Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Site fikri, olur mu yardim eden?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Eger adam toplayabilirsem ben maddi olarak karsilayabilirim belki, aklima geliverdi fikir. Turkiye'de yapan yok sanirim ya da iyi yapmiyor ki bilinmiyor.

Lokanta, bar filan gibi yerlerin menulerini online bulabilecegin bir yer. Bar gibi yerler agirlikli ama ozellikle. Isteyen resim filan da koyar, sayfa yapar iste. Web arayuzu olacak lokantalar icin, onlar girecekler. Eger girmeye useniyorlarsa menulerinden bir ornek verecekler, site calisani girecek. Sonra insanlar iste tur tur, yer yer mekanlarin sattigi seyleri ve fiyatlari gorecek.

Iyi ugras lazim, tek tek lokantalari gezmek, mudurlere dert anlatmak lazim. Kod lazim. bir suru sey lazim. Reklam geliri ama para getirir bence. Ilk basta Ankara ve Istanbul olarak baslanirsa mesela Ankara'dan bir mekan reklam verebilir pek ala.
Sosyal ağlarda paylaş

Kazanç modelini iyi kurgulamak lazım, blog tarzı ufak sitelerde reklam geliri çok komik seviyede kalır, e içerik büyüyüp trafik arttıkça da giderler çoğalacağı için daha da fazla reklam geliri gerek? Patron stayla bakıyorum biraz ama idealistten çok realist olmak lazım biraz bu gibi konularda.

Ha ne olabilir, belli başlı restoranlarla/barlarla anlaşma yapılır, "featured" restoran/bar olayı gelir, aramalarda önde çıkarırsın, mekanların kampanyaları olur, onların reklamını yaparsın ve tüm bu işlerden komisyon + reklam talep edersin falan. Ama tabii öyle bir durumda da hiçbi mekan startup seviyesindeki bi girişime bu kadar para vermez. Noldu, arkaya sağlam bi adamı "sponsor" olarak koymak gerekti, sen yine üç kuruş kazandığınla kaldın.

Türkiye'de iş yapmak zor :(
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Yani gordugum cogu yere icinde ne icki bulacagimi, ne yemek bulacagimi bilmedigim icin girmiyorum ben, hep alistigim yerlere gidiyorum. Boyle bir sey olsa bu sorun olmaz.

yeni yerlere giden insanlar genellikle yeni seyler icin giderler
cok az bi kitle ise istedigi seyi buldugu yerden sıkılınca aynısını aramak için baska yerlere gider
bilmedigin bir mekana gitmek istiyorsan onun menusune bakarak değil, arkadaslarından, sevdiklerinden duyduklarınla bir fikre varmalısın yoksa hayal kırıklıgına ugrarsın
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Mobil app olur mesela iste, Tunus'da yururken su mekanda ne varmis diye bakarsin gordugunde. Begenirsen girersin. O dedigin soruna cozum tam.

asosyal değilsen tunusta yürürken şurada ne var diye telefondan app açıp bakmak yerine, girip bakmayı tercih edersin
kimse girip begenmeyenlere dalmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...