PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 yulaf+süt+whey+bir yemek kaşığı pekmez favorim sdkfj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Soris said: Ekmeği çıkar onun yerine sınırsız yeşillik koy sevdiğin bir şey filan. Salata filan seviyorsan onu da yiyebilirsin. Peyniri de 2 katına çıkar. Normalde sabah kahvaltısı yapmak gereksizdir. Bu şekilde beslenirsen ileride sabah kahvaltısı yapmaya ihtiyaç duymazsın vücudun doğal düzeni o çünkü. Abi şimdi okuyorum da dediğini, tüm bilinenlerin tam tersini söylüyorsun lol tuhaf ama denenesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 axedice said: Sabah kahvaltısı için sütlü yulaf yiyebilirsin, etinin lifalif diye bi yulafı var her markette bulursun. Ben kahvaltı yapmaya vakit bulduğumda sütlü protein shake hazırlayıp bir kase yulafın üstüne döküp yiyorum, düz süt de olur tabi ama kuru meyve vs. bişeyle tat katmak gerekiyor. Vakit yoksa da arabada bi tane muz. Elma falan da olur, illa kahvaltı yapmak istiyorsan meyve de iyi bi tercih. abi ben sıfır carb düşünüyorum. (bunu derken yulafta karbonhidrat var diye bildiğim için diyorum tabii) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Dworgian said: Soris said: Ekmeği çıkar onun yerine sınırsız yeşillik koy sevdiğin bir şey filan. Salata filan seviyorsan onu da yiyebilirsin. Peyniri de 2 katına çıkar. Normalde sabah kahvaltısı yapmak gereksizdir. Bu şekilde beslenirsen ileride sabah kahvaltısı yapmaya ihtiyaç duymazsın vücudun doğal düzeni o çünkü. Abi şimdi okuyorum da dediğini, tüm bilinenlerin tam tersini söylüyorsun lol tuhaf ama denenesi ama haklı adam ben sabah kahvaltısı yapmıyorum artık yapamıyorum daha dogrusu canım istemiyor. sabah max 2-3 parça eti form yiyorum. vucud alışınca hkaikaten ihtiyaç duymuyor sabah öğününe o yüzden ben de gereksiz olduğunu düşünüyorum artık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 alıştırmaya bağlı da, gün başında gerekli enerjiyi nereden alıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 kahvaltı'yı atlamak kilo almak isteyen için de vermek isteyen için de iyi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 abi sabah kahvaltısı günün en önemli öğünü yahu. günlük enerjimizi sabah kahvaltısından karşılamıyomuyuz öğle yemeği destekli bi şekilde ? hani benim bildiğim, benim okuduğum o şekilde. asıl akşam yemeği gereksiz bence zaten 3-5 saat sonra yatıp zıbarcaksın napıcan yemek yiyip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Black-ice said: kahvaltı'yı atlamak kilo almak isteyen için de vermek isteyen için de iyi değil. Ben kilomu korumak istiyorum, bu durumda kahvaltıyı atlamalı mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ciddi mi sordun yoksa cümlemdeki kilo almak vermek istemeyenleri atlamama mı dikkat çektin? ciddiyse: hayır her insan sağlıklı bir yaşam için kahvaltı etmelidir. şakaysa: kahvaltıda tantuni ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 gece son öğününüzden itibaren 8-10 saat aç kalmış vücudu uyanıp öğlene kadar aç bırakmak çok bariz bir şekilde zararlıdır. midenin uykuda yaptığı bir takım işlemlerden açlık hissetmeyebilirsiniz sabah ama bu ihtiyaç duymadığınız anlamına gelmiyor. bu yüzden ihtiyaç duymuosam gereksizdir gibi bir sonuç size