Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kubat Damage: Raid ve Pvp

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Süper laflar var oynayış tarzımızla ilgili hemen belirteyim,

"Eski köye yeni adet getirmek"
"Dünyayı baştan yaratmak"

Yapılacaklar belli, pvp de tecrübesi olmayanlar, tecrübeli pvpcilerin komutlarını ve yönlendirmelerine uyacak.

Raidlerde mumbel kullanma zorunluluğu getirilsin

Mumblea gelip konuşmak zorunda değilsin fakat raidlerde dinlemek zorundasın. X yerine gidiyoruz dendiğinde tüm mumble bunu uyuyor ve anında gidiliyor. Ulaşılan mekanda pvp sırasında kimse durup sana yazı yazmak zorunda değil. Dün zorundaydık çünkü haberleşmenin daha iyi bir yolu yoktu. Bugün bas konuş var ve bu işler böyle yürüyor. Konuşmak zorunda değilsin ama dinlemek zorundasın.

Guild de yardımlaşma olması gerekiyor.

X in canı az kaçıyor adam mumbel da bas bas bağırıyor. Yatıcam canım az herif kıçımı bırakmıyor diye. Guild arkadaşı ise ona saldıranı öldürmeye çalışıcağına X e heal atsa durum değişecek. Karşı tarafı öldürmektense kendi arkadaşına heal atıp savaş dengesini değiştirmek her zaman daha kolay. Lütfen özellikle mage ler buna dikkat edin. Mage demek sadece flamestrike, poison atan değil yeri geldiğinde dispel atan, adamın koşu yoluna wall of stone atıp arkadaşını kurtaran heal atarak dengeleri değişltiren bir class dır.

S.O.S noktaları oluşturulmalı.

Bu noktalar tüm guild üyelerinde markı bulunan haritalardaki stratejik noktalardır. Zor durumlarda mumbel dan yardım çağrısı ile X numaralı sos noktasına yardım veya X numaralı sos noktasında gate açın şeklinde yardım çağrısı yapılan kişiye destek, öncesinde oraya gidip tuzak hazırlamak veya kaçmasına yardım etmektir. Aynı zamanda gruplaşmalarda ve raid lerde üyelerin dağınık olduğu durumlarda yönlendirmenin kolaylaşmasını yarıyan noktalardır.

Çeteleşme ve takım arkadaşını tanımak

Çeşitli durumlar karşısında söylemeden ne yapılıcağını bilmek. Takım arkadaşın senden yardım istememiş olabilir kendini kurtarabileceğini düşünebilir yukarıdaki ilk başlığımda bundan bahsetmiştim arkadaşınıza lütfen cure ve heal atın. Onun paralayz cast ettiğini gördüğünüzde oyunu iyi izleyin adama yedirebildiyse bunu bozmayın cross duvar kurmasına yardım edin. Savaş sırasında yabancı birinden zarar veren büyülerin cast ettiğini görürseniz ona büyü atıp fizel etttirin arkadaşınız yetişemeyebilir, manası olmayabilir, görmemiş olabilir. Demiyorumki kendinizi riske atıp onun hayatını kurtarın fakat elinizden geldiğinde beraber hayatta kalmaya çalışın.

Savaş sırasında canlandırmak

Allah belamızı versinki guildimizin %90ı mage :) Bu yüzden birini reslemk epey bir sorun teşkil ediyor. Şuan bir kısmımız pk bir kısmımın mavi diğerleri ise yer yer crim olarak ortama ayak uyduruyor bu yüzden biri birine reslerken çok sıkıntı olmuyor fakat ileride bu durum değişecek O. / C. savaşına katılırsak, Herkes pk olursa, düşman olduğumuz guildler ile belirli bir alanda savaşırsak inanın kimse size res atmanıza izin vermez bu yüzden biri öldüğünde öncelikler şunlar.

1. Kişinin cesetinin üstüne wall of stone at. Bölelikle all names basmadan ceseti alamazlar all names demek kişinin bunu akıl edebilmesi ve all namesin verdiği kalabalık ortamlarda lag demektir.
2. Ortam da kalabalık ise kendine invisible at. Bu şekilde bunu gören kişi anında reveal atsa bile senin reslemeni engel olacak kadar zamanı kalmaz.[tabiki salisesi salisesine bu işlemi yaparsa kalır]
3.
Arkadaşını canlandır.

Raid de bulunması gereken ekipman

10x Greater Heal Potion
10x Greater Cure Potion

G.heal ve g.cureleri yanlızca birinin hedefi iseniz kullanın. Ha bok gibi paranız ve zamanının varsa su gibi içebilirsin tabi ben sıradan oyuncular için konuşuyorum.

10x Refresh
Refresh yeterli olacaktır g.refresh aynı görevi görüyor gerek yok. Arkanızda mace fighting biri kovalıyorsa kendinize agility atmayı unutmayın.

5x trapped pounch
.free komutu veya üstüne basarak aktif edebilirsiniz. resist skilline sahipseniz paralayz fledın üstünden bazen geçebiliyorsunuz.

1x 90 Reg crystal
Regsiz kaldığınızda kullanmak için

1x 30 reg crystal
Takım arkadaşınız için zor durumlarda kendini toplarlaması ve yenilemesi için yeter de artar.

1x kesici alet
öldürdüğünüz kişinin cesetini ilk yapıcağınız şey kesmektir bu reslenememesini sağlar. kişi ceseti kesilmişse savas sırasında reg kristallerin newbifed olmadığı bir serverda reslenmez.

100 Bandaj
heal anatomy sahip olanlar için 1 raid de yeterli olacaktır.

1x Boş çanta
aldığınız ganimetlerini bunun içine koyabilirsiniz bu şekilde çantanız toplu kalır.

Umarım herkesin anlayabileceği bir dilde yazmışımdır. Bir gaz ile 12 yıl sonra gittiği yere kadar oynamak için tekrardan ultimaya başladım. Eskisi gibi oynamaya niyetli olanlar arasında sananede öğrenip nebuladan beri uyguladığımız bu sistem ile daha da yükseklere ulaşabiliceğimize inanıyorum.

Düşünmeyin sakın oha bu kadar kasmanın anlamı ne? diye, uygulanır veya uygulanmaz, bende ciddiye almış değilim ama yaptığım işin hakkı ile yapmayı severim. Bu gün bunu yazdım akşama oyunu bırakırım böle de bir adamım.

Saygılarımla,

Ahtapot.
Mesaj tarihi:
Suark said:

olm bu oyun bole planlı oynancak bısı deıl ya

Plan yapılır herkes görevini bilir sonrasında gelişen olaylara göre spontene oynanabilir tabi.

toggie said:

fazla ciddiye alanlar var ya ultima'yı.

yazıyı okumadan yorum yapanlar oduğuna göre hayatta herşey normal.
Mesaj tarihi:
Olm harbi siz RP guildiyiz diye takılsanız. Geçmiş olm sizden PVP falan :)
karşınızda 50 yıldır durmaksızın UO oynayan tayfa var. Her türlü çakallık, 3rd party falan vardır adamlarda... zorlamayın yani ehehe.

Ben girdim iki gezdim bu ne lan diyip kapattım nebula real money ile GP satsa alır rahat rahat oynarım da satmıyor dümbükler, bu yaştan sonra sözüm parama geçer
Mesaj tarihi:
imam sen necro kastın mı?

necro mf olarak ne giymeli abi set olarak?

metal mi giyecez? renkli set mi toplayım ben yoksa leather mı?

bir de medit yapılıyor mu metal setle? hide olabiliyor muyuz?
Mesaj tarihi:
50 necro var scroll bulamadım kasmadım daha.
mediti bilmiyorum ama necro spelleri plate le atılıyor ve silah düşürmüyor. baya şükela o konuda.

benim düşüncem vampiric embrace atıp poi yememenin avantajıyla 2h la pata küte girişmek. tabi scroll yok henüz.
Mesaj tarihi:
çok kısa sürüyor vampiric embrace, aktif olarak kullanıma uygun değil anladığım kadarıyla. runuo'daki gibi cast ediyorsun bir daha cast edene kadar öyle kalıyorsun durumu yok. sanırım 12 saniye falan sürüyor 100 spiritle. daha kötüsü bandaj heal etmiyor anladığım kadarıyla.
Mesaj tarihi:
said:
1x kesici alet
öldürdüğünüz kişinin cesetini ilk yapıcağınız şey kesmektir bu reslenememesini sağlar. kişi ceseti kesilmişse savas sırasında reg kristallerin newbifed olmadığı bir serverda reslenmez.

ben okudugumu dusunuyorum da sen ne yazdıgından bi habersin sanırım.
ayrıca takma bu kadar kafaya, boyle organize islere falan gerek yok. hele paticik'te bunları yapacak adam zor bulursun. kimse ortaokul, lise kafasında degil artık.
Mesaj tarihi:
Yazı güzel. Ama şurada yazılanları zorlanmadan yapabilecek kadar iyi oynuyor olsam zaten büyük ihtimal 1vs1 lerin hepsini alırım 2vs1 de de çok pis oyalarım yahu.

adamı öldürdük, arada bize biri saldırmadan gelip cesedini kestik fln. DAHA TARGET ALIRKEN ZORLANIYORUM BEN :(
Mesaj tarihi:
beyler 10 sene sonra tekrar oynuyoruz. bu kadar boğmayın.

hani tamam mambıla okey. konuşmasak bile dinleyelim. ama uo'da genel olarak spontane olunca güzel her şey. fazla kasmayın.
Mesaj tarihi:
Yazınmın son kısmını okumadığını kastederek söyledim.

Orta okul veya lise zamanlarında olmadığınız için zaten bunları söyledim 10 yaşındaki çocuğa laf anlatmak için bu kadar uzun yazı yazmam. Plan, program ve düzen bunlar artık zor gelmemesi lazım bu yaştan sonra hepsini oturtmuş olduğunuzu düşünüyorum.

Yıllar sonra uo oynamaya karar vermişiz karşımızda şuanki hayatını uo ya atamış çocuklara kafa tutmaya çalışıyoruz sen bu düzensizlik ile onlar ile başedebiliceğini mi düşünüyorsun ? Sen, ben set silah kuşanıp giderim adam öldüremeden ölüp bir daha giyinir birdaha gelirim den keyif alıyorsan zaten bişi diyemem . Ben bu oyunu öldürmek veya savaşarak ölüyorsak ancak keyif alarak oynarım inanıyorumki bir çoğumuzda bu sebepten oynuyordur . Ben demiyorumki ölmeyelim ama ölmeninde bir şekli var.

Dworgian said:

Yazı güzel. Ama şurada yazılanları zorlanmadan yapabilecek kadar iyi oynuyor olsam zaten büyük ihtimal 1vs1 lerin hepsini alırım 2vs1 de de çok pis oyalarım yahu.

adamı öldürdük, arada bize biri saldırmadan gelip cesedini kestik fln. DAHA TARGET ALIRKEN ZORLANIYORUM BEN :(

Mesela iyi oynamak değil sistemli oynamak sayı üstünlüğümüz var sadece sistemli oynayarak başarıya ulaşabiliriz kimse kimseye diyemez sen adam kesemiyorsun, daha target tutturamıyorsun herifi kovalayamıyorsun diye hakkı yok.

İnanın ben ciddiye almıyorum ciddi almış tarafım değil bu :)Warhammerda ciddiye aldım aylarca heykelim dikili kaldı Aionda da ciddiye aldım 3 ay avrupa 1. oldum.

Sadece sistemli oynayalım buna yapabilecek yaştayız düzenimiz ile kazanalım diyorum farklı yerlere çekmeyin konunun ana fikrini kimseyi boğmaya asla niyetim olamaz keyif almak için hep beraber oynuyoruz
Mesaj tarihi:
uo bu yeaaa ciddiyemi alınır diyenleri ben forumda ciddiye almıyorum. gezebilir bilim teknik var konu dısı var hiç durmasına gerek yok burda.

oyunun mantıgı zaten adam öldürüp loot yapıp dahada güçlenme üzerine.

e bizde oyunu iyi oynayalım diyoruz.
hepimizin bir meslegi işi gücü belkide cocukları var, ama bu oyun basında süre gecirmeyi seven biri olarak "sene 2014" ben ciddiye alıyorum.

wolasın yazısına tesekkur ederim bilinçlendirme başlangıcı yapmıs
elbet zaman gectikce dahada öğreneceğiz.

bu arada guild master cok fazla değişmesin
benden şikayet olan varsa hemen bırakayim.

amcamın oglu eniştemin kızı kimse kim forumda ciddi bir yazısını görmeden guilde almayacagım.

kale hepimizin evet ama üretim yapmayıp tüketime alışan oyuncuları craft guildine aktarıcam.
Sizin herhangi bir isteginizi geri cevirmedim
gold veya runebook hatta abi beni alırmısın minoctayım ricalarınızı bile karşıladım/karşılarımda.
fakat sömürücü sistemle bu guildde ilerleyemeyiz.
dün aksama dogru 60 tane binekten 2 bucuk saatte 4 tane bırakılmıs.
gecici cözüm olarak binekleri bana verin ben esit oranda paylaşımını yaparım.

mumble tam bir kaos ortamına dönebiliyor. lag esnasında can havliyle kacarken yada savasırken 5. kişi "atıyorum LAN MEMET KALVAS KAC VURUO" diye konusmalar hoş olmuyor.

bir cok eski oyuncularla guild adına görüşmelere başladım
ittifak veya düşman guild masterlarla iletişimdeyim.

bizler azımsancak sayıda değiliz bir cogumuz aktif oyanamya devam edecek.

mumble içinde birkaç brief de hazırlarız.
  • Yeni Oluştur...