Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

neden moba'ları sevmiyorum?

keneagan

Öne çıkan mesajlar

Black-ice said:

Sam vardı galba moba kötü bir türdür diye oturup yazılar yazan falan. o da aynı konseptte konuşuyordu.

ben başka şeyler yazdım yalnız, her kötü diyen aynı şeyi demiyor.

moba denen türün bloodline champions gibi olması lazımdı. er meydanında yiğitler eşit şartlarda kapışacaktı. arena diyorsun arena değil. düşün ki maximus ve commodus'un üstüne onlarca aslan salıyorlar, onlar aslanları kestikçe güçleniyor. sonra biri daha güçlü olduğu anda öbürüne kaçamadan vuruyor arkadan.
http://i.imgur.com/qMfQO.png
bir resim bin söze bedel. beğenen oynasın da evet maalesef objektif olarak inceleyince kötü bir tür. becerememekle alakası da yok, dövüş oyunlarını da beceremiyorum ama ona rağmen beğeniyorum mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

arena diyorsun arena değil. düşün ki maximus ve commodus'un üstüne onlarca aslan salıyorlar, onlar aslanları kestikçe güçleniyor. sonra biri daha güçlü olduğu anda öbürüne kaçamadan vuruyor arkadan.

abi şu gerçekten çok talihsiz bir yorum ya. ama mükellef değilim mobayı savunmakla özür dilerim tek bunu diyebildim.
iyi forumlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bunların özünde pvp oyunu olmadığını idrak edemeyip gırla RNGnin, PvE'nin olduğu oyunları competitive'in tahtına oturtan adamlara bunları anlatamazsın Sam. her seferinde lafı "sen beceremiyorsun ondan"a getirirler. eskiden pvp oyunları vardı. şimdi içinde pvp olan oyunlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Black-ice said:

Sam vardı galba moba kötü bir türdür diye oturup yazılar yazan falan. o da aynı konseptte konuşuyordu.

ben başka şeyler yazdım yalnız, her kötü diyen aynı şeyi demiyor.

moba denen türün bloodline champions gibi olması lazımdı. er meydanında yiğitler eşit şartlarda kapışacaktı. arena diyorsun arena değil. düşün ki maximus ve commodus'un üstüne onlarca aslan salıyorlar, onlar aslanları kestikçe güçleniyor. sonra biri daha güçlü olduğu anda öbürüne kaçamadan vuruyor arkadan.
http://i.imgur.com/qMfQO.png
bir resim bin söze bedel. beğenen oynasın da evet maalesef objektif olarak inceleyince kötü bir tür. becerememekle alakası da yok, dövüş oyunlarını da beceremiyorum ama ona rağmen beğeniyorum mesela.

Uzun aralıklarla ve azar azar da olsa rezil community'si ve elo hell'i ile LoL'e bu kadar süre harcadığım için çok pişmandım, ama nedense "neden sevmiyorum" diye düşündüğümde şu saydığım 2 maddeden ve "kötü oyun" demekten öteye gidemiyodum.

Şu resim mükemmel izah etmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

sam'in paylaştığı resmi hazırlayan zihniyet, paticik bilgisayar oyunları bölümünün yüzde 70'ini oluşturan
"benim sevmediğim oyunu biri beğeniyorsa eğer, bu durumdan o kişinin zevk sahibi olmamasından başka bir sonuç çıkaramıyorum" zihniyetiyle aynı şey. argümana bile girmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Moba en iyi.

Grind'den zevk alıp, otistik gibi 10^10 defa aynı mob'u kesmekten, teyzeye yapacağı iksir için 100 tane aynı ottan toplamaktan zevk alıyorsanız bilemem.

30dk - 1 saat içinde oyunun başından sonuna geldiğin, grindle debelenmediğin, tamamen insan zekasına karşı oynadığın bir tür.

