Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 bingildak said: soris ciddi yanıt vereceksen çok pis vakit harcadığını bil abi ben ciddi sordum niye benim herşeyim geyik gibi davranıosun abi ayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 fistan'a hitaben dedim yahu adasdas hatlar karıştı fistannbiliryus yüzünden oluyor hep bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 evet karışmış hatlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 yildirimokur said: Birayı kasa çevir. birayıkasa bu ay şirketimizi ziyarete geliyormuş !diye balon attım işyeri karıştı ak bişey de diyemiyorum artık adasdfasdsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 spor'u sadece spor olsun diye değil, hayatına ve günlük yaşantına dahil et. asansöre ne olursa olsun binme, her fırsatta merdiven çık. çok acelen olmadığı müddetçe deli uzak olmadıkça yürüyerek git her yere. evde boş oturduğun zaman ya da duş almana yakın git şınav, mekik çek. onun dışında da tabi ki beslenmene dikkat et. yukarıda söylediğim ve benzerlerini yaptığın sürece çok da bira'dan çizburger'den korkmana gerek yok çok sağlam bir vücut yapıcam derdin yoksa ki anladığım kadarıyla yok. gene de abartma tabi. gibi gibi. bu bilince ulaşman önemli. yoksa gg no remake Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 ciddi cevap veriyorum. kararınca diyeti uygulayın. mesela ben o şanslı denilen kişilerden biriyim. esh gibi masa başında dinazor etlerini löpletip oturursam max 75 falan oluyorum. neden? ortalama altında zararlı şey yerim. mesela sigara mı? en son bir ay önce içtim. burger mi en son 2 ay olmuştur. kola falan meh, ortalamam haftada 1 litre çıkar ya da çıkmaz. ha, çok mu dikkat ediyorum. hayır az önce öküz gibi nugget yanıda koca ekmek falan yedim. fındık ezmem var birazdan onu yiyeceğim. buna rağmen hareket edebilecek fırsatım olursa hiç gocunmam. ama abidin abidin yürümem. yanıma bir arkadaş falan bulup bir tepeye bişey bakmaya görmeye falan çıkarım mesela.(odun trekkingi) çok konuştun durumun ne derseniz. şu an 1.87 74 gibi birşey. yani özet: ortalama altı zararlı şey yiyin. hareket edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 home office çalıştın mı çok kötü abi ya, hele ki ağır bir çalışma tempon varsa. bildiğin hayatın sabah kalk duş yap, pc başına otur, akşam kalk, 2 saat film/dizi/sosyallik tekrar pc başına otur ve yat düzenine giriyor. ortalama 10-12 saat oturur hale geliyorsun. 10 kilo koydum neredeyse 1 yılda. çok fena bir şey. bahane değil tabii, yanımda spor salonu var ama işte halim kalmıyor akşaama kalkıp gidecek. onu bırak salona gidip eliptik bisikletin tepesine bile çıkmıyorum. what can i do sometimes you know. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 hagvfksahdf bende aynı durumdayım.home office olmasada onun gibi bişi tüm gün ofiste tek çalışıyorum arkadaşlarım zorladı 3-4 ay spor yaptım 15 kilo verdim yoksa baya kötüye gidiyordum.havalar soğuyunca tekrar saldım üşeniyorum spora gitmeye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 bingildak said: home office çalıştın mı çok kötü abi ya, hele ki ağır bir çalışma tempon varsa. bildiğin hayatın sabah kalk duş yap, pc başına otur, akşam kalk, 2 saat film/dizi/sosyallik tekrar pc başına otur ve yat düzenine giriyor. ortalama 10-12 saat oturur hale geliyorsun. 10 kilo koydum neredeyse 1 yılda. çok fena bir şey. bahane değil tabii, yanımda spor salonu var ama işte halim kalmıyor akşaama kalkıp gidecek. onu bırak salona gidip eliptik bisikletin tepesine bile çıkmıyorum. what can i do sometimes you know. office olunca da oluo o. işe girdiğimde 73 düm, 1 senede 81 oldum, bir ara 92 ye çıktım. şimdi 85 şdkass Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Esnaf said: hagvfksahdf bende aynı durumdayım. arkadaşlarım zorladı 3-4 ay spor yaptım 15 kilo verdim yoksa baya kötüye gidiyordum.havalar soğuyunca tekrar saldım üşeniyorum spora gitmeye :) işte hava soğudu, üşendim gibi şeyler direkt yetersiz irade. yapmayın bunu. yapma işte bunu yapma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 yok abi inan evden çıkmak, işe gitmek, bir yemek arasına çıkmak, ofis içinde yürümek bile insanı fiziksel olarak dinç tutan şeyler. ben işte 2 yıldır ofis ortamında çalışıyordum, akşam eve geldiğimde spor yapacak enerjim olurdu. şu an sanki bütün gün beynimin ırzına geçiyorlar ama ceremesini vücudum çekiyor gibi böyle nine gibi başın götün ağrıyor falan saçma sapan en ufak fiziksel güç bulamıyorum kendimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 doğru aslnda. 1 hafta evden çıkmadığım zaman delirecek gibi olmuştum edit; insanın hiç bir şey yapası kalmıyor enerji çekiliyor direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 aynen öyle oluyor hani artıları çok fazla ama böyle saçma sapan seni etkileyen götürüleri var. eminim vardır home office çalışıp da öküz gibi sporunu yapan adamlar, genelleme yapmak yanlış ama böyle momentumunu kaybetmiş gibi oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 bingildak said: yok abi inan evden çıkmak, işe gitmek, bir yemek arasına çıkmak, ofis içinde yürümek bile insanı fiziksel olarak dinç tutan şeyler. ben işte 2 yıldır ofis ortamında çalışıyordum, akşam eve geldiğimde spor yapacak enerjim olurdu. şu an sanki bütün gün beynimin ırzına geçiyorlar ama ceremesini vücudum çekiyor gibi böyle nine gibi başın götün ağrıyor falan saçma sapan en ufak fiziksel güç bulamıyorum kendimde. Öğle yemeğinden 1.5 saat sonra evden çık spora git, 2 saat spor + 1 saat dinlenme + evden çıkmanın verdiği enerji = Profit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 noddle said: Arkadaşlar, merhaba, Boyum 1.71 m Ben Nisan 2013'te askere gitmeden önce 83 kg idim. 16 Eylül'de Döndüğümde 68 kgdım. Gelir gelmez 1 ay içerisinde 4 kg aldım ve hemen spora yazıldım. Kilomu artık korumak istiyordum, kardio ağırlıklı spor yapıyorum, 2 aydır 2 günde 1 spora gidiyorum fakat 2 ayda yine 3 kg aldım. Durdurulamıyorum :( Şuan 75 kiloyum. İştahım felaket; 180 gr et içeren cheeseburger'lar, bira, çerez vs... Hepsini çok seviyorum. Bir fikir verin. arkadaş. sen zaten neden hızla kilo aldığını yazmışsın. çizburgerler,bira,çerez,vs... keseceksin bunları,kg alman duracak.3 ay önce 110 küsür kiloydum.Şimdi 102 küsür kiloyum.nedeni: 1.şekeri tamamen kestim. 2.hamuru bayağı kestim. 3.kuruyemiş eskisi kadar çok olmamakla beraber yiyorum ama diğer patates çipsi benzeri tüm çerezleri kestim. neticede giren enerji = çıkan enerji eğer sen harcayacağından fazla enerji yüklü besin alırsan vücuduna, vücut o harcanmayan besini yağa dönüştürüp depoluyor. dis iz vat dey kol, geyning veyt bro. aaah ah,askerden geldiğimde 74 kgydum, o günler geldi aklıma. ne güzel adamdım o zaman beeee... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Fistan said: :D çindeki pirinç cinsleri ve türkiyede yediklerimiz tek tek istiyorum glisemik indeksleri pirinç türlerinin hepsi orada var işte bak listeye. dengesiz misin ayrı ayrı liste bulup yazacağım sana sdfs. türkiyede de çinde de pirinç uzun,orta,kısa,aromatik ve tatlı diye çeşitlendiriliyor. çinliler yemeklerinde long graind rice kullanıyolar mesela. http://imgim.com/cooked-jasmine-rice-in-a-bowl-with-chopsticks.jpg bizde ise baldo pirinç kullanılır genelde. baldo ise kısa ve tombul pirinç türüne giriyor ve o da fazlasıyla glisemik değere sahip. ha şimdi belki soru şu olacak. aynı ürünün ordakiyle burdaki arasındaki fark neden. onu ben bi dergide okudum. daha da uğraşıp onu sana sunmaya kasmak istemiyorum. sen araştırırsın belki meraklıysan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 kim diyor tüm çinliler o gösterdigin pirincin pilavından yiyor diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 axedice said: Öğle yemeğinden 1.5 saat sonra evden çık spora git, 2 saat spor + 1 saat dinlenme + evden çıkmanın verdiği enerji = Profit. iş düzeni öyle değil abi bizim, sabah 9 akşam 7 mesaidesin. 15-20 dakikalık ayrılıklar dışında arama geldi mi yanıt vermen gerekiyor. operasyon da içerdiği için herkesin her an ulaşılabilir olması gerek daha önemlisi gerekli verilere ulaşabiliyor olması falan gerekiyor. ben telefondan skype açarımla falan olmuyor yani, adam sana kontrat soruyor çat diye yanıt vermen gerekiyor. 7'den sonra gidersen gidersin ancak. @sanssizsansli : ne olursun fistanla fistan olma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Dworgian olay şundan kaynaklanıyor. Endüstriyel gıdalar şekerler ve çok fazla karbonhidrat tüketimi hormonların iletişimini bozuyor. Buna fazla girmiyorum araştırmak istersen: insülin direnci, leptin direnci, metabolik sendrom Yağ olayı da şöyle yağlanmana sebep olan insülin hormonu. Bu noktada ne yersen bunu en çok salgılatırsın öğrenmek istersen glisemik indeks kavramı var. Toz şekerin 100 kabul ediliyor. Glisemik indeks listesi dersen bulursun direk bir sürü detay. Yağlar hiç yükseltmiyor proteinler çok ve çok az. En çok karbonhidrat yükseltiyor. Dolayısıyla şişmanlıyorsun. Hormon iletişimini düzelttiğinde yağdan çok fazla kalori alsan bile onları yakabiliyorsun. Yanında ne kadar çok karb alırsan o kadar çok vücut store etmeye meğilleniyor. Bu aslında mükemmel bir şey çünkü ölmeni engelliyor. Gıda bulamadığında yağlarını kullanıyorsun tıkır tıkır. Şimdi peki ne oluyor. O kadar çok endüstriyel gıdaya maruz kaldık ki hormon iletişimimiz bozuluyor. Bu durumda açlık durumunda bile gözün kararıyor deliriyorsun hemen bir şeyler yemek istiyorsun. Daha kötüyse metabolizman hemen enerji verecek şekerli bir şeyler yiyorsun 2-3 saat sonra karnın acıkıyor biraz daha aynı şeyleri yiyorsun. Yani vücudunun sakladığı yağları kullanamıyorsun. Olay öyle bir şey ki doğal yemen de bir şey ifade etmiyor kilo alman anlamında. Hormonların düzgün çalışıyorsa problem olmuyor. Yağ yediğin zaman hormonların da çok iyi üretiliyor. Çünkü biliyorsun yağ = kolesterol = hormon sentezi. Enerjik oluyorsun güçlü oluyorsun. Peki hiç mi karb yenmeyecek tabiki yersin. Ama mesela bu yağ oranı ve kas seviyene göre ayarlanmalı. Mesela çok yağ fazlan varsa obeze yakın biriysen günlük karbonhidrat tüketimini 50 gr altına çekersen bir şekilde çok rahat edersin yağ yakman hızlanır. Mesela bizim köylülere bak adamlar protein de yiyor yağ da yiyor bunda problem yok bizimkiler yanında 10 ton gözleme veya lavaş yedikleri için yağlanıyorlar. Mesela orta asyada hala sadece yağlı et yiyenler var mesela kırgızlar tatarlar vs. Bunların kızlarını görmüyormusunuz hepsi ince uzun üst düzey sağlıklı. Onun dışında sibirya da sadece geyik eti yiyen ve taze geyik kanı içen bir topluluk vardı adını unuttum şimdi bunların fotolarını filan görmüşünüzdür ömrümde gördüğüm en sağlıklı ve mutlu insanlardı. Çocuklarının yanakları bile kıp kırmızı üst düzey sağlıklılar. Şimdi abi onlar hareket ediyor bir şey olmaz diyorsunuz. Evet doğru hareket edebiliyorlar çünkü beyin anlayabiliyor fazla enerji girdiğini