Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Girdiğin İşten Ayrılmak

Araz

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar.

Vatan Bilgisayar da işe başlayalı 2 gün oldu. Ama şartları çok ağır geldi. Bir hata ettik başladık işe ama ayrılmak istiyorum.

2 aylık deneme sürecindeyim. İşten çıkmak istediğimi söylesem bana maddi bir yaptırım uygularlar mı ?

Lütfen yardımcı olun moralim çok bozuk.
Sosyal ağlarda paylaş

Argoel said:

imzaladığın kontrat/iş sözleşme gibi bir belge varsa oradaki hükümlere bir göz at. Belli bir süreden önce ayrılamama gibi bir koşul var mı onları tara. Bir şeyler imzalatmışlardır diye tahmin ediyorum. Eğer hiç bir şey imzalamadıysan bir şeycik olmaz.

Ya bu bana mantikli gelmiyor. Adam nasil "1 seneden once cikamaz" gibi bir madde koyabilir ki? Bildigin sacma. Yok mu calisani koruyan yasa falan? 2 hafta onceden haber vererek cikilabiliyo falan deniyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Argoel said:

imzaladığın kontrat/iş sözleşme gibi bir belge varsa oradaki hükümlere bir göz at. Belli bir süreden önce ayrılamama gibi bir koşul var mı onları tara. Bir şeyler imzalatmışlardır diye tahmin ediyorum. Eğer hiç bir şey imzalamadıysan bir şeycik olmaz.

Ya bu bana mantikli gelmiyor. Adam nasil "1 seneden once cikamaz" gibi bir madde koyabilir ki? Bildigin sacma. Yok mu calisani koruyan yasa falan? 2 hafta onceden haber vererek cikilabiliyo falan deniyordu.

süreli sözleşmeli girdiysen keyfi nedenlerden dolayı sözleşme süren boyunca işten çıkamazsın
çıkarsan tazminatını ödeyip çıkarsın.

ama şirketten şirkete değişir. Herkes yukardaki hükmü uygulamayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...