Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fatih'te son durum-Suriyeli'nin lokantası

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

bu arada suriyeden kaçanların hepsini esat karşıtı ilan etmemek lazım gelebilir, parası olan ve rahatını düşünen normal insanlarda olabilirler

binaenaleyh,

akp ve saz arkadaşları o kadar kötü yönettiler ki şu süreci, insanları bu düzeye getirdiler.

ayrıca hataya geçen sene bu zamanlar gitmiştim, özellikle yemek kültürü olsun, insanları olsun, kızları olsun on numara bir yer ve böyle eften püften şeyler için oraların piç edilmesine çok sinirliyim...

ayrıca,

said:
"Fatih'te yoksul bir gramofon çalıyor
Eski zamanlardan bir cuma çalıyor
Durup köşe başında deliksiz dinlesem
Sana kullanılmamış bir gök getirsem
Haftalar ellerimde ufalanıyor
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
Ben sana mecburum sen yoksun. "
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

arkadaşlar bu kadar tartışmışsınız ama bu suriyelinin, savaş zamanı gelip sığınıp sonra lokanta açtığını biliyor musunuz? yoksa bu suriyeli çok daha önce gelip yerleşmiş ve bu yeri açmış olabilir mi?

çok büyük tesadüf olur.
mekanın bağcılar,ümraniye,küçükçekmece değil de Fatih olması(resmi olarak türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde olsa da fiiliyatta pek öyle değil ne yazık ki),adamın türkçe bilmemesi,lokantanın yeni olduğunun içeriden ve dışarıdan belli olması bu tesadüf ihtimalini kaldırıyor diye düşünüyorum.

bu başlığı açmamın ve vermeye çalıştığım mesajın ırkçılık ile bir ilgisi yok.ırkçı bir adam değilim.hayatımın hiç bir aşamasında da olmadım.Van depremzedeleri 3üncü yılında hala konteynerlerde ve çadırlarda yaşamaya devam ederken,bir çok devlet kuruluşunun çay,şeker istihkakları ödeneksizlik yüzünden kesilirken,işssizler ordusu o da açıklanan rakamlara göre silahlı kuvvetlerin 8 katına ulaşmışken...yani işin özü bu ülkenin vatandaşlarına gereken değer verilmezken...(ben yazmıyorum,tvlar,gazeteler gösteriyor,yazıyor bir çok haber,siz de görüyorsunuz etrafınızda)kendi ülkesinde ki iç savaş nedeni ile sığındığı Türkiye'de sığınmacılıktan asli vatandaşlığa ve hatta vatandaşlara sağlanan imkanlardan da fazlasına erişilmesi benim düşünceme ters geliyor.isteyen istediğini düşünebilir bu konuda.ne yapayım?

ayrıca bu başlığı açmamda ki asıl amacı anlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların daha iyi yaşam şartları arama hakkı olduğu gibi insanların kendi yaşam alanlarında mülteci, çapulcu, 3. dünya insanı görmek istememe hakkı da var. Adam hayatını kurtarmak için buraya kaçmış olabilir, ama burada yaşayan adam da hayat standartları düşmesin diye o adamı istememe hakkına sahip. Hakkıyla iş sahibi olana birşey demiyorum ama sokakları kirleten dilenci çapulcu ve çeteleri oluşturanları kendi yaşam alanımda görmeyi ben de istemem.
Sosyal ağlarda paylaş

siz elin türkiyeye gelmek isteyen suriyelisine, başka ülkeye gitmeye çabaladığından saydırıyorsunuz. ama avrupaya giderken ya da oturum almaya kalktığınızda sorun olduğunda yok bizi köpeklerle aradılar, yok biz bitli miyiz başka kapıdan aldılar.

bunelan
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Dworgian said:

arkadaşlar bu kadar tartışmışsınız ama bu suriyelinin, savaş zamanı gelip sığınıp sonra lokanta açtığını biliyor musunuz? yoksa bu suriyeli çok daha önce gelip yerleşmiş ve bu yeri açmış olabilir mi?

çok büyük tesadüf olur.
mekanın bağcılar,ümraniye,küçükçekmece değil de Fatih olması(resmi olarak türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde olsa da fiiliyatta pek öyle değil ne yazık ki),adamın türkçe bilmemesi,lokantanın yeni olduğunun içeriden ve dışarıdan belli olması bu tesadüf ihtimalini kaldırıyor diye düşünüyorum.

bu başlığı açmamın ve vermeye çalıştığım mesajın ırkçılık ile bir ilgisi yok.ırkçı bir adam değilim.hayatımın hiç bir aşamasında da olmadım.Van depremzedeleri 3üncü yılında hala konteynerlerde ve çadırlarda yaşamaya devam ederken,bir çok devlet kuruluşunun çay,şeker istihkakları ödeneksizlik yüzünden kesilirken,işssizler ordusu o da açıklanan rakamlara göre silahlı kuvvetlerin 8 katına ulaşmışken...yani işin özü bu ülkenin vatandaşlarına gereken değer verilmezken...(ben yazmıyorum,tvlar,gazeteler gösteriyor,yazıyor bir çok haber,siz de görüyorsunuz etrafınızda)kendi ülkesinde ki iç savaş nedeni ile sığındığı Türkiye'de sığınmacılıktan asli vatandaşlığa ve hatta vatandaşlara sağlanan imkanlardan da fazlasına erişilmesi benim düşünceme ters geliyor.isteyen istediğini düşünebilir bu konuda.ne yapayım?

ayrıca bu başlığı açmamda ki asıl amacı anlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

güldürdün beni panpa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...