vücuda. Şeker ve diğer endüstriyel gıdaları yediğinizde bunu yapamıyor vücut bu çok önemli bir nokta. Daha da merak ediyorsan anlatırım zaten spor genelde Fructose 2.0 başlığı var oradaki video çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Pirinc olayina bende bisi soyleyeyim. Pilav olarak pirinc besin degeri en dusuk tur. Safi karbonhidrat. Bunun yerine bulgur tercih edin. Marketlerde kahverengi pirinc satilir onlari tercih edin. O konudaki sacmalik maaliyet olarak daha ucuz olmasina ragmen daha pahaliya satiliyor. Avrupa tarafindan hazirlanmis olan turk gida kodeksi bu kahverengi pirinclerin kavuz(kabuk)larin ayristirip gida da kullanilmasini yasakliyor. Akilli turklerde domuz yemi vs diye almanyaya satiyor. Almanya ise bunlari bebek mamalarinda kullaniyorlar. Bebek mamalarinin fiyatlari malum. Ama tabiki kahverenvi pirinc tuketin daha iyi. Bu arada canakkale civarinda japonyadan daha verimli ve kaliteli celtik yetistiriyoruz ki buna japonyadaki 27 ragbetteki cesit dahil. Buda boyle bir anim olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 @Soris; Detayli aciklama icin tesekkurler cidden. Dedigini anliyorum elbette. Ama mesela ben sey biliyorum, gunluk vucut 70 birim carb yakabiliyor, bunun altinda alman gerekiyor fln. Sende 50 demissin zaten. Ama sunu anlamiyorum hala, cidden hic karbonhidrat almasak, yani bakliyat vs dahil hic almasak. Ama yarim kalip ezine peynirini domatesle gotursek, ustune boyle zeytinyagi gezdirilmis domates fln. Sonra tereyaginda kizarmis 500gr kirmizi et alsak, bol yagli bir salatayla da onu yesek, bunlardan hic biri vucutta birikmez? Bu mu yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Fazla yağın varsa onu bile yakarsın. Bir şekilde denemelisin. Sadece protein ve yağ tüketsen kalori hesabı olmadan tamamen zayıflarsın. Mesela oldu ki o gün fazla yedin ve fazla geldi enerjin o zaman yerinde duramazsın ve bir şekilde hareket edersin. Ama işte endüstriyel gıda tüketen ve uzun süreli çok hızlı emilen karbonhidrat tüketmiş insanlarda bu sistem çalışmadığı için sürekli yiyor. Metabolizmanın bulunduğu duruma göre olması gereken düzene döndürmesi kolaylaşıyor ben mesela ilk başladığımda bu diyetlere 3 sene önce filandı ilk seferde insülin direncimi yenmem 2 ayımı filan aldı. Şimdilerde mesela son 1-2 ayda baya endüstriyel gıda yedim. Ona rağmen 4-5 gün temiz beslenerek hallettim. Çünkü 3 sene önceye kıyasla yağ oranım baya azaldı ve kas yoğunluğum arttı. Tamamen onla alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Tamam şimdi ben buna başlasam, bana örnek sabah kahvaltısı söyler misin? Şu an için sabahları 2 dilim tam buğday ekmeği ile 2 ince dilim kaşar peyniri yiyorum. Öğle yemeği akşam vs sebze mebze doyar da insan, sabahları ne yaparım onu düşündüm ekmek olmazsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Ekmeği çıkar onun yerine sınırsız yeşillik koy sevdiğin bir şey filan. Salata filan seviyorsan onu da yiyebilirsin. Peyniri de 2 katına çıkar. Normalde sabah kahvaltısı yapmak gereksizdir. Bu şekilde beslenirsen ileride sabah kahvaltısı yapmaya ihtiyaç duymazsın vücudun doğal düzeni o çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Sabah kahvaltısı için sütlü yulaf yiyebilirsin, etinin lifalif diye bi yulafı var her markette bulursun. Ben kahvaltı yapmaya vakit bulduğumda sütlü protein shake hazırlayıp bir kase yulafın üstüne döküp yiyorum, düz süt de olur tabi ama kuru meyve vs. bişeyle tat katmak gerekiyor. Vakit yoksa da arabada bi tane muz. Elma falan da olur, illa kahvaltı yapmak istiyorsan meyve de iyi bi tercih. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar