paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Selam, Kompresör kalitesi ve elektroniğin performansını cihazın min-max aralığının genişliğinden anlayabilirsin. Bir cihaz 1,0-4,2kW arasında soğutma yapıyor ve diğeri de 1,4-4,0kW arasında soğutma yapabiliyorsa daha geniş aralık sunan daha sağlam elektrik/elektronik donanıma sahip demektir. Bu sana sürekli 24h çalışan bir klimanın kendisini çok daha düşük seviyelere kısarak oldukça düşük elektrik tüketecektir. Bir de motor verimleri var elbette. O inverter denen zımbırtının da diğer cihazlara besleme hattı üstünden parazit salmaması için giriş ve çıkış şok bobinleri ile RFI filtreler gerekli. Bunlar tüketicinin görmeyeceği ama cihazın ve çevre cihazların ömrünü uzatan faktörler. Pure sin çıkış vermeyen cihaz kompresör motoru üstünde (bildiğim ve aklımda kaldığı kadarıyla) endüktif yüklenmelere sebep oluyor ve bu da motorun ısınmasına neden oluyor. Yani motorda kayıp söz konusu oluyor. Burada motorun da kalitesi önem kazanıyor. O sebeple DC motor ve sağlam manyetik elemanlar kullanıyorlar. Eskiden 'acaba ödeyeceğim fazla fiyat farkı 5/10 yıl içinde fazladan yakacağım elektrik parasına denk mi?' diye düşünürdüm. Artık tüketici sorumluluğu penceresinden bakıp ona göre ürün seçiyorum. Mümkün mertebe elektrik/su/doğalgaz tüketimi düşük ürünler seçiyorum. Temmuz ayında ödediğim elektrik faturası 45,80TL. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 ooo benim konu.. abi senin problemin nedenini ısıl geçirgenlik katsayısı camların çok yüksek. çözümü klimada değil camlarda araman lazım. 1. alternatif - 3 camlı sisteme geçip doğrama değişimi. %40 45 verim arttırır. 2. alternatif - camlara solar chimney uygulaman. bilmiyorum dış cepheden müsade ederler mi ama http://media.treehugger.com/assets/images/2011/10/kpmb-systems2-thumb-468x264-2052.png https://lh6.googleusercontent.com/-B_U5awdgiWU/UnLTm5GU0RI/AAAAAAAAB5M/R4rlbBO9hRY/s0/solar8-%2520solar%2520tower2.jpg bu sistem ile salona hiç bir müdehale yapmadan çok ciddi bir iklimlendirme yapman mümkün olur. 3. alternatif - camları komple güneş paneli kaplatıp içeriye direkt olarak dc klima takman. neden dc klima? çünkü güneş panelleri dc elektrik üretiyor. 11 metre yükseklik ve tahmini 4 metre cephe uzunluğunla 44 m2 lik bir yüzey alanında ankara koşullarında 3kWh DC elde edebilirsin. zaten ısıl geçirgenliğin de hayvanlar gibi düşeceğinden ve direct DC klimada verim %90larda olduğundan 22000 btü gibi bir güç elde edeceksin. problem camlarda iken klima ile içeriyi iklimlendirmeye çalışmak bir bayanı göbek deliğinden hamile bırakmaya benziyor abi. yanlış yol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Selam, Valla bende camlar 16mm boşluklu Isıcam Konfor. 30m² salonda 10m² cam alanım var. Sabah 10:00 gibi güneş almaya başlıyor, akşam güneş batana kadar : Şimdi Isıcam'ın Sinerji³ diye bir camı var, ben aldıktan sonra çıktı malesef :( Güneşten şikayet edenlere göre tam. Cam deli gibi fark ettiriyor ama. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 3 camlı sistemler, komfor cam olunca çok fark ettiriyor. argon gazı da bi %10 etkili. cam çok çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 şorme leed misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 leed var, breaam var, ekb uzmanlığı var, seebtr de alacağım nasipse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Bizimde 16 mm ısıcam konfor kköy rıhtımda yer 8 metre cephe var cam iyi gayet ses için özellikle çok iyi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Selam, Argon diyince satıcılar bön bön bakıyor : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 5. sayfadan sonra error verdim ben. Gule gule kullan