zarar verir başka bişey olmaz. hele vücut alışıyor panpa demek ödemli hastayı psikolojiktir diye eve yollayan hasta bakıcı tier bir çözüm :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 İnsan 10 bin sene önceye kadar kendi gıdasını üretemiyordu dolayısıyla avlanmak zorundaydı. Sabah uyandıklarında önlerinde hazır bir şey yoktu ve gıda bulmak için koşmak yürümek avlanmak en kötü bir şey toplayacaktı. Dolayısıyla sabah kahvaltı yapma şansı kesinlikle yoktu. En erken yemeklerini öğle saatlerinde bulabiliyorlardı belki akşama kadar sürüyordu. Akşam yemek yemenin yanlış hiç bir tarafı yok hatta mantıklı olan bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Soris 2.5 milyon yıllık insan evrimini ŞRRAK diye black_ice ın suratına çarptı. Bakalım bir önceki mesajında "yhanı herkez biliyor zararlıdır thabii kııı" dan ileri bi önerme sunamayan karabuzun buna cevabı ne olacak?... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 bok yiyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 sabah kalkınca en az 2 saat yemek kabul etmiyor benim midem. BUNU DA AÇIKLAYIN LAN ATEYİZLER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Soris said: İnsan 10 bin sene önceye kadar kendi gıdasını üretemiyordu dolayısıyla avlanmak zorundaydı. Sabah uyandıklarında önlerinde hazır bir şey yoktu ve gıda bulmak için koşmak yürümek avlanmak en kötü bir şey toplayacaktı. Dolayısıyla sabah kahvaltı yapma şansı kesinlikle yoktu. En erken yemeklerini öğle saatlerinde bulabiliyorlardı belki akşama kadar sürüyordu. Akşam yemek yemenin yanlış hiç bir tarafı yok hatta mantıklı olan bu. Sen insanın fizyolojisinin hiç değişmediğini düşünüyorsun o zaman? Yani dayanak bu ise kötü be abi :) Bu konuda inceleme/araştırma/test yapmış ve bilimsel olarak açıklayan bir yazı/doktor fln varsa okumak isterim. Hani şu an tüm spor hocalarının, doktorların, diyetisyenlerin fln tam tersini iddia ettiğin için merak ettim böyle düşünen ve bu işle bilimsel olarak uğraşıp bunu kanıtlamış kişi var mı diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Dworgian said: Soris said: İnsan 10 bin sene önceye kadar kendi gıdasını üretemiyordu dolayısıyla avlanmak zorundaydı. Sabah uyandıklarında önlerinde hazır bir şey yoktu ve gıda bulmak için koşmak yürümek avlanmak en kötü bir şey toplayacaktı. Dolayısıyla sabah kahvaltı yapma şansı kesinlikle yoktu. En erken yemeklerini öğle saatlerinde bulabiliyorlardı belki akşama kadar sürüyordu. Akşam yemek yemenin yanlış hiç bir tarafı yok hatta mantıklı olan bu. Sen insanın fizyolojisinin hiç değişmediğini düşünüyorsun o zaman? Yani dayanak bu ise kötü be abi :) Bu konuda inceleme/araştırma/test yapmış ve bilimsel olarak açıklayan bir yazı/doktor fln varsa okumak isterim. Hani şu an tüm spor hocalarının, doktorların, diyetisyenlerin fln tam tersini iddia ettiğin için merak ettim böyle düşünen ve bu işle bilimsel olarak uğraşıp bunu kanıtlamış kişi var mı diye hadi dur ciddi mesaj da yazayım şaka tatlı geldi de; soris'in bahsettiği dönemde insanların ömrü 20-30 yıl arası değişiyor. hatta toplayıcılık yapan insan grupları daha uzun yaşıyor (ne tesadüf, kahvaltı edebiliyorlar sanırım) şimdi gelip atalarımız böyle yaşıyordu biz de böyle yaşamalıyız derseniz garip olur. atalarının öyle yaşıyor olması, bunun doğal ve sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 O lifespan tıp bilgisi eksiği yüzünden olabilir ama. Bulunan cesetlerde diş çürüğünden ölen bile var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 abi onu bir örnek olarak verdim o zamanki insanın yaşam standartı açısından. tabi ki öyle adamın eline kıymık batıyor ölüyor falan. yani o zmn kahvaltı edememeleri sabah sabah av yapmaları onları sağlıklı yaptı, ya da sağlıklarını bozmadı demek çok destekli değil onu demek istiyorum. sen kahvaltını yapar, ilk insandan daha sağlıklı olur büyük ihtimalle de daha uzun yaşarsın kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 max lvl 30 muş o zamanlar content ona göreymiş yeni exp lar çıktı şimdi bi sürü vanilla zamanı daha zordu hayat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Soris orda demek istiyor ki 2.5 milyon yıllık evrim bizi kahvaltı yapmamaya uyum sağlayacak şekilde şekillendirdi zaten, yalnızca 10bin yıllık bi kahvaltı geçmişi insan fizyolojisini önceki 2.5milyon yıl kadar etkileyemez. Mesele atalarımız sağlıklı meselesi değil, mesele homo ergaster kahvaltı yapmıyorsa sapiensin de ihtiyacı yoktur meselesi. Tarım devriminden de 1 milyon yıl sonra torunlarımız mesela homo blackisler farklı bişey konuşuyor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Jaegerjaquez said: max lvl 30 muş o zamanlar content ona göreymiş yeni exp lar çıktı şimdi bi sürü vanilla zamanı daha zordu hayat en geyik yapmaması gereken adamsın. söyle bakalım. sıfır carb, sıfır şeker, sabah kahvaltısı yok, full yağ ve et. sağlıklı mı bu diyet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 axedice said: Soris orda demek istiyor ki 2.5 milyon yıllık evrim bizi kahvaltı yapmamaya uyum sağlayacak şekilde şekillendirdi zaten, yalnızca 10bin yıllık bi kahvaltı geçmişi insan fizyolojisini önceki 2.5milyon yıl kadar etkileyemez. Mesele atalarımız sağlıklı meselesi değil, mesele homo ergaster kahvaltı yapmıyorsa sapiensin de ihtiyacı yoktur meselesi. Tarım devriminden de 1 milyon yıl sonra torunlarımız mesela homo blackisler farklı bişey konuşuyor olur. O zaman bu mantıkla, "sabah vücut ve kaslar soğuk olur. spor yapmak için en iyi saatler akşamüstü saatleridir çünkü vücut ısınmış ve kaslar en verimli halinde olur" da yalan? 2.5m yıl boyunca sabah kalkıp eşşek gibi koşan insanın kası sabahıynan hazır olmalı koşmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 axedice said: Soris orda demek istiyor ki 2.5 milyon yıllık evrim bizi kahvaltı yapmamaya uyum sağlayacak şekilde şekillendirdi zaten, yalnızca 10bin yıllık bi kahvaltı geçmişi insan fizyolojisini önceki 2.5milyon yıl kadar etkileyemez. Mesele atalarımız sağlıklı meselesi değil, mesele homo ergaster kahvaltı yapmıyorsa sapiensin de ihtiyacı yoktur meselesi. Tarım devriminden de 1 milyon yıl sonra torunlarımız mesela homo blackisler farklı bişey konuşuyor olur. belli bir takım araştırmalar kahvaltı yapanların yapmayanlara göre daha sağlıklı olduklarını kanıtlamış sonuçta. daha neyi tartışıyoruz anlamadım. ha bu araştırmaların sonuçlarına güven duymuyorsanız ayrı. ben bu araştırmalara inanarak bunları da kendi deneyimlerime göre söylüyorum. inanmıyorsanız bunlara hiç tartışmayız