miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Adanada yasayan gunde 20 saat klima kullanan biri olrak(yaz-kış) suan f/p lideri klima mıtsubıshı heavy end. .daikin ve mitsubishi elektrik pahalı,demırdokum,bosh,sıemens,beko,arcelık aynı kalıtede klimalar.ses oranı mitsu elektrık--daikin--mıtsu heavy--diğerleri seklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 zaten klima tavsiyesini adanalı veya antalyalıdan alıcan direk..aklın yolu bir hacıt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Samsung ar serisi çok mu kötü ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 samsung siemens ile birebir aynı gibi, dizaynlar dahil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-ar7000-ar12hssdcwknsk-a-12000-btu-h-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=evsamar7000ar12&categoryId=17453 abi şu digital inverter diyo, ne farkı varsa artık a+ fiyatıda iyi gibi ama donanım haberde samsung servis filan epey kötü demişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Selam, Samsung'u hepsiburada.com'dan almıştım; 10 gün servisin arayıp randevu vermesini bekledim. Baktım olmuyor, geri iade yaptım. Samsung servis mi; TÖVBE!!! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 elektrik müh falan vardır buralarda, lütfen aydınlatsın, dijital inverter gerçek bişey mi? yoksa pazarlamacının isim oyunu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Selam, Gerçek. Ama bunun da detayları var. Bir kere inv ile ısı pompasını regüle eden klimanın çalışma aralığı önemli. %20-100 arasında çalışandan ziyade %5-100 arasıdna çalışan sistem çok daha iyidir. Kendisini çok daha fazla kısacağı için hem kompresör ömrü uzar, hem de enerji tasarrufu sağlayarak oda içindeki ısı dalgalanmalarını min düzeyde tutar. Arçelik/Beko A+++ klima yaptık diyor ama adam gibi teknik verileri yok ortada. Hâlâ Mitsubishi Electric'in üstüne yok verim sözkonusu olunca. Bendeki 2 iç üniteyi 1 dış ünite besliyor ve ona rağmen gayet ekonomik. Bu arada oda sıcaklığını 26°C'e ayarlı tutuyorum; bazen soğuk olunca çocukları çarpmasın diye 27°C yaptığımız da oluyor. Ses falan da yok; min kademede çalışıyor. Akşamları fısıltı modu bile yeterli oluyor. Buradan, beni Daiken'a bakarken Mitsubishi Electric yönüne çeviren KHaRoN'a teşekkürü borç bilirim :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Mitsubishide bu ay sonuna kadar ikinci klimaya yüzde 50 indirim var bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Digital inverter gercek , fakat isminde gecen digital , onun gelismis oldugunu degil ilkel oldugunu betimliyor. Bkz. Square sine model Pure sine Modified sine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2014 Selam, Ama yeni modeller DC inverter kullanıyor. Eğer ki pure sin çıkışa sahip değilse bu motor üstünde zorlanma ve ısınmaya sebep oluyor. Motorun ömründen gidiyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2014 Samsung digital inverter denilen modeli taktılar bugun şimdilik iyi herşey ama dikkat çeken en iyi olayı 0 ses. Eğer zart zurt arıza çıkarmıyorsa şimdilik iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 donanım mı bu şimdi diye düşündüm başta. Ama kharon olunca dedim ki "bu adam kesin klimadan nete girer hem de benim pc den hızlı girer" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Selam, Mitsubishi Electric, wifi üstünden klimayı nete bağlayan ve erişebildiğin her noktadan klimanın tüm ayarlarına müdehale etme imkânı sunan bir opsiyona sahip. Belki oradan yırtar :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Hem inverter, hem de içerideki havayı soğutmak yerine dışarıdan hava alan klima da var mı bu üst segment klimalar arasında? "Ara sıra evi havalandırmak" konseptini hiç sevmiyorum da, mümkünse oksijenlisinden alsın içeriye :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Isi pompasi hangi teknolojiyi kullanirsa kullansin ic unite her turlu kapali devre oldugu icin "oksijen" alma diye bir durum soz konusu degil. En azindan ev icin alabilecegin modellerde durum boyle. Arada pencere/kapi acmak iyidir. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Dworgian said: donanım mı bu şimdi diye düşündüm başta. Ama kharon olunca dedim ki "bu adam kesin klimadan nete girer hem de benim pc den hızlı girer" paramecium said: Mitsubishi Electric, wifi üstünden klimayı nete bağlayan ve erişebildiğin her noktadan klimanın tüm ayarlarına müdehale etme imkânı sunan bir opsiyona sahip. Belki oradan yırtar :P aynen, wifi kontrol modulune cok heveslenmistim bir ara, ama dakikasi dakikasina kosullu programlanabilir takvimlerle hic ihtiyac kalmadi. Gereksiz masraf ve fantazi unsurunu elim bollasinca yaparim diyip mevzuyu rafa kaldirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 daiken aldık baya baya memnunuz, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 KHaRoN said: aynen, wifi kontrol modulune cok heveslenmistim bir ara, ama dakikasi dakikasina kosullu programlanabilir takvimlerle hic ihtiyac kalmadi. Gereksiz masraf ve fantazi unsurunu elim bollasinca yaparim diyip mevzuyu rafa kaldirdim. iyi etmişin. hem elin hackerı klimanı ele geçirse fln mazallah :| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 KHaRoN said: Digital inverter gercek , fakat isminde gecen digital , onun gelismis oldugunu degil ilkel oldugunu betimliyor. Bkz. Square sine model Pure sine Modified sine inverter dediğimiz şey zaten ac motorun dijital olarak sürülmesine yarayan devre değil mi? bunun nasıl "dijital inverter"ı olaibliyor ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 "motorun dijital surulmesi" terimi bu senaryo icin yanlis. Geleneksel klimalarda kompressor motoru soylenen zamanda ya calisir ya calismaz. Dusuk hizda calisayim, veya artik biraz daha hizli calismaliyim gibi kararlar alamadigi gibi soylendiginde de daha dusuk hizda calisamaz. Bu problemi asmak icin VFD (variable frequency drive) lar kullanilir. Bunlar AC-AC, DC-AC veya su an bizim ilgilendigimiz tip olan AC-DC topolojilerinden herhangi biriyle calisabilir. Yaptigi is elektrik enerjisini kinetik enerjiye cevirecek motorun girdi frekansini ve voltajini degistirerek motorun donme hizini ve gucunu degistirmesidir. Bu sekilde elektrik tuketimi ihtiyac kadar kullanildigi icin azalmis olur. Bu VFD devreleri gelen sinus dalgasi formunu donusturerek motora daha farkli bir dalga simulasyonu yollar. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/VFD_System.png/320px-VFD_System.png Bu aletlere de inverter deniyor. Onceki grafikte motora girmeden once olan "variable frequency power" genelde 3 tip olarak karsimiza cikiyor: (basitten komplekse sirali olarak) 1. Square sine wave (dijital) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/Square_wave.svg/320px-Square_wave.svg.png 2. Modified sine wave http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Pulse_Sine_RMS_V1a.svg/320px-Pulse_Sine_RMS_V1a.svg.png 3. Pure sine wave http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Simple_sine_wave.svg/320px-Simple_sine_wave.svg.png Goruldugu gibi pure sine wave simulasyonu , girdi sinus dalgasinin neredeyse aynisi (farkli ozelliklerde olmak uzere). bunu hazirlamak icin daha pahali unitelere ve devrelere ihtiyac var. Piyasadaki "inverter klima" diye gecen klimalarin kendi aralarinda asagi yukari benzer teknik ozelliklere sahip olmasina ragmen ucuk fiyat farklari calisma prensiplerinden geliyor. Geri kalan kisminda motorun bu dalgalardan nasil etkilendigi, benzer teknik ozelliklere sahip daha pahali makineyi -neden alalim- veya neden daha ucuz "dijital inverter" klimayi -neden almayalim?- sorularini paramecium a birakiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 @paramecium Topun geri kalanini sana attim. Ayikla pirincin tasini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Digital inverter alip hata mi ettim bende bekliorum parayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Ben hata oldugunu dusunmuyorum, zira yine VFD bir uniten var, az yakiyor. Yapmasi gereken isi yapiyor. Ve daha az para verdin.(cok buyuk ihtimalle) Aradaki yaktigin elektrik farki ulkemizde uniteye verecegin ekstra parayi karsilamayacaktir. Dolayisiyla bence mantiksiz bir secim degil. Ama dijital inverter lafi sanki ust seviye bir inverter gibi anlasilip tuketiciyi yaniltmasi etik mi degil mi tartisilir. Garantisi olan urun icin canimi sikmazdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 İyi bari kharon seal of approval olması içimi biraz rahatlattı. evet 10 yıl dış unite garantisi çok çekici ama adamlar hiç bir garanti belgesinde böyle bir ibare koymamışlar, samsung ilerde kesin sorun çıkarır. Ama neyse 3 yıl kesin garantisi var iç dış o bile yeter diye düşünüyorum yerli inveterlardan bile ucuza aldığımız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar