Trias Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 merak ettiğim, o dükkanı norveçli mini etek giyen bir hatun açmış olsa, türkçe konuşamayan norveçliler içeride çalışsa. yine aynı şekilde bir konu açar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 cevap veriyorum; açmaz edit: olay orada kopuyor zaten. bu "her suriyeli eşit", "her kürt pkk lı", "her müslüman kökten dinci" vs gibi genellemeler sonucu gelişen saçma sapan bir tavır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Trias said: merak ettiğim, o dükkanı norveçli mini etek giyen bir hatun açmış olsa, türkçe konuşamayan norveçliler içeride çalışsa. yine aynı şekilde bir konu açar mısın? o dükkanı norveçli mini etek giyen bir kız değil, türkiye cumhuriyeti vatandaşı ve laik cumhuriyet rejimine inanan bir vatandaş açamaz. net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Dworgian said: "duymuyorum lalala" demek tuhaf kaçtı sana be çeto abi. yok be panpa. 14 sayfadır aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım. ırkçı değilim. mesajım da ırkçı değil diyorum. ama birileri ısrarla "ırkçısın"deyip duruyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 tüm suriyeliler rerörör dediğin, hepsini aynı kefeye koyduğun anda ırkçı olarak nitlendirilebilir. gerçi ırkçı değil tabii. ırkçılık daha farklı da, niye bu nefret genelden? evet "benim vatandaşım > komşu" bence de. ama tek bir bireyi yargısız infazla "vay be bak geldi benim paramla ne yaptı" diye yaftalamak gereksiz değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Zaten genelde ırkçıların derdi kendi ırkları iyi yaşasın, yoksa keyfine diğer ırklara sataşmıyorlar. Irkçı kavramı gulyabani diye sunulunca böyle insanlar ırkçı olduklarını farketmiyor bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 http://31.media.tumblr.com/6f0e0e24b0bc89d2061a80ebc84819da/tumblr_mv40i0lVXq1qbdh3co1_500.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 off yine çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Sam said: Zaten genelde ırkçıların derdi kendi ırkları iyi yaşasın, yoksa keyfine diğer ırklara sataşmıyorlar. Irkçı kavramı gulyabani diye sunulunca böyle insanlar ırkçı olduklarını farketmiyor bile. çok şükür sözlük hazırlayan insanlar kavramların anlamlarını daha bilimsel şekilde ifade ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 "Evet ben ırkçıyım, ırkçılıktan aldığım keyfi belki bilardo.. ama yok ırkçılık daha iyi" diyen görürsen bize de söylersin. % 99u filan milliyetçi vsliğin arkasında saklanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 senin yaptığın tanıma göre Atatürk'te ırkçı. milliyetçiyim diyen herkes ırkçı. işte ümmetçilerin-liboşların-sosyalistlerin uzlaştığı nokta... enteresan olan kendi doğrunu burada dayatmaya çalışırken yaptığının FAŞİZM olduğunun farkında değilsin ve ırkçılık tanımı yapıp üstelik benim de bir ırkçı olduğumu ima ediyorsun.Ne ima etmesi,düpe düz söylüyorsun? kafan çok güzel B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 14 sayfa olmuş, hepsi en az lise mezunu olan adamlar, ısrarla "ırkçı ve faşist" sıfatlarını fütursuzca kullanıyor bırakalım bu saçma jargonu hiç bir insan, ne suriyeliyi, nede norveçliyi sevmek zorunda değil, norveçliler güzel diye hoş karşılarız ama bu sefer kezbanlar ayaklanır, bkz. karadaniz nataşa vakası, karadeniz kadını ırkçı mı oluyor? vergi verdiğin, düzenin sağlanmasında çaba sarf ettiğin bir bölgeye, paraşütle birileri inse ve kafadan senin ile eşit tutulursa ve sen buna itiraz edersen bunun adı ırkçılık olmaz, öte yandan asırların mirası olarak mazluma ve misafire yardım etmemizi öğütleyen etik değerlerimiz vardır ama herkesin bunları takip etmesini beklemek nasıl bir ahlaki durum olur? öte yandan misafirliğin de bir adabı vardır, ve o eşik aşıldığında, kendi akraba bile tahamul etmezsin, bırak suriyeli olsun, kaldı ki, aralarında gerçekten mazlum olanların