ama sizin de o zaman baştan söylemeniz gerekir(di) tabii. atalarımız buna uyumlu genleri aktardı diyorsun ama bu mantıkla daha iyi imkanı olan herşeyi reddedip nasılsa evrim bizi 2.5m yıl boyunca bu olmadan yaşamaya alıştırdı diye yapmamamız gerekir. bu dediğiniz öyle bişey ki kahvaltı edemiyorum ama nasılsa evrimim bu şekilde oldu o yüzden sorun yok deseniz anca doğru olur. dediğini anladım 10bin yıldır kahvaltı yapıyoruz ondan önce 2.5 milyon yıl yapmadık (çok genellenmiş hali) bu 10 bin yıl evrimi değiştiremez. ama dediğim gibi araştırmalar bunun yararlı olduğunu gösterdiyse ya bu araştırmaları reddetmen gerek ya da kahvaltı yapman. buna göre de siz araştırmaları reddetmiş, beni burada boşuna konuşturmuş oluyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Dworgian said: O zaman bu mantıkla, "sabah vücut ve kaslar soğuk olur. spor yapmak için en iyi saatler akşamüstü saatleridir çünkü vücut ısınmış ve kaslar en verimli halinde olur" da yalan? Biraz alakasız bi benzetme olmuş, taş devri insanı da 6 saat hareketsiz yatınca soğuk kaslarla uyanıyordu. Aksi eşyanın tabiatına aykırı ki gece uyurken kasları çalıştırayım diye evrimleşemezsin zaten, o da kasın tabiatına aykırı. Black-ice said: atalarımız buna uyumlu genleri aktardı diyorsun ama bu mantıkla daha iyi imkanı olan herşeyi reddedip nasılsa evrim bizi 2.5m yıl boyunca bu olmadan yaşamaya alıştırdı diye yapmamamız gerekir. Paleo diyete mümkün olduğunca yakın beslenip şekeri ve tahılı az tüketmen senin için daha sağlıklı. Çünkü evrim o yönde. Her şeyi reddetmeye gerek yok, vücuda ters olanları reddet yeter. Bide kahvaltı yararlıdır diye araştırmalar hangileri bi görmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ne yiyelim diye konuşmadık. sabah aç kalan vücudu doyurmak gerekir mi gerekmez mi konumuz bu. (yahu sorusu bile cevap gibi..) abi "bunu herkes bilir" şeklinde öne sürdüğüm argüman duruyor köşede. vücudün yakıtı bitmiş. yakıt koyman lazım. bunun ötesi yok aslında hala sabahları kahvaltı yapamadığın için suçluluk duygunu hafifletmeye çalıştığından mıdır nedir gereksiz bir tartışmayı alevlendirmeye devam ediyorsun. gece yemek yedin. saat 10 olsu. sabah kalktın 8'de. 10 saattir vücudun aç. istersen google'la bir insan vücudu kaç saatte bir gıdaya ihtiyaç duyar diye. ama emin ol 10 saatten az çıkacaktır. her neyse sonuç olarak vücudun metabolizmasını büyük ölçüde yavaşlatmış ve yakıtsız kalmış bir vaziyette uyanıyorsun. buna karşı gelebilecek birşeyin yok gece kalkıp yemek yemediysen. şimdi burada neye karşı gelebilirsin, yada bilimsel araştırma istersin anlamıyorum. vücudun gıda takviyesine ihtiyaç duyacak saati geçtiyse, olay bitmiştir. google'la istersen gıdasız kalan vücutta neler olur diye. pratik düşünme yeteneğinin azalmasından, sinirli olmaya, enerji düşmesine yüzlerce şey vardır. şimdi gelip neden hala sabah yakıta ihtiyaç duyan vücuda yakıt verme olayına karşı gelir bir insanevladı anlamıyorum axedice. ha ben yapmayacağım çok da bişey olmaz diyorsan ayrı tabi ki de kimse ölmez ya da aşırı somut sonuçlarla karşılaşmayabilir. ama vücudun gıdaya ihtiyaç duyuyor (hissetmesen de) > ona gıda ver. bu kadar basit. bunun neyini tartışıyorsun hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar