Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anadoluya çekik gözlü gelen Türkler nasıl bala bıyıklı oldu ?

Oguzhan06

Öne çıkan mesajlar

Nigger_of_the_sand said:

Remus said:

Yazmayacaktım buraya dayanamadım. Yukardaki gen haritası Türkiye için doğru değil. O kadar karmaşık olduğu idda edilen bir grup için 500 denek az (yetersiz).

Neyse Türk dediğimiz insanlar genellikle göçebe Asyada buralara göçerken, baya dolanmışlar bu coğrafyada. En çok anadolu hoşlarına gitiği için ve nispeten bu topraklar boş olduğu için bu bölgeye yerleşiyorlar.

Diğer ırklarla karışma meselesine gelince hem doğruluk var, hemde külliyen yalan. Türklerde bir nevi asimilasyon kavramı mevcut. Bu devşirme yapısından ortaya çıkıyor. Ama bu tek başına yeterli bir açıklama değil. Türklerde Selçuklu ve Osmanlıda, müslümanlıktan gelen bir kız alıp verme geleneği var. Normal şartlar altında Gayrı müslümlerle (onlar din değiştirmedikçe) pek kız alış verişi olmuyor. Ama kürtlerle, araplarla ve perslilerle böyle bir durum yok karışma söz konusu.

Günümüze baktığımızda Anadoluda mevcut dünyaya nispeten kapalı köylerde hala daha saf kan Türk bulma söz konusu (mesela kayserinin köyleri) ama metropol şehirlerde saf kan bir Türkten bahsedemeyiz.

Özetle sekülerlik arttıkça genotipimiz karışıyor.

500 kişi değil 70 milyon kişiyi de test etseler sonuç bizi Orta Asya'ya yaklaştırmayacak, sokaktaki insanlara baktığımızda bir Özbekistan, bir Kazakistan olmadığımızı anlamak için bilim adamı olmaya gerek yok.

Ayrıca boldlu kısım nasıl bir oksimorondur?

Gayrimüslümlerle kız alışverişi olmuyor evet, sadece alış şeklinde gerçekleşiyor olay çünkü. Balkanlardaki Türkler neden Türkiye ortalamasının üstünde güzeller mesela? Neden Türkiye ortalamasından daha fazla renkli saç ve gözlere sahipler? Slavlarla karışmışlar çünkü.

Gerek Türkler yabancıların kızlarını gasp etmişler, gerek Türkler ile birlikte yaşayan Gayrimüslimlerin Müslümanlaşarak Türkleşmesi sonucu Balkan ve Anadolu halklarının genleri Türk havuzuna karışabilir hale gelmiş.

1. 500 kişi ile o araştırma sonucu o kadar karışık olduğunu idda ettiğin sonuçları ispatlamak için yetersiz. Az istatistik oku sonra konuşalım. Yaptım oldu löy löy diye araştırma yapılmaz. Şu araştırmanın doğru olabilmesi için 30-50K arası değişik yerlerden katılımcı lazım. Kadıköyde Anket yapıp CHP %50 oy alıyor demekten farkı yok o sonuçların.

2. Özbekistan, Türkmanistan demedim. Ayrıca yazıda Kürt, Pers ve Araplarla karıştığımızı söylüyorum. Tatar ve Moğulları felanda ekliyim.

3. Balkanlarda yaşıyanlar daha seküler insanlar, ayrıca düşündüğün kadar oradada söz konusu değil! Sonuca yazdım nerenle anlamışsın.

4. Asimilasyon etmişiz milleti diye yazdım. Özellikle İstanbul gibi şehirlerde karma karışık bir gen havuzu mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

1. 500 kişi ile o araştırma sonucu o kadar karışık olduğunu idda ettiğin sonuçları ispatlamak için yetersiz. Az istatistik oku sonra konuşalım. Yaptım oldu löy löy diye araştırma yapılmaz. Şu araştırmanın doğru olabilmesi için 30-50K arası değişik yerlerden katılımcı lazım. Kadıköyde Anket yapıp CHP %50 oy alıyor demekten farkı yok o sonuçların.

Genetik dağılım oranlarına dair sağlıklı bir sonuç vermediği iddia edilebilir sadece, yoksa karışık bir tablo olduğunu anlamak için gören bir göze sahip olmak yeterli.

Remus said:

2. Özbekistan, Türkmanistan demedim. Ayrıca yazıda Kürt, Pers ve Araplarla karıştığımızı söylüyorum. Tatar ve Moğulları felanda ekliyim.

Tatarların arasında da Avrupai görünümlü birçok insan mevcut. Türkler ile Araplar çok fazla bir arada yaşamadı mesela. En az karışımın Araplar ile olmuş olmasını beklerim şahsen.

Remus said:

3. Balkanlarda yaşıyanlar daha seküler insanlar, ayrıca düşündüğün kadar oradada söz konusu değil! Sonuca yazdım nerenle anlamışsın.

Balkanlardaki Türkler yüzyıllar boyunca Hristiyan Bulgar ve Vlahlar ile evlenen açık görüşlü insanlardı yani sana göre?
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

şu kitabı okuyordum roma oynarken arada ama yarım kaldı:
http://www.idefix.com/kitap/dogu-roma-ordulari-david-nicolle/tanim.asp?sid=XYXGZBXAJR2OXR3HQAJF

alakadar yerleri not ettim bir daha üzerinde geçip yazarım buraya

ama orada ki verilere istanbul ve balkanlar grekya falan gibi yerler de dahil

üstüne şunu patlat, orgazm gibi olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Genetik dağılım oranlarına dair sağlıklı bir sonuç vermediği iddia edilebilir sadece, yoksa karışık bir tablo olduğunu anlamak için gören bir göze sahip olmak yeterli.

Balkanlardaki Türkler yüzyıllar boyunca Hristiyan Bulgar ve Vlahlar ile evlenen açık görüşlü insanlardı yani sana göre?

O araştırma genetik dağılımı veriyor. Genetik dağılımla objectif bir sonuç elde edilir. Milletin tipine bakarak çok kesin sonuç alamazsın.

Balkanlardaki Türklerin durumunun öyle olduğunu sen söylüyorsun. Ben çok nadir olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

O araştırma genetik dağılımı veriyor. Genetik dağılımla objectif bir sonuç elde edilir. Milletin tipine bakarak çok kesin sonuç alamazsın.

Ben senin neye itiraz ettiğini anlamıyorum açıkçası, bir yandan şunlarla bunlarla karışmışız diyorsun bir yandan külliyen yalan diyip itiraz ediyorsun. Milletin tipine bakarak anlayabileceğin şey genetik çeşitliliktir, hangi kromozomun yüzde kaç olduğunu anlayamazsın evet. Ama çeşitlilik olduğunu anlarsın.

Remus said:

Balkanlardaki Türklerin durumunun öyle olduğunu sen söylüyorsun. Ben çok nadir olduğunu düşünüyorum.

Ben Türkler'in başka backgrounddan insanlarla nasıl karıştığını açıklarken "bu adamlar şıkır şıkır Hristiyanlı Müslümanlı evlilik takılıyolar" gibi birşey söylemedim. Sekülerlikten falan bahseden sendin.

huun said:

ayrıca kumların zencisi her zamanki gibi haksız.

argüman pls.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Feamer said:

şu kitabı okuyordum roma oynarken arada ama yarım kaldı:
http://www.idefix.com/kitap/dogu-roma-ordulari-david-nicolle/tanim.asp?sid=XYXGZBXAJR2OXR3HQAJF

alakadar yerleri not ettim bir daha üzerinde geçip yazarım buraya

ama orada ki verilere istanbul ve balkanlar grekya falan gibi yerler de dahil

üstüne şunu patlat, orgazm gibi olacak.

adamlar büyük işler yapmışlar askeri alanda, yani modern askerliğe dair

subay yetiştiren okul kurmuşlar, tatbikatlar yapmışlar
Sosyal ağlarda paylaş

Ezelden beri değil de Afrikadan çıkan insanların nereden dağıldıklarıyla (daha doğrusu bağların en eski nereye kadar dayandığına göre) ilgili bir ayrım o. Bütün Avrupalılar + Akdeniz çevresindekilere Caucasian deniyor mesela, Kafkasyalı demek.

Bu gün yaşayan Türk toplumlarına bak, çok zor bir şey değil. Google dan arat Türkmenistanda, Kırgızistanda yaşayan Orta Asya Türklerinin karakteristikleri neler. Bilimsel şeyler kurcalamana bile gerek yok, resim arat, bir sürü resim bulabilirsin. Hepsi çok bariz Mongoloid karakteristikleri taşıyor.
Sonra Anadoludaki sözde Türk toplumuyla kıyasla.
Sosyal ağlarda paylaş

1000 senedir dışarıya devamlı insan göç ettiği bir coğrafyanın insan tipini, günümüz devletlerini referans alarak geçmişe dönük açıklamak daha başka bir olay.

normal olarak göcebe olan bir topluluk, göç etiği yerden topluca göç eder

biraz yuvarlarsak,

gök türk konfedersayonu sonrası batıya göç eden oğuz kabileleri bölgeyi 30 tatar kabilesine bırak mı olduğunu farz edersek, ardından da yaşanan moğol ve timur devirleri ile tatarların iran sınırına kadar geldiklerini söylersek doğal olarak bu tarihten sonraki bölge halkının mongolit olduğunu söyleye biliriz

tabi zamanında kendilerine türük diyenler de bu tip insanlar olabilir ama bunun çıkarımını yapmak için bu günün türkmenistan-moğolistan bölgesi insan tipine bakmak bana mantıklı gelmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

1000 senedir dışarıya devamlı insan göç ettiği bir coğrafyanın insan tipini, günümüz devletlerini referans alarak geçmişe dönük açıklamak daha başka bir olay.

normal olarak göcebe olan bir topluluk, göç etiği yerden topluca göç eder

biraz yuvarlarsak,

gök türk konfedersayonu sonrası batıya göç eden oğuz kabileleri bölgeyi 30 tatar kabilesine bırak mı olduğunu farz edersek, ardından da yaşanan moğol ve timur devirleri ile tatarların iran sınırına kadar geldiklerini söylersek doğal olarak bu tarihten sonraki bölge halkının mongolit olduğunu söyleye biliriz

tabi zamanında kendilerine türük diyenler de bu tip insanlar olabilir ama bunun çıkarımını yapmak için bu günün türkmenistan-moğolistan bölgesi insan tipine bakmak bana mantıklı gelmiyor

Moğollar etnik olarak Türkler'e yakın insanlar dolayısıyla fenotip olarak da yakın olmaları beklenir. Moğollar'ı Türk fenotpinden soyutlayıp, dış görünüşe göre bir ayrışmanın olmadığı bir topluluktan Anadolu'ya sadece Moğollar'a benzemeyenleri göç ettirerek inanılası bir model oluşturmuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir şey demedim,

şunu diyorum "ya biz çekik gözlü tıknaz değiliz, eee türk değiliz" gibi düz mantık kurup, onunda, bugün ki asya devletleri ile açıklamak yanlış diyorum

ayrıca ilk yazıya dönersek, sene 2014 de dahi bağzı insaların "Türk" lafından ve ima etiklerinden ne kadar çekindiklerinin de kanıtıdır bu tartışma, genlerine işlemiş "türk kültürü"

zira türk olsan ne olur, olmasan ne olur, elf değil bu adamlar sonuçta, ama ortaya çıkardıkları kültür ve yaptıkları işler bir çok kimsede sorunlar ortaya çıkarmış
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Öte yandan bir Türkmen Alevi olarak uzun bir süredir yaptığım araştırmalar sonucu Doğu Türkistan'daki Türkler'le ibadet şekillerimizin neredeyse aynı olduğunu gördüm. Kadın ve erkeklerin saz eşliğinde semah dönmesi gibi...

Ancak bizim Sivas'ın biraz aşağısındaki Hatay'da yaşayan Arap Alevileri ile ibadetlerimiz Türkistan'dakiler kadar benzeşmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...