zorumlu misafirlik şartları, mevcut hükümetin iş bilmez ve yol göstermeyen tutumu yüzünden piç olmuş vaziyettedir, ve yukarıda bahsettiğim şartlar içinde insanların bu tutuma itiraz etmesi normaldır, anormal olan bazı zevatın bu itirazlara "sizi gidi ırkçılar" diye saz tıngırdatmasıdır. -elin suriyelisini zorla getirip, burada köle olarak çalıştırır ve bunlar aslında insan türünün alt türüdür gibi sıfatlar verirsen bu ırkçılık olur. bkz. amerika zencileri -asırlardır beraber yaşadığın ve senden alta olan adamlar değişen dünya düzeni sonucu zenginleşip, yönetimi ele geçirmeye başladıklarında ve sende fakir ve güçsüz konuma geldiğinde ve yenilgilerini onların yüzünden aldığını düşündüğünde, belli bir etnik ve dini kökene mensup adamlara karşı ideoloji geliştirip fiziki eyleme geçtiğinde buna ırkçılık diyebiliriz... bkz. almanya yahudiler, ama faşist diyemeyiz! -ağır yıkım aldığın bir savaş sonrasında, çalışacak insan bulamadığından ötürü, işçi ithal edersen ve bu kişilerden birkısımı topluma entegre olmayıp, çevreye rahatsızlık verirse ve buna itiraz, bu kişilerin etnik kökeni üzerinde dile getirilirse buna ırkçılık deriz veya işsizler iş sahalarını bunlara kaptırdığını düşünüp taşkınlık yaparsa keza aynı şeyi deriz. bkz. almanya-türkler falan diye örnekliye biliriz. ve gerek türkiye deki, suriyelilerin durumu, gerekse bu konun içeriği -ırkçı- sıfatını birilerine yüklemeyi gerektirmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Hayır, milliyetçiliğin arkasına saklanır ırkçılar diyorum. Türkçemizi özümseyip anlaman lazım belki burada tartışmaya girmeden evvel çetintaş. senin burada yaptığın da aslında bizim halkımızın iyiliğini istiyormuş kisvesinde başka halklardan insanları insan yerine koymamak. Kendini atatürk'le eş koşmaya çalışma bir de. "Göçmenler ekmeğimizi çaldı" edebiyatı yapacak çapta biri olmadı hiçbir zaman o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 sinirlenme sem kardeş. (editledim) ben ırkçı değilim diyorum, sen milliyetçiliğin arkasına saklanmakla suçluyorsun. Türkçemizi özümseyip anlaması gereken bizzat sensin,nerede Atatürk'le kendimi eş koşmaya çalışmışım? Atatürk milliyetçisiyim diyen bir kişinin kendisini Atatürk ile eş koştuğunu düşünüyorsan zaten yazma arkadaşım buralarda. oku. izle sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 milliyetçilik eşit değildir ırkçılık ama onunda dereceleri vardır misal yine almanya almanya almanlarıdır dersen ve sınırın dışındaki halklarlar ile iyi geçinirsen bu ırkçılık diye değerlendirmek yersiz olur ama almanyanın sınırları rusya içlerine kadar girer ve oralar ana vatanımızdır der ve buraları işgale gidersen yine bir sorun yok ama buraları işgal edersen ve oradaki halkı, senden daha değersiz kılarsan ve yaptırımlar uygularsan orada başlar kanattindeyim. özetle, daha öncede yazmıştım, x ülkesi içindeki herkes y olduğunu kabul edersek ve x ülkesi içindeki y ler olarak, bütün y lerin haklarını korursak, öte yandan a ülkesi içindeki b lerinde benzer davranışlar içinde bulunmalarını yadırgamayıp, bilassa destekler isek burada bir ırkçılık göremiyorum ama milliyetçilik hatta nasyonel sosyalizim görüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Adının kullanılmasını istemiyorsan nick olarak seçmeyecektin foruma üye olurken. Senin yaptığın gibi nickleri küçümser, aşağılar şekilde değiştirmek yerine adam yerine koyup tam halde kullandım. Çeto filan mı diyeydim? hemen "ben ırkçıysam atatürk de ırkçı" demeye getirmişsin, kendini onunla bir tutmuşsun. Atatürk'e yamanmadan kendini savunmaya çalış bir kere de bari. feamer, ırkçılık insanları gaz odasına yollamadan çooooooooook önce başlıyor. Almanya almanlarındır evet ırkçılık. Kim vatandaş olmuşsa onlarındır ortak. Türk, italyan, alman hepsi ortak. Ülkemiz etnik olarak sırf türk değilken böyle suriyeli kebapçı açtı diye isyan etmek yine ırkçılık. hayır sanki türk işinden