yukarı yönlü çalıştı: $235-$240 aralığını kırarsa ilk hedef ~$260 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 btc-e de neler oluyor öyle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 $220-$225 aralığından alınabilir, $240-$260 gibi yarısı satılır - yarısı $280-$300 arası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Bitcoini boşverin. Dolar alın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 bitcoini dolarla alıyoruz lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Goering said: $220-$225 aralığından alınabilir, $240-$260 gibi yarısı satılır - yarısı $280-$300 arası... $220 seviyelerine inecek gibi gözükmüyor: inerse sert bir şekilde alırlar diye düşünüyorum. $210-$220 arası hala alım seviyesi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2015 ara ara soruyorum yine sorayim. btc-e'ye para atma metodu var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar