Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük sınırı 150 euro mu oldu ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
peki en iyisi amerikadaniste midir bu işte ? (ucuz,saglam) hızlılık cok onemli degil

bi abd giyim markasından mont alıcam şerefsizler tr'ye 200 dolar fiyat cekiyor(gümrükten'de geçmez) abd'de 100 dolara satıyor aynı ürünü şuan. heralde bu yöntemle daha ucuza gelir diye tahmin ediyorum...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Masticore said:

peki en iyisi amerikadaniste midir bu işte ? (ucuz,saglam) hızlılık cok onemli degil

bi abd giyim markasından mont alıcam şerefsizler tr'ye 200 dolar fiyat cekiyor(gümrükten'de geçmez) abd'de 100 dolara satıyor aynı ürünü şuan. heralde bu yöntemle daha ucuza gelir diye tahmin ediyorum...

http://www.amerikadansatinal.com/rates

şöyle bir site var, fake midir sizce, amerikadaniste ye göre çok daha uygun fiyatları var gözüküyor.
Mesaj tarihi:
1500 avroya kadar getirilebiliyormuş
75 euronun altındakiler den vergi alınmıyormus

diğer kalanlarında %20 kadar vergi alıyolarmıs
ben pc parçası getirebilirim o halde cok rahat 400 dolar %20 ile 480 dolar ediyor bunun baska basrafı olacakmı buradaki degerı 800 dolar her turlu kara gecerım herhalde
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Önemli Bilgilendirme - Zorunlu Özet Beyan Bilgileri
28 Nisan 2016

Değerli Müşterimiz,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı gümrük yönetmeliğine göre (07.10.2009 t. 27369 s. R.G.- Ek-10),
1 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yurtdışından gelerek Türkiye'ye giriş yapması beklenen 75 Avro üstü değerde ve/veya gümrüğe tabi gönderilerin Özet Beyanı'nda aşağıdaki bilgilerin yer alması zorunlu hale gelmiştir.

Gönderinin içeriğine ait GTİP kodu/ HS Code (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon numarası/ Hormonized System Code): 4’lü GTİP kodu belirtilmesi zorunludur ancak 6’lı GTİP kodu yazılması tavsiye edilir.
Alıcı:
- Firma ise; Vergi Dairesi Numarası (VAT Number)
- Şahıs ise; TC Kimlik Numarası (TR ID Number)
- Yabancı şahıs ise; Pasaport Numarası (Passport Number)

Yukarıda belirtilen bilgilerin yurtdışındaki göndericiniz tarafindan konşimentonun ilgili bölümlerine yazılması talep edilmektedir, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise faturada belirtilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin eksiksiz olması halinde Özet Beyan hazırlanarak, gönderileriniz gerekli gümrük sürecine girecektir.

Yurtdışından gelecek gönderilerinizin Özet Beyan işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için; göndericilerinizle Vergi Dairesi Numaranızı paylaşmanızı ve bu bilginin konşimento üzerinde yazılmasının faydalı olacağını bilgilerinize sunarız. Vergi Dairesi Numarası; alıcısı tüzel kişi olan gönderiler için istenmektedir. Alıcısı şahıs olan gönderilerde; Türk vatandaşları için TC Kimlik Numarası, yabancı uyruklu kişiler içinse Pasaport Numarası istenmektedir.

Aşağıdaki örnek konşimentolarda ve faturada ek olarak talep edilen bilgilerin girilmesi gereken alanları görebilirsiniz.

Saygılarımızla,

DHL Express - Excellence. Simply delivered.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
zaten ediyorlar ya canavar gibi takip, gecen iste 57 lirami ne aldi benden 110 dolarlik siparisime heh

eskiden kimse yollamazdi turkiyeye dogru durust, simdi en bole sevdigim yerler shipliyor ama bu gumruk boku cikti :(
Mesaj tarihi:
bu baslıgı niye upladınız lan daha beter şartları acı cektirmek için mi...

Ama şöyle bir sorun var PTT o kadar cok ürün gelip,gidiyor ki bir yerden sonra tutamıyor salı veriyorlar ne geliyor ne gidiyor belli degil.

Ama boruları ozel parsel servislere ötüyor işte... O da bizi vuruyor amazon fln. kaçmazsa iyi ya ^^
Mesaj tarihi:
Faturayi nereye dusuk kestiriyorsun yurtdisinda. Cogunlukla Amazon'dan alim yapiliyor zaten. Haliyle ne diyecen Amazon a, "Jeff Bezos'la konustum ben anlastik, toplam tutar 300 dolar ama siz 20 dolar yazin"
  • Yeni Oluştur...