atıldı da onun yerine alındı sanki. Beğenmiyorsa yemesin arkadaş, zorla yediren mi var? İşinde kötüyse batar gider, iyiyse de helal olsun. Singapur'da dondurmacımız, japonya'da dönercimiz var. Kimse bunlara kış demiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 ceto tam bir i am not a racist but... insani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 :) hala farklı yerdesin sam kardeş. editledim , ister kullan ismimi, ister kullanma. tercihim kullanmamanız yönünde çünkü forumda ilk takma ismimi kendi adım olarak seçmiştim. yapıştı kaldı üzerime. fakat daha sonra da defalarca rica ettim, kullanmayın diye. neyse...sen dahil bazı arkadaşların düzenli olarak yazdığım her konuda kimi zaman haklı ama çoğu zaman haksız şekilde ve aslında son derecede saldırgan üsluplarla bana saldırmalarınıza ben de,forumdaki herkeste alıştık. milliyetçiliğin arkasına saklanan ırkçı olduğumu söyledin.ben de ırkçı değilim,atatürk milliyetçisiyim dedim. ancak sen daha da ileri giderek ırkçı olduğumun bile farkında olmadığımı söyledin. şimdi ben itiraz ediyorum diye atatürk'e yamanmadan(ne demekse?)kendini savun diye seslenmişsin. bu şekilde bir yaklaşım, yani "ben öyle değilim" dediğim halde "hayır öylesin" ve hatta daha da ileri gidip "öylesin ama farkında bile değilsin" yaklaşımı FAŞİZAN bir yaklaşım değilse nedir? şu benimle sorununuzu halledin arkadaşlar.çünkü benim sizinle bir sorunum yok.bu forumdan beni kalıcı olarak banlamadıkları sürece buraya geleceğim,haber paylaşacağım,yorum yazacağım,yeri gelecek espiri yapacağım,yeri gelecek yaptığınız espirilere güleceğim. rahatla be arkadaşım. bu ne öfke? bu neyin intikamı? o kadar boşu boşuna tartışıyorsun ki tutup singapurdaki dönerciden, bilmem neredeki dondurmacıdan bahsetmişsin. yahu sen benim yazdıklarımdan gerçekten benim suriyeli lokanta sahibine karşı olduğumu mu çıkartıyorsun? bak senin şu durumuna acıdım. bu nedenle de SON BİR KEZ açıklamaya çalışayım özetle: 1.fatih bu ülkede şeriatçıların kurtarılmış bölgesi.burada esnaf öyle rastgele bir adam olamaz.yaşatmazlar,barındırmazlar,bırakmazlar. 2.dolayısıyla suriyeden kalkıp fatih çarşamba,balat,ismailağa cemaatinin olduğu bölgeye gelip dükkan açan,lokanta işleten adam da yine fatihteki adamların kafasında bir adamdır.matematiksel gerçektir bu. 3.her şeye rağmen sığınmacıların insani ihtiyaçlarını karşılamak devletin görevidir.ancak ortada sorum kocaman duruyor...VAN DEPREMZEDELERİ 3 senedir çadırlarda,soğuktan ve açlıktan,işsizlikten şikayetçi.Bunlara çare,çözüm üretilmeyip neden önceliği mültecilere veriyorlar diye sormanın neresi ırkçılık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Sam said: Adının kullanılmasını istemiyorsan nick olarak seçmeyecektin foruma üye olurken. Senin yaptığın gibi nickleri küçümser, aşağılar şekilde değiştirmek yerine adam yerine koyup tam halde kullandım. Çeto filan mı diyeydim? hemen "ben ırkçıysam atatürk de ırkçı" demeye getirmişsin, kendini onunla bir tutmuşsun. Atatürk'e yamanmadan kendini savunmaya çalış bir kere de bari. feamer, ırkçılık insanları gaz odasına yollamadan çooooooooook önce başlıyor. Almanya almanlarındır evet ırkçılık. Kim vatandaş olmuşsa onlarındır ortak. Türk, italyan, alman hepsi ortak. Ülkemiz etnik olarak sırf türk değilken böyle suriyeli kebapçı açtı diye isyan etmek yine ırkçılık. hayır sanki türk işinden atıldı da onun yerine alındı sanki. Beğenmiyorsa yemesin arkadaş, zorla yediren mi var? İşinde kötüyse batar gider, iyiyse de helal olsun. Singapur'da dondurmacımız, japonya'da dönercimiz var. Kimse bunlara kış demiyor. onu diyorum zaten bende almanyada daha doğrusu almanya birleşmeden öncelerde bile zenginleşen yahudilerin fakirleşen soylulardan toprak laması ile başlayan mevzuların, 1. dünyasaşının kaybedilmesinin yahudilere bağlanması ve derin almanyanın güçlü almanya için içerideki alman olmayanların temizlenmesi fikrini ortaya