Zorla değil, isteyen istediğini sever oynar tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

resimde kişiyle veya zevkle ilgili bir ifade yok yalnız. ne oluyorsa o yazılmış. "hayır böyle olmuyor" denebileceğini sanmıyorum. :p

arcane de iyi yazmış, ona da (tu)

lafımın ana fikri oyun sevmemek/sevmek değil karşısındaki oyuncuyu kendinden küçük görmekle ilgili. bunun sebebi de burada genelde "oyun sevmemek" falan oluyor.

daha başından lol oyuncusunu sinirli ve mal biri olarak görmek bile yeterince sorunlu bir hale getiriyor argümanı benim düşünceme göre.

lol'den de nefret ederim ayrıca.

senin başından yaptığın hata hayır böyle olmuyor denebileceğini anlamamak zaten. malesef dota o resimdeki kadar kısa bir şekilde özetlenebilecek bir oyun değil ama 3 dakika falan oynamışsın heralde hala bunu savunabiliyorsun.

valla dota umrumda değil benim derdim senin zihniyetin şuan.
Sosyal ağlarda paylaş

karşısındaki oyuncuyu kendinden düşük gören axedice filan var bu bölümde, hiç bir kere "benim derdim senin zihniyetin" dediğini görmedim ona. :p ortaya karışık "hepiniz kötüsünüz" yazıp bırakıyorsun o başlıklarda.

oyuncuyla ilgili sorun yok, bak mesela arcane de oynuyor, adamı dota2'de görüyorum devamlı. ama gelip gerçekleri yazıyor çat çat, yiğit mert. :p karikatürdeki gibi tiplemeyle de tanıştığım oldu ama, adamın kendinin doğasında sinir var diye değil, bu oyunlar insanı sinirlendirecek bir tabiata ve camiaya sahip.

oyunları mekaniklerini ve camialarını tanıyacak kadar oynadım. ve gene aynı klişe noktaya geliyoruz: hiçbirşeyini sevmediğim bir oyunu neden bundan fazla oynayayım? ha oynasam da "pardon abi senin yorum yapma ehliyetin varmış, af buyur" diyeni görmedim şu forum kurulduğundan beri.

we don't hate the playa, we hate the game.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

"benim sevmediğim oyunu biri beğeniyorsa eğer, bu durumdan o kişinin zevk sahibi olmamasından başka bir sonuç çıkaramıyorum" zihniyetiyle aynı şey. argümana bile girmemek lazım.

o şekilde düşünmemeye çalıştım, hani zaten genelin sevdiği türlere de pek ilgi göstermediğim için o tavrı pek takınmam.
edit: ha o sam'in attığınaymış
evet, ego meselesi üzerinde fazla durmuşum. moba'lar neden keyif veriyor analizi o, ama fazla örneklendirilmiş, ayıklanması gereken bi halde.
bi grup ile beraber oynanmazsa eziyet olur denmiş. doğru söylenmiş, şahsen moba'lara ayırdığım sürenin çok azında tek başıma oynadım.
kötü oynuyosun ondan yorumunu yapandan kötü oynuyor olabilirim belki, ama oyunu batıran kişi olmam pek.
bi de mutluluğu egoya bağladığım düşünülmüş. oyunlardan alınan mutluluk değil, hazdır benim gözümde.

bakin mesela böyle basit bi oyun türüne, gl&hf diye başlayıp ev adresini ver dövcem seni diye bitiriyorlar ya, nedir bu hırs onu anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şu topic'in bilgisayar oyunlarında olması bile bazı şeyler anlatıyor. Moba oynamanız için 10 sebep olsaydı başlığı daha kimse görmeden moba bölümüne postalamıştı sam.

Kimse hiçbir türü sevmek zorunda değil, ancak milyonların oynadığı, şu an e-sports'un amiral gemisi niteliğinde bir tür moba ya da arts. Bu türü ciddiye almazsanız, futbol ne ak 11 kişi bir toplu tepikliyor milyonlar izliyor ya da satranç ne 3 saatte bir hamle yapıyorsun ne zevki var seviyesinde komik argümanlara esir olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Kimse hiçbir türü sevmek zorunda değil, ancak milyonların oynadığı, şu an e-sports'un amiral gemisi niteliğinde bir tür moba ya da arts. Bu türü ciddiye almazsanız, futbol ne ak 11 kişi bir toplu tepikliyor milyonlar izliyor ya da satranç ne 3 saatte bir hamle yapıyorsun ne zevki var seviyesinde komik argümanlara esir olursunuz.

bak şunu güzel dile getirmişsin. ben yapamıyordum.

şu örnekten gidiyim;
ben futboldan nefret ederim. izlemem 10 dakikada ölürüm sıkıntıdan. ama bu kadar insan bu futbolu izliyorsa bunların hepsinin mal olmasının imkanı yok. olsa bile, bu futbolda mal adamı bile heyecanlandıracak, benim hissetmediğim birşey olsa gerek.

bu yüzden çıkıp: futbol kötü bir "tür"'dür dersem sam'in bana yaptığı gibi, bütün futbol sevenleri kötü bir "tür"'ü sevdikleri için otomatikman kötü tür'ü seven kötü'ler olarak değerlendirmiş olurum.
ben bunu sam olmadığım için farkedebilirim belki ama sam bunu bile farkedemeyip ben kimseyi sevdiği şey için aşağılamam diyebilir.

bu bölümdeki insanlara neden bu kadar sardığımı anlamışsındır belki biraz. düz bir postunuz bile sizin not verme mekanizmalarınızın belli bir kitleden üstün olduğunu belirtiyor.

ben futbol sevenlerin bu işte bir şeyler bulduğuna, benim bunu bulamamış olabileceğime ihtimal veriyorum. oturup bir yerlerde lol oynayan arkadaşıyla kavga edip sinirlenip photoshopta buna comic çizen adam gibi 2 kelimeyle bir türü yargılayıp senin gibilere malzeme vermiyorum.

senden de objektif bakmanı istiyorum başından beri. ama senden alacağım cevap "bu objektif olarak bakınca kötüdür" olabiliyor.

hadi dotayı ve dota oynayanları yerle bir ettin en azından bir şeye objektif olarak bakabilme mekanizmasını rahat bırak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok büyük bi business başarısı moba. Gaming değil ama, ciddi ciddi marketing ve business açısından bakılması gereken bir konu. Çünkü oyunu bıraktırmayan, insanların sürekli oynamasını ve satın almasını saglayan para makinesi tamamen psikolojik bi örümcek agı yani.

Hakkını vereceksin, dahiyane. Starcraft on kat kompleks yapısı, oyun kalitesi, community kalitesine ragmen rakip olamıyor şu an mobalara. İstedigimiz kadar "Iyy casuallar" diyelim, işin para yönü olmadan çok büyüyemiyorsun. SC yeterince gelir üretmiyor yatırımcılar için, mobalar adeta para basıyor. İzleyici sayısı zaten malum, sırf tek lol oyuncusunun akşam evinde boxerla otururken oyun atması SC turnuvalarından çok izleniyor.

Çünkü casual, çünkü insanlar champ alıp gittikçe daha adanmış bir hale geliyorlar, oynaması kolay, ögrenmesi kolay, arkadaslarınla takılıyosun etc.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

şu topic'in bilgisayar oyunlarında olması bile bazı şeyler anlatıyor. Moba oynamanız için 10 sebep olsaydı başlığı daha kimse görmeden moba bölümüne postalamıştı sam.

moba bölümüne göndermememin nedeni "türü sevmiyorum" diye bir başlık açılmış olması, orada dursa muhtemelen alacağı ilk tepki "neden buraya yazıyorsun o halde" olacağından hak vermeden edemedim. "ya sev ya terket" mantığının ötesine geçebilmiş değiliz çünkü forum olarak. ama moba bölümü moderatörleri "bize gönder, burada olmalı" derse bana gönderirim.

türü gayet ciddiye alıyorum ben, ciddi bir tehdit çünkü pc gaming'e. :p mmo aksine ücretsiz olduğu için daha da ciddi bir tehdit haline geldi.

ayrıca futbol kötü çünkü 90dk oynanıp 0-0 bitebilen bir oyun. top tepiklemeyle alakası yok. satranç öte yandan çok iyi çünkü trilyon şekilde dallanıp budaklanabiliyor ve şans faktörü yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şu mantığınız da müthiş üzücü geliyor bana. Bişey daha kompleks diye daha çok zevk vermek zorunda değil.

Bir şeyin çok basit birşey olmasına rağmen büyük başarı getirmesi onun insanın beyninin bir yerindeki hissiyatı çok fazla okşayıp onlara beklenmedik bir tat yaşatmasındandır. Bunu gelip RTS gibi üstün bir tür oynayanlar olarak bu tarz basit oyun başarılıysa kötüdür gibi argümanlara çevirmeniz beni ağlamaklı yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...