klimayi. illaki arastirmissindir ama, bu kadar yogun klima kullandigin bir kis mevsimindeki gribal ve bakteriyel enfeksyon sikligini da yazarsan daha sonra klima ile isinmak isteyenlere de yol gosterecegini umuyorum. bu ufak detay disinda bu topicde gelinen nerdluk seviyesine saygi ve nefretle karisik duygular besledigimi belirtmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Selam, Arada cazur cuzur eden bir filtrem var: http://klima.mitsubishielectric.com.tr/App_Themes/klimaplus/description/plasma-quad_msz-fh.jpg Ocak ayından beri kullanıyorum. Evde 2 ve 4 yaşında iki ufaklık var. Ben alerjik sinüzitim var ve mendilim eksik olmaz. Alt/üst solunum yolu enfeksiyonlarının hepsine kolay yakalanır ve ağır geçiririm. Hayır, klimadan dolayı hasta olmadım :) Şunu da unutmamak gerek ki klimanın temizliği önemli. Ayda bir kez filtreleri(toz, koku gidericiler, plasma quad) yıkıyorum. Alüminyum kanatçıkları da süpürüyorum. Ben önerilenden biraz daha fazla bu işlemi yapıyorum çünkü bizim evde koşuşturma çok ve yerde yün halı var ve toz biraz daha fazla oluyor :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Benim makinemde de olabilecek her filtre var. Henuz bi hastalik, soguk alginligi, koku ivir zivir yasamadim. Hatta ileri gidip hava kalitesini degistirip komple daha az hasta olundugunu falan soyleyebilirim. @chrome Unitenin montaji olali beri (konu ne zaman acildiysa artik hatirlamiyorum 6-7 ay oldu galiba) herhangi bir problem yasamadim. Ev zaten yeni, camlar yeni, dogramalar yeni. Benim arayisimin sebebi kaloriferlerle oda iklimine yeteri kadar hizli mudehale edemememdi. Sogukken isitmak yavas ve pahaliydi, hep sicak tutmak kocaman evde tek basima olunca yine gereksiz pahaliydi. Salonumu atil oda olmaktan cikartip kullanima sokmak istedim. Komple 2 tarafi duvardan duvara, yerden tavana cam olan bi yerde 2 camdan 3 cama gecmek yerine iyi bir iklimlendirme unitesi almak daha ucuz ve istedigim esnekligi kazandirabilecek bir cozumdu. Kisaca evet gobek deliginden zorladim, bi cocuk oldu. Mutluyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Selam, Zaten kışın ısıtma hızı muazzam. Sadece kuzeye bakan 2 odamda kalörüfer açık. Kombi 35-38°C'e ayarlı yanıyor, maksat evin soğukluğu kırılsın. İşten çıkış saatimizde klima devreye girip cart diye ısıtıyor evi ve geldiğimizde(30-40 dakikalık bir süre) üşüyen kimse olmuyor. Zaten havanın sirkülasyonunu sağladığı için ısınma KHaRoN'un dediği gibi hızlı ve konforlu. Hani imkân olsa diğer odalara da koyacağım; neredeyse kombi sadece sıcak su için çalışacak. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 bosuna tonla para gidecek ama yillar icersinde... sorunu camda cozsen ama hic bunlar olmayacak. sistem de kendini amorti edece 7 10 sene icerisinde multikomfor evlerdi diye bir kavram var avrupada. 15 20 cm mantolomali evler. 5dk klima calistirip 6 saat sicak ya da soguk kalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Selam, İzmir'de yapıldı bu tarz müstakil evler. Ampül yansa ev ısınıyor. Hatta Kale ürünleri kullanılmıştı yanılmıyorsam. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Klima alırken de sorulacak buraya anlaşıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Hep aklıma şu gelmiştir, inverter olmayan bir klima alsak çok düşük kapasiteli olsa, ve sadece maks güçte kullansak. Klima düşük kapasiteli olduğu için maks gücü salon için makul/düşük bir soğutma değeri olsa meselaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Selam, Genelde entry level ürün oldukları için enzim filtreler veya anti-alerjik hede hödöleri olmuyor. Ayrıca mevcut çevrimde bile enerji verimleri B ile C arasında gidip gelir; şanslıysan en fazla A