atmasının, siyonistlerin vaat edilmiş topraklara adam taşıma gayreti ve fakir almanyanın soviyetlere katımasını engelleme gayretlerinin eseri olarak ortaya çıktı nazi olmanyası ve evet bunların hepsine ırkçılık diye biliriz ama arada ince nuanslar var, dediğine katılıyorum ama bütün milliyetçiler ırkçıdır dersek milliyetçiliğide sulandırır, şunun gibi olur aslında dincıler gerici ateistler ilerici demek gibi olur ve olgunun manasını kaçırırız dediğim gibi vergisini verdiğin ve vatandaşı olduğun toprakların sahibi sensin, yani vergi mükellefi olarak vergilerinden yapılan bütün alt ve üst yapı çalışmalarının bulunduğu ülke ve sen vergilerin ile sağlanan bu imkanları kullanmanı engelleyen her şeye karşı durman en doğal hakkın, ister satılmış hükümet olsun, ister mülteci olsun, iste vergi vermemekten imtiyaz eden bir azınlık olsun. buna ırkçılık dersek ırkçılık manasını kaybetmiş oluruz, o ilk yazında bahsettiğin gibi aslında günümüz demokrasilerin gelmesi gerek yer, vergisini veren herkesin vatandaş ve eşit haklara sahip birey ve o milletin vatandaşı sayılması gerekliliğidir. misal, alanya da yaşayan bir alman vergisi verir ve tc anayasına dahil olursa, kendisine yönelik etnik kökeni yüzünden karşı bir eylemde bulunulursa bu olumsuz anlamda ırkçılık olur, ama vergi vermez ve anayasal suç işlerse ve biz buna itiraz edersek bu ırkçılık olmaz fikrindeyim, ayrıca rus ırkı çok güzel demek te ırkçı bir söylemdir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 ne kadar ilgili değil mi benim paylaştığım konu ile? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 türklüğe saldırmak da ırkçılık oluyor beyler hatılatalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 tamam kuddusi, rica ediyorsan kullanmam. seni sinir etmek için değil, ilk kendin seçtin diye onu kullandım. maksat sana saldırmak değil ama ısrarla forumdaki en bağnaz, en çarpık düşüncelerin temsilcisi olmayı kendin seçiyorsun. devamlı çatışmacı içeriğe sahip açtığın her başlık. rüzgar ekip fırtına biçiyorsun, şaşırmıyor olman lazım gelir. dahası forumu adeta ideolojini yayma platformu olarak görüyor ve kullanıyorsun. adeta sana özel bölüm açıldı, hala gelip politik mavralarını buraya saçıyorsun. seninle olan sorunumuz bu mantıkla hareket ettiğin sürece değişmeyecek. buraya dışarıdan gelip örfüne, adetine karşı gelen, öğrenmemekte, anlamamakta direnen, uayaranı dinlemeyip üstüne dayılanan göçmen gibisin aynı. seni tekme tokat kovalamayacağız ama anlayana kadar anlatacağız, ya da sen bıkıp gideceksin. ırkçı olmadığını iddia ediyorsan ona göre yazman, konuşman, hareket etmen gerekir. çünkü yazdıklarına bakıyoruz, sonra da iddiana bakıyoruz. biri diğerini desteklemiyor. kendin ırkçılık yaparken buna işaret edene faşist demek ancak gülünç olur. belki de adam fatih'te o kafadan birilerinden destek gördü de gene sana noluyor? adamın sermayesinin kaynağını araştırıp tespit mi ettin? edip de paylaşdıysan ne ala ama öyle bir bilgi de göremedim hani. adam kendi parasıyla da açmış olabilir kaldı ki, onu da bilmiyoruz. feamer, bütün milliyetçilerin ırkçı olduğunu iddia etmedim, o safsatayı kuddusi ortaya attı sırf milliyetçileri yanına çekmek için. vergilerinle göçmen beslenmemesi istemek hakkın elbette, ama bunu yapan insana da denecek çeşit çeşit laflar var, hiçbiri de iltifat olmaz. gemiyle bütün dünyayı gezip gene almanya'ya geri dönmek zorunda kalan yahudileri reddeden 'çağdaş, insancıl' batı ülkeleri bir yanda, gemiyle gelen yahudileri kabul eden türkiye cumhuriyeti diğer yanda. 1930'lar türkiye'si daha mı zengindi bugünden? bencilliğin de bir ayarı, dozu olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 şu konu uplandıkça acıkıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2013 http://31.media.tumblr.com/408e980ae71d60a920d6933ddf3fb3ec/tumblr_ml36qmRZWg1qbdh3co1_400.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar