Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayi birakmak icin uygun zaman mi?

Esau

Öne çıkan mesajlar

Ben gunde 6-8 dal civarinda sigara iciyorum. Toplamda 7 senelik icici olarak gozuksem de, bunun toplam 3,5 senesinde sigara icmemisimdir. Kisacasi cok asiri agir bir icici degilim. Yine de 5 gundur sigara icmeyen biri olarak nefesimin bir anda acilmasini ve cok rahat uykuya dalabildigimi gormek beni sevindirdi. Ama iste bu aralar hayatim hic guzel gitmiyor ve aileden sevdikleriminden de cok uzaklardayim. Boyle bir yalnizlikta 1 sene sigara icmek cok guzel geldi. 5 ay daha surecek bu durum ve yakinda tez yazmak gibi berbat bir durumda bulacagim kendimi. Kisacasi sigarayi birakmanin sadece 5 gunde sagladigi yararlara ragmen ozellikle yemekten sonra cok ozledigimi itiraf etmek istiyorum. Acaba bu onumdeki surec bittikten sonra mi bu illeti biraksam diye dusunuyorum. Daha onceden de bunu yapmistim ve 1 sene 7 ay kadar birakmistim ta ki buraya geldikten 3 ay sonrasina kadar. Neyse iste bir icimi dokeyim ve sizin tavsiyelerinizi dinleyim dedim.

Sosyal ağlarda paylaş

Ben artik temelli olarak birakacagim ya simdi ya 5 ay sonra. Ondan sonra bir daha baslamam gibi bir olasilik dahi dusunmuyorum. Arada sirada tek dal icebilen biri de olacagimi dusunmuyorum. Universitede yine sigarayi biraktigim bir donemin sonunda bir kutlama esnasinda puro icmistim. Sonra 1 ay kadar sureyle puro icicisi olmustum. Tabi ekonomi cokunce sigaraya gecmistim. Kisacasi yap hep ya hic olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

valla sigarayı bırakalı 2 ay oldu hiç rahat degilim! ben 12 senedir günde 1 paket,hafta sonları 2 paket şeklinde içiyordum 2 ay önce eşimle beraber bıraktık.Eşim benim kadar tiryaki olmadıgı için daha rahat ama ben hiç rahat degilim .

Çok çabuk sinirlenir oldum. arada birileri ile tartışsam ,stres altında falan olsam gene içmiyorum tutuyorum kendimi ama çok gergin 1-2 ortamım oldu,nasıl desem böyle katil olacagınız anlar olur ya!onlarda falan 2-3 tane içtim mesela.genelde irademe hakim olmaya çalışıyorum.

Kilo işine gelince valla üstüme rahat 10 kilo koydum 100 civarıyım şu an . allahtan boy var göstermiyorum pek :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sinir olayi kotu tabi ama bu bagimlilik olayi kisiden kisiye degisiyor sanirim. Ornegin sabah ilk kalktiginda direk sigara icebilen insanlara sasiyorum. Bence hazir esiniz birakmisken siz de bir daha hic donmeyin. Annem babam da yillar once aynen o sekilde birakmislardi. Ben de yeni yilda birakmayi dusunuyorum. Cunku hocalar her gun yeni bir odev ve dert getiriyor. Ayni anda 5 tane proje hazirlamam gerekiyor bir ay icinde. Bir ay daha bu merete ihtiyacim var.
Sosyal ağlarda paylaş

niye bir anda bırakmaya çalışıyorsunuz ki? bu yaptığınız spora yazılıp 2 haftada kas yapmaya / kilo vermeye çalışan insanlara benziyor. Keyword istikrar. Bir anda bırakırsanız çok zorlanırsınız, Azaltmak en iyisi. Ben de 4 yıldır günde 2-3 tane max içen bi adamdım, artık sadece haftada bir sosyal ortamlarda içiyorum o da 4-5 dal bi gecede.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...