olur yani. Yine totalde çok elektrik tüketirsin diğerlerine kıyasla. Ayrıca devamlı %100 kapasiteyle kullancağın için yine tüketimin fazla olacak :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 iş yerine klima alıcam... Ofis için (yaz-kış kullanılacak) yeri gösterdim ve klimacı dedi ki inverter alıcaksan 24000 Btu/h al, inverter almıyacaksan 18000 Btu/h al. 18k btu'lu inverter alırsan yararını görmezsin sürekli çalışır. Şimdi soruma gelelim sabah sekiz akşam 6 çalışıcak bu klima. (yazın sıcakta,kışın soğukta). inverter ile normal arasında bayagı fark var 1k oynuyor en az 18k-24k arası hatta 24k normal A sınıfı klima 18k inverter'den daha ucuz... Hangisini almak mantıklı ? İnverter parasını cıkarır mı elektrik açısından ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Selam, Abi inverter denen sadece bir teknolojik ürün. İsimden çok klima performanslarını araştırman gerek. Beko inverter alırsan yine bir Mitsubishi Electric'den fazla ödeme yapabilirsin. 2 adet 3.5kW modeli kullanıyorum toplamda 55m²(25m² mutfak+30² salon) alanı ısıtmak için ve gelen faturam 100TL. Evde çalışanlar: -haftada 6 kere çamaşır makinası -haftada 6 kere kurutma makinası -42" plasma -haftada 2 kez ankastre fırın -bol bol mikrodalga -A sınıfı XL buzdolabı Zaten normalde faturam 40TL geliyordu :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paramecium said: Ne kadar dogalgaz faturasi geliyor, bir de evdeki yalitim/komsular ne durumda, bina eski mi ? etc. edit. Camlarla ilgili olan kismi okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2015 Selam, Bina 8 yaşında. 4 katlı binanın en üst katıyım. Net 155m², 3 cephe. Çocuk odası kuzeye, yatak odası kuzey ve batıya bakan 2 cephe, çalışma odası batıya, salon güney ve batıya, mutfak güneye bakıyor. Evin kuzey cehpesi Pendik'in tepelerine kadar baktığından çok deli rüzgar alıyor. Hatta mevcut pimapenler sorunlu, hava alıyorlar. En son doğalgaz faturam 110TL. Sadece 3 oda+ebeveyn banyonun havlupanı+mutfak/banyo tüketimi. Yaz dönemi mutfak/banyo için 15TL ödemiştim ortalama. Geçen kış 250TL civarı gelmişti doğalgaz. Geçen sene sıcaklıklar bu kadar da düşmemişti. Dün itibarıyla salonun peteklerini az miktarda açtım. Klima havayı hareketlendirip takviye yapıyor. Isınmayı çok daha hızlı gerçekleştiriyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2015 Faturaların çok iyiymiş evde sürekli çalışıyor mu klima ? Yani sadece yatarken mi kapatıyorsun ? Bir diğer mevzu nasıl o kadar düşük geliyor elektrik ? Ben 100 lira'dan aşağı klima hiç çalışmadığı halde ödüyorum. Çamaşır ve bulaşık makinesi de a sınıfı mı ? bilgisayar televziyon sürekli açık mı ? Vay arkadaş ne güzel faturalar öyle onlar,ver ben ödeyeyim diyesim geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2015 3 cephe cati kati bina icin baya iyiymis harcama da tabi yeni bina :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ocak 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2015 @Paramecium O nasıl elektrik faturası, ne ediyonuz, oyle düşük geliyor. Antalyada bütün gün evde yokum. Hanım da memelekettinde. Bir dolap , bir TV, bir Laptop, Bir Klima. Oda akşamları çalışıyor, saat 22.15 gibi geliyorum, gelince klima yı açıyorum, elektrik saati de akıllı olanından, akşam 22.00 sabah 05.00 arası en ucuz elektrik. Sabah 5.15 civarı da evden çıkıyorum zaten. Çalışan bir dolap kalıyor evde. 65 tl den aşağı fatura gelmedi. Hani aletlerde hep A+ veriminde. Edit: Bu dediklerim yaz için, kışın daha bakacağım, Ukrayna da idim, yeni geldik, geldik geleli daha elektrik faturası gelmedi, nerdeyse 3 aydır kimseye gelmiyor civarda. Toptan gönderecekler anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar