Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epik müzik için nasıl kulaklık almalı ?

capul

Öne çıkan mesajlar

Audiofil konusunda aradığımı bulamadım , yardım edin donanım guruları..

Epik müzik için yaratılmış , basslarıyla şarkıyı boğmayacak , temiz sesli , choreları çamur gibi vermeyen , yüksek seslerde kalitesinden ödün vermeyen bir kulaklık arıyorum..

Genel olarak eq bassları ve highları hafif yükseltip dinlerim. Tür olarak da rock&metal ağırlıklı olsa da asıl performansı epiclerde chorelarda olsun yeter.

Ağız tadıyla Two steps from hell flaclarımı dinlemek istiyorum..

Laptoptan dinleyeceğim, ekstra bir ekipmanım yok..

Sony MDR-XB600 gibi basslı bişey mi yoksa Philips Downtown mı almalıyım ?.. Gözlük taktığım için downtown gibi padler makbul, kulağı içine alanlar azap oluyor..

Bütçe 100-200 tl gibi düşünüyorum.. Fark büyük olucaksa biraz daha aşarım tabii ama 500-600 para da gömmek istemiyorum şimdilik..

Tavsiyelerinizi bekliyorum dostlarım..
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

epik müzik için isteyeni ilk defa görüyorum lan. ilginç.

hipster tier bi epic muzik listem var lan kimseyle paylaşmıyorum falan.

Geniş bir arşivim yok genelde oyun&film soundtrack dinlerdim ilham aradığımda..

Ufaktan kulaklarıma kıyak geçmeye başlamak istiyorum , .flac toplamaya yeni yeni başladım , tavsiyen varsa memnun olurum..
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

O fiyata hala Downtown diyorum ben, daha iyisi gelene kadar 100TL civarinda Downtown. Aviator ya da yurtdisindan.

Tüm yorumlarda basslar çok yetersiz dediği için çekindim..

Kafamdaki soru o aslında epik müzik için biraz bass heavy olan sony mdr600 mü yoksa mid range odaklı Downtown mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Epik müzik ne ola ki? Opera, symphonic prog, Epica filan düşündüm ben sen öyle diyince.

Öyle Monster tarzı bass ağırlıklı kulaklık alınmaz ama bence, berbat oluyor onların sesleri bu bütçede. 100-200 TL arası kalite üründen ürüne inanılmaz fark ediyor bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Pek sevmiyorum ben, fiyatına göre kalitesiz. Bu arada 100-200 TL arası fark yok diyen cidden ne dediğini bilmiyor, en büyük fark o aralıkta bile diyebilirsin. 100TL'lik bir IEM ile 200TL'lik arasında mesela dünyalar kadar fark vardır. Sennheiser HD 201 ile Downtown arasında dünyalar kadar fark var.

Downtown'a baslar yetersiz de denemez, baslar tamamen yerinde. Bunu diyenlerin kullandığı kullaklıklar baslara ek güç veriyor, bu da iyi değil bence 200TL altı gibizaten kusurlu kulaklıkların olduğu bir yerde ama herkes kendi bilir tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...