Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #5

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

işe yarar bir şey derken
elektrik harcarken karşılığında bir şey üretiyor mu anlamında dedim

en mantıklı cevap fed benzetmesi evet
yada merkez bankası

elektrik harcarken ürettiği şey = ledger / blockchain'in matematiksel olarak güvenirliği ve doğrulanabilirliği.

kısacası, bir anda bütün bitcoin minerları üretimi bırakırsa, bitcoin ile ile herhangi bir transaction yada ticaret gerçekleştiremezsiniz buda eşittir = güvenirlik, doğrulanabilinirlik.

artı olarak algoritma hakkında çok kısa bir özet geçmek gerekirse;

1) block'lar, son bilinen block ile mevcut durumda aranan block arasında transactionları içermektedir.

2) algoritma her block'da değişmek üzere, içerisinde belli sayıda most significant 0 içeren, block hash'i aramaktardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

olusturulan işlem gücü ile bir çok matematik işlemi sonuçlandırılıyor çözdüğü algoritmalar sayesinde

müdür çözülen algoritmalar ama kansere çare yada SETI araştırması değil
çözülen algoritmalar bitcoinin çalışabilirliğinini devamı için çözülüyor hala
yane sistem kendi devamı için harcıyor sadece
Sosyal ağlarda paylaş

işin özü bitcoin diye bir şey çıkmasaydı tüm dünyada şimdiye kadar mining için harcanan milyon belki milyarlarca dolarlık hardware ve elektrik harcaması hiç yapılmayacaktı.

daha az ağaç kesilmiş, daha az sera gazı salınmış, daha az dünya kaynaklarından yemiş olacaktık,

demek istiyor bonepart sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

elektrik harcarken ürettiği şey = ledger / blockchain'in matematiksel olarak güvenirliği ve doğrulanabilirliği.

kısacası, bir anda bütün bitcoin minerları üretimi bırakırsa, bitcoin ile ile herhangi bir transaction yada ticaret gerçekleştiremezsiniz buda eşittir = güvenirlik, doğrulanabilinirlik.

kazılabilir bitcoin sayısı sınırlı diye hatırlıyorum, sınırsız kaynak diye bir şey yok. tüm bitcoinler kazıldığında ne olacak peki?
Sosyal ağlarda paylaş

bitcoin = para birimi
block = ledger'da ki kayıtlar.

Bitcoin ilk başladığında her block, 50 BTC ödül vermekteydi.
Bir süre sonra bu yarılandı 25 BTC'ye düştü.

Toplam BTC'nin hepsi üretildiğinde, block ödülü 0 BTC'ye düşecek.

O durumda insanların kazmaya devam etmesi için, block başına BTC ödülü olmayacak bile olsa, her block'un içerisinde taşıdığı transaction'ların bir fee'si olacak (mevcutta zaten var bu fee ama daha fazla olacağını ve düşünün bunun) ve miner'lar bu şekilde teşvik edilecek.

Buradan şu soru gelebilir, o zaman BTC reward'lar bittiğinde btc alıp göndermek masraflı bir iş olacak? Şimdiden kesin yorum yapmak zor olsa da, tahmin edilen o ki o kadar da masraflı olmayacak, developer'lar bu noktada, her bir block'un taşıyacağı işlem sayısının çok fazla olmasına güvenmekte. Yani sürümden kazanma gibi bir durum olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

işin özü bitcoin diye bir şey çıkmasaydı tüm dünyada şimdiye kadar mining için harcanan milyon belki milyarlarca dolarlık hardware ve elektrik harcaması hiç yapılmayacaktı.

daha az ağaç kesilmiş, daha az sera gazı salınmış, daha az dünya kaynaklarından yemiş olacaktık,

demek istiyor bonepart sanırım.

Aynen onu demek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
ben öyle 1k kaldırdım abi, order'ı giriyorum, 3 ay sonra buy notification geliyor, ertesi gün satıyordum 20-30% yukarıdan. ölü noktalara anlık düşüyordu, tepki alışı geliyordu. biraz şans faktörü de vardı bir de tabii parayı orada tutma riski ama sonuç olarak gtx 970 aldı mı aldı. das.
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbir şey bilmeden sorumu sorayım.

1) bu işten casual takılarak para kazanılır mı?

2) bu coinleri alıp zamanı gelince satma yoluyla mı, yoksa mining olayıylamı casual bir şekilde uğraşarak kâr ediliyor?

3) 165.245 mHash/s bu degerin dolares bazında karşılıgı nedir mesela?

please